Tolvsrød

Tolvsrød Hage - rett ved Meny. KUN 1 LEILIGHET IGJEN! Lune og lekre leiligheter - garasje - heis!

Valløveien 51 - Tolvsrød Hage , 3152 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

27%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Tomt 8 682 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2022
Gårdsnummer 153
Bruksnummer 147
FINN.no 172774953
Sist endret 23.05.2022 09:32
Prisantydning 6 190 000,-
Totalpris 6 218 269,-
Fellesutgifter 2 234,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
B2103 2 1 96 m2 97 m2 6 190 000,-

Om prosjektet Tolvsrød Hage /Velkommen til Tolvsrød Hage

Velkommen til Tolvsrød Hage!

Tolvsrød Hage ligger sentralt og fordelaktig midt på Tolvsrød. Dette er et etterlengtet og spennende boligprosjekt på tomten til gamle Bjørkholt
gartnerier.

De lekre leilighetene har alle sitt særpreg, med gjennomtenkte og smarte løsninger. Den store hagen som omkranser byggene er parkmessig opparbeidet.

Dette kan vi tilby:
• Særpreget og moderne arkitektur
• Luftige og lyse leiligheter
• De fleste leilighetene er gjennomgående
• Alle leilighetene har en eller flere private uteplasser og heis
• Interiør og planløsning utarbeidet i samarbeid med interiørdesigner
• Ekstra god takhøyde som bidrar til god romfølelse
• Naturskjønne omgivelser og parkmessig opparbeidet fellesareal

Beliggenhet

Prosjektet ligger sentralt plassert i et meget populært og attraktivt boligstrøk på Tolvsrød, rolig, solrikt og barnevennlig.

Det er gangavstand til skole, barnehager, dagligvarebutikk med blomsterhandel, Tolvsrødsenteret med apotek, lege, bokhandel, klesforretning, treningssenter og hyggelig café. I nærheten ligger også Olsrød Park. Her finner du bank, dagligvarehandel med post i butikk, frisør, klesbutikk, optiker, kostholdsbutikk, bakeri og det svært populære treningssenteret Level som har egen svømmehall.

Det er kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane. Fine tur- og friluftsområder befinner seg rett i nærheten. Plasseringen er ideell for den som setter pris på gåturer, løping og sykling. Det er kort vei til deilige strender og badeplasser på  Ringshaugstranden og Klopp, samt småbåthavn på Vallø Marina. Det er ca. 3 km til Tønsberg sentrum med gode bussforbindelser.

Oslo ligger en times kjøretur unna og med Torp lufthavn i nærheten så kommer du deg raskt ut i Europa.

Arkitektens Ord

Det har vært en idé fra første skisse, å tegne et prosjekt med særegen stedstilpasset arkitektur og tydelige variasjoner. I tillegg til at hvert hus skal ha sine kvaliteter, har det vært viktig å plassere byggene på måte som tar hensyn til innsyn, utsyn, solforhold og etableringen av gode felles uterom.

Leilighetene er orientert og utformet i forhold til utsikt, utsyn og solforhold. De fleste leilighetene er gjennomgående og har arealeffektive løsninger med gode oppholdsrom. I oppholdsrommene vil himlingshøyden være litt over 2,5 meter, noe som er gir en behagelig romfølelse og vil oppleves som lyse og luftige. Deler av fasadelivet er inntrukket, noe som gjør at uteplassene ligger delvis tilbaketrukket og derfor bedre skjermet for innsyn. Dette bidrar også til varierte planløsninger.

Tolvsrød hage, ligger sentralt i et etablert boligområde. Tomta er tilnærmet flat, og ligger tett opp mot skogen som har vært en premissgiver for plassering, farge og materialvalg. Byggene planlegges med trepanel, for å ta opp noe av omkringliggende natur.

For at byggene skal få en oppdelt karakter, veksler byggene med ulike taksprang og er tegnet med to og tre etasjer. Takenes oppdeling, er viktig for å oppnå en variasjon i bebyggelsen, fordi terrenget har små høydeforskjeller.

Saltaksbygg kan sees på som en tradisjonell utforming. For å modernisere uttrykket, prosjekteres husene med knappe detaljer i forbindelse med vindusinnsetting og takutstikk. Balkongenes bærekonstruksjon er med på å danne en ramme rundt den private uteplassen og gir en trygg og lun situasjon. Dette gir byggene identitet og bidrar til gode og hyggelige balkongløsninger.

