Skoppum

Høytliggenede enebolig med flott utsikt og nydelige solforhold! Lyst og tiltalende!

Knausen 2 , 3185 Skoppum

BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 200 m²
Bruttoareal 220 m²
Tomt 536 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1982
Gårdsnummer 45
Bruksnummer 122
Energimerking F
FINN.no 213439404
Sist endret 05.05.2021 14:33
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 610 269
Ligningsverdi 927 329,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 120 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 610 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Flott enebolig som inneholder følgende:
1. Etasje: Hall m/trapp, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc
Sokkeletasje: Hall m/trapp, stue, gang, kjøkken, dusjbad/wc, vaskerom, soverom, bod og garasjerom.
- Loft
- Garasje
- Flotte uteområder!

Standard

Knausen 2 er en koselig og tiltalende enebolig med vidstrakt utsikt, herlige hagedel samt flotte uteområder i høyden! Er du glad i sol og luft kan dette virkelig være ditt nye hjem! - Kanskje en av Skoppums beste utsikter?
Innvendig fremstår hjemmet som lyst, tidløst og særdeles koselig! Stuen er romslig og luftig med sine mange vindusflater og med naturlig plass for stuemøblement og tv. I overgang mellom stue og kjøkken er det god plass til større spisebord, hvor du kan dekke på til hyggelige lag for familie og venner. Den rålekre peisen i stuen sørger for lun varme og sjarmerende knitring på kalde høst og vinterdager. Fra stuen, kjøkkenet og hovedsoverommet er det utgang til stor veranda som omkranser huset og stor uteplass over garasjen med levegg og uttrekkbar markise! - Her er det fint å nyte våren og sommeren!
Stort og stilrent kjøkken i egen sone, rikelig med lagringsplass i de store veggseksjonene, samt det er lett å holde oversikt i de brede kolonialskuffene. Innfelt belysning i de takhøye overskapene sørger for godt lys ved kokkelering og flott stemning på kvelden. De integrerte hvitevarene medfølger. - Kort vei fra kjøkkenet til den store uteplassen over garasjen, perfekt når sommeren kommer og grillsesongen begynner!
Badet er svært appellerende og innehar god standard med dusjhjørne med innfellbare glassdører, regnfallsdusj med ekstra dusjhode, badekar, ett-greps blandebatteri, innfliset nisje, smekkert speil, lekker servant og toalett. - Vaskerommet er stort og finnes forøvrig i underetasjen, samt i underetasjen er det ekstra baderom med toalett.
Hjemmet er romslig og innehar har flere gode soner og passer derfor godt til familien eller til de som er glad i god plass. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Boligen ligger rolig og barnevennlig til på Skoppum. Kort vei til større skog-/naturområde så her kan man finne frem joggesko, ski, sykkel eller hund og fortsette rett ut i et flott turområde med lysløype. Det er gangavstand til barneskole, barnehage, dagligvare og Idrettsanlegg. Ca. 5 minutters gange ned til Skoppum stasjon. Ned til populære Steinbrygga med småbåthavn og badestrand tar det ca. 5-6 minutter med bil. Ca. 10 minutters kjøring til Horten, ca. 20 minutter til Tønsberg, 30 minutter til Torp og ca. 1 time til Oslo. Det er også bare ett par kilometer opp til E18 for de som skal pendle med bil.

