Tønsberg

Moderne, arealeffektiv leilighet med balkong, heis, garasjeplass og felles takterrasse!

Rambergveien 17B , 3115 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 55 m²
Tomt 946 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 311
Energimerking E
FINN.no 197446240
Sist endret 24.11.2020 11:45
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 2 998 009
Ligningsverdi 576 918,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 998 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:
Entré, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong, soverom og bad.

Standard

Lekker, velholdt og gjennomgående 2-roms leilighet beliggende i 4 etasje på Kaldnes! Leiligheten har en attraktiv beliggenhet ved kanalen vis-a-vis "brygga" i Tønsberg. Leiligheten  fremstår som stilfull med lyse, nøytrale fargevalg og en fin planløsning. Man kommer inn i en innbydende entré med praktisk skyvedørsgarderobe. Videre er et pent og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, steketopp og komfyr. Det er delvis åpen løsning mellom kjøkken og stue. Stuen er lys og hyggelig med plass til både spisebord og sofa, samt store vindusflater som gir godt med natrulig lys. Fra stuen er det også utgang til en overbygd balkong på ca. 5 kvm med gode solforhold og utsikt mot Brygga i Tønsberg. Delikat, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Romslig og lyst soverom med god plass til dobbeltseng og stor skyvedørsgarderobe. I tillegg er det utgang til en praktisk fransk balkong fra soverommet.
Leiligheten disponerer en bod på 5 kvm i første etasje,  samt en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er i tillegg en felles takterrasse som alle beboerne kan bruke. Her er det sol hele dagen samt utemøbler tilhørende borettslaget.

Beliggenhet

Bo med sjøen rett utenfor døren og kort vei til et yrende byliv i Tønsberg sentrum. Virkelig nydelig beliggende rett i nærheten av vannkanten. Kaldnes Brygge er del av er en ny bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid.  En tur langs Kaldnes Brygge gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes Brygge har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 200 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Tomt

Areal: 946 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Nydelige fellesarealer som er parkmessig opparbeidet av anleggsgartner. Flotte bryggeområder - hyggelig plass og sitte med kaffekoppen og nyte sjø og utsikt. Grøntområdene på Kaldnes Brygge er offentlig tilgjengelige for alle. Parken ved gangbroen inneholder blant annet klatrestativer og forskjellige lekeapparater og er i tillegg utstyrt med benker der lunsjen kan nytes utendørs. Bryggeområdet er også fint for en kveldstur og gir mulighet for fisking eller en dukkert i fjorden om sommeren.

Etasje

4. etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger bruksrett til en garasjeplass (plass nr. 182) i felles garasjeanlegg. For egen p-plass betales kr 2000 til drift/vedlikehold hvert år. Faktureres hver januar. Det betales kr. 680,- i eierskiftegebyr, som dekkes av kjøper.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Felleskostnader

Kr. 2 475,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer følgende: Kommunale avgifter, TV og internett fra Canal Digital (grunnpakke), felles bygningsforsikring, forretningsførsel og løpende drift og vedlikehold.
Felleskostnadene vil øke mec 10% fra 01.01.2021, da vil de være på kr. 2 691,- pr. mnd.

Borettslag

Borettslaget Pir 2, org.nr. 987 597 224, består av 70 andelsleiligheter.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret.
Borettslaget er "medeier" i Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd, org.nr. 991 319 522, sammen med Ankeret Brl, orgnr. 987 782 617 og eierseksjonssameiet Kaldnes Panorama, org.nr. 990 726 043. Resultatregnskap og balanse for huseierlaget er presentert i selskapet nr. 3311 og fellesutgifter til Huseierlaget betales hver måned for alle tilsluttede boligselskapet. Dette er inkludert i felleskostnadene til andelseier. Forsikringsavtalen på bygningen står på Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd og deles på 3 boligselskaper.
Borettslaget betaler felles kommunal tekniske gebyrer - eiendommen har felles vannmåler og betaler vann og avløp etter målt forbruk.
Borettslaget har avtale med vaktmester Newsec Basale AS som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet. Vaktmester kan kontaktes på: bjorn.kalland@newsec.no