Det etableres kjeller med boder og parkering under to av de fire byggene. Bygget som ikke har kjeller, får adkomst via heis og trapperom i de andre byggene. Bod - og parkeringskjelleren bidrar til et grønnere uteområde og gir en god kvalitet for prosjektet som et anlegg.

Tolvsrød hage blir et attraktivt boliganlegg, med gode arkitektoniske kvaliteter og et personlig bomiljø.

Rikt utvalg av leiligheter og leilighetsbygg

Tolvsrød Hage består av 4 bygg og totalt 33 leiligheter, hvor alle har sine fordeler og sitt særpreg.

Bygg B1 går over 2 etasjer og består av 3 leiligheter i hver etasje, totalt 6 leiligheter.

Bygg B2 går over 3 etasjer og består av 3 leiligheter i hver etasje, totalt 6 leiligheter.
Byggets 3. etasje henger sammen med en leilighet i 2. etasje som går over 2 etasjer.

Bygg B3 går over 3 etasjer og består av 5 leiligheter i 1. etasje, 5 leiligheter i
2. etasje og 3. etasje består av 2 store leiligheter. Totalt 12 leiligheter.

Bygg B4 går over 3 etasjer. 1. etasje består av 4 leiligheter. 2. etasje består av
4 leiligheter. 3. etasje består av en stor leilighet. Totalt 9 leiligheter.

Leilighetene har størrelser fra 60 kvm til 174 kvm. Se detaljert beskrivelse av
hver enkelt leilighet senere i prospektet.

Lykke til med ditt valg av bolig!

Kjøkken

Kjøkken leveres fra anerkjente AUBO. Det er et danskprodusert kjøkken av god kvalitet med stort utvalg for personlig tilpasning. Det er lagt vekt på detaljer som gir et moderne preg i leiligheten. Standard kjøkkeninnredning er enten modell Melinga i sort utførelse, eller modell Venezia i hvit utførelse.

Standard

Tolvsrød Hage AS er utbygger av Tolvsrød Hage som er tegnet av det lokale arkitektkontoret Spir Arkitekter AS.

Prosjektet består av fire bygningskropper med felles parkeringsgarasje under bakken. Mellom og rundt bygningene ligger et flott felles parkanlegg tilrettelagt for rekreasjon og lek. Leilighetene blir levert innflyttingsklare med gjennomarbeidet og stiltilpasset eksteriør og interiør. Den innvendige standarden vil bære preg av tidsriktig materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger.

Utbygger utarbeider en tilvalgsmeny med valgmuligheter og priser for tilleggs-/endringsbestillinger. Tilvalg avtales særskilt mellom utbygger og kjøper.

Det henvises forøvrig til prospekt og leveransebeskrivelse for nærmere detaljer om leilighetenes standard og utførelse.

Det henvises forøvrig til prospekt og leveransebeskrivelse for nærmere detaljer om leilighetenes standard og utførelse.

Eier/Selger

Org. nr. 916 012 179 Tolvsrød Hage AS (selskap eiet av Zeiner Bolig AS)
Postadresse: Postboks 1055 Kaldnes, 3119 TØNSBERG

Oppvarming

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning til hver leilighet. Det installeres ett aggregat pr. leilighet som kombinerer ventilasjon med aktiv og passiv varmegjenvinning, produksjon av varmtvann, kjøling (svalfunksjon) og oppvarming i en total inneklimaløsning. Anlegget bidrar til oppvarming og produksjon av varmtvann ved å utnytte energien i avtrekksluften. Dermed oppnår man reduserte energiomkostninger. Romoppvarming ellers dekkes av elektrisk gulvvarme i stue og kjøkken, samt baderom, ellers direktevirkende elektriske panelovner.

Tomten

Tomten og fellesarealenene vil bli parkmessig opparbeidet og fremstå som naturskjønne omgivelser. Det vises i sin helhet til vedlagt landskapsplan.

