Tønsberg

SOLGT - VISNING AVLYST! Enebolig på meget solrik tomt - Kort vei til skole, badestrand og båthavn!

Nedre Vargvei 9 , 3124 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 112 m²
Bruksareal 134 m²
Bruttoareal 144 m²
Tomt 925 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 158
Bruksnummer 320
Energimerking F
FINN.no 203840768
Sist endret 22.01.2021 14:30
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 624 389
Ligningsverdi 874 072,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 1 000,- (Gebyr for overføring av festekontrakt) 119 370,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 134 389,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 624 389,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder:
1. etasje: Entré, vaskerom, kjøkken, stue, hall, 3 soverom, bad, bod og garasje.
2. etasje: Loftstue og gjesterom på 29 m2 gulvareal. Lagringsloft på 18 m2 gulvareal. Krav til takhøyde i målbart rom er 1,9 meter. Takhøyde i 2. etasje er 1,88 meter i midten med skråtak til sidene, og 2 etg. er derfor ikke medtatt i arealmålingen.

Standard

Lettstelt enebolig med alle funksjoner på en flate samt innredet loft med loftstue. Attraktivt beliggende i populære Husvikåsen. Kort vei til barneskole, Klopp badestrand og småbåthavn samt flotte turområder. Her bor du meget lettvint og attraktivt til i et barnevennlig og solrikt området.  Boligen  har en praktisk planløsning  og holder delvis innvendig standard fra byggeår, men gir intrykk av å være godt vedlikeholdt. Kjøkken er byttet i 1992, Nytt fliselagt bad i ca. 2006 med varmekabler. Nye automatsikringer med jordfeilbrytere i ca. 2015. Varmepumpe er montert i ca. 2011. Vinduer og takvindu i 2. etasje er skiftet i 2017/18.
Man kommer inn i entréen med videre inngang til vaskerom og praktisk bod. Videre er det en hall med 3 soverom og ett bad. Kjøkkenet er romslig og har plass til spisebord og har bra med skapplass. Stuen har peis og utgang til en usjenert terrasse og en nydelig hagedel. Stor elektrisk markise over stuevinduet. Loftestasjen er innredet med loftstue og gjesterom samt har et pratkisk lagringsloft. Adkomst via fast trapp i soveromgangen. 
Her har man en populær eiendom med store muligheter. Det er i tillegg bra med lagringsplass, samt garasje i tilknytning til boligen. Utsikt mot sjøen fra deler av tomten og boligen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Husvik i Tønsberg kommune ca. 4 km fra Tønsberg sentrum. Fra boligen er det få meter til Husvik barneskole, offentlig kommunikasjon, samt sjø og strand. Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Det er kun en liten spasertur ned til flotte Klopp badestrand og småbåthavn. Kyststien er populær og kan føre deg til bla Jarlsø som har dagligvare, velværesenter samt populær kafe/restaurant. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter. Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Tomt

Areal: 925 kvm, Festet tomt, Utløpsår feste: 1, Festeavgift: kr. 11374 pr år. Neste regulering av festeavgift er 01.01.2025, reguleres iht. konsumprisindeks. Det kreves samtykke fra bortfester på skjøte.
Nydelig opparbeidet tomt med plen og delvis natur. Usjenert og solrikt. Her finner man div bed og busker samt nydelig roser i flere slag.

Garasje / Parkering

Garasje i tilknytning til boligen. God plass til utendørs parkering på egen eiendom.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

IF Forsikring Polisenummer: 40766356

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1970

Antall soverom

3

Byggeår

1970

Byggemåte

Enebolig fra 1970 på ett plan med lav 2 etasje. Garasje på siden av boligen. Boligen er oppført i trekonstruksjoner på ringmur. Saltak med betongtakstein. Boligen fremstår som vedlikeholdt, men yttertak, yttervegger med vinduer og VVS anlegg er fra byggeår og begynner å få høy holder. Nytt kjøkken i 1992 med hvite profilerte fronter og laminat benkeplate. Nytt fliselagt bad i ca. 2006 med varmekabler. Dusjdører, vegghengt toalett og innredning. Vaskerom fra byggeår.
Nye automatsikringer med jordfeilbrytere i ca. 2015. VVS anlegg er stort sett fra byggeår. Varmepumpe er montert i ca. 2011. Pipe fra byggeår og peis med innsats. Forøvrig henvises til rapportens enkelte punkter med tilhørende tilstandsgrad.
Vi opplyser om at følgende har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten: Drenering,  veggkonstruksjon og utvendige fasader, vinduer og dører, taktekking, renner, nedløp og beslag, piper og ildsteder, terrassebord, terrengforhold (bakside av bolig), noen innvendige overflater, bad, vaskerom, VVS og port og vinduer i garasje. For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk datert: 06.01.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest enebolig m/garasje datert 2. juli 1970. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom på loft ikke er omsøkt, noe som er et krav ved bruksendring.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 134 kvm, Bruttoareal: 144 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, vaskerom, kjøkken, stue, hall, 3 soverom og bad.
Sekundærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og garasje.
2. etasje:
Loftstue og gjesterom på 29 m² gulvareal. Lagringsloft på 18 m² gulvareal. Krav til takhøyde i målbart rom er 1,9 meter. Takhøyde i 2. etasje er 1,88 meter i midten med skråtak til sidene, og 2 etg. er derfor ikke medtatt i arealmålingen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 06.01.21 utført av Sturla Teisbekk. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmepumpe, montert i 2011.
Varmekabler på bad.
Peis med innsats. Forøvrig elektrisk.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 9 400 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 9 400,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 112,50 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor Norge, ca. kr. 1 100,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 874 072 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, med plannavn Husvikåsen vedtatt 07.07.1966. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse og hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Bestemmelse om vann og kloakkledninger, tinglyst 26.03.1969, dagboknr. 501315, gjelder: Festekontrakt med bestemmelser. Vedlikehold av gjerder, snørydding, vedlikehold av veier, vann og klokk er festerens ansvar. Servitutten/festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven.
Festekontrakt med vilkår - tinglyst 26.03.1969, dagboknr. 501315 - løpetid: 99 år, bortfester: Anne-Gurie Erlandsen og Benthe Mathisen og Irene Ek. Festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven.
Påtegning til festekontrakt, tinglyst 25.10.1973, dagboknr. 50918. Dokumentet ligger vedlagt.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboksutskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i boligen den 13.09.19.
Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Tilbehør

Følgende hvitevarer medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr, mikro og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Berit Marie Fadum Carlsen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.