Husøysund

På "pynten" mot syd med herlig sjøutsikt og kveldssol. Bryggerett og rett til badestrand!

Fossåsveien 41 , 3132 Husøysund

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 1 144 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1950
Gårdsnummer 18
Bruksnummer 69
Energimerking G
FINN.no 216461379
Sist endret 04.05.2021 16:15
Prisantydning 9 950 000
Totalpris 10 201 519
Ligningsverdi 274 102,-

Beregnet totalkostnad

9 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 251 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 201 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hytta inneholder følgende:
1. etasje: Entré, stue/kjøkken, 3 soverom og bad/wc.
- Kjeller/krypekjeller.
- Krypeloft.
- Bryggerett og rett til badestrand.
- Bilvei helt frem!
- Solrike uteområder med herlig kveldssol.

Standard

Velkommen til denne flotte og solrike hytta i Færder kommune, beliggende ytterst på "pynten" vendt mot syd med flott sjøutsikt. Det medfølger tinglyst bryggerett og tinglyst rett til badestrand. Her finner du sommeridyllen du lengter etter, romantikk, reker på terrassen, båtliv, og fantastiske bade og turmuligheter i skjønn forening.
Utvendig har hytta flere pent opparbeide soner og veranda/terrasse på ca. hele 50 kvm med boltreplass for store og små.
Stuen og kjøkkenet er i åpen sone hvor det er utstrakt bruk av glass som gir en flott nærhet til sjøen, fra stuedelen er det glasskyvedør som fører deg ut til uteområdet. Hytta er innvendig malt i en delikat fargepalett som står i flott stil til det rustikke tregulvet.  Kjøkkenet har rikelig med lagringsplass og flere gode arbeidsflater for kokkelering, de integrerte hvitevarene og vaskemaskinen medfølger.
Tre soverom med totalt seks til syv sengeplasser. Fra hovedsoverommet er det flott utsikt mot vannet, samt servant med armatur og skaper hendig for lagring. Badet innehar varme i gulv, fliser på gulv, trepanel på vegger, dusjkabinett, servant, ett-greps blandebatteri og toalett.
Velkommen til visning i sjønære omgivelser, her vil man kunne trives!

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sjarmerende og idyllisk beliggenhet på Føynland, vestvendt mot vannet. Meget god sjøkontakt med vakker utsikt over sjøen i Nesbryggsundet. Eiendommen ligger meget lunt og avskjermet. Særdeles solrikt med sol til langt på kveld. Bilvei helt frem til hytta. Fra hytta er det kort vei til en rekke fine turområder, samt Fjærholmen som er et yndet sted for landkrabber og seilentusiaster. Med båt har man tilgang til en rekke flotte områder for vannsport, lek og hyggelige sommerkvelder på Nøtterøy, Tjøme, Hvasser og i Færder nasjonalpark.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Medlemskap i velforening utgjør kr. 500,- pr. år.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Sparebank 1/Fremtind Polisenummer: 20422938

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
Kjeller:
Takhøyde ca. 1,60 m i deler av krypekjeller. Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 3 soverom og bad/wc.
Kryploft:
Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 22.04.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 144 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Fritidsbolig oppført ca. 1940 og tilbygd i 2007. Boligen er oppført i en etasje samt krypeloft og kjeller/krypekjeller. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk (er motfall til sluk). Selger opplyser at rommet ble etablert i 2007 og at det ble utført arbeider dels av fagfolk og dels ved egeninnsats. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Boligen har blitt oppgradert ved forskjellige anledninger som bl.a. skiftet flere vinduer i 2007, skiftet dører i 2007/-13, skiftet kledning og bindingsverk på sydvegg samt isolert samme vegg i 2013, skiftet takpapp i 2007, etablert minirenseanlegg i 2007, boret etter vann i 2009/-10 Diverse skjevheter/planavvik i gulv/bjelkelag. Råte i del av bjelkelag. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et "vanlig godt" inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Yttervegger, utvendig komplettering, utvendige beslag, balkonger/terrasse, frittbærende dekker, overflater på innvendige gulv på bad/wc og utsyr for sanitærinstallasjoner.
Følgende bygningskonstruksjon har fått tilstandsgrad 3: Frittbærende dekker.
Selger opplyser:
- Det var lekkasje fra rørkopling i krypekjeller i 2019. Utbedret i samarbeid med forsikringsselskap.
- Det har vært mus i kjeller/krypekjeller.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 25.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg til fritidsbolig, datert 10.09.2009. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peisovn i stue. Gulvvarme på bad.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 4 751 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Det er sommerrenovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 274 102 pr. 31.12.2018.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til LNRF-areal for nødvendig tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.
Format eiendom ønsker å utvikle området som ligger vest for eiendommen på andre siden av vannet. Se vedlagt link for planer og illustrasjoner: https://formateiendom.no/hjemseng-brygge/galleri/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 05.12.1994, dagboknr. 15844, gjelder: GBNR. 18/69 gis tillatelse til at fellesvannledningen for eiendommene er tilknyttet vannledningen på GBNR. 18/127. Eierne er solidarisk ansvarlig for vedlikehold og reparasjoner. Hytteeiere har adgang til stoppekran for påsetting og stenging av vann. i tillegg gis det adgang til nødvendig vedlikehold av kum og fellesvannledningen.
Rettighet på GBNR. 3811 - 18/14:
Bestemmelse om veg, tinglyst 11.06.1940, dagboknr. 1150, gjelder: Eiendommen GBNR. 18/69 har veirett og ferskvann fra ollen som er ved stranden fra hovedbruket, samt veirett frem til hovedvei og adgang til brygge og badestrand på hovedbruket GBNR. 18/14. Bestemmelser ang. bebyggelse på hovedbrukets tomt mot Feriekoloniens tomt. Se vedlagte servitutt for ytterligere informasjon.
Hytta har tinglyst rett til brygge "Tønsberg brygge" og tinglyst rett til badestrand. Brygga og badestranden deles med andre hytter i området, og ytterste del er forlenget med en brygge satt på påler i grunnen uten at dette er omsøkt hos kommunen. Man må derfor påregne at denne delen av brygga vil kunne bli fjernet i fremtiden.
Kontakt megler ved ønske om ytterligere opplysninger.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann men har eget borrevann på egen tomt.
Kommunen utfører slamtømming av det private avløpsanlegget (minirenseanlegg).
Årlig servicekostnad til drift av minirenseanlegg er ca. kr 5.000,- denne servicen utføres av Wallax.
Kommunen opplyser at det vil komme pålegg om tilknytning til kommunalt avløp. Kostnader må påregnes til tilkobling av dette.
I følge opplysninger fra selger ligger det påkoblingspunkt til vann og avløp rett øst for hytta, dette er et privat avløpsanlegg som så går over i offentlig nett. Se vedlagt dokument i salgsoppgaven. Det går kommunale VA-ledninger over eiendommen i nord-vestre hjørne.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Vaskemaskin, kjøleskap og komfyr.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fossåsveien 41, 3132, Husøysund, Gnr. 18 bnr. 69 i Færder kommune

Eier

Ingeborg S Aase Thoresen

Oppdragsnummer

28-21-0082

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.