Utomhusareal/ fellesareal

Det tas forbehold om at selger kan bestemme endelig utforming på fellesarealene. Utomhusplan i prospektet er av en slik karakter at det ikke kan anses som et nøyaktig kart, men en illustrasjonsskisse for felles uteareals planlagte opparbeidelse. Det tas videre forbehold om endringer som følge av påbud/krav fra offentlige myndigheter. Overtakelse av fellesareal og felles utomhusarealer skal gjennomføres av selger og sameiets styre, og overtakelse av egen leilighet skal skje uavhengig av dette. Etter at sameiets styre er etablert, vil selger innkalle styret til overtagelse av sameiets fellesareal, og kjøper aksepterer og gir fullmakt til at det er sameiets styre som representerer alle sameierne ved overtagelse av fellesarealene. Overtakelse kan ikke nektes av kjøper selv om utomhusarealer ikke er ferdigstilt, da dette bl.a. vil avhenge av årstid/sesongmessige forhold. Det må med andre ord påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på fellesareal.

Garasjeplass / parkering

Det blir garasjekjeller og boder under og mellom B3 og B4 og innkjøring mellom disse. Det skal medfølge 1 garasjeplass og 1 bod til hver leilighet. Det blir opparbeidet 5 gjesteparkeringsplasser samt 3 HC-plasser på sameiets fellestomt. Det skal bygges 4 eneboliger, disse skal også bruke sameiets renovasjonsanlegg og gjesteparkering

Selger forbeholder seg retten til å fordele plassene samt endre betingelser for usolgte plasser inkl. ha rett til å leie ut og evt. selge disse. Garasjeplasser og boder organiseres som tilleggsdeler til de enkelte seksjonene i seksjoneringsbegjæringen som tinglyses av selger. Selger kan velge annen organisering av parkeringsplassene og boder - herunder opprette garasjer og/eller boder som egne næringsseksjoner eller at det opprettes bruksretter istedet for tilleggsdel - uten at det kan bygges noe krav på dette.

Sameiet må i sine vedtekter, gjennom en bytteordning eller på annen måte, sikre at parkeringsplasser som i vedtak etter plan- og bygningsloven er krevet opparbeidet til bruk av personer med nedsatt funksjonsevne, gjøres tilgjengelige for disse. En seksjonseier med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en seksjonseier uten behov for en tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er tilstede.

Vedtektsbestemmelsen kan bare endres dersom samtlige seksjonseiere uttrykkelig sier seg enige. Kommunen har vetorett mot endring av vedtektsbestemmelsen.

4 eneboliger som skal bygges i nord vil få rett til også å kunne bruke sameiets gjesteparkering.

Estimerte felleskostnader /Budsjett

Felleskostnad pr mnd pr leilighet: ca. kr 19,- pr kvm bruksareal. En leilighet på 100 kvm bruksareal vil  bli fakturert med ca. kr 1.900,-

Seksjonens månedlige felleskostnader er stipulert ut fra bl.a. erfaringstall og ferdig budsjettert for første driftsår. Felleskostnader skal betales fra overtagelse av seksjonen. Oppstilling over fellesutgiftene for hver enkelt leilighet følger av prisliste som er vedlegg til salgsoppgave. I prislisten finner du også foreløpig budsjett over fellesutgiftene. Forretningsfører vil bli OBOS for sameiets første driftsår.


Felleskostnader, som dekker bl.a. vedlikehold og drift av garasjekjeller, drift og vedlikehold av heis, vedlikehold og stell av felles tomt, renhold fellesarealer, honorar til styret i sameiet, forretningsførsel, bygningsforsikring, fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, betales forholdsmessig av den enkelte eier.

I tillegg kommer kostnader til grunnpakke TV, grunnpakke internett ca kr. 389,- pr mnd.

Ovennevnte kostnader er stipulert av selger og forretningsfører. Se vedlagt budsjett for felleskostnader som er vedlegg til salgsoppgaven. Obos er valgt som forretningsfører for det 1. året. Dette er basert på erfaringstall og endringer kan/vil forekomme. 

Endelige størrelse og innhold i  felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/sameiets styre ved overtagelse. Ved konstituering av sameiet skal det fastsettes ett driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas under sameiermøte. Felleskostnadene fordeles som hovedregel etter sameiebrøk og vedtekter med mindre annen fordeling vil være rimelig. Styret i sameiet har ansvar for å tilpasse de månedlige felleskostnadene til de reelle utgiftene og kostnadene sameiet har.

Oppstartskapital til sameiet (kr.7.500,-) fra hver enkelt sameier blir overført til forretningsfører/sameiet. Beløpet er å regne som innskuddskapital og vil ikke bli tilbakebetalt.

