Tønsberg

Tiltalende, innholdsrik og særdeles solrikt beliggende! Garasje. Lave omkostninger!

Måkeveien 5H , 3112 Tønsberg

VISNINGER

6. mai torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

12%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

13%

har bolig mellom 60-120 kvm

21%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 91 m²
Bruksareal 123 m²
Bruttoareal 139 m²
Tomt 4 060 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1961
Gårdsnummer 1006
Bruksnummer 170
Energimerking G
FINN.no 216948218
Sist endret 05.05.2021 16:58
Prisantydning 2 330 000
Totalpris 3 005 009
Ligningsverdi 690 938,-

Beregnet totalkostnad

2 330 000,- (Prisantydning) 667 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 997 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 005 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten inneholder:
1. etasje: Vindfang, trapperom/gang, 3 soverom og bad/wc.
2. etasje: Stue, kjøkken og utgang til vestvendt veranda
Kjeller: Vaskerom og 3 boder.
- Garasje.

Standard

Dersom du drømmer om å bo svært sentralt i Tønsberg by, har behov for godt med plass og ønsker egen lettstelt hage med sen kveldssol - denne vil appellere til deg! Svært innholdsrik og arealeffektiv bolig som har gode løsninger og flere soner.
Store og høye vinduer i boligens stue og spisestue, i kombinasjon med høy himling bidrar til at her slippes inn rikelig med herlig lys og rommene fremstår som lyse og luftige. Kjøkkenet er delvis i egen sone. Stuen har vedovn og utgang til stor balkong på hele ca. 16 kvm som ligger vendt mot vest. Her kan man nyte lange, solrike og herlige ettermiddager og kvelder. I tillegg har man er flott uteplass ved inngangspartiet.
Utvendig er foretatt store påkostninger og moderniseringer i 2013, herunder ny kledning, nye vinduer, nytt yttertak og ny inngangsdør. I forbindelse med at kledningen ble skiftet ble det også etterisolert. Nye garasjer i 2017, samt nytt utvendig VA-anlegg.
Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt til på Træleborg, i en rolig og barnevennlig gate. Fra boligen er det kun er liten gåtur til Tønsberg sentrum, biblioteket, kjøpesenter/forretninger, båthavn og bryggeområdet med sine restauranter og yrende liv sommerstid. Svømmehall og flere grønne parker er det også i nærområdet.
For de kulturinteresserte ligger både Haugar kunstmuseum og Slottsfjellet i nærheten. Det er ca.10 minutter å gå til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. Til jernbanestasjonen er det ca. 12 minutter og da har du tilgang til tog på Vestfoldbanen, samt TIMEekspressen til Oslo. Med E-18 er veien til Oslo, Drammen og øvrige Vestfoldbyer heller ikke lang. Ypperlig beliggenhet for de aller fleste. Velkommen!

Felleskostnader

6 450 pr. mnd. Dekker TV-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på felleslån, felles energi/fyring, festeavgift, felles bygningsforsikring, personalkostnader, styre-, revisjons-, forretnings- og konsulenthonorar og andre driftskostnader.
Felleskostnadene økte med 20,6 % i 2020.
Totale felleskostnader er fordelt slik:
Felleskostnad kr. 6 300,-.
Kabel-TV kr. 150,-.
Borettslaget har avtale med Skagerak Fibernett. Avtalen inneholder TV-basispakke (23 kanaler) og internett (1 mbps/1 mbps).

Andel fellesgjeld

667 000

Andel formue

18 666

Borettslag

Borettslag: Stenen Borettslag, Orgnr: 953347970
Borettslaget består av 16 andelsleiligheter.
Forretningsfører i borettslaget er OBOS.
Styreleder i borettslaget er Morten L. Haugen.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmeldingsavgift kr. 500,-. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Det ble bygget nye garasjer i 2017
- Vann- og avløp i borettslaget er også utbedret
- Styret skal utarbeide et revidert og mer detaljert budsjett for 2020 samt driftsbudsjett for 2021 og 2022, grunnet underskudd i 2019 og budsjettert underskudd i 2020, slik at felleskostnadene blir mer forutsigbare
- Reparasjon av mur
- Utbedring av råte og skader på veranda
- Klipping av hekk
- Det er observert skjeggkre i 7 leiligheter i borettslaget, samt i denne leiligheten

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBBK01-98207637386.
Type: A