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Formalisering av balkong innglassing for vindavskjerming (søknad til og svar fra Tønsberg kommune, ref. orientering i innkallingen til Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd, org.nr. 991 319 522). Innglassing er godkjent med følgende forutsetninger - følgende balkonger kan ikke glasse inn:
- Toppetasjene i Rambergveien 15A+B, 17 A+B og 19 som ikke har tak.
- De leilighetene som har inn-/utlufting for gasspeis på balkong.
- Det skal benyttes profilløs innglassing tilsvarende "Lumon innglassing". Glassløsningen er uten profiler som gir spalter mellom hver glasslamell slik at balkongen har utetemperatur og en viss luftsirkulasjon.
- Herdet laminert glass skal benyttes.
- Byggenes styrer tar den formelle godkjennelsen iht. prinsippiell godkjent løsning.
- Denne vindskjerming er søknadspliktig til kommunen etter plan- og bygningslovens paragraf §20-1c - fasadeendring.
I følge selgers egenerklæring vil felleskostnader øke med 10% fra 01.01.2021 grunnet økning i kommunale avgifter og oppussing av fellesarealer/ganger i bygget.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett. Det er styregodkjennelse.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Fellesgjelden er nedbetalt for denne andelen.
Borettslaget er medlem i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.
Borettslaget har IN-ordning.
Selger har innbetalt sin andel fellesgjeld, det er derfor ingen andel fellesgjeld på denne leiligheten.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiets lån utgjør totalt kr. 16 954 622,- pr. 28.10.2020, og er tatt opp i Handelsbanken.
Renten på lånet utgjør 1,65% pr. 28.10.2020.
Selger har innbetalt sin andel fellesgjeld, det er derfor ingen andel fellesgjeld på denne leiligheten.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld er nedbetalt.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 1983518

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 3 496 280.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 708 288.
Resultat:
Årets resultat på kr 3 547 259 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter hos husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er generelt forbud mot dyrehold, men det er mulig å søke styret om dispensasjon hvis det kan dokumenteres et særskilt behov for å ha et dyr i huset.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2006

Antall soverom

1

Byggeår

2006

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 4. etasje i boligblokk oppført i betong/mur i 2006. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormal fukt registrert. Rommet er fra 2006. Leiligheten gir et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert:

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på nybygg boliger med tilhørende parkeringsplass datert 26.04.1022 og ferdigattest på utskiftning av heis datert 17.12.2013.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm
Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt XXX utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet, via fjernvarmeanlegg med vannbåren varme til radiatorer, samt varmekabler på bad.
Avlesning vannmålere går direkte til Skagerak Varme og faktureres derifra. I løpet av høsten 2020 går avlesningsprosedyren over til et annet selskap da Skagerak avslutter. Alle vannmålere er byttet høsten 2020 og det vil komme ny avregningsmåte.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Canal Digital, inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 576 918 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 076 906 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum er det enkel adkomst til fots via gangbroen fra Brygga til Kaldnes Brygge. Med bil fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen og tar til høyre i rundkjøringen her. Følg så veien videre og kjør rett frem i neste rundkjøring og til høyre i 3. rundkjøring, ned mot Kaldnes. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommunedelplan for sentrum (byplan 2018 - 2030 TBG) vedtatt 22.05.2019 er avsatt til sentrumsformål (bolig/næring) og grønnstruktur. Området eiendommen ligger i omfattes av bebyggelsesplan Kaldnes, Felt A og B, med planID 65209-B1, vedtatt 27.09.2002.. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst følgende rettighet på gbnr. 1003/304
Bestemmelse om veirett, tinglyst 27.09.2006, dagboknr. 14090, gjelder: Bestemmelse om garasje/parkering.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Vei/vann/avløp

Fra offentlig vei og via privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.