I tillegg vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, kommunale avgifter osv. Kommunale avgifter er ikke fastsatt ennå da boligene ikke er bygget og seksjonert. Tønsberg Kommune fastsetter endelige kommunale avgifter og det tas derfor forbehold om beløpet. Kommunale avgifter faktureres direkte til seksjonseier- de vil ikke inngå som del av felleskostnader.

For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Iht. lov om Eierseksjoner, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Fastsettes normalt av Skatt Sør i etterkant av ferdigstillelse.

Formuesverdien vil avhenge av hvorvidt eier benytter boligen som sin primærbolig (folkeregistrert adresse) eller sekundærbolig, hvorav sistnevnte vil få en høyere ligningsverdi (opp mot 90% av markedsverdi)  enn primærboligen (normalt 25-30% av markedsverdien).

Se mer info på Skatteetatens hjemmeside.

Adgang til utleie

Det er en boenhet i hver leilighet. Utleie er tillatt og skal meldes til sameiets styre og forretningsfører for registrering.
Utleie reguleres for øvrig iht. lov om Eierseksjoner.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm - 174 kvm, Bruksareal: 60 kvm - 173 kvm

På de enkelte plantegninger kan det være oppgitt et romareal som er nettoareal innenfor omsluttede vegger. Oppgitt areal er angitt ved BRA, P-rom og BTA. Det tas forbehold om mindre avvik. Selger forbeholder seg retten til å kunne foreta mindre omdisponeringer internt i boligen da arealer på tegninger er basert på foreløpige beregninger forut for detaljprosjektering og at dette evt. kan påvirke angitt totalareal.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Bebyggelsen

Det er planlagt totalt 33 boliger i prosjektet fordelt på 4 bygg samt parkeringskjeller. Prosjektet vil bli organisert som ett boligsameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsplan for Valløveien 51, planID 0704_20150121 vedtatt av Tønsberg bystyre den 07.11.2018. Reguleringskart og bestemmelser er vedlagt. Det skal opparbeides områdelekeplass i nord.

Vei/Vann/Avløp

Det blir opparbeidet fortau og adkomstvei inn fra Valløveien som blir offentlig vei. Prosjektet blir tilkoblet det offentlig vann- og avløpsnettet.
3 eneboliger som skal bygges i nord vil få rett til å bruke sameiets renovasjonsanlegg og gjesteparkering

Eiendommens adresse

Eiendommen har i dag adressen Valløveien 51 - 3152 Tolvsrød.

Endelig adresse for hver enkel leilighet tildeles på et senere tidspunkt av kommunen, og adressevedtak foreligger normalt ikke før byggearbeidene på eiendommen er vedtatt.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse, deretter tegnes fullverdiforsikring av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å gjøre seg kjent med salgsprospekt, reguleringsplaner, salgsoppgavens leveransebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med selger eller megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling.  Innbetalingen anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Anmodning om innbetaling vil bli sendt ut fra megler.  Anmodning vil ikke bli sendt ut før etter at selgers forbehold er innfridd/slettet - og garanti iht. §12 i bustadoppføringsloven er stilt.  Kjøper plikter ikke å innbetale forskudd eller noe vederlag før §12 garanti er stilt.

Ved forsinket betaling med mer enn 30 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.

Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift.

Tilvalg/ Endringsarbeider

Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:

a) som vil endre kontraktsummen med 15% eller mer
b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse, eller
c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

Selgeren skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kontraktsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever. Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt.

Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag. Dersom det ikke er stilt §47 garanti skal tilleggsvederlaget betales ved overtakelsen.

Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

Kredittvurdering/Hvitvaskingsloven

Selger forbeholder seg retten til å kunne foreta eventuell kredittvurdering av kjøperne. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Avbestilling

Kjøpers adgang til å avbestille følger av bustadoppføringslova kap. VI. Kjøper vil være ansvarlig for selgers merkostnader/tap ved avbestilling. For avbestillinger som skjer før selger har vedtatt byggestart er det avtalt et standard avbestillingsgebyr på 5% av kjøpesummen. For avbestilling etter
byggestart vises til bustadoppføringslova §§ 52-54. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Det samme gjelder dersom boligen er ferdigstilt. - selger kan allikevel velge å selge etter Bustadoppføringslova.

Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Megler har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.