Tjøme

Tjøme - Sol hele dagen & meget usjenert beliggenhet! Kort vei til sjø & strand!

Havnarønningen 30 , 3145 Tjøme

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 85 m²
Bruksareal 87 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 1 118 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1960
Gårdsnummer 246
Bruksnummer 84
Energimerking G
FINN.no 215555301
Sist endret 05.05.2021 14:48
Prisantydning 3 890 000
Totalpris 3 986 269
Ligningsverdi 234 669,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 986 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta inneholder gang, bod, bad med biodo, kjøkken med spiseplass, 4 soverom, stue med utgang til syd og vestvendt terrasse og hems.

Standard

Stilren, flott og meget koselig hytte beliggende i svært solrike og tiltalende omgivelser på sommerøya Tjøme.
Kort vei til sjøliv og flotte turområder, samt meget ideell beliggenhet for barn da det er flere ulike aktivitetstilbud i området ved hotellet, kun 5 minutters gange fra hytta.
Utvendig har hytta kvaliteter som, sol fra tidenes morgen til sent på kvelden, lettstelt og pent opparbeidede uteområder med kombinasjon av berg og terrasser, meget usjenert og tilbaketrukket beliggenhet med lite innsyn, samt uteområder vendt mot både, øst, syd og vest.
Innvendig fremstår hytta som gjennomgående stilren og pent holdt. Stuen innehar en høy himling med lekre tregulv og utgang til sydvendt terrasse, samt hems som er flott for barn og unge. Samt flere vindusflater som slipper inn mye naturlig sollys. I overgangen mellom stue og kjøkken er det en praktisk spisestuedel med god plass til et større spisebord, perfekt for å invitere venner og familie til hyggelige lag. Kjøkkenet er håndlaget av en lokal håndverker fra Sigdal, og innehar fronter av heltre furu med lutede fronter, rustfri oppvaskkum, benkeplater av heltre furu, integrert ventilator, komfyr og stort kjøleskap. Badet er av god størrelse og innehar dusjkabinett, lys baderomsinnredning med ettgreps blandebatteri, speil over vask, og biodo.
Forøvrig er det 4 soverom av god størrelse med totalt 9 sengeplasser.
Samt hytta ble tilbygget og renovert med nytt inngangsparti, baderom og bod i 1999, samt utvidet mot sør med stue + ett soverom i 2011, fornyet yttertak over eldre del i 2020 samt malt hele hytta utvendig og lister rundt vinduer sommeren 2020.
Her vil man virkelig kunne trives!

Beliggenhet

Solrikt og sjønært beliggende i kanskje en av Norges flotteste skjærgårder og båtsund nemlig Røssesundet. Kort vei til alt du trenger, både sjøveien og langs land, samt kort vei til flotte turområder som den italienske port, Torås fort, Moutmarka naturreservat, Verdens Ende og Hvasser. Det er ca. 7 minutters kjøring (ca. 4,5 km) til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra sandstranden er det også mange som har kajakken lagret for rolige turer rundt de nærmeste øyer. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske, som er populært.
I umiddelbar nærhet har man også en rekke fasiliteter relatert til hotellet beliggende i 5 minutters gange øst for hytta: SPA-senter, tennisbane, restaurant, innendørs svømmebasseng, treningsrom, shuffelboard, minigolf, bar, sykkelutleie og båtutleie, og for de minste lekeplass, samt sjarmerende landhandleri. Hotellet arrangerer også endel aktiviteter for barn og voksne, og sommerrevy og intime utendørskonserter er gjengangere. Ønsker man derimot å nyte noe av det ypperste av mat som serveres i Norge, så befinner Engø Gård seg lenger opp i Røssesundet.

Løpende kostnader

Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr 500,-.

Forsikring

IF Polisenummer: 831952

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang , bad med biodo, kjøkken med spiseplass, 4 soverom , stue med utgang til terrasse og hems.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 14.04.2021 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 118 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Tinglyst rett til parkering på naboeiendommen - gnr. 246 bnr. 40.
Se vedlagte servitutt tinglyst 11.04.1962 for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Frittliggende hytte bygget på ett plan over luftig krypkjeller. Byggeår 1960. Tilbygget nytt inngangsparti, baderom, biodo og bod i 1999. Utvidet mot sør med stue + ett soverom i 2011. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Hytta er normalt godt vedlikeholdt. Baderommet tilfredsstiller ikke dagens krav til tetthet, men fungere med forsiktig bruk. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1960/1999/2011. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
Vi gjør oppmerksom på at følgene bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Utvendige overflater - sørveggen, enkelte skjevheter i trappene og bad.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 15.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og terrasse, datert 21.08.2018.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedovn i stuen.
For øvrig elektriske panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. kr. 3 000 - 4 000,- i strømforbruk pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand og bruk av hytta.

Kommunale avgifter

Kr. 3 248 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Sommerrenovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 234 669 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til spredt fritidsbebyggelse.
Naboeiendommen er avsatt til boligbebyggelse - fremtidig.  For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Tjøme kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Rettigheter i eiendomsrett:
Bestemmelse om veg, tinglyst 17.11.1960, dagboknr. 3667, gjelder: Til eiendommen GBNR. 246/84 hører rett til 3 meters bred kjøreadkomst langs grøfter på hovedbølet, syd for hagen og på sydsiden av grøften, samt rett til å grave brønn på hovedbølet.
Bestemmelse om veg, tinglyst 13.07.1961, dagboknr. 2473, gjelder: Eiendommen GBNR. 246/84 har bruksrett til vei over GBNR. 246/89, samt rett til felles brønn med eieren av GBNR. 246/89.
Bestemmelse om garasje/parkering, tinglyst 11.04.1962, dagboknr. 1211, gjelder: Eiendommen GBNR. 246/84 har, sammen med GBNR. 246/86, rett til å oppføre garasje på eiendommen GBNR. 246/40. Garasjen skal kun romme én bil og skal plasseres ved foten av fjellet.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er ikke tilkoblet kommunalt vann eller avløpsnett. Biodo. Gråvann fra bad og kjøkken spres i terreng på nordsiden av hytta. Vann fra privat borehull på nabotomt.
Kommunen opplyser at dersom eiendommen har innlagt vann fra privat vannkilde vil det komme pålegg om etablering av avløpsanlegg, enten tilknytning til kommunal avløpsledning eller etablering av privat avløpsanlegg.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at siste tilsyn med fyringsanlegget ble utført 20.06.19.
Følgende avvik ble avdekket ved tilsynet: Det mangler godkjent takstige for sikker adkomst til feiing og tilsyn av skorstein.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Havnarønningen 30, 3145, Tjøme, Gnr. 246 bnr. 84 i Færder kommune

Eier

Solveig Marie Hagelund

Oppdragsnummer

28-21-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.