Tønsberg

Sentrum - Nyoppusset leilighet med 2 soverom og høy standard! Flytt rett inn!

Storgaten 4A, snr. 2 , 3113 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

26%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

19%

er gift

37%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 66 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 222 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1880
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 357
Energimerking G
FINN.no 211495126
Sist endret 30.04.2021 09:30
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 074 519

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 75 500,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 84 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 074 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Entré, åpen stue og kjøkken, mellomgang, bod, 2 soverom og bad.

Standard

Stilig leilighet med tiltalende og moderne standard. Leiligheten ligger i en koselig bygård i Storgaten 4 som inneholder 6 leiligheter - sentrumsnært og attraktivt beliggende. Hele bygget ble renovert og pusset opp i perioden 2017/2018, og holder en gjennomgående god standard. Denne leiligheten ligger i 1. etasje og har inngang fra utvendig fellesareal. Leiligheten fremstår som meget lys og moderne med høy standard. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning, i et svært tiltalende rom med store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. Det er enstavs laminatgulv i eikeutførelse og glatte vegger og tak. Kjøkkenet må fremheves - lekkert kjøkkeninnredning i grå glatt utførelse. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Kjøkkenet har godt med oppbevaring i over- og underskap/skuffer. Leiligheten har to gode soverom, begge med god plass til dobbeltseng og garderobe. Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet. Vegghengt toalett, servant med underliggende skuffer og dusj.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo rolig men sentralt, og med kort vei til "alt". Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Helt perfekt beliggenhet midt i bykjernen av Norges eldste by! Her bor man i en tilbaketrukket del av byen, vekk fra vei og støy, men samtidig svært sentralt. Området består i stor grad av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlige mer sentralt kan du knapt bo.
Fra leiligheten har man "alt" av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. På "Brygga" ligger kaféer og spisesteder på rekke og rad på og hit tar det kun 2 minutter å gå. Nærmeste dagligvareforretning finner du innen et par minutters gange i Nedre Langgate (Kiwi Foyn). Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna og her har det åpnet en meget hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Byens hyggelige torg med en rekke spennende nisjebutikker ligger også i umiddelbar nærhet. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter fra leiligheten. Det er 5-6 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon, samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Fra busstasjonen på Farmandstredet kommer du deg enkelt til universitetet Bakketeigen.

Løpende kostnader

Oversikt over løpende kostnader foreligger ikke da eiendommen har vært utleid og selger ikke har oversikt over dette.

Sameie

Sameiets navn er Storgaten 4. Boligen er del av eiersekssjonssameie bestående av 6 seksjoner. Dette er ett lite og uformelt sameie uten etablert styre og regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.
Sameiet har ikke inngått avtale med forsikringsselskap angående utvednig forsikring. Det må påregnes å betale en andel av den utvendige forsikringen. Videre vil kommunale avgifter faktureres direkte til seksjonseier.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Forsikring

Ly

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgaven. Intressenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
Bruksareal: 68 m². 
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang med garderobe, stue og, kjøkken i åpen løsning, 2 soverom og bad med wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 11.02.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 222 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i gate etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Eldre bygård fra 1800 -tallet ombygget en rekke gange iflg. Tønsberg kommunes arkiver. Siste ombygging ble foretatt av firma HAV bolig som bygget om innvendig og utvendig i løpet av 2017 / 2018. Bygningen ble seksjonert i feb 2021 og har i dag 6 boligseksjoner. I forbindelse med moderniseringen fikk gården nye taktekking, nye ytterkledning, nye dører og vinduer. Innvendig ble alle innvendige flater oppgradert, nytt bad, nytt kjøkken med innredninger. Nytt elanlegg, brannvarslingsanlegg, nytt vann og avløpsnett innvendig. Det er utført søk med fuktindikator i badet. Ingen unormale fuktverdier ble påvist. Dette er en forenklet tilstandsrapport som bare tar for seg de innvendige flatene tilknyttet denne leiligheten. For utvendig vedlikehold samt vedlikehold av fellesarealer vises til sameiets vedtekter og budsjetter. Det vises til rapportens enkelte punkter.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 11.02.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25. juni 1935. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
I henhold til bygningstegninger fra 1963, mottatt av Tønsberg kommune, er det tegnet inn to leiligheter i 2. etasje.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Oppvarming fra elektriske panelovner. Varmekabler i badegulv. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over estimert energiforbruk foreligger ikke da eiendommen har vært utleid og selger ikke har oversikt over dette.

Kommunale avgifter

Kr. 10 200 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG (vedtatt 22.5.2019) er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på gbnr. 1002/357 som følger eiendommen:
Ingen. Eiendommen er under seksjonering og det tas forbehold om at seksjonering vil bli tinglyst.
Det er registrert følgene rettigheter på gbnr. 1002/151:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 07.10.1968, dagboknr. 3924, gjelder: rett til å ha stående et bygg samt rett til grunn på sydsiden. Servitutten ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnette

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Megler gjør særlig oppmerksom på at leiligheten har vært utleid.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Storgaten 4A, snr. 2, 3113, Tønsberg, Gnr. 1002 bnr. 357 i Tønsberg kommune

Eier

Braaten eiendom as

Oppdragsnummer

28-21-0073

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.