Tønsberg

Nydelig og sjelden front-/hjørneleilighet i vannkanten! Fantastiske balkonger mot øst og vest! MÅ SEES!

Kanalveien 4B , 3127 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig mellom 60-120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 123 m²
Bruksareal 155 m²
Bruttoareal 164 m²
Tomt 4 826 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 2017
Gårdsnummer 1004
Bruksnummer 93
Energimerking B
FINN.no 207873126
Sist endret 05.05.2021 14:09
Prisantydning 9 500 000
Totalpris 9 727 769

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 218 750,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 227 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 727 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 4. etasje og inneholder følgende:
Entrè/gang med stor skyvedørsgarderobe, dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin, praktisk bod med plass til 2 kjøleskap, soverom med skyvedørsgarderobe, soveromsgang med 2 doble, praktiske garderobeskap, master bed-roomsavdeling bestående av master bed-room med stor skyvedørsgarderobe og direkte adkomst til eget dusjbad/wc. Soverommet har også utgang til stor, innglasset balkong. Stor stue med utgang til stor og innglasset balkong, stor spisestue med utgang til frokostbalkong, kjøkken.
- Bod i kjeller på 6 kvm.
- Rett til leie av parkeringsplass med trappefri adkomst.
- To gjesteleiligheter i sameiet.
- Svømmebasseng i fellesområdet
- Felles kajakrom i kjeller.
- Allrom som kan bookes ved behov.

Standard

Sjelden vare og helt nydelig, gjennomgående leilighet! Flott front/hjørneleilighet i 4. etasje på populære Ørsnes Park. med en av de beste beliggenhetene i vannkanten. Leiligheten ligger øst og vestvendt og man har fri og fin utsikt til sjøen begge veier. Utover at leiligheten har den fine beliggenheten, må vi fremheve terrassene og uteplassene her. Sjeldent store og herlige,balkonger, hvorav den ene er overbygget og nylig innglasset.. På balkongen mot øst kan man sitte og nyte soloppgangene samt nyte den fine utsikten og båttrafikken. Den innglassede balkongen mot vest fungerer som stue nr 1 fra tidlig vår til sen høst.- i og med at den er innglasset, har man glede av denne større deler av året..
Leiligheten byr på en særdeles fin planløsning og har store og fine vindussammensetninger, som bidrar til at her slippes inn masse herlig lys og man kan enkelt nyte den fantastiske utsikten. Dette er virkelig en forenklet boform med sofistikert komfort, gjennomførte kvaliteter, privat og skjermet, innenfor en større enhet. Svært romslig og arealeffektiv leilghet som holder gjennomgående god standard med bl.a. enstavs parkett på alle gulv. Veggflatene i slett utførselse og malt i lyse farger. Begge baderommene er flislagt på gulv og vegger, har praktisk baderomsinnredning og tilhørende smekkert speilskap.
Velutstyrt og svært praktisk kjøkkenen med flere underskap med kolonialskuffer og innfelt LED-belysning ( de skapene som har glassdører). Alt av integrerte hvitevarer som komfyr og micro i høyden, steketopp, oppvaskmaskin, kjøle-/fryseskap og ventilator i rustfritt stål, type Røroshetta. Nydelig benkeplate i granittsten - idelle mht baking og kokkellering. Kjøkkeninnredningen er klassisk og lekker samtidig som detn har et moderne uttrykk. Stor spisestue som ligger i tilknytning til kjøkkenet, her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Stuen og spisestuen tilsammen, har gode møbleringsmuligheter og fine soner. Rommene fremstår som romslig, men føles allikevel som lune og hyggelige. Legg merke til føldedørene mellom stue og den vestvendte balkongen - en snerten og praktisk løsning - her kan man åpne helt opp fra stuen og ut. og  man følelsen av å oppholde seg ute i friluft og i vannkanten, selv om man oppholder seg inne i sin egen stue.
Interiørmessig gjennomgående moderne og smakfullt - dette vil appellere til de aler fleste!
Leiligheten har godt med utstyr herunder store skyvedørsgarderober, utstrakt bruk av spotter, utvendig solavskjerming, porttelefon med kameraskjerm, balansert ventilasjonsanlegg med varmeveksler (eget ventilasjonsagregat med innvendig betjeningspanel) for å nevne noe.
Dette er virkelig en sjelden mulighet for den som trenger en stor leilighet, er opptatt av uteplasser og har en drøm om å bo i vannkanten. Her får man det aller meste. Megler vil fremheve utsikten; her har man utsikt til  fjorden, Tønsberg by og kanalen. Utsikten på kveldstid må også fremheves - i og med at man ser innover mot Tønsberg by, vil lysene fra byen skape en fantastisk fin stemning på kveldstid!
Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Ørsnes Park har en sentral beliggenhet ved sjøen. Kort vei til både Teie Torv og Tønsberg sentrum - det er faktisk omtrent den samme korte avstanden til begge steder. Det er flotte turområder, badestrender og båthavner i nærmiljøet. En kort spasertur hjemmefra kan ta deg til Tønsberg by sitt allsidige tilbud eller til det koselige handelssenteret på Teie med Apotek, Vinmonopol, restauranter og butikker. Eller hva med en skogstur i Teieskogen? Med fellesrom for kajakker ved Ørsnes Park er kanskje terskelen lav for en padletur i Tønsbergfjorden - kanskje du også får besøk via sjøveien?
Med gangavstand til Tønsberg sentrum med blant annet Tønsberg Torg, Farmandstredet, restaurantene på Brygga og Tønsberg jernbanestasjon, vil du kunne ta i bruk byen på en helt ny måte. Tønsberg har også et rikt kulturliv. Med alt dette innen gangavstand, vil du helt sikkert bruke bilen mindre enn tidligere - denne kan stå trygt og godt i prosjektets garasjekjeller.
I løpet av ca. en time og 20 minutter med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass.

Felleskostnader

4 075 pr. mnd. Akonto vannbåren varme, garasjeleie, altiboc (grunnpakke),
Felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Garasjeleie: kr 850,-
Felleskostnader: kr. 1.766,-
Altibox: kr 499,-
Oppvarming: 960,- (akonto)

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Altibox, inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Ørsnes Park, org.nr. 919 263 393, består av 95 seksjoner, derav 94 boligseksjoner med boder, fellesarealer inkludert trapper, heiser samt 1 næringsseksjon (garasjeanlegg) på eiendommen gnr. 1004 bnr 93 i Tønsberg kommune.
Styreleder i sameiet er Hans Petter Undrum.
Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
Får du besøk og har behov for ekstra overnattingsplass, er det to leiligheter med bad til benyttelse for beboere og deres gjester som kan leies for kr. 350,- første natt,- deretter kr 250,- pr  natt. Rommene kan reserveres for 3 netter, og kan forlenges dersom rommet er ledig. Disse gjesteleilighetene er beliggende i 1. etasje i A-blokken og er utstyrt med dobbeltseng med dyner og puter. Bad med toalett, vask og dusj. Garderobestang med kleshengere. Leietaker må selv holde sengetøy og håndklær.
Det er også et fint felles allrom ved siden av gjesteleilighetene som kan leies. Allrommet er utstyrt med:
- Bord og stoler for 22 personer,
- Servise, glass og bestikk.
- Kjøkken med oppvaskmaskin og kjøleskap (det er ikke kokemuligheter).
- Kaffetrakter og vannkoker.
Utdrag fra siste årsberetning- styrets arbeid :
Byttet forretningsfører til OBOS- har redusert honorar med 117.000 pr.år.
Positiv utvikling i styrking av egenkapital.
Vurderer å kjøpe mer møbler og annet utstyr til all-rommet.,
Styret har forhandlet frem bedre avtale med Altibox- lavere pris (512 til 499 pr mnd). Fiberbredbånd økt fra 50/50 til 200/200.
Innhentet tilbud på bassengdrift.  Vært skade/lekkasje ved bassenget - utbedret av utbygger uten kostnad for sameiet.
Samarbeid med kommunen og styret i Kanalveien 2 for å sikre tilfredstillende løsning ifm. tilknytning til ny kommunal kloakkledning i Kanalveien.
Startet prosess med å innhente juridisk og byggteknisk kompetanse for å kunne ta en vurdering av seksjonering og vedtekter for å optimalisere formuleringer i vedtekter, og fordeling av felleskostnadene i sameiet.
Engasjert Multiconsult Norge AS til å utarbeide befaringsrapport og gi byggteknisk bistand ifm. mangler i bygget for å bistå styret i møte med utbygger.
Garasjekjelleren- vært i kontakt med garasjeutleier Ørsnes Park AS vedr. renhold. Garasjeutleier har besluttet at garasje skal vaskes/spyles 1. gang pr.år. Støvsuging 4 ganger i året. Vannavsuging etter behov.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Felleskostnadene er økt med 7% fra 01.01.21 grunnet økte service og driftskostnader

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen fellesgjeld i sameiet

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 1427710

Regnskap

Pr. 31.12.19 hadde sameiet en egenkapital på kr 378.595,-.
Megler har ikke mottatt regnskap for 2020.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven. Intressenter oppfordres til å sette seg inn i disse.

Husdyrhold

I henhold til husordensreglene pkt. 5 er husdyr tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 155 kvm, Bruttoareal: 164 kvm
Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder:
Bruksareal: 155 m².
Primærrom: 123 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entrè, bad 1, 2 soverom, walk in closet/gang, bad 2, stue med utgang balkong og kjøkken med spiseplass.
Sekundærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/tekn rom og innglasset balkong.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 04.02.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomt

Areal: 4 826 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.
Felles eiet tomt som er nydelig opparbeidet med blant annet steinlagte gangarealer, gressplen, og ulik beplantning. Selve hjertet av fellesarealene ligger mellom bygningene og gir en "syden"- aktig stemning med felles oppvarmet badebasseng og flere solplasser. Her vil du garantert kose deg! I tillegg er det brygge mot sjøen hvor man kan sitte og nyte sol og båtliv.

Garasje / Parkering

Rett til leie av fast p-plass i garasjeanlegget med el-bil lader.

Byggemåte

Selveiet leilighet i Ørsnes Park hvor denne leiligheten ligger i 4 etg på 5 etasjes boligbygg. Bygningen ble oppført i 2017 av firma Kodumaja.
Leiligheten er i original stand med overflater og innredninger fra byggeår. Ingen feil eller mangler ble avdekket. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier ble påvist. Dette er en forenklet tilstandsrapport som bare tar for seg de innvendige flatene tilknyttet denne leiligheten. For utvendig vedlikehold samt vedlikehold av fellesarealer vises til sameiets vedtekter og budsjetter. Til leiligheten hører egen bod i underetg på 6 kvm. I tillegg en bilparkeringsplass i felles P -kjeller. Det vises til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 04.02.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 04.12.2018.  At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til vedtekter §2-1(1) kan leiligheten leies ut.
Utleie til Airbnb eller lignende skal meldes til styret senest tre dager før utleie. I utleieforhold, herunder ved utleie til Airbnb eller tilsvarende, plikter seksjonseier å gjøre leietaker kjent med ordensreglene. Vedkommende seksjonseier er også ansvarlig i forhold til sameiet for økonomisk tap som påføres av leietaker. Ved all form for utleie forholder styret seg til seksjonseier.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i begge bad. Vannbåren gulvvarme i øvrige boligrom.
Akonto vannbåren varme avregnes årlig via ISTA pr.31.12.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 5 900 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 5 900,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 258 pr. år
I tillegg betales det kr. 10,74 pr m³ vann og 18,94,- pr m³ avløp. De kommunale avgiftene kan og vil variere. De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.
Eiendommen har felles vannmåler. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk, fordelt likt på hver seksjon, dette ifølge opplysninger fra Tønsberg kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til bolig/kontor, felles parkeringsplass, felles gårdsplass og gangvei, med plannavn Kanalveien 2A og 4, planID 65220, vedtatt 10.09.2008. I henhold til kommunedelplan sentrum, byplan 2018-2030 TBG (vedtatt 22.05.2019) er område eiendommen ligger i avsatt til kombinert boligbebyggelse og anleggsformål, nåværende bolig/forretning/kontor/industri/bevertning/parkering. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende servitutter/heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:
Erklæring/avtale - tinglyst 04.12.1975, dagboknr. 6594 - gjelder: rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
Erklæring/avtale - tinglyst 25.10.1977, dagboknr. 6157 - gjelder: rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
Bestemmelse om vann/kloakkledninger - tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å anlegge felles stikkledninger for vann og avløp fra eiendommen gbnr. 1004/93. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold.
Erklæring/avtale - tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å etablere felles avkjørsel samt gangareal over gbnr. 1004/93.
Seksjonering, tinglyst 23.05.2017, dagboknr. 541782.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kanalveien 4B, 3127, Tønsberg, Gnr. 1004 bnr. 93 snr. 66 i Tønsberg kommune

Eier

Arild Sten Hansen Elsa Hansen

Oppdragsnummer

28-21-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.