Hvasser

Særdeles appellerende enebolig på romslig tomt med innbydende hage! Feriefølelse! Kort vei til sjø og båtliv!

Nessletta 3 , 3148 Hvasser

VISNINGER

8. mai lørdag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 101 m²
Bruksareal 101 m²
Bruttoareal 111 m²
Tomt 1 038 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1937
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 23
Energimerking G
FINN.no 217344317
Sist endret 05.05.2021 13:18
Prisantydning 3 990 000
Totalpris 4 103 769
Ligningsverdi 723 992,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 103 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1.etasje: Hall m/trapp, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, spisestue, innbygd vinterhage/stue.
2.etasje: Trapperom/gang og 3 soverom.
I tillegg er det kjeller med et gulvareal på ca. 20 kvm.
Redskapsbod på ca. 6 kvm.

Standard

Koselig og lun enebolig med god atmosfære mye sjel og tiltalende hage på populære Hvasser! Fantastisk beliggende nær sjø og spektakulære naturopplevelser for store og små.
Boligen er oppgradert i 2019, med bl.a. ny kjøkkeninnredning, ny peisovn og varmepumpe, samt at det er etablert opplegg til vaskemaskin og satt inn nytt dusjkabinett på bad i 1. etasje.  I 2. etasje er det nye plassbygde skap. Det er også pusset opp diverse innvendige overflater.
I boligens første etasje er det hall med trapp opp til annen etasje, med god lagringsplass under trappen. Videre er det inngang til nytt og moderne kjøkken, som står i god stil til boligens originale detaljer. Det er også plass til kjøkkenbord med stoler. Stue med god plass til spisemøbler, samt utgang til hyggelig vinterhage. Fra vinterhagen er det videre utgang til hagen hvor det er opparbeidet et koselig hjørne med både peis og god plass til møblement. Stuens andre del er i dag innredet som TV-stue. I 1. etasje finner du også boligens baderom med toalett, servant, dusj samt opplegg for vaskemaskin.
I andre etasje er det gang med mye oppbevaringsplass og 3 klassiske soverom.
Kjelleren med diverse boder for oppbevaring.
I hagen er det separat redskapsbod.

Beliggenhet

Velkommen til Nessletta 3. Hvasser er et populært ferieparadis for mange og ikke minst er øya kjent for sin unike kontakt med skjærgården og havet. På Hvasser er det Sandøsund som er sentrum og fra eiendommen er du kun en liten gåtur unna anerkjente Blå Brygge, Havbakeriet som er et bittelite bakeri- med store smaksopplevelser. På Sandøsund finner du Joker dagligvareforretning, fiskerimottak, isbar, "Gjestehuset" og "Solsiden" m.m. På Sandøsund er det også en småbåthavn. Hvasser er også kjent for sine vakre turområder og hyggelige badestrender. Her finnes blant annet Lilleskagen i nord og Fynsletta i sør øst, og fantastiske Hvasser Syd i gangavstand. - Hvasser Syd er en kjent perle for sommergjester, vindsurfere kitere, buldrere og andre friluftsmennesker som ønsker saltvann i håret!
Tjøme kan tilby en rekke fasiliteter for barn og unge. På Hvasser finner du en rekke fotballøkker, turområder og badesteder. På Tjøme finnes blant annet idrettshall, kunstgressbane på Ormelet, tennisbane, golfbane på Rød, basketballbane og ridesenter på Verdens Ende.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Canal Digital med fiber (levert av Telenor), ca. kr. 1 330,- pr. mnd.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 200,- pr. år.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. 500,- (bensin til snøfreser).
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 4717856

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 101 kvm, Bruttoareal: 111 kvm
Kjeller:
Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Takhøyde ca. 1,70 m og lavere. Gulvet areal ca. 20 m2.
1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, spisestue og innbygd vinterhage/stue.
2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang og 3 soverom.
Krypeloft:
Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Redskapsbod:
Bruksareal: 6 m².
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 27.04.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 038 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Carport i tilknytning til boligen.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1937 og antatt senere tilbygd inngangsparti. Boligen er oppført i halvannen etasje samt krypeloft og krypekjeller. Carport i tilknytning til boligen. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Tidligere eier har opplyst at rommet ble delvis utbedret/oppgradert i 2016 grunnet fukt (nye veggfliser i dusj samt nytt gulvbelegg). Selger opplyser at boligen har blitt oppgradert med bl.a. ny kjøkkeninnredning i 2019, nye plassbygde skap i 2.etg i 2019, ny peisovn og varmepumpe i 2019, utført noe elektriske arbeider i 2019, oppgradert del av innvendig røranlegg i 2019, etablert opplegg til vaskemaskin i bad samt installert dusjkabinett samt pusset opp diverse innvendige overflater i 2019/-20. Vanlig værslitasje/elde i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje/elde i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Veggkonstruksjon og utvendige fasader, takkonstruksjon, taktekking og membraner og etasjeskillere.
Selger opplyser om følgende:
- Det har vært tilbakeslag i sluk i kjeller ved en anledning i 2020. Utbedret av Spyleteknikk i Sandefjord ved høytrykksspyling av røranlegget i 2020. Det ble oppdaget et fremmedlegeme i plast som blokkerte avløpsrør for svart vann. Dette ble fjernet og avløpsanlegget fungerer som det skal etter høytrykksspyling i 2020.
- Det ble utført en utbedring av grunnmur i 2021 som står på fjell/svaberg i nordre halvdel.
Følgende opplysninger har blitt gitt av tidligere eier:
- Det har vært lekkasje/råte i glassveranda/hagestue. Utbedret i 2016.
- Det har vært fukt i bad. Utbedret med nye veggfliser i dusj samt nytt gulvbelegg i 2016.
- Det er innsig av vann/fukt i kjeller.
- Det har tidvis vært mus i kjeller (ikke under nåværende eieres eiertid).
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 29.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i hall/trapperom. Varmepumpe (fra 2019) og peisovn i stue. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 11 450 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 11 450,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 611 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 723 992 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 606 369 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til offentlig trafikkområde, med plannavn Gang-/sykkelvei Hvasser parsell, vedtatt 08.03.2000. I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til boligbebyggelse og fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Hvasser. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 14.03.1983, dagboknr. 3451, gjelder: Naboeiendom GBNR. 229/162 har tillatelse til å oppføre garasje/bod i en avstand av 2,25 meter fra felles grense.
Kjøpekontrakt, tinglyst 12.10.2018, dagboknr. 1401359, gjelder: Kjøpekontrakt mellom forrige eier og eier av hovedbølet, GBNR. 229/1 ang. kjøp av en tomteparsell. Denne parsellen er i senere tid sammenslått med bruksnummer 23.
Rettigheter på annen eiendom (GBNR. 229/1 og 229/232):
Bestemmelse om veg/vannrett/båtplass, tinglyst 02.04.1935, dagboknr. 900646, gjelder: Beskrivelse av tomt, rett til å grave brønn på GBNR. 229/1, samt rett til båtfeste ved Vest-gårdskilen og tangrett i henhold til skylden.
Påtegning, tinglyst 04.07.2013: Hjemmelshaver av GBNR. 229/23 erklærer at ovenstående rettighet transporteres fra GBNR. 229/23 til GBNR. 229/28: Rett til båtfeste og tangrett i henhold til skylden. Dette betyr at ovenstående servitutt fra 1935 ikke lenger er gjeldende for denne eiendommen.
Understående heftelser er tinglyst på eiendommen (overført fra bnr. 1 og 213 etter sammenslåing), men ingen av disse er gjeldende for denne eiendommen.
Bestemmelse om beiterett, tinglyst 26.10.1858, dagboknr. 900049. Dokumentet er ikke tydet av megler.
Bestemmelse om beiterett, tinglyst 20.02.1880, dagboknr. 900081. Dokumentet er ikke tydet av megler.
Bestemmelse om veg, tinglyst 01.11.1924, dagboknr. 900421. Dokumentet er ikke tydet av megler.
Erklæring/avtale, tinglyst 15.12.1924, dagboknr. 900441. Dokumentet er ikke tydet av megler.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 23.08.1927, dagboknr. 900482. Dokumentet er ikke tydet av megler.
Erklæring/avtale, tinglyst 15.12.1936, dagboknr. 3312.
Bestemmelse om veg, tinglyst 07.07.1943, dagboknr. 1752.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 21.10.1953, dagboknr. 2574.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 06.09.1955, dagboknr. 2392.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 06.09.1955, dagboknr. 2394.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 17.10.1955, dagboknr. 2832.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 06.09.1955, dagboknr. 2833.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 08.03.1956, dagboknr. 537.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 22.06.1956, dagboknr. 1542.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 22.06.1956, dagboknr. 1543.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 14.08.1956, dagboknr. 2065.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 26.10.1956, dagboknr. 2951.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 12.12.1956, dagboknr. 3542.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 10.05.1957, dagboknr. 1040.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 23.10.1957, dagboknr. 2911.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 25.07.1959, dagboknr. 2069.
Bestemmelse om veg, tinglyst 22.10.1959, dagboknr. 3098.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 14.11.1960, dagboknr. 3617.
Erklæring/avtale, tinglyst 08.11.1961, dagboknr. 4008.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 26.04.1962, dagboknr. 1328.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 11.09.1965, dagboknr. 3293.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 22.10.1966, dagboknr. 990042.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 20.01.1967, dagboknr. 241.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 29.06.1970, dagboknr. 3127.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 29.10.1974, dagboknr. 6518.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 24.02.1975, dagboknr. 917.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 31.10.1975, dagboknr. 5821.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 19.01.1976, dagboknr. 288.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 10.10.1979, dagboknr. 6289.
Bestemmelse om veg, tinglyst 01.12.1980, dagboknr. 7662.
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 13.01.1982, dagboknr. 376.
Bestemmelse om veg, tinglyst 21.08.1990, dagboknr. 12685.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 11.06.1992, dagboknr. 7074.
Bestemmelse om veg, tinglyst 13.06.1995, dagboknr. 6807.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 08.11.2001, dagboknr. 15467.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 08.11.2001, dagboknr. 15469.
Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 23.12.2002, dagboknr. 17845.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 09.05.2005, dagboknr. 5926.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 25.04.2007, dagboknr. 5711.
Bestemmelse om båtplass, tinglyst 20.10.2011, dagboknr. 858618.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 03.11.2011, dagboknr. 905691.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 09.11.2018, dagboknr. 1530571.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Det er septiktank på tomten - den er koblet ut, tømt og fylt med stein.
Kommunen opplyser at eiendommen har felles private ledninger sammen med andre eiendommer. Vi gjør oppmerksom på at det går kommunal vannledning over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 06.07.2016. Siste feiebesøk ble utført 25.05.2016.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
Røykrøret fra Dovre peisovn i 1. etasje står for nære brennbart materiale.
Dårlig gjenmurt hull i skorstein i 2. etasje. Skorsteinen har også dårlige fuger.
Det må sørges for at det er tilstrekkelig med brannslukningsutstyr i boligen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- lysekrone og taklampe i de to stuene
- bokhyller i stuen
- taklampe over kjøkkenbord
- antikt, vegghengt skap på kjøkkenet
- antikk, vegghengt hylle i vinterhagen
- vegghengte hyller på soverommene
- klesskap i midtre soverom
- Kombiskap (kjøl/frys) på kjøkken
- Vaskemaskin og tørketrommel på bad
Uteboden (ny som er plassert nord på tomten) følger i utgangspunktet ikke med i handelen, men selger er åpen for å forhandle om denne.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nessletta 3, 3148, Hvasser, Gnr. 229 bnr. 23 i Færder kommune

Eier

Eivind Erik Scharffenberg Katrine S Scharffenberg

Oppdragsnummer

28-21-0092

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.