Tolvsrød

Moderne og tøff bolig! Stor familiebolig med utleiedel. 2 doble garasjer - totalt 4 garasjeplasser. Nær skog og sjø!

Skogsnaret 4 A og B , 3150 Tolvsrød

BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

34%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 354 m²
Bruksareal 517 m²
Bruttoareal 558 m²
Tomt 1 162 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1959
Gårdsnummer 137
Bruksnummer 173
Energimerking G
FINN.no 203839970
Sist endret 22.01.2021 09:17
Prisantydning 11 500 000
Totalpris 11 796 019
Ligningsverdi 1 716 202,-

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 280 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 296 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 796 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig med utleieleilighet/stor generasjonsbolig, som inneholder følgende i hovedboligen:
Underetasje: Hall med skyvedørsgarderobe, gang, praktisk vaskerom som har godt med skapplass, stue/soverom, dusjbad/wc, 2 store boder, teknisk rom.
1. Etasje: Stor stue med utgang til stor balkong, stort og velutstyrt kjøkken med plassbygget sitteplass og stor spiseplass, soveromsgang, 3 soverom hvorav ett pt benyttes som kontor og hvorav det ene soverommet har walk-in closet, garderoberom, dusjbad/wc med servant i innredning.
2. Etasje: Stue med barløsning og utgang til stor og delvis overbygget takterrasse, soverom med direkte adkomst til eget walk-in closet, dusjbad/wc med dobbel servant i innredning og badekar.
Leilighet/1. Etasje nord: Egen inngang/gang med skap, stue med utgang til balkong, kjøkken med spiseplass, 2 soverom, dusjbad/wc.
Garasjeanlegg: 2 doble garasjeplasser, altså totalt 4 parkeringsplasser.

Standard

Svært romslig og innholdsrik familiebolig/generasjonsbolig. Boligen er vesentlig påbygget og ombygget i 2010/2011 (deler av boligen er den opprinnelige delen - se tilstandsrapport). Fasademessig en moderne, stilren og tøff bolig. Store og fine vindussammensetninger, som bidrar til at her slippes inn masse herlig lys. Ideell bolig for storfamilien da boligen har et stort areal samt inneholder flere oppholdsrom, soverom og bad. 1. Etasjen må fremheves! Svært velutstyrt, praktisk og romslig kjøkken i kombinasjon med stor og fin stue. Rommene til sammen danner et stort og herlig allrom. Stilren kjøkkeninnredning i grå høyglans, type Italian Design. Alt av integrerte hvitevarer som 2 komfyrer i høyden (hvorav den ene micro i kombinasjon med stekeovn), vinskap, tallerkenvarmer, steketopp (ekstra bred), side by side kjøl/fryseskap med isbitmaskin og vanndispenser, oppvaskmaskin samt ventilator i rustfritt stål. Smekker benkeplate i Compositt. Kjøkkenet er velfungerende, praktisk og svært hyggelig. Her er alt lagt til rette for hygge og sosialt mht praktisk arbeidsbenk/sitteplass, stor spiseplass hvor man kan dekke langbord til hyggelige lag og en nydelig vedovn i høyden. Interiørmessig gjennomgående stilrent, moderne og lekkert. Boligen har flere  fine detaljer! Her er det bla hele 9 meter fra underetasje og opp til taket i den øverste etasjen. Den innvendige trappen er et smykke i seg selv, plassbygget og montert av leverandøren Atb. Tøff inngangsdør og utebelysning. Utstrakt bruk av utvendig solavskjerming. Uteplassene og terrassene må fremheves, særs den store takterrassen som er delvis overbygget og har praktisk og smekkert glass rekkverk - dermed får man uhindret utsyn over omkringliggende omgivelser!
Velkommen til en stor, lekker og moderne bolig med arealeffektive løsninger samt mange og gode møbleringsmuligheter. Perfekt planløsning med tanke på en travel barnefamilie! Her kan man enten leie ut eller benytte boligen som en generasjonsbolig. Flytt rett inn!

Beliggenhet

Elsker du stillheten og natur? Nær sjø og bademuligheter. Da er dette stedet for deg!
Eiendommen ligger i et  idyllisk område -  naturskjønne og attraktive omgivelser, mellom Skallevoldstranda og Karlsvikodden i Tønsberg. Huset ligger tett på et fredelig skogsområde hvor du stadig får besøk av rådyr, fugler, pinnsvin og ekorn. En unik eiendom som byr på fuglesang fra skogen og nærheten til sjøen gjør at man både kan lukte og høre lyden av havet og naturen.
Nær sjø og strand og et steinkast unna kan du ta en dukkert på Skallevoldstranda eller Karlsvikstranda, en idyll å kunne ta seg et morgen- og kveldsbad rett i nabolaget. På Skallevold stranda finner du gresslette, stor lekeplass, fotballbane, sandvolleyballbane og muligheter for annen ballsport samt Skallevold Camping med kiosk. Om vinteren anlegges skøytebane her. Skallevold Vel har en aktiv velforening som tar vare på nærmiljøet og beboerne med ulike arrangementer.
Rett ved huset kan du gå rett ut i skogen og inn i den populære Essoskogen. Her finner man flere stier, perfekt for gåturer, sykling eller løping. Karlsvikodden byr på flotte naturopplevelse, gode fiskemuligheter og  rullesteinstranda må fremheves. Her bugner det av hvitveis og blåveis på våren - virkelig idylliske omgivelser og turområder.
Kort vei til Ringshaugstranda. Vestfolds (kanskje) fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater mm. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane samt Slagenhallen for innendørs idrett. I nærheten ligger Tolvsrødsenteret med bla. apotek, lege, bokhandel, klesforretning, jernvare, sportsbutikk og hyggelig café som serverer deilig kaffelatte.
Fra eiendommen er det ca. 2,8 km til både Volden og Ringshaug barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 8 minutter med sykkel til Ringshaug ungdomsskole. I Tønsberg området finner du også Greveskogen videregående skole samt Wang Ung og Wang Toppidrett. samt et godt utvalg private og kommunale barnehager.
Olsrødsenteret er heller ikke langt unna. Her finner man et nytt og populært treningssenter med badebasseng, Rema 1000, apotek, frisør, helsekostbutikk, klesbutikk og optiker.
På Skallevold er det busstopp med hyppige avganger til Tønsberg (se vkt.no) Fra Tønsberg stasjon er det hyppige togavganger til Oslo og mot Grenland. Til Oslo S tar toget 1 time og 6 min. Tønsberg er også et knutepunkt for lokalbusser og ekspressbusser til resten av regionen. Med bil tar det ca. 12 min til Tønsberg sentrum, 11 min til Åsgårdstrand, 24 min til Horten, 28 min til Sandefjord Lufthavn og 54 min til Drammen. Fra Torp lufthavn er det gode forbindelser til kontinentet og resten av Norge.
Det er ikke boplikt i området! Velkommen!

