Tjøme

Stor sjøeiendom på Tjøme med over 13 mål tomt. Sjølinje, stor brygge, båthus og svaberg! Feriefølelse hele året!

Flekkenveien 155 , 3145 Tjøme

VISNINGER

8. mai lørdag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 129 m²
Bruksareal 129 m²
Bruttoareal 142 m²
Tomt 13 109 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1933
Gårdsnummer 213
Bruksnummer 13
Energimerking G
FINN.no 216947568
Sist endret 05.05.2021 18:29
Prisantydning 11 990 000
Totalpris 12 303 769
Ligningsverdi 1 147 569,-

Beregnet totalkostnad

11 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 299 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 990 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 313 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 303 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor sjøeiendom som blant annet inneholder:
Hovedhus:
1. etasje: Trapperom/gang, stue/kjøkken, stue og bad/wc.
2. etasje: Trapperom/gang, gang, 3 soverom, 2 sovealkover og kott.
-Kjeller
-Loft
Garasje:
1. etasje: Garasjerom.
Båthus:
1. etasje: Sjøbod/båthus
Loft: Uinnredet loftsrom.
"Anneks":
1. etasje: Soverom.
"Lekestue":
1. etasje: Soverom
NB! areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad samt krav til oppholdsrom.

Standard

Her finner du idyllen du lengter etter året rundt, romantikk, reker på bryggekanten, båtliv, strender, og fantastiske bade og turmuligheter i skjønn forening. Her har du godt med sol  hele dagen, og det maritime livet rett utenfor døren! Velkommen til Flekkenveien 155, med stor brygge, sjølinje, båthus og attraktivt beliggenhet på Tjøme i den lune Ødegårdskilen/Grimestadbukta. Ved hjelp av sjøveien er det kort vei til en rekke kjente perler og områder i Færder nasjonalpark.
Innvendig er hovedhuset gjennomgående lyst og pent med en flott atmosfære. Stuen er stor og romslig og fra spisestuen som er i overgangen mellom kjøkkenet og uteplassen er det flott sjøutsikt, hvor du kan se båtene tøffe forbi på late sommerdager.
Kjøkkenet er stort, tidløst og i åpen løsning. De brede kolonialskuffen gir rikelig med lagringsplass samt de store benkeflatene gir godt med arbeidsrom for kokkelering til mange gjester. - Utstrakt bruk av downlights i denne sonen.
Baderom i boligens første etasje innehar varme i gulv, fliser på gulv og vegger. dusjkabinett, lys baderomsinnredning, speil med overhengende belysning og toalett.
Denne eiendommen bør sees for riktig inntrykk! Velkommen til visning til i flotte og sjønære omgivelser på populære Tjøme!

Beliggenhet

Mågerø er ren idyll med skogsområder, svaberg, fine badeplasser og rullesteinstrender. Mågerø Marina ligger rett ved boligen med blant annet kiosk og gallerier.
Fra eiendommen er det kort vei til Lindhøy barneskole og Tjøme ungdomsskole. De nærmeste dagligvarebutikkene er Tjøme Kolonial, Rema 1000, Coop, og Spar ellers har Tjøme også Hageland og Vinmonopolet. På Verdens Ende ligger Verdens Ende Handleriet, og for en bedre middag kan man legge turen til Engø gård.
Det er nærhet til nydelig kyststi som byr på god rekreasjon i vakkert landskap - Fra Verdens Ende til Mostranda. Det er også mulighet for gode markaopplevelser i variert natur, deriblant Herkelås, med Tjømes høyeste punkt hvor det krones med storslått utsikt.
På Tjøme finnes også skatepark, lekeplass og Tjømehallen, og på Ormelet ligger Tjøme IL med fotball og håndball på agendaen. Ved Mågerø Marina er det tennisbane, og golf kan spille ved Nøtterøy eller Tjøme golfklubb. Fra Tømmerholt på Nøtterøy blir det kjørt opp fine skiløyper på vinterstid.
Tjøme generelt er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø og Hvasser Syd for å nevne noen perler. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Viasat, ca. kr. 300,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind Forsikring Polisenummer: 10378500