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 200 kvm, Bruttoareal: 220 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, stue, gang, kjøkken, bad/wc, vaskerom og soverom.
Sekundærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og garasjerom.
NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom. Faktisk bruk fraviker fra fremlagte plantegninger.
1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/wc.
Loft:
Arealet er ikke måleverdig ihht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 11.02.2021 utført av Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 536 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje samt parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1982/-83 og tilbygd garasje i 2000. Boligen er oppført i to plan samt loft. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at rommet ble ombygd i 2014 grunnet lekkasje og at sluk også ble skiftet. Arbeidene ble utført i samarbeid med forsikringsselskap. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i sokkeletasje. Ingen fukt registrert. Bom i diverse gulvfliser. Gulvflisene er fra 1983. Gulv har ikke sluk men avløp fra dusjkabinett til avløpsrør i grunnen. Selger opplyser at det har vært lekkasje i rommet og at del av veggkonstruksjon ble utbedret som følge av dette i 2021. Arbeidene ble utført ved egeninnsats. Rommet betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse og det forutsettes derfor fortsatt bruk av dusjkabinett i dusjbad i sokkeletasjen så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom i sokkeletasje. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at rommets overflater ble pusset opp i 2010. Selger opplyser at boligen har vært gjenstand for diverse oppgraderinger de senere årene som f.eks. pusset opp de fleste innvendige overflater i 1. etasje samt enkelte overflater i sokkeletasje i 2010, omkledd sydvegg og to gavelvegger i 2017. Selger opplyser videre at hybel i sokkeletasje ikke er byggemeldt/omsøkt og at det er lekkasje fra verandadekke og ned i underliggende garasje. Vanlig bruksslitasjeelde i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et "vanlig godt" inntrykk.
Vi gjør oppmerksom på at følgende har fått tilstandsgrad 2: Overflater generelt, drenering, yttervegger, utvendig komplettering vegg, vinduer, ytterdører og porter, taktekking, utvendig beslag, balkonger/terrasser, bad/wc i sokkeletasje og ledningsnett og utsyr for sanitærinstallasjoner.
Selger opplyser om følgende:
- Det er lekkasje i garasjetak/verandadekke. Utbedring må påregnes.
- Det var lekkasje i bad i sokkeletasje. Veggkonstruksjonen ble provisorisk utbedret/lokalt utbedret i 2021. Arbeidene ble utført ved egeninnsats.
- Det har vært enkelte sukkermaur tidvis om våren i sokkeletasje.
- Hybel er ikke byggemeldt/omsøkt.
- Bad i 1. etasje ble ombygd i 2014 grunnet lekkasje i vannrør. Utbedret i samarbeid med forsikringsselskap.
- Deler av varmekabler i sokkeletasje er antatt defekte.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 18.02.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse, datert 12.04.1983. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Jfr. byggemeldte tegninger innhentet fra kommunen så samsvarer ikke deler av dagens innredning i kjeller med hva som er byggemeldt.  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lysheim skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Horten kommune på tlf. 33 08 50 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad i 1. etasje, samt i deler av sokkeletasje.
Peisovn i stue i 2. etasje. Panelovner for øvrig.
Selger opplyser at deler av varmekabler i sokkeletasje er antatt defekte.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 864 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 927 329 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 338 384 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, med plannavn Skoppumåsen øst, vedtatt 18.12.1980. Relaterte planer: Skoppumåsen Vest, vedtatt 25.01.1982, med planID B0046. Det eksisterer planforslag som berører eiendommen, med plannavn Skoppum, planID 380190007. I henhold til kommuneplan vedtatt 09.04.2019 er området avsatt til boligbebyggelse og høyspenningsanlegg inkl. høyspentkabler. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 07.09.1982, dagboknr. 4406 - gjelder: Bestemmelser om vann- og avløpsledninger og vedlikehold av disse, plassering av stolper og barduner for elektrisitet og telefon og informasjon om oppføring av gjerde.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp ifølge opplysninger fra Horten kommune.

Offentligrettslig pålegg

Ifølge VIB ble det utført tilsyn med fyringsanlegget 04.11.13. Siste feiebesøk ble utført 13.01.2014. VIB opplyser at det må sørges for at det er vedlikeholdt brannslukningsutstyr i boligen som alle beboerne kan betjene.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på: Deler av hekk og hage er opparbeidet utenfor egen tomtegrense-  Ifølge offentlige kart og reguleringsplaner.
Det ble gitt godkjenning for sammenføyning av 2 boenheter til 1 boenhet i 2007, når godkjenningen ble gitt ble det da informert fra eiers side om at kjøkken i underetasjen skulle fjernes, dette er ikke utført.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Knausen 2, 3185, Skoppum, Gnr. 45 bnr. 122 i Horten kommune

Eier

Marit Berg

Oppdragsnummer

28-21-0032

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.