Tønsberg

Enebolig i sentrum av Tønsberg, vestvendt beliggenhet med pen tomt som bader i sol, garasje og flott uteplass!

Olav Trygvasons gate 26 , 3125 Tønsberg

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 172 m²
Bruksareal 192 m²
Bruttoareal 215 m²
Tomt 491 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1935
Gårdsnummer 1012
Bruksnummer 23
Energimerking G
FINN.no 193524735
Sist endret 15.10.2020 15:00
Prisantydning 3 795 000
Totalpris 3 901 269
Ligningsverdi 872 100,-

Beregnet totalkostnad

3 795 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 106 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 901 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eneboligen inneholder følgende:
1. Etasje: Hall m/trapp, stue/spisestue, kjøkken, soverom og wc.
2. Etasje: Stue, 2 soverom, bad/wc og kott.
Kjeller: Trapperom, vaskerom, trimrom, wc og 2 boder.
- Loft
- Garasje

Standard

Velkommen til Olav Trygvasons gate 26, en flott eiendom med sentral beliggenhet. Kun en kort gåtur til Tønsberg Brygge, via ærverdige Nordbyen.
Uteområdene er solrike og innehar grønne lounger i form av gress, stor terrasse og pent gruset innkjørsel med tilhørende garasje. Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys og tiltalende og man kommer inn i en stor romslig hall som fører deg over i boligens flotte stue. Stuen har to soner og er lett å møblere med en naturlig avdeling for stuemøblement, samt flott karnapp som er naturlig valg til spisemøblementet. Fra karnappen er det utgang til vestvendt og stor terrasse av tre som bader i herlig sol. - De mange vinduene sørger mye naturlig lys! Forøvrig er det vedovn samt varmepumpe i stue som sørger for lun og jevn varme. Kjøkkenet er i egen sone har rikelig med skap og benkplass som skaper ett flott og funksjonelt kjøkken, det medfølger stekeovn, oppvaskmaskin samt avtrekksvifte. Romslig og tidløst bad med gråtonede gulvfliser, varmekabler i gulv, dusjhjørne med glassbyggerstein som skillevegger og flott baderomsinnredning med mørk tidsriktig armatur, rundt speil, toalett og doble vinduer som morgensolen titter igjennom. Forøvrig separat toalett i tillegg. Kjeller etasjen har lyse flater og benyttes i dag som treningsrom.
Velkommen til en innholdsrik bolig i hjertet av Tønsberg.
Sees på visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde på Korten i Tønsberg kommune, ca. 1 km fra sentrums rike utvalg av fasiliteter og gode servicetilbud. Videre er det nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og flotte rekreasjonsområder. For den aktivitetslystne er det kort vei til lekeplass, fotballbane, treningssenter og svømmehall, m.m. Tønsberg stadion ligger kort vei unna og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien. Kanskje det frister med en fin gåtur til Ilene og fugletårnet?
Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet ligger også i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner,  fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt. Fra boligen er det ca. 10 minutters kjøretur til populære Ringshaugstranda.
Dagligvarehandelen kan gjøres hos blant annet Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker. Bussterminalen er også integrert i dette senteret. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Farmandsveien som ligger ca. 5 min fra boligen. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 13 min og med direkte tog ca. 1 time og 4 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo. Eiendommen har gangavstand til Byskogen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Færder videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 491 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje
Parkering i egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

For informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 0026307033

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1935

Antall soverom

3

Byggeår

1935

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1933 og tilbygd i 1964. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller og loft. Frittliggende enkel garasje oppført i mur og tre i 1950.
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen unormal fukt registrert. Det er ikke fri avrenning til sluk fra gulv utenfor dusjhjørne og gulvet har ikke tilfredsstillende fall til sluk (er dels motfall til sluk). I flg. opplysninger i tidligere tilstandsrapport er rommet fra 2003. I flg. samme kilde ble det lagt nye gulvfliser i 2017. I flg. tidligere eiers egenerklæring ble flisarbeidene utført ved egeninnsats. I flg. tidligere tilstandsrapport ble taktekkingen på hovedtak omlagt i 2006. Flere av vinduene ble skiftet på 2000 tallet. Bla.a. ble enkelte stuevinduer og kjellervinduer skiftet i 2020. Råte i et par vinduer samt i enkelte kledningsbord. Værslitasje/elde i utvendige overflater. Bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et "vanlig godt" inntrykk.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 01.10.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.09.1933 for våningshus i 1,5 etasje.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 192 kvm, Bruttoareal: 215 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 41 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, vaskerom, trimrom og wc.
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.
NB! bod med adk. fra utsiden er medregnet i arealberegningen/sum areal.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 84 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: utvendig bod.
NB! bod med adk. fra utsiden er medregnet i arealberegningen/sum areal.
2. etasje:
Bruksareal: 47m².
Primærrom: 47 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 2 soverom og bad/wc.
Kott er ikke måleverdig i hht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
- Loft.
Garasje
Bruksareal: 15m²
Sekundærrom: 15m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt  28.09.2020 utført av Takstmann Tore Rønning.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Varmepumpe. Ved. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over energiforbruket foreligger ikke.

Kommunale avgifter

Kr. 11 112,50 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie utgjør kr 4.500 pr år. Storebrand, polisenummer: 0026307033

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 872 100 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 907 001 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute
fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Bakke Sørvik &Partners.
 Velkommen til visning!

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område avsatt i kommuneplan til boligbebyggelse. Kjelleveien og området rundt er båndlagt for
regulering etter PBL - Framtidig- dette pga. utredning av ny fastlandsforbindelse mellom Nøtterøy og Tønsberg- hvor ett av alternative var senketunnel mellom Kaldnes og Korten.  Det ble i juni 2020 varslet om oppstart av plan- og reguleringsarbeid for det andre alternativet - tunnel fra Ramberg til Smørberg - så alternativet som involverer Korten og eiendommens nærområder ser ut til å ha blitt valgt bort.

Offentlige planer

InterCity Vestfoldbanen: Modernisering av Vestfoldbanen er en del av InterCity-satsingen på Østlandet. Bane NOR utarbeidet forslag til
planprogram for kommunedelplaner med konsekvensutredning for nytt dobbeltspor fra Tønsberg til Larvik. Kommunedelplanene skulle avklare hvilken av de alternative korridorene som skullelegges til grunn for videre planlegging. I vårt område er/var det forslag til 2 korridorer som skulle/skal utredes; Vearkorridoren og Jarlsbergalternativet. Vear-korridoren ville ifølge BANENORs utredning: "starte ved dagens trasé i Jarlsbergtunnelen og svinge raskt vestover i kulvert/ tunnel ved foten av Slottsfjellet. Korridoren vil ha en ny stasjon mellom Jarlsbergtunnelen og ny kulvert/tunnel ved foten av Slottsfjellet. Stasjonen vil ligge delvis nedsenket."
Prosessen er foreløpig satt på vent jfr. siste tilbakemelding fra BaneNor pr. september 2020:  " Planprosessen i Tønsberg er foreløpig litt satt på vent for å vurdere nye løsninger som Samferdselsdepartementet har bedt om. Bane NOR jobber med vurdering og forankring av en slik løsning, samt videre planprosess. Oppstart av en ev. ny planprosess i Tønsberg vil bli varslet på vanlig måte."

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 29.08.1933, dagboknr.399:
Gjerdeplikt for eieren av eiendommen ifølge skjøte som ble tinglyst den gang.
Bestemmelse om bebyggelse, tiglyst 23.12.1974,dagbokrn.7853:
Rett for naboeiendom gnr.1012 bnr.22 (Olav Trygvasonsgate 24) til å bygge inntil felles grense i en avstand på 3,5 meter

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra Olav Trygvasonsgate som er offentlig vei. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Komfyr, ventilator og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Boligen har en innebygd oljetank i stål i kjeller.
Oljetanker/fyringsanlegg med fossile brensler skal fases ut og regjerningen har innført forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger fra 2020. Kostnader ved sanering og evt fjerning av tanken bæres av kjøper.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.