Tjøme

Unikt og gjennomført vestvendt sommerparadis på Tjøme med basseng, gjestehus, gjesteleilighet og herlig feriefølelse!

Skåeveien 12B , 3145 Tjøme

BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

33%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

24%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 486 m²
Bruksareal 560 m²
Bruttoareal 632 m²
Tomt 3 093 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1900
Gårdsnummer 242
Bruksnummer 51
Energimerking G
FINN.no 215227457
Sist endret 05.05.2021 07:30
Prisantydning 18 900 000
Totalpris 19 408 519
Ligningsverdi 2 069 987,-

Beregnet totalkostnad

18 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 492 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 508 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 19 408 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Eiendommen inneholder følgende:
Enebolig:
1. etasje: Bad, 2 entréer, gang, hall m/trapp, kjøkken/allrom, kontor, stue, vaskerom, bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.
2. etasje: 2 bad, trapperom, 4 soverom, walk inn closet, stue og bod.
Kjeller.
Bryggerhus:
1. etasje: Stue og kjøkken.
2. etasje: Bad og 2 soverom.
Krypkjeller.
Innvendige rom i bryggerhuset er under oppgradering og modernisering.
Badehus:
1. etasje: Oppholdsrom.
Låve:
1. etasje: Trimrom, bod/verksted og lagerrom.
Garasje med parkering/verksted.

Standard

Velkommen til en sjelden vare! Dette er en helt fantastisk eiendom som oser av sjarme, idyll og kvalitet. Boligen har vært gjenstand for omfattende oppgradering og modernisering siste årene. Hele veien gjennomtenkte løsninger og påkostede materialvalg, med utstrakt bruk av kvalitetsmaterialer fra anerkjente leverandører som Fired Earth med mer. Uteområdene er pent opparbeidet med mye bruk av skifer og fokus på lettvint vedlikehold. Det oppvarmede bassenget og badehuset er til stor glede for barn og voksne hele sommeren igjennom og badehuset innehar varme i gulv og er en flott arena for lystige lag hele året! - Bassenget har automatisk nedfelt duk, motstrøm og LED-belysning som kan styres med fjernkontroller, oppvarmes via Gullberg & Jansson varmepumpe. Det er også et nedfelt massasjebad rett øst for bassenget, perfekt etter en svømmeøkt!
Kjøkkenet og stuen ligger i tilknytning til hverandre og fungerer som selve hjertet i huset, og kan avdeles av store skyvedører med fasetslipte glassvinduer. Det store kjøkkenet følger den stadig voksende trenden der vi ser at kjøkkenet har blitt det nye oppholdsrommet, og er både praktisk, komfortabelt og hyggelig. Dette er et rom det er naturlig å tilbringe mye tid i løpet av dagen.
Rommet er innredet med et skreddersydd fransk Bastide kjøkken, tegnet av kjøkkenguruen Charlie Smallbone. Med navn etter det franske uttrykket for "herregård", og inspirert av de grønnkledde landskapene i de sørlige områdene, har Bastide-innredningen fanget selve essensen av det elegante landlivet. Serien har et tidløst utseende og preg, og alle anstrengelser er gjort under den grundige byggeprosessen for å skape kjøkkenmøbler som er like solide som de er vakre. Alle delene er dessuten håndlaget ved hjelp av tradisjonelt snekkerarbeid som tåler tidens tann. Kjøkkenet er i fargen Weald Green samt en frittstående øy med to barstoler i fargen Oak Apple, Alt fra Fired Earth i Oslo. Benkeplater og hyller i massiv eik er spesiallaget av møbelsnekker. Eksklusiv, håndlaget (og signert) dobbel porselensvask med livstidsgaranti fra Shaws. Armatur fra Fired Earth.
En 4 ovns elektrisk original AGA-komfyr i sort sprer en helt egen, behagelig og vennlig varme på kjøkkenet. Komfyren har 4 løp, hvor hver stekeovn til enhver tid holder henholdsvis ulike temperaturer, 240, 180, 120 og 70 grader. Hele komfyren er et enestående effektivt energilager, som jevnlig overfører varme fra kjernen til kokeplatene og ovnene av støpejern hvor den indirekte varmen gjør at maten beholder mer av sin saftighet, smak, konsistens og sunnhet.  Det er to store kokeplater og varmeplate, perfekt ved tilberedning til flere gjester.
Fliser i komfyrnisjen er malt i England med motiver funnet på Natural History Museum, fra Fired Earth.
Alle hvitevarer, to kjøleskap, oppvaskmaskin og to vinskap er Mieles toppmodeller.
Vakkert originalt gulv av gjenbrukte terracottafliser som stammer fra gamle franske herregårder, levert av Fired Earth.
Kjøkkenet har to utganger til hage, en til lun og idyllisk frokostplass i morgensolen under frukttrærne og en til overbygget terrasse hvor man kan nyte solen helt til sent på kvelden til den går ned over Vestfjorden.
Stuen er svært innbydende med sitt gulv av typen heltre Eik fra Fired Earth med ulik bredde på bord som gir et flott spill som den "femte veggen" i rommet. Stort ildsted med naturlig avsatt plass til loungestoler. Særdeles lekker tapet fra Zoffany og rikelig med vindusflater med brede vindusposter. Her vil du finne roen!
Det sies at man har kun ett forsøk på et godt førsteinntrykk... Gangen tar deg flott imot med sine sorte terracottafliser fra Fired Earth og rålekker kakkelovn fra anerkjente Cronspisen som gir en jevn og god varme til huset.
Bad 2. Etasje har varme i gulv, fliser, glassmosaikk, dusjarmatur med regnfallsdusj og frittstående vasker fra Fired Earth. Veggmonterte armaturer over vasker fra Samuel Heath og lekker dusjsone og toalett.
Bad 1. Etasje har  varme i gulv, delikate rullesteinsfliser og veggfliser av typen Hacienda som gir en spennende kontrast i rommet, toalett og Tapwell armaturer ved vask og regnfallsdusj.
Hendig isolert dobbelgarasje hvorav nedfelt sakseløfter medfølger som kan løfte inntil 3 tonn. - Perfekt for den bilfrelste!
Velkommen til en svært innholdsrik eiendom som bør oppleves for riktig inntrykk, bildene er bra men virkeligheten er enda bedre!

