Tjøme

Stor enebolig i populær og barnevennlig gate! Hybel og garasje!

Stauperveien 62 , 3145 Tjøme

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 236 m²
Bruksareal 265 m²
Bruttoareal 290 m²
Tomt 878 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1976
Gårdsnummer 202
Bruksnummer 254
Energimerking G
FINN.no 197571382
Sist endret 23.11.2020 12:31
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 2 886 639
Ligningsverdi 848 800,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 80 620,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 96 639,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 886 639,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og innholdsrik enebolig med hybel som inneholder følgende:
Underetasje: Dusjrom, entré, gang, hall m/trapp, kjellerstue, kjøkken, soverom, wc, vaskekjeller, bod 1 og bod 2.
1. Etasje: Bad, kjøkken 1, entré, kjøkken 2, stue og 3 soverom.
- Garasje
- Frittstående bod.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig med hybel i barnevennlige, populære og sentrale omgivelser på Tjøme. Eiendommen har et vesentlig moderniseringsbehov og er å anse som et oppussingsobjekt, så her har man muligheten til å skape seg et flott hjem til seg og sine med innsats! Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven samt egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av standard.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og rolig område på Tjøme. Det er kun få minutters gangavstand til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. Kort vei også til barne- og ungdomsskole i tillegg til flere av øyas barnehager. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for hele familien. Man kan dra på dagsturer både til fots, og med båt til Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra sandstranden er det også mange som har kajakken lagret for rolige turer rundt de nærmeste øyer. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske, som er populært i høstferien (uke 40). Flotte turområder i umiddelbar nærhet, og flere idylliske bademuligheter. Her bor du sentralt, solrikt og idyllisk til i Tjøme sentrum!

Tomt

Areal: 878 kvm, Eierform: Eiet tomt
Hyggelig stensatt gårdsplass. Videre er tomten pent opparbeidet med gressplen, busker og trær.

Garasje / Parkering

Garasje i tilknytning til boligen. God plass til utendørs parkeringsplass på egen eiendom.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Forsikring

If Polisenummer: 5028776

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1976

Antall soverom

4

Byggeår

1976

Byggemåte

Enebolig over to plan med integrert garasje i hovedplanet. Bygget er oppført under 1976. Det er gjort noen oppgraderinger på tidlig 2000 tallet og noe på 90 tallet. Dette gjelder en del på el-anlegget, kjøkken i hovedplanet og en del overflater i 1. etasjen. Frittliggende bod er mulig bygget rundt 1990. Som det fremkommer i rapporten er det registrert mange symptomer på avvik fra normal tilstand. Dette kommer som følge av alder, høy slitasje og generelt manglende vedlikehold. Det må påregnes vesentlige oppgraderinger og det er viktig å merke seg alle byggebeskrivelser i denne rapporten.
Det må antas at bygget er oppført i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens krav til brann, lyd, isolering, inneklima er strengere. All informasjon om eiendommen med bygg er gitt av selger. Det er ikke gitt informasjon til takstmann som tilsier at det er skader, lekkasjer, problemer skadedyr eller maur. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger se under egne premisser og byggebeskrivelser med respektive tilstandsgrader og levetidsbetraktninger.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til egenerklæringsskjema som selgers representant har fylt ut  samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 10.09.2020.
Det gjøres oppmerksom på at boligen selges ved hjelp av verge. Vergen har ikke bebodd eiendommen og har derfor begrenset eller ingen kunnskap om eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolighus med garasje datert 14.06.1976 og ferdigattest for hybelleilighet innredning, datert 22.04.1976. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 236 kvm, Bruksareal: 265 kvm, Bruttoareal: 290 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 130 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, hall m/trapp, kjellerstue, kjøkken, soverom, dusjrom og wc.
Sekundærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Vaskekjeller, bod 1 og bod 2.
1. etasje:
Bruksareal: 135 m².
Primærrom: 135 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, entré, kjøkken 2, stue, 3 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 10.09.2020 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Hybel i sokkeletasje er godkjent som hybelleilighet ifølge ferdigattest datert 22.04.1976. Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsteder eller elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme på et bad og kjøkken. Det er eswa takvame på to soverom. I følge sikringskap er det eswa også i stuen. Disse opplysningen er hentet fra vedlagt tilstandsrapport og er ikke kontrolert av megler.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge Skagerak Energi ca. 37.800 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 767 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Oversikt for løpende kostnader vedrørende eiendommen foreligger ikke da eiendommen selges ved hjelp av verge som ikke har bebodd eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 848 800 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 055 681 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kartskisse i Finn-annonse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel 31.01.2018.For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 16.09.1975, dagboknr.1975/4867-4/91
Bestemmelse om bebyggelse.
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser.
Følger vedlagt i salgsoppgave, kontakt gjerne megler ved spørsmål.
Erklæring/avtale - tinglyst 24.04.1977, dagboknr 1977/2215-1/91 - gjelder:
Bestemmelse bebyggelse.
rettighetshaver:Knr:0723 Gnr:2 Bnr:3 Fnr:208  
rettighetshaver:Knr:0723 Gnr:2 Bnr:189 Fnr:208  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:202 Bnr:253
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på under 4 m.
Undertegnede eier av eiendommen gnr. 2, bnr.3 tomt nr 207 i Tjøme gir herved nabo Trond Leonard Nilsen, eier av gnr. 2 bnr. 3 tomt nr 208 tillatelse til å oppføre tilbygg nærmere grensen enn de lovbestemte 4 meter. Som motytelse forpliker Leonard Nilsen og hans retts-etterfølger å holde det ryddig på den siden av tilbygget som vender mot Per Østgårds eiendom.
Erklæring/avtale - tinglyst 4.12.1975 , dagboknr.1975/6625-1/91 - gjelder:
Bestemmelse om bebyggelse.
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:202 Bnr:254  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 2 m.
Undertegnede erklærer hermed a herr Per Østgård som eier tomt nr 7 i Prestegårdsfeltet II på Tjøme, gnr. 2 bnr.3 har min tillatelse til å legge sin planlagte enebolig 2 - to meter fra nabogrensen til min tomt nr 6, gnr. 2 bnr 3. Tillatelsen gis med forbehold om at eieren av tomt nr 7 forplikter seg til ikke å plassere søpplekasser og skrot langs veggen som vender mot tomt nr 6.
På eiendommen er det tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet, disse er sammen med Stauperveien 64 i følge opplysninger fra Færder kommune.

Tilbehør

Alt av inventar og løsøre som er i eller på eiendommen medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven, det gjøres oppmerksom på at boligen selges ved hjelp av verge. Vergen har ikke bebodd eiendommen og har derfor begrenset eller ingen kunnskap om eiendommen.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Boligen vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.