Duken

Idyll på Duken - nydelig eiendom rett ved skog og mark samt nær sjøen - stor og fin enebolig - BØR SEES!

Blåskjellveien 12B , 3133 Duken

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 241 m²
Bruksareal 266 m²
Bruttoareal 306 m²
Tomt 882 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1987
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 362
Energimerking F
FINN.no 204691472
Sist endret 04.03.2021 14:34
Prisantydning 6 800 000
Totalpris 6 986 019
Ligningsverdi 1 580 670,-

Beregnet totalkostnad

6 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 186 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 986 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
Underetasje: Entré, hall med trapp opp til 1. etasje, kjellerstue med peis og utgang ut, 3 soverom, dusjbad/wc med servant i innredning, kjølerom, stor bod med mye god lagringsplass, bod/kott under trappen.
1. Etasje: Trappoppgang, gang, romslig og praktisk kjøkken, tv-stue med utgang til uteplass, stor og lun stue med utgang til uteplass, 2 soverom, hvorav det ene har skyvedørsgarderobe, dusjbad/wc med servant i innredning, vaskerom med utgang ut.
Loft.
Frittliggende, dobbel garasje.

Standard

Velkommen til "Huset i skogen" følelsen. Virkelig en nydelig beliggenhet og en eiendom som virkelig har noe ved seg! Svært innholdsrik, romslig og funksjonell familiebolig! Ideell planløsning hvor barna kan oppholde seg i underetasjen med soverom, bad samt stue med egen utgang. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og er virkelig tatt godt vare på av eierne. Kjøkkenet ble påkostet og modernisert i 2010 med bla ny kjøkkeninnredning type Sigdal, levert og montert av Gulli trevare AS. Stort og fint kjøkken som fremstår som svært praktisk og funksjonelt. Alt av integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr, steketopp, ventilator i rustfritt stål (type Røroshetta), side by side kjøl-/fryseskap med isbitmaskin og vanndispenser. I og med at kjøkkenet er så romslig, har man god plass til å dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Ny dusj på badet i 1. etasje (2018). Nyere, moderne baderomsinnredning på badet i underetasjen (2015). Nytt kjøleaggregat til kjølerommet i underetasjen. Uteplassene må fremheves - her kan man sitte og nyte sol og sommer fra tidlig morgen til sen kveld, uten innsyn fra ytre omgivelser. Samtidig nyte naturen og fuglekvitter som skogen byr på.
Interiørmessig gjennomgående klassisk og lekkert. Legg merke til de vakre vinduene og den fine himlingen. Boligen oser av god atmosfære og fremstår som lys samtidig lun. Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i Blåskjellveien på idylliske og attraktive Duken. Eiendommen ligger nydelig til , innerst i veien og inntil skogen og turområder. Det er kort vei til strand og umiddelbar nærhet til Nesskogen Idrettspark (ligger rett på nedsiden). Perfekt for den aktive familie, enten man driver med fotball eller friidrett). Ideelt også for de som er gla i å gå på ski, da skiløypene og lysløypa er rett på utsiden av døren. Fra Knarberg båthavn og Nøtterøy Båthavn lar du deg enkelt føre rett ut i vår vakre og idylliske skjærgården - enkelt tilgang til mange flotte øymuligheter for en kort eller lang båttur.
Duken er som sagt attraktivt og i tillegg svært barnevennlig. Ellers vil vi nevne gangavstand til Kiwi samt en kort sykkeltur til Meny for et bredere utvalg matvarer. På Skallestad har Nøtterøy Bakeri eget bakeriutsalg og der vil du kunne få ferskt brød 6 dager i uken (7 min. på sykkel). Oserød skole ligger i behagelig gåavstand for de som har barn i barneskolen (meget populær SFO) og Borgheim har ungdomsskole + Videregående. Steinerskolen ligger ca. 10 min. kjøretur fra eiendommen. Golfbanen ligger også ca. 7 min. kjøretur unna, her kjører man skiløyper på vinteren. Torød har eget skitrekk og vi snakker fremdeles ca. 7 min. unna. Flere barnehager i nærområdet. Mange flotte turmuligheter i nærområdet. Duken/Nesbrygga i sin helhet har blitt ett yrende liv for barnefamilier som i tillegg har "egen" øy Barneskjær, der mange barnefamilier møtes utover sommeren.