Beliggenhet

En nydelig og naturskjønn beliggenhet på Verdens Ende, ytterst på Tjøme hvor man fra eiendommen kan ga rett ut i Moutmarka, et vakkert naturlandskap og et friluftsområde hvor det er oppmerkede turstier på kryss og tvers. Moutmarka grenser mot sjøen med svaberg på rekke og rad. Det er en liten spasertur til Verdens Ende hvor Vippefyret, Færder nasjonalparksenter med restaurant og 360 utsikt ligger med en storslagen hav utsikt. Friluftsområdet byr på unike sol og bademuligheter på de varme dagene og  på  spektakulære naturopplevelser året rundt. Det også en gjestehavn på Verdens Ende, sa får man gjester sjøveien sa kan båten fortøyes her. På Havna er det samme muligheten, her er det også en rekke tilbud, med hotell, kafe, kiosk, butikk, restaurant, tennisbane, minigolf m.m.
Tjøme generelt er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø og Hvasser Syd for å nevne noen perler. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor Norge, ca. kr. 600,- pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks/parabol medfølger.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 100,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 6376114

Boligens areal

Primærrom: 486 kvm, Bruksareal: 560 kvm, Bruttoareal: 632 kvm
Enebolig:
Kjeller:
2 kjellerrom med takhøyde rundt 1,83 og 1,87 m.
1. etasje:
Bruksareal: 218 m².
Primærrom: 216 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 2 entréer, gang, hall m/trapp, kjøkken/allrom, kontor, stue, vaskerom, bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjellernedgang.
2. etasje:
Bruksareal: 152 m².
Primærrom: 150 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 bad , trapperom, 4 soverom, walk in closet og stue.
Sekundærrom:  2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Walk inn closet (garderobe) er medtatt som P-rom.
Bryggerhus:
1. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad og 2 soverom.
Krypkjeller med høyde rundt 1,5 - 1,6 m, er ikke målbart. Kott i 2. etasje er ikke målbart pga. høyde under 1,9 m. Takhøyde i 1. etasje på 1,92 m og 2. etasje rundt 1,93 m og skrånende.
Garasje:
1. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Sekundærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Låve:
1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trimrom.
Sekundærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/verksted og lagerrom.
Badehus:
1. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppholdsrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 07.04.2021 utført av takstmann Pål Henning Strandskog. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 093 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen gårdsplass.

