Vearåsen

Bo høyt og fritt med nydelig utsikt og svært gode solforhold - Moderne innredet bolig med garasje - MÅ oppleves!!

Vearåsen 35 , 3173 Vear

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 167 m²
Bruksareal 210 m²
Bruttoareal 230 m²
Tomt 411 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1987
Gårdsnummer 203
Bruksnummer 388
Energimerking E
FINN.no 207109975
Sist endret 26.04.2021 13:41
Prisantydning 4 590 000
Totalpris 4 718 769
Ligningsverdi 1 132 061,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 718 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik og flott bolig med en høytliggende og super beliggenhet. Boligen går over to plan og inneholder i 1. etg: Vindfang, hall med trapp, kjøkken, spisestue, stue med peis og store vindusflater, bad med dusj og vaskemaskin, soverom og badstue. Direkte adkomst til garasjen. 2. etg inneholder gang m/ trapp, 3 soverom hvorav ett har adkomst til walk-in closet, bad med badekar. Boligen har to utvendige boder for lagring, samt garasje med god plass til lagring.

Standard

Velkommen til Vearåsen 35, en høytliggende og solrik eiendom med fantastisk sol- og utsiktsforhold. Fra eiendommen ser ut langt utover landskapet mot sør og øst og helt til Tønsberg med Slottsfjell, samt Nøtterøy. Boligen er bygget på slutten av 1980-tallet og er vesentlig oppgradert og tilbygget gjennom tiden. Boligen er innholdsrik med bl.a. 4 soverom, 2 stuer og 2 bad, samt integrert garasje. Innvendig standard på boligen er god. Det er montert et nyere kjøkken fra 2009. Kjøkkenet er i høyglans utførsel og fremstår moderne og tidsriktig. Det er en praktisk benk mot vinduet som frokosten kan nytes. Du får en stor stue med flere soner og muligheter til møblering. Stuen har delvis høy himling og store vinduer mot den flotte utsikten. Stuen er malt opp i flotte farger og gir et meget godt inntrykk. Begge badene er flislagte med varmekabler i gulv. Badet i 1. etg er et kombinert bad/vaskerom. Her er det installert dusj. Badet i 2. etg har stor gulvflate og her er det innfliset et badekar. Det er i alt 4 soverom i boligen hvor tre er lokalisert i 2. etg. Alle soverommene er malt opp i moderne og tidsriktige farger. Hovedsoverommet i 2. etg har eget walk-in closet. Her får du en veldig fin bolig med en superfin beliggenhet på Vear. Vel møtt!!

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Vear, omtrent 7 km fra både Tønsberg og Stokke sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Fra eiendommen er det gåavstand til Vestfold golfbane. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, idrettshall, treningssenter og ridesenter. I Vearområdet er det opparbeidet gangveier som om vinteren gir flotte ski/lysløyper. Få kilometer unna ligger bøkeskogen med nydelige turområder. Det er også kort vei til Melsomvik med sjarmerende bebyggelse i smale gater, samt båthavn, sandstrender og glattskurte svaberg. Det er ellers ca. 5 minutter til Rakkevik småbåthavn, samt kort vei til Jarlsberg travbane og Tønsberg sentrum.
Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83262350

Byggemåte

Enebolig som er bygget i 1987 og er tilbygget i flere faser. Dette er gjort rundt 1990, 1995, 2000, 2003 og garasjen er tilbygget rundt 1994. Det er gjort en del oppgraderinger på 2000 tallet. Dette gjelder to bad, en del innvendige overflater, varmepumpe, peis, kjøkken, mindre på vvs-anlegget, plattinger og noe el-anlegget.
Bygget er fundamentert med støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk er utvendig panelt. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 05.02.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg - enebolig, datert 05.05.1988 og innredet 2. etasje, datert 22.03.1994.
Det foreligger ferdigattest for påbygg - uthus, datert 01.07.1992.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Tegninger mottatt fra kommunen fraviker noe i forhold til faktisk planløsning. Selger har endret på rom i 2. etasje og bygget terrasse på vestsiden av huset.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 210 kvm, Bruttoareal: 230 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 158 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom, kjøkken, vindfang, hall m/trapp, stue, badstue og soverom.
Sekundærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Boder, garasjerom og garderobe.
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad, gang og 3 soverom.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe
Vinduer i 2. etasjen er for smale for rømning og krav til rømning fra annethvert rom er da ikke ivaretatt. Det er ikke kontrollert eller innhentet opplysninger fra kommunen om hva som er søkt og godkjent av arealer.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 03.02.2021 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Vear skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 411 kvm, Eierform: Eiet tomt
Praktisk og lettstelt tomt med god nok plass til boltreplass for store og små. Mot vest er tomten opparbeidet med parkeringsareal, gressplen og belegningsstein. Mot øst ligger pent opparbeidet hage med gressplen, prydbusker og treplatting. Her har du nydelig utsikt mot Tønsberg og Slottsfjell. Denne delen av tomten ligger fullstendig skjermet for innsyn og har meget god utsikt mot Tønsberg og Slottsfjell. Eiendommen har i tillegg ideell andel på 1/4 i realsameie (gnr. 203, bnr. 397). Dette utgjør adkomstveien fra Vearåsen og deles med nr. 33, 37 og 39.
I henhold til tinglyst servitutt skal eiere av eiendommen være medlem av tomtefeltets velforening og forestå drift og vedlikehold av feltets grendehus, som er beboernes eiendom. Det skal også forestås drift og vedlikehold av feltets fellesantenneanlegg for TV/radio.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes hovedsakelig opp av elektrisitet med varmekabler på begge bad og flislagt del av stuen. Det er montert varmepumpe i stuen i 2018. Det er i tillegg vedfyring via en flott peis i stuen. Forøvrig panelovner i enkelte rom.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 18 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 18 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 690 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, ca. kr. 800,- pr. mnd.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 300 ,- pr. mnd.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. 1 500,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 132 061 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 075 418 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger og offentlig friområde, med plannavn Vearåsen I og II, vedtatt 16.06.1980 og 09.01.1984. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Bestemmelse om vann og kloakkledninger/erklæring/avtale, tinglyst 18.11.1987, dagboknr. 16550, gjelder: Bestemmelse om vann- og kloakkledninger og informasjon om pliktig medlemskap i velforening. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat adkomstvei.
I henhold til tinglyst servitutt har kommunen rett til å anlegge og vedlikeholde kloakk- og vannledninger, telefon og elektriske ledninger og kabler over tomten. Se servitutt for ytterligere informasjon.
Selger opplyser at eiendommen har felles avtale om brøyting med naboeiendommene.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i boligen den 20.03.2017.
Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik for anlegget, men VIB opplyser at peisinnsatsen bør feies, dette for å sikre at ildstedet ikke går tett, for å bedre fyringsøkonomien, samt at dette vil bidra til å redusere partikkelutslippet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Følgende følger ikke med i handelen: Prosjektor og lerret på soverom i 1. etg, samt håndholdt støvsuger med ladestasjon.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Laure Charlotte Marie Dallongeville Georg Ellila

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.