Tønsberg

BUD INNKOMMET - Arealeffektiv og tiltalende leilighet med 2 soverom, sjøutsikt, overbygget balkong og parkering!

Rambergveien 19 , 3115 Tønsberg

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 447 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 313
Energimerking D
FINN.no 196311579
Sist endret 27.11.2020 11:08
Prisantydning 4 150 000
Totalpris 4 158 009
Ligningsverdi 756 983,-

Beregnet totalkostnad

4 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 158 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten har trappefri adkomst via heis og inneholder følgende:
Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og bod.
- Parkering i felles garasjekjeller
- Bod i kjeller

Standard

Stilren og tidløs leilighet beliggende på sentrale og populære Kaldnes Brygge. Her har du kort vei til bylivet i Tønsberg, utsikt til vannet og Lindahplan.
Leiligheten har en overbygget balkong på ca 15 kvm med flott sjøutsikt, sol fra øst og sør samt parkering i felles garasjeanlegg.
Innvendig fremstår leiligheten som lys, moderne og med en effektiv planløsning. Stuen innehar flere vindusflater som slipper inn mye naturlig lys samt plass til stue og spisemøblement. - Fra stuen er det utgang til den overbygde balkongen hvor du kan se sjøen og bylivet fare forbi.
Kjøkkenet er i tidsriktig grå utførelse og har høye og romslige overskap og godt med benkeplass. Det medfølger integrerte hvitevarer som: stekeovn, steketopp, avtrekksvifte og oppvaskmaskin. Fliser i overgangen mellom benkeplate og overskap sørger for lettvint rengjøring.
Entré: Romslig entré som gir et godt førsteinntrykk med praktisk skyvedørsgarderobe og lys i himling. Fra entrén er det adkomst til leilighetens to soverom, samt bad.
Bad: Tidløst og stilrent bad med varmekaber på gulv, grå gulvfliser og hvite veggfliser Rommet inneholder forøvrig: Dusjnisje med innfelbare glassdører, krommet dusjarmatur, ett-greps blandebatteri, lys baderomsinnredning med lekkert speilskap, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.
De to soverommene er av god størrelse og har baderommet i adskillelse fra hverandre. Hovedsoverommet innehar også skyvedørsgarderobe samt hendig innvendig bod.
Velkommen til visning, den overbygde balkongen og utsikten bør oppleves!

Beliggenhet

Bo med sjøen rett utenfor døren og kort vei til et yrende byliv i Tønsberg sentrum. Virkelig nydelig beliggende rett i nærheten av vannkanten. Kaldnes Brygge er del av er en ny bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid.  En tur langs Kaldnes Brygge gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes Brygge har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restaurantene "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 300 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Tomt

Areal: 447 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. Etasje

Garasje / Parkering

Ja, parkering i felles garasjekjeller.

Barnehage / skole i området

Træleborg barneskole. Byskogen ungdomsskole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

2 905 pr. mnd.
Felleskostnadene er fordelt slik:
Felleskostnader kr.2.557,-  pr.mnd.- herunder personalkostnader, styrehonorar, revisjonskostnader, forretningsførerhonorar, konsulenthonorar, drift- og vedlikehold, forsikringer, kostnader sameie, energi & fyring.
TV og bredbånd: kr. 299,- pr.mnd. - tilvalg faktureres direkte.

Borettslag

Borettslaget Ankeret Borettslag, org.nr. 987 782 617, består av 27 andelsleiligheter.
Styreleder i borettslaget er Kari Thomassen. Forretningsfører er OBOS v. Fred Arne Østrem.
Borettslaget har plikt til å være medlem av Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd - sammen Pir 2 borettslag og Kaldnes Panorama eierseksjonssameie - som skal ha til formål å ivareta beboernes fellesinteresser, slik som utomhusområder, felles vaktmestertjeneste, vedlikehold samt forholdet til Eierseksjonssameiet Kaldnes Brygge Syd Garasje/Bod/Næring.
Borettslaget har kollektiv avtale med Canal Digital som inkluderer internett bredbånd. Avtalen er inngått av Huseierlaget. Forsikringsavtale med IF er også inngått av Huseierlaget.
Formalisering av balkong innglassing for vindavskjerming (søknad til og svar fra Tønsberg Kommune, ref. orientering i innkallingen til Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd, org.nr 991 319 522).  Innglassing av balkonger er godkjent med følgende forutsetninger/unntak:
Følgende balkonger kan ikke glasses inn:
a. Toppetasjene i Rambergvn. 15a+b, 17a+b og 19 som ikke har tak.
b. De leilighetene som har inn-/utlufting for gasspeis på balkong.
2.Det skal benyttes profilløs innglassing tilsvarende «Lumon innglassing» . Glassløsningen er uten
profiler som gir spalter mellom hver glasslamell slik at balkongen har utetemperatur og en viss luftsirkulasjon.
3.Herdet laminert glass skal benyttes.
4.Byggenes styrer tar den formelle godkjennelsen ihht prinsipiell godkjent løsning.
5.Denne vindavskjerming er søknadspliktig til kommunen etter plan- og bygningslovens paragraf §20-1 c - fasadeendring.
For de som eier egen p-plass betales kr 2000 til drift/vedlikehold hvert år. Faktureres januar hvert år, samt det vil tilkomme kr 680,-. for eierskifte av parkeringsplassen.
Styret i Huseierlaget har skrevet avtale med Bryn Byggklima AS om utskifting av viftene samt visuell kontroll av kanaler
(inne i leiligheten og ovenfra tak) samt fettfilter.

Utdrag fra årsberetning for 2019

Styret har i 2019 hatt 4 styremøter. Saker som har vært behandlet:
- representere Ankeret Borettslag i Huseierlaget med drift og oppfølgning av bygningene
- arbeid med installering av ladeanlegg i garasjeanlegget

Forkjøpsrett

Dette er ett frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS-medlemmer gjelder ikke. Ny eier må styregodkjennes.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er etablert mulighet for individuell nedbetaling (IN-ordning) i borettslaget og mange andelshavere i borettslaget har benyttet seg av dette - inkl. leiligheten som nå selges. Det er også tegnet sikringsordning- dvs. forsikring mot tap av husleie/fellesutgifter.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr.21.09.2020.
Denne andelen har benyttet seg av IN-ordning og det er derfor ingen fellesgjeld knyttet til andelen.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 32.412,- pr. 31.12.2019.
Borettslaget har lån i DnB, lånenr. 2DNB-10307- annuitetslån med restløpetid 16 år og 3 mnd. Flytende rente p.t.1,77% p.a. Restsaldo: kr.5.715.040,- pr. 21.09.2020. 
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel formue

32 412

Forsikring

IF skadeforsikring Polisenummer: 1983518

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et årsresultat på 422.318,- som ble overført til annen egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene ikke tillatt. Dersom det skal gis dispensasjon må det søkes styret for godkjennelse.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2006

Antall soverom

2

Byggeår

2006

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 2. etasje i boligblokk oppført i 2005. Takstmann har utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad.
Ingen fukt registrert. Rommet er fra 2005. Det er registrert vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Leiligheten gir et godt inntrykk.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 19.10.2020. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer
etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert.
Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema.  Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Rambergveien 19 datert 26.04.2011.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 69 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom
Sekundærrom:  2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
- Bod i kjeller
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 19.10.2020 utført av Tore Rønning.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eier kan med samtykke fra styret - på eget søknadsskjema- overlate bruken av boligen til andre. Andelseier plikter å følge opp at leietaker følger borettslagets vedtekter og husordensregler. Se forøvrig vedtekter i borettslaget.

Oppvarming

Antatt varmekabler i bad. Radiatorer/fjernvarme for øvrig.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 4.698 kwh pr. år.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.698,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Bygningsforsikring og  tv- og internett (grunnpakke til kr.299,- - tilvalg faktureres direkte til eier) - er inkludert i felleskostnader.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 756 983 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 725 140 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til sentrumsformål nåværende (bolig/ næring) i kommunedelplan - Sentrum - byplan 2018-2030 Tønsberg - vedtatt 22.05.2019. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kaldnes- den nye bydelen i Tønsberg - er fremdeles under utvikling og det må påregnes byggeaktivitet i området også i årene fremover.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.  Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget har imidlertid tegnet forsikring mot tap på felleskostnader. Tilbyder: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Varighet av avtalen/oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.
På eiendommen til borettslaget kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet som er sameiets felles ansvar.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Tuner medfølger. Komfyr og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.