Byggemåte

Stor og pent opparbeidet eiendom med flere bygninger. Hovedbolig fra ca. 1900 i laftet tømmer og påbygd 1985/86 med blant annet egen boligdel. Kledd med tømmermannspanel og saltak tekket med skiferstein. Uteplasser med skifer, samt nedfelt boblebad.
Bryggerhus fra ca. 1900 i laftet tømmer. Kledd med stående lektekledning og saltak tekket med skiferstein. Badehus fra 2009 i bindingsverk. Kledd med tømmermannspanel og saltak tekket med skiferstein. Garasje fra ca. 1985 i bindingsverk. Kledd med tømmermannspanel og saltak tekket med glasert teglstein (garasje med løftebukk).
Romslig svømmebasseng med varme, motstrøm og elektrisk duk. Basseng og bassengområde ble renovert rundt 2009.
Bygningsmassen er vesentlig renovert (fagfolk) og påkostet mellom 2011 og 2016, med blant annet: - Kledning, taktekking, baderom, etterisolering, vinduer, dører, beslag, uteplasser, kjøkken i hoveddel og i tilbygg, innvendige flater (hoveddel/tilbygg), el- og vvs er oppgradert mm. Låve med isolert trimrom. Eiendommen er generelt pusset opp. Det ble ikke observert vesentlige avvik som har en negativ innvirkning på tilstandsrapporten, og det som er kommentert må hovedsakelig ses i sammenheng med alder. Men det er greit å bemerke seg råteskadet vindskie mot nord på garasjen, og punktert vindu i låve mot vest. Ellers virker bygningene solid oppført på fast grunn og velholdt av eier. Interessenter bes sette seg inn tilstandsrapporten og spørsmål kan stilles til takstmann før eller etter visning. Henviser forøvrig til rapportens punkter og salgsoppgave.
Hele 1. etasje og gulv i 2. etasje i bryggerhus er revet pga. vannlekkasje. Dette blir utbedret av forsikringsselskapets samarbeidspartnere og var ikke ferdigstilt på befaringsdagen.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
Enebolig:
Takesspalter på ett soverom i hoveddel, sprekker/flasset puss på gulv på grunn, vegger mot grunn, drenering, yttervegger, noen sprekker og rustne spiker i utvendig komplettering, slitt kjellervindu, trapper og ramper, frittbærende dekker, rom under terreng, fall og luftbehandling på bad i 1. etasje, luftbehandling på bad/vaskerom i 1. etasje, skråhimling i våtsone og luftbehandling på bad 1 i 2. etasje og luftbehandling på vaskerom i 1. etasje.
Bryggerhus:
Vegger/tømmer, vegger mot grunn, trapper og ramper, frittbærende dekker, rom under terreng, luftbehandling på bad i 2. etasje.
Garasje:
Tørkesprekker og råte.
Låve:
Bygning generelt.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Pål Henning Strandskog datert: 15.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for dobbeltgarasje og tilbygg uthus, datert 10.10.1983. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Det gjøres
oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Vi gjør oppmerksom på at dagens planløsning avviker fra byggemeldte fasade- og plantegninger.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Utleieenheten(e) er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne eiendommen.

