Tønsberg

BUD INNKOMMET - Moderne og arealeffektiv leilighet midt i sentrum - Høy himling og store vindusflater!

St Olavs gate 18B , 3110 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 36 m²
Bruksareal 36 m²
Bruttoareal 39 m²
Tomt 1 466 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1917
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 83
Energimerking F
FINN.no 198246575
Sist endret 24.11.2020 11:09
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 018 758
Ligningsverdi 374 207,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) 3 919,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 953 919,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 820,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 64 839,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 018 758,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til St. Olavsgate 18 B! Arealeffektiv leilighet beliggende i ett eldre ærverdig murbygg fra 1917 som ble ombygget til leiligheter i 2010.
Her bor du med en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i en populær gate i Tønsberg sentrum. Dagligvareforretning er en heistur unna. I tillegg ligger bl.a. Farmandstredet, "Brygga i Tønsberg" med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, Tønsberg svømmehall, og Sykehuset i Vestfold m.m. i umiddelbar nærhet.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å leve det urbane liv med gangavstand til alle byens fasiliteter. I tillegg er leiligheten lettstelt og praktisk på alle måter. En perfekt leilighet for førstegangskjøperen eller som utleieobjekt.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, sovealkove. I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjelleren på ca. 3 kvm.

Standard

Moderne og lettstelt leilighet som er innredet i 2010, med god plassutnyttelse og moderne design. Meget høy himling og store vindusflater gjør denne leiligheten lys og tiltalende. Praktisk hemsløsning gir ekstra muligheter.  Boligen holder en gjennomgående god standard - med nyere kjøkken og bad. Dette er en trendy og moderne leilighet for deg som vil bo med gangavstand til alt Tønsberg har å by på!

Beliggenhet

St. Olavsgate 18 B har en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i en populær gate i Tønsberg sentrum. Området har et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, caféer, velstelt leilighetsbebyggelse, eldre trevillaer og ikke minst en rekke parker og friarealer rett utenfor egen dør. Her bor du et steinkast unna lokale caféer, dagligvareforretning og parkanlegg. I tillegg bor du med umiddelbar gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på; Forretningssentrum, "Brygga i Tønsberg" med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, Farmandstredet, Tønsberg svømmehall, Sykehuset i Vestfold m.m.

Tomt

Areal: 1 466 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Parkering i gate etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

1 972 pr. mnd. TV og internett (grunnpakke), felles drift og vedlikehold av bygningene, vask av fellesarealer.

Sameie

Sameiet St. Olavsgate 18 er et veldrevet sameie bestående av 70 seksjoner. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 996884643, og ligger i Tønsberg kommune med følgende adresse: St. Olavs Gate 18 A og B, gårds- og bruksnummer: 1002 og 83. Forretningsfører: Bør Økonimi AS. I 2014 ble det gjennomført fasaderehabilitering i sameiet. Sameiet har avtale om vaktmestertjenester med Insider Facility Services AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets planer for 2021:
Det planlegges å økte felleskostnadene for 2021 med ca. 2%. Kostnadene til data og tv økt noe, og disse blir viderefakturert i henhold til vedtak på tidligere Sameiermøte.
For øvrig planlegges:
· Fortsette arbeidet med å få bygningen tett (et større arbeid er allerede uført rundt trappehuset i syd)
· Ingen større vedlikeholdsarbeider ut over forrige punkt vil bli igangsatt
· Ytterligere nedbetaling av gjeld hvis økonomien tillater

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har lån hos OBOS-banken. Restgjeld pr. 31.10.2020 er kr 502 751,
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

3 919

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85968441

Regnskap

Sameiet har lån hos OBOS-banken. Restgjeld pr. 31.10.2020 er kr 502 751,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1917

Antall soverom

1

Byggeår

1917

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i kombinert bolig- og næringsbygning. Opprinnelig oppført som fabrikkbygning i 1917 og ombygd til leiligheter i 2010. Bygningen er i hovedsak oppført i mur/betong. Leiligheten disponerer en bod i kjeller. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilkntyning til bad. Ingen unormal fukt registrert. Rommet er fra 2010. Vanlig bruksslitasje/elde i innvendige overflater. Leiligheten gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 09.11.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattester for ombygging/påbygging og bruksendring til boligformål, datert 18.02.2016. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og sovealkove. Fra stuen og kjøkkenet er det trapp opp til hems. Hemsen er ikke måleverdig ihht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Areal på hems ca. 14 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 09.11.2020 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Forøvrig elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 6 500 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 6 500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 527,90 pr. år Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer. De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, inkludert i felleskostnader.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 374 207 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 347 144 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål/forretning, felles parkeringsplass, felles gårdsplass, felles avkjørsel, kjørevei, gang-/sykkelvei og park, etter reguleringsplanen "Havnesporet", vedtatt 24.05.2006. I henhold til kommunedelplan - Sentrum, byplan 2018-2030 TBG (vedtatt 22.05.2019) er området eiendommen ligger i avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, veg og grønnstruktur. Relaterte planer til eiendommen er Haugartunnelen fra Slagenveien til Nedre Langgate (vedtatt 23.4.2014). Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det er varslet større ombygging/bygging av tilliggende kvartal mot Farmandstredet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 03.06.1919, dagboknr. 900222 - gjelder: Best. om ikke å anbringe vinduer mot Jernbanens grense.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 14.03.1990, dagboknr. 4445.
Erklæring/avtale, tinglyst 05.12.1994, dagboknr. 15841 gjelder: Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Reseksjonering/deling, tinglyst 15.03.2011, dagboknr. 209008.
Reseksjonering/endring formål, tinglyst 02.03.2017, dagboknr. 188424.
Reseksjonering/sammenslåing, tinglyst 02.03.2017, dagboknr. 188424.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Leiligheten er og har vært utleid, og selger har derfor ingen eller begrenset kjenneskap til eiendommens tekniske standard. 
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.