Tomt

Areal: 1 162 kvm, Eierform: Eiet tomt
Hagen er pent opparbeidet og anlagt med plen og hekk. Innkjørselen og gårdsplassen er asfaltert. På baksiden av huset og ved inngangen til generasjonsboligen er det belagt pen belegningsstein. Utstrakt bruk av kantstein. Flere, store og fine uteplasser, hvorav en stor "takterrasse" - takterrassen er også delvis overbygget og ligger vendt mot sjøen, slik at man kan nyte fri og fin utsikt mot sjøen og omkringliggende omgivelser.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Volden skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1959

Antall soverom

7

Byggeår

1959

Byggemåte

Frittliggende enebolig med sekundærleilighet.
- Søndre del av boligen er bygget med sokkeletasje / kjeller. Over kjellerplanet er bygget to boligetasjer.
- Nordre del med garasje i kjeller og sekundærleilighet i 1. etasje.
Størsteparten av bygningsmassen ble bygget i 2010 / 2011. Da fikk bygningen ny takkonstruksjon, ny taktekking, nye dører og vinduer, ny ytterkledning, nye balkonger. Nytt vann og avløpsnett frem til kommunalt påkobling. Oppgradert elanlegg. Innvendig ble det montert nye kjøkkeninnredninger. Nytt bad i 2. etg. Generell oppussing av gulv, vegger og takflater. Ferdigattest etter siste ombygging utstedt 17.02.2016. Deler av kjeller og 1. etg i søndre del er fra 1959. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men badet i 1. etg sør har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Frittliggende innredet lekestue, oppført ca år 2000. Tilstanden til lekestuen er ikke vurdert. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 16.12.2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg enebolig datert 27.08.1973 og ferdigattest for tilbygg og påbygg samt bruksendring enebolig med sekundærleilighet datert 17.02.2016. A
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

Primærrom: 354 kvm, Bruksareal: 517 kvm, Bruttoareal: 558 kvm
U . etasje/kjeller sør:
Bruksareal: 146 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, gang, vaskerom, bad med wc og soverom/kjellerstue.
Sekundærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og tekn. rom.
1. etasje sør:
Bruksareal: 148 m².
Primærrom: 141 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, soveromsgang, 3 soverom, bad med wc, kjøkken med spiseplass og stue med utgang til balkong.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe.
2. etasje sør:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad med wc, stue med utgang til takterrasse og soverom.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe.
U . etasje/kjeller nord:
Bruksareal: 66 m².
Sekundærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
1. etasje nord:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, stue med utgang til balkong og kjøkken.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Innredet lekestue:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innredet rom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 16.12.2020 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

Eiendommen har separat utleieenhet.

Oppvarming

Varmekabler i hall, vaskerom, bad og soverom i underetasjen + badene 1. og 2. etg. Innmurt peis i stue. Vedovn i stuen i 2. etasje. For øvrig elektriske panelovner. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Energimerking

Varmekabler i hall, vaskerom, bad og soverom i underetasjen + badene 1. og 2. etg.
Innmurt peis i stue. Vedovn i 2. etasje. For øvrig elektriske panelovner.
Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 31 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 31 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 746 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Altibox.
Årlig medlemskap i velforening utgjør ca. kr. 300,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 716 202 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 178 327 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kilen og rett frem i rundkjøringen på Presterød i retning Åsgårdstrand. Ta til høyre ved skilt mot Skallevold og deretter første vei til venstre. Følg veien ned mot sjøen og ta deretter til venstre inn Granborgveien og videre rett frem i neste kryss. Eiendommen er beliggende på venstre hånd. Se etter til salgs skilt.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
På grøntområde syd for denne eiendommen er det planer om å bygge eneboliger. Samt det foreligger nabovarsel på ombygging av det gamle huset i Skogsnaret 1.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 19.12.1958, dagboknr. 503163, gjelder:
Jordskifte tinglyst 29.10.1993, dagboknr. 13421, gjelder:
Rettigheter på 3803-137/7:
Bestemmelse om vei, tinglyst 19.12.1958, dagboknr. 503163, gjelder: Bestemmelse om vannledning og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m..
Rettigheter på 3803-137/172:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 04.07.1972, dagboknr. 503418, gjelder: Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 3,5 m.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Integrert kaffemaskin er defekt. Hyller i garasjen medfølger ikke i handelen. NB Det ene lyset i kjøleskapet virker ikke. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Lene Christoffersen Aasen Roar Aasen

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Megler (ansvarlig megler)
Eiendomsmegler MNEF
Jeanette Sørvik
Mobil: 90 23 95 40
E-post: jeanette@bs-partners.no