Boligens areal

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 142 kvm
Enebolig:
Kjeller:
Takhøyde ca. 1,67 m. Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Ca. 59 m2.
1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, stue/kjøkken, stue og bad/wc.
2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, gang, 3 soverom og 2 sovealkove.
Sekundærareal: Kott.
Loft:
Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Garasje:
Bruksareal: 25 m².
Sekundærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Båthus:
1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Sekundærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Sjøbod/båthus.
Loft:
Bruksareal: 20 m².
Uinnredet loftsrom.
Anneks:
1. etasje:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom.
Lekestue:
1. etasje:
Bruksareal: 8 m².
Primærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 21.04.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 109 kvm, Eierform: Eiet tomt
GBNR. 213/13: 2 141 m².
GBNR. 213/4: 10 968 m².
Det er driveplikt på jordbruksarealet på bruksnummer 4.
Ny eier må innen 1 år etter overtakelse av eiendommen, bestemme om jorda skal drives selv eller leies bort.  
For at driveplikten skal være oppfylt, må produksjonsegenskapene på jorda opprettholdes slik at arealet kan nyttes til vanlig jordbruksdrift med mulighet for normal avling. Dette innebærer at arealene som utgangspunkt må høstes og kultiveres årlig. Uavhengig av hvordan eier oppfyller driveplikten, står eier ansvarlig for at jorda drives. 
Eier kan velge å oppfylle driveplikten ved å leie ut jorda. Jorda må leies bort i minst 10 år av gangen. Leiekontrakter ut over 10 år kan kreve delingssamtykke og konsesjonsbehandling.  
Når eier leier ut jorda, er det fortsatt eier som står ansvarlig for at jorda drives. Det betyr at kommunen forholder seg til eier hvis jorda ikke drives. 
Eier kan velge å drive deler av eiendommen selv. Eier kan også leie bort deler av arealet til én leietaker, og en annen del til en annen leietaker. Dette krever leiekontrakt med hver enkelt leietaker.

Garasje / Parkering

Garasje deles med nabo i Mågerøveien 72. Det gjøres oppmerksom på at deler av hans halvpart står oppført på Flekkenveien 155.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1933 og tilbygd ca. 1950 og 1984. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og krypeloft. Garasje oppført i tre i tilknytning til nabogarasje. Antatt oppført 1989. Frittliggende "anneks" og "lekestue" oppført i tre. Ukjent oppføringsår. Sjøbod oppført i tre i 2019. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Rekvirent opplyser at rommet ble pusset opp ca. 2000. Diverse løse veggfliser og dels manglende fugemasse. Det er grunn til å tro at flisarbeider i bad har blitt utført ved egeninnsats og at veggflisene ikke har tilfredsstillende stabilt underlag. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Råte i enkelte kledningsbord, del av vindski/israft, verandadør i 2. etasje samt i vindu. Utbedring av råteskadet materiale/ bygningsdel må påregnes. Må monteres vannbrett/beslag under karnappvinduer og dør til veranda i 1. etasje samt utbedre overganger (innvendige hjørner) i kledning. Det er grunn til å tro at det har blitt utført diverse bygningsmessige arbeider ved egeninnsats. Værslitasje/elde i utvendige overflater. Bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et "vanlig godt" inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2 og 3:
Enebolig:
Gulv på grunn, veggkonstruksjon og utvendige fasader, vinduer og dører, takkonstruksjoner, taktekking, renner, nedløp og beslag, terrasse, balkong og trapper, etasjeskillere, bad/wc i 1. etasje og VVS.
Garasje, anneks og lekestue:
Bygning generelt.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 30.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Selger vil besørge ferdigattest før overtagelse på båthuset som står oppført på gnr 213 bnr 4.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Enebolig: Peisovn i stue og varmekabler på bad. Forøvrig panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.
Kommunen opplyser at det kan komme pålegg om å fjerne oljetank.
Stortinget har bedt regjeringen innføre forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger fra 2020. Man kan muligens få tilskudd/støtte til utfasing og bytte til mer miljøvennlige oppvarmingskilder - se www.enova.no for mer informasjon.
Selger opplyser at tanken er tom, jfr. egenerklæringsskjema.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 430 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 147 569 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 131 249 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gårds- og bruksnummer 213/13:
Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanen, vedtatt 31.01.2018. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.
Gårds- og bruksnummer 213/4:
Eiendommen ligger i et område som er uregulert. Eiendommen er avsatt til LNF - landbruk, natur og frilufts formål i henhold til kommuneplanen, vedtatt 31.02.2018. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger har mottatt varsel om at naboeiendommen skal bebygges.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse og at tomten er under 100 dekar.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
GBNR: 213/13
Erklæring avtale, tinglyst 05.02.1980, dagboknr. 758, gjelder: Tillatelse for naboeiendom GBNR. 211/141 til å oppføre garasje i en avstand av 0 meter fra felles eiendomsgrense og forpliktelse til å ikke bebygge egen eiendommen nærmere enn bygningslovens bestemmelser om avstand.
Rettighet i eiendomsrett:
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 13.06.1933, dagboknr. 900571, gjelder: Eiendommen GBNR. 213/13 har strand- og bryggerett på eiendommen GBNR. 213/3.
GBNR. 213/4:
Bestemmelse om veg, tinglyst 11.12.1957, dagboknr. 3464, gjelder: Eiendommen GBNR. 213/44 har rett til fri grunn til 4 meters bred adkomstvei over eiendommene GBNR. 213/13 og 4, samt grunn til garasje. Dette ifølge opplysninger fra selger. Eierne av GBNR. 213/3 og 4 har rett til å benytte veien på GBNR. 213/44 som adkomst til sin badeplass og brygge. Samme veirett tilligger GBNR. 213/14.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 22.10.1966, dagboknr. 990042, gjelder: Elektriske kraftlinjer går over eiendommen.
Leie av areal, tinglyst 24.04.1996, dagboknr. 4757, gjelder: Bortleie av 8 daa - dyrket jord. Leieavtalen er utgått.
Rettigheter i eiendomsrett:
Bestemmelse om beiterett, tinglyst 01.12.1887, dagboknr. 917451, gjelder: Rett til skog. Dokumentet er ikke tydet av megler.
Det er tinglyst bade- og båtfesterettigheter på eiendommen GBNR. 213/3. Megler, i samsvar med Kartverket, antar at det tilbake i tid ble gjort en tinglysingsfeil, da disse rettighetene utøves på bruksnummer 4. Det vil si at eiendommen GBNR. 213/14 har vederlagsfri strandrett, og eiendommen GBNR. 213/52 har baderett og rett til båtfeste på eiendommen GBNR. 213/4. Det samme gjelder for GBNR. 213/13.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og privat avløp.
Eiendommen har septiktank og det er kommunal slamtømming.
Eiendommene GBNR. 213/14 og 44, 213/79, 213/44, 213/93 og 213/78 har gjennom årene benyttet den vei som går over GBNR. 213/4 som adkomst til sine respektive eiendommer. Dette gjelder også andre eiendommer som ligger sørvestover for Flekkenveien 155. Dette har pågått i mange år og nåværende og fremtidige eiere av GBNR. 213/4 må forvente at denne bruken vil fortsette å gjelde i fremtiden.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 30.09.10 Nytt tilsyn ble varslet 07.09.18, men ingen var tilstede da tilsynet skulle gjennomføres. Det var ingen tilstede ved siste feiebesøk.
Følgende avvik ble konstatert under forrige tilsyn:
- Defekt sotluke i kjeller og dårlig gjenmurt hull i skorstein etter tidligere røykrør.
- Elektrisk ledning skal ha avstand på minst 23 cm fra røykløpets innvendige kant.
- Teglskorsteinen i 1. etasje er kledd inn på deler av en side - skal være synlig og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.
- Ildsted i 2. etasje er montert feil og den ubrennbare platen er for kort - det skal stå minst 10 cm fra brannmur/skorstein og 30 cm fra brannmurlist.
- Teglskorstein på loft har for liten avstand til brennbart materiale - skal ha en avstand på minst 23 cm
- Det mangler typegodkjent taksikring for sikker adkomst til feiing og tilsyn.
VIB opplyser videre at Wiking CB bør feies, for å unngå at ildstedet blir tett, brannslukkingsapparater bør på kontroll og lagertanker som midlertidig tas ut av bruk, skal tømmes og sikres.
VIB bekrefter i brev at skriftlig tilbakemelding om oppfølging av avvik som er påpekt er tilfredsstillende.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Oppvaskmaskin og komfyr på kjøkken
- Robotgressklipper.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Flekkenveien 155, 3145, Tjøme, Gnr. 213 bnr. 13 og 4 i Færder kommune

Eier

Øystein Gitmark-Nilsen Torunn Johansen Geir Nilsen Jan Torger Nilsen Janne Nilsen Rune Nilsen

Oppdragsnummer

28-21-0041

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.