Tønsberg

Ærverdig redervilla på attraktive Solvang! Høyt og fritt beliggende!

Furulia 9 , 3117 Tønsberg

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 197 m²
Bruksareal 280 m²
Bruttoareal 317 m²
Tomt 718 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1939
Gårdsnummer 1011
Bruksnummer 44
Energimerking G
FINN.no 194284797
Sist endret 23.10.2020 12:04
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 131 269
Ligningsverdi 1 243 485,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 125 250,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 141 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 131 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
1. Etasje: Overbygget inngangsparti, entrè, hall med flott trapp som fører opp til 2. etasje, separat toalett med servant, stue med peis og utgang til terrasse, spisestue, kjøkken.
2. Etasje: Oppgang/gang, master bedroom med utgang til balkong, 3 øvrige soverom, dusjbad/wc med servant, kott/bod.
Kjeller: Nedgang, fyrrom, vaskekjeller, diverse disponible rom.
Loft.
Frittstående, enkel garasje.

Standard

Gammel, ærverdig rederbolig på attraktive Øvre Solvang! Boligen fremstår som svært solid bygget. Yttertaket er lagt om i 2008. Nytt stålrør i pipa i forbindelse med ny innsats i peisen. Ny varmtvannsbereder. Svært hyggelig kjøkken med koselig spiseplass ved vinduet. 1. etasje har en super planløsning med stor spisestue som ligger i forbindelse med kjøkkenet, stor stue og lun tv-stue på innsiden av stuen. Utgang til terrasse som ligger vendt mot syd og byen - en nydelig plass hvor man kan sitte i helt usjenerte omgivelser. Megler må fremheve inngangspartiet og inngangsdøren. Inngangsdøren er et smykke i seg selv. Virkelig en bolig med stort potensiale! Her kan man skape drømmehjemmet i rolige og barnevennlige omgivelser.
Det er behov for påkostninger og moderniseringer og det vises i sin helhet til vedlagt tilstandsrapport. Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Supersentralt og fordelaktig beliggende på ærverdige og attraktive Øvre Solvang. Eiendommen ligger høyt og fritt, med svært gode solforhold. Fin utsikt over Solvang og Slottsfjellet, samt helt til Kalvetangen og Husøy. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv. Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. Umiddelbar nærhet til barnehager, Byskogen skole (1-10 klasse), Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall og treningssenter ved Gressbanen. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil. Særdeles attraktivt villaområde og gate på Solvang. Kombinasjonen stille og rolig - dog allikevel supersentralt- en sjelden mulighet!

Tomt

Areal: 718 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2039, Festeavgift: kr 541,-, reguleres iht til festekontrakten og tomtefestelovens bestemmelser. Neste regulering av festeavgift er 2039. Bortfester har forkjøpsrett. Bortfester skal samtykke på skjøtet. Ifølge Tønsberg kommune er det mulighet for innløsing av festetomten, pris er 358 400,- + omkostninger. Frist for å gjøre denne prisen gjeldende er 01.12.2020.
Hagen er anlagt med plen og stort sett innlemmet med blandingshekk. Beplantet med frukttrær og bærbusker som plommer, moreller og rips. Nydelige roser som blir rødrosa, jasmin og svarthyll. Svært sjarmerende og hyggelig inngang til eiendommen, her blir du møtt av to store syrintrær som brer seg over hverandre og danner en fin portal. Velkommen!

Garasje / Parkering

Garasje i tilknytning til boligen. Det er muligheter for parkering langs gjerde og hekk. Ellers parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Byskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 935337

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1939

Antall soverom

4

Byggeår

1939

Byggemåte

Enebolig m. garasje oppført i tre og mur over grunnmur i 1939. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og krypeloft. Enkel garasje i tilknytning til boligen. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen unormal fukt registrert. Rommet er fra 1988. Selger opplyser at det har vært lekkasje fra bad og at det ble installert dusjkabinett i denne forbindelse. Årsak ikke avdekket/utbedret. Rommets forventede levetid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt og ombygging bør/må påregnes. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Deler av utvendig kledning må skiftes/utbedres grunnet råte. Selger opplyser at det har vært lekkasje fra tak/veranda ved
ugunstige værforhold og at årsak/lekkasjested ikke er avdekket. Det kan ikke utelukkes mulig skjult skade i tilknytning til veranda i 2. etasje/tak i 1. etasje. Rekkverk ved veranda i 2. etasje må utbedres. Råte i flere vinduer samt i verandadør i 2. etasje - må utbedres/skiftes. Kjeller har dels fuktig miljø. Deler av grunnmur er utforet med trekonstruksjon på innsiden. Det er registrert antydning til fukt i trekonstruksjonen og det kan ikke utelukkes at konstruksjonen kan ha mulig skjult skade. Under henvisning til at det er registrert fukt i grunnmur/kjellergulv for øvrig anbefales det at trekonstruksjonen kontrolleres ytterligere eventuelt fjernes. Selger opplyser at taktekking på hovedtak ble omlagt ca 2008. Taktekkingen på garasje  og tak over utvendig trapp må påregnes omlagt. Generell værslitasje i utvendige overflater. Generell bruksslitasje i innvendige overflater.
Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 24.09.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Dette er ikke unormalt for eiendommer bygget på denne tiden. Her foreligger godkjente tegninger. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998. Dette ble ikke utstedt for tiltak omsøkt før 01.01.1998.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av pipe datert 06.03.2013.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 197 kvm, Bruksareal: 280 kvm, Bruttoareal: 317 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang og kjellerstue.
Sekundærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 Boder, vaskekjeller og teknisk rom/fyrrom.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
1. etasje:
Bruksareal: 110 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, stue, spisestue, kjøkken og wc.
Sekundærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
2. etasje:
Bruksareal: 92  m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 4 soverom og bad/wc.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe/bod.
Loft: Arealet er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler i bad.
Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven. Stortinget har bedt regjeringen innføre forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger fra 2020. Man kan muligens få tilskudd/støtte til utfasing og bytte til mer miljøvennlige oppvarmingskilder - se www.enova.no for mer informasjon. Kjøper overtar ansvaret for nedgravet tank.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 19 111 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 515 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Tv fra Riks-tv utgjør ca. kr 559 per mnd.
Alarm og forsikringer kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 243 485 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 476 544 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 22.05.2019.
Selger opplyser om at det muligens kommer nabovarsel om oppføring av 2-mannsbolig i Furulia 6.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 11.07.1940, dagboknr. 1374.
Festekontrakt, tinglyst 11.07.1940, dagboknr. 1374.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 28.05.1958, dagboknr. 1018 - gjelder: tillatelse for Furuveien 11 til å sette opp garasje inntil felles grense.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 30.05.1997 - gjelder: bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger, m.m. felles for gnr. 1011, bnr. 41, 43 og 44. Per idag har gbnr. 1011/41 vann/kloakk tilknyttet i nett utenfor porten til Dr. Lorentzens vei 8. Så lenge denne tilknytningen er slik den er, binder denne avtalen (med flere bestemmelser). Dersom, eier av gbnr. 1011/41 opparbeider og får vann/kloakk-løp ut i Furuveien, faller denne avtale bort.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert 3 avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 17.04.2018.
Avvikene iht. Vestfold Interkommunale Brannvesen er som følger:
1. Kjeller: Selvlukker på fyrromsdør må strammes og døren må justeres, slik at den går i karm.
2. Kjeller: Ubenyttet oljefyringsanlegg må frakobles skorstein på godkjent måte.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.
Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.