Oppvarming

Enebolig:
Varmekabler i flislagte gulv, kakkelovn i hall, åpen peis i stue og tilbygg med peisovn.
Bryggerhus:
Peis med innsats.
Badehus:
Varmekabler og murt peis.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 52 418 kwh for hovedhus.
Ca. 9 748 kwh for sidebygning/bryggerhus.
Ca. 9 601 kwh for bedriftsbygning/låve.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 37 200 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 069 987 pr. 31.12.18
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 451 954 pr. 31.12.18
Formuesverdi for annen skattepliktig eiendom med avkastning for 2018 kr. 1 119 684.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registrert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.
Eiendommen er registrert som kulturminne, og reguleres i henhold til kulturminneloven.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til boligbebyggelse og spredt fritidsbebyggelse. Det gjøres oppmerksom på at deler av eiendommen er avsatt som LNFR-område for spredt fritidsbebyggelse og vegformål. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.
Naboeiendommen, GBNR. 242/220 vil bli bebygget. Eiendommen vil få rett til å koble seg på avløpsledningen som ligger på eiendommen GBNR. 242/51. Se vedlagte dokument som er tinglyst på eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse og at tomten er under 100 dekar.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 20.08.1953, dagboknr. 1917, gjelder: Adgang for kjøper til å sette opp gjerde.
Jordskifte, tinglyst 08.03.1961, dagboknr. 847, gjelder: Grensegang.
Erklæring/avtale, tinglyst 27.10.1962, dagboknr. 3903, gjelder: Rett for GBNR. 242/93 til å oppføre sommerhytte inntil GBNR. 242/51 sin eiendom.
Erklæring/avtale, tinglyst 21.03.1967, dagboknr. 912, gjelder: GBNR. 242/51 er oppmerksom på minsteavstanden på 8 meter mellom bygninger, og erklærer at det ikke vil oppføres nybygg som grenser inn til GBNR. 242/93 slik at det kommer i konflikt med bestemmelsen.
Bestemmelse om veg, tinglyst 28.05.1973, dagboknr. 2672, gjelder: GBNR. 242/93 har eksklusiv rett til å anlegge og benytte adkomstvei til Steinbro over GBNR. 242/51 i 3 m. bredde langs vestgrensen.
Rettsbok, tinglyst 03.09.1985, dagboknr. 14082, gjelder: Begjæring om ekspropriasjon til erverv av grunn til vei, samt begjæring om midlertidig forføyning.
Erklæring/avtale, tinglyst 01.10.2003, dagboknr. 13505, gjelder: Allmenheten har rett til ferdsel på den del av Skåeveien som ligger på GBNR. 242/51.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 28.01.2008, dagboknr. 75834, gjelder: Eiendommen GBNR. 242/109 har rett til å anlegge og vedlikeholde vann- og avløpsanlegg over eiendommen GBNR. 242/184 og 51.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 13.11.2008, dagboknr. 922815, gjelder: Eiendommen GBNR. 242/208 har gangrett over GBNR. 242/51.
Jordskifte, tinglyst 17.02.2010, dagboknr. 123600, gjelder: Avmerket, innmålt. beregnet, kartlagt og beskrevet grenser for Moutmarka.
Seksjonering, tinglyst 06.05.2015, dagboknr. 391947.
Opphevelse av seksjonering, tinglyst 09.03.2017, dagboknr. 210434.
Bestemmelse om vann/kloakk/veg/parkering, tinglyst 21.10.2019, dagboknr. 1241909, gjelder: Tillatelse for GBNR. 242/220 til å anlegge vann- og avløpsledning, samt fiber over GBNR. 242/51. Vei inn til eiendom i 4 meters bredde langs nordgrense er oppstillingsplass for biler i 8x8 meter inntil nordgrense. Se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon.
Bestemmelse om kloakkledning/fiber-, data- og telekabel, tinglyst 14.04.2021, dagboknr. 427462, gjelder: Eiendommen 242/220 får rett til å koble seg på avløpsledningen som ligger mellom hovedhuset og bryggerhus på eiendommen GBNR. 242/51. Vedlikehold på denne skal deles likt på GBNR. 242/51 og 242/220. Etter gravearbeidene avsluttes settes alt tilbake til samme stand som før gravearbeidene ble påbegynt. Ved mistanke om lekkasje på rørledning kan 242/220 iverksette tiltak for utbedring uten forhåndssamtykke om nødvendig. Eiendommen GBNR. 242/220 gis rett til å koble seg på fiber ved inntak til hus, det ligger på hjørnet ved inngangsdøren i GBNR. 242/51. Se vedlagte dokument.
Rettigheter på andre eiendommer:
GBNR. 3811 - 242/104:
Erklæring/avtale, tinglyst 03.08.1982, dagboknr. 9416, gjelder: Tillatelse for GBNR. 242/51 til å oppføre garasje i en avstand av 3 meter fra felles eiendomsgrense.
GBNR. 3811 - 242/208:
Bestemmelse om veg, tinglyst 26.01.2012, dagboknr. 75988, gjelder: Rett for GBNR. 242/51 til gang- og kjørevei i ca. 3 meters bredde fra 242/208 sin sydgrense og parallelt med vestgrensen og nordover/østover.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Selger opplyser at naboeiendom, Skåeveien 12C, GBNR. 242/208, har gangrett over eiendommen ut til Moutmarka.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 23.10.2018. Siste feiebesøk ble utført 24.09.2020.
Det ble avdekket følgende avvik under tilsynet:
Teglskorsteinen i 2. etasje i hovedhuset er kledd inn på 1 side. Denne må vøre synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale. Det må sørges for at det er tilstrekkelig og hensiktsmessig brannslukningsutstyr i boligen og røykvarslere må monteres i tilstrekkelig antall.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hovedbygning: Alt på kjøkken følger med 2 integrerte kjøl/frys.
 2 vinskap, oppvaskmaskin fra Miele. AGA magasinovn.
Høyttalere på kjøkken er tilpasset tv'en og medfølger ikke.
Leilighet sydside: Kjøl/frys, oppvaskmaskin og ovn.
Bryggerhus: Kjøleskap, oppvaskmaskin og ovn.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skåeveien 12B, 3145, Tjøme, Gnr. 242 bnr. 51 i Færder kommune

Eier

Erik Nordby Marianne Rønningen Nordby

Oppdragsnummer

28-21-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.