Forsikring

Tryg

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med underetasje og hovedplan. Byggeår 1987. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Boligen hadde opprinnelig torvtak. I 1998 ble torvtaket fjernet og erstattet med ny taktekking av Zanda takstein. Takrenner og beslag ble også skiftet i forbindelse med omleggingen av taket. Badet i 1. etg ble oppgradert av fagfolk i 2001, iflg. selger. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men vaskerommet og badet i underetasje har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1987. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje oppført i 1987. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
Vi opplyser om at følgende har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten: Mindre oppsprekking i sørvestre hjørne av grunnmuren og støttemuren, vinduer og dører, knirk i gulv 1. etasje, overflater på innvendige gulv og vegger på bad/wc i underetasje, overflater på innvendige gulv på vaskerom i 1. etasje, oppvaskmaskin på kjøkken, varmtvannsbereder.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 04.01.21.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig og garasje, datert 30.06.1987.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. NB. Garasjen er på opprinnelige tegninger garasje og carport. Carporten er senere omgjort til garasje.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 241 kvm, Bruksareal: 266 kvm, Bruttoareal: 306 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré med trapp, 3 soverom, bad med wc og kjellerstue.
Sekundærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom, kjølerom og garderobe.
1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 139 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 2 soverom, vaskerom, bad med wc, kjøkken med spiseplass, tv-stue og stue.
Garasje:
Sekundærrom: 48 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 04.01.21 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Oserød skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adkomst

Fra Tønsberg og Kanalbroa følger man skilting til Torød/ Årøysund (RV 309). Man følger Smidsrødveien frem til
Shell bensinstasjon på Hjemseng. Ta Breidablikkveien inn til venstre og følg denne frem til krysset i Dukenveien. Følg Dukenveien og ta Blåskjellveien til høyre og inn stikkvei til høyre i enden av Blåskjellveien. Huset ligger innerst i veien på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 882 kvm, Eierform: Eiet tomt
Hagen er pent opparbeidet og beplantet. Anlagt med plen og fin sten som omkranser tomten og hage, Innkjørselen o gårdsplassen er belagt med vakker brosten. Forøvrig beplantet med frukttre, prydbusker og blomster. Fine uteplasser utfra stuen og tv-stuen samt en fin, skiferbelagt uteplass nede ved inngangspartiet. Utstrakt bruk av utebelysning og lykter.

Garasje / Parkering

Parkering i frittliggende dobbelgarasje, samt biloppstillingsplasser på egen eiendom.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

1. etasje:
Peisovn i stuen og innmurt peis med innsats i tv-stuen.
Underetasje:
Innmurt peis med innsats i kjellerstue.
Termostatstyrte varmekabler i boligrommene i underetasjen.
For øvrig elektriske panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 30 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 831 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, ca. kr. 1 195,- pr. mnd.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 150,- pr. år.
Årlig betaling for snemåking/vedlikehold vei utgjør kr. 200,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 580 670 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 690 413 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, med plannavn Nesskogen, endring, vedtatt 05.03.1984. I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.18 er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Deler av eiendommen er avsatt til offentlig friområde. Se vedlagte reguleringskart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Bestemmelse om vann og kloakkledninger, tinglyst 31.12.1985, dagboknr. 21651, gjelder: Erklæring/avtale, bestemmelse om vann- og kloakkledninger, samt elektriske kraftledninger og vedlikehold av disse. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboksutskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune.

Offentligrettslig pålegg

Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i boligen den 27.02.19.
Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Kjøleskap, komfyr, mikro og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Pål Hotvedt Unni Myhre Hotvedt

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.