Barkåker

Flott leilighet på Barkåker - Sydvendt balkong på 6 kvm - Peis - Parkeringsplass - Lave kjøpsomk.! Flytt rett inn

Åkersvingen 17 F , 3157 Barkåker

BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 54 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 3 396 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 87
Energimerking E
FINN.no 194308733
Sist endret 22.10.2020 12:51
Prisantydning 1 100 000
Totalpris 1 628 009
Ligningsverdi 552 199,-

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) 520 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 620 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 628 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong, 2 soverom, bad og bod.
I tillegg disponerer leiligheten en utendørs bod, samt biloppstillingsplass på felles parkeringsplass.

Standard

Velkommen til Åkersvingen 17F, en herlig leilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten fremstår som lys, luftig og godt vedlikeholdt. God atmosfære i leiligheten og området. Innvendig har man en romslig entré med 3-stavs parkett på gulvet og lyse malte vegger, noe som er gjennomgående for resten av boligen. Videre ligger stuen og kjøkkenet i åpen løsning, i et svært tiltalende rom med vinduer fra to sider. Her er det god plass til sofaløsning med tilhørende møblement og spiseplass. Midt i rommet er det en hyggelig peis som genererer godt med varme. Fra rommet er det utgang til sydvendt balkong på ca. 6 kvm. Her er det god plass til utemøbler. Pent kjøkken med hvit glatt kjøkkeninnredning. Kjøkkenet har godt med skapplass i overskap og benkeskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn og platetopp og frittstående oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. I tilknytning til kjøkkenet er det en praktisk bod. Boligen har i alt 2 gode soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Luke opp til loft fra hovedsoverommet, ikke gulvet. Soverom 2 passer godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet er innredet med servant med underliggende skap og sideskap, dusj i hjørne, frittstående toalett og opplegg til vaskemaskin.
En meget hyggelig leilighet i rolige omgivelser. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt, flytt rett inn! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen er sentralt beliggende på Barkåker, i et attraktivt og barnevennlig boligområde. Fra boligen er det kort vei til barneskolen, barnehage, offentlig kommunikasjon, dagligvarehandel etc. Rett ved barneskolen er det et fint idrettsanlegg med kunstgressbane og ballbinge. Barkåker IF har et bredt utvalg av aktiviteter og tilbyr både fotball, håndball, turn og allidrett. Det er også lekeplass og ridesenter i nærområdet.
I Jarlsbergs skoger finnes det flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien. Like ved Barkåker ligger hyggelige turer i Frodeåsen eller Slottsfjellet. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt.
Kort og rask vei til Tønsberg sentrum samt påkjørsel til E18. Området er veletablert, rolig og meget barnevennlig. Gode bussforbindelser til Tønsberg og Horten og kort vei til E18 med flotte veier inn til Oslo.

Tomt

Areal: 3 396 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Utenfor boligen er det en stor felles parkeringsplass. Leiligheten disponerer en oppmerket parkeringsplass på denne plassen. Ellers parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i, sogner til Barkåker skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

7 509 pr. mnd. Kommunale avgifter, TV og interntt (grunnpakke) fra Canal Digital, nedbetaling andel fellesgjeld, løpende drift og vedlikehold og forretningsførsel.

Borettslag

Fritzøgrenda Borettslag, org.nr. 987 358 475, består av 16 andelsleiligheter.
Forretningsfører er Obos.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fritzøgrenda Borettslaget er et veldrevet borettslag med god økonomi. Styret har sørget for fortløpende vedlikehold, samt at det er gjennomført 2 stk. dugnader. Det er vaktmester som klipper gress og hekker på sommeren og brøyter snø på vinteren. Borettslaget har kollektiv avtale med Canal Digital.
Se vedtektene kapittel 5 for vedlikeholdsplikt for andelseier og borettslag.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett og styregodkjennelse.
Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares etter salg. Dersom man ønsker å benytte seg av forkjøpsretten koster det kr. 7 325,- i tillegg til salgssum, andel fellesgjeld og kjøpsomkostninger. Forkjøpsretten avklares etter salget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 520 000,- pr. 01.09.2020.
Sameiets lån utgjør totalt kr. 8 636 947,- pr. 01.09.2020, og er tatt opp i Husbanken og DnB.
Renten på lånet utgjør 1,88%(husbanken) og 2,30%(DnB) pr. 01.09.2020.
Nedbetalingstid er satt til 10 år og 4 mnd. his Husbanken og 15 år og 4 mnd. hos DnB.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

520 000

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 587841

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 520 439,-.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 587 043,-.
Resultat:
Årets resultat på kr 708 143,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2005

Antall soverom

2

Byggeår

2005

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 2. etasje i flermannsbolig oppført i tre på støpt betong i 2005. Sport-/redskapsbod i felles, separat bygning oppført i tre antatt i 2005. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2005 og har følgelig fått tilstandsgrad 2. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Adkomst til loft via nedfellbar stige. Loft er ikke vurdert fordi dette krever at fastskrudd garderobeskap fjernes for å kunne åpne luke/ta ned stigen.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 etter tilstandsrapport:
- Bad.
- Varmvannsbereder.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 07.10.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Åkersvingen 17, nybygg, datert 29.05.2005. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod/redskapsbod på 5 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt takstmann Tore Rønning utført av 07.10.2020. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes kapittel 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv på bad. Ellers elektriske panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Peisovnen har ikke vært registrert hos Vestfold interkommunale brannvesen. Denne er meldt inn av selger den 13.10.2020.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 8 850 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8 850,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Canal Digital, inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 552 199 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 987 917 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

- Hovedsikringer på 40 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.
- Varmvannsbereder, 120 L, fra 2005.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse og ras- og skredfare. Eiendommen omfattes av bebyggelsesplanen Barkåker Felt C1, C2, og C5a/C5b/C5c, planID 25004-B2 (vedtatt 27.08.2004). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale, tinglyst 28.11.2005, dagboknr. 17628, gjelder: Felles selvfallsledning. Gjelder denne registerenheten med flere. Servitutten ligger vedlagt i salgsoppgaven.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Kjøleskap, oppvaskmaskin og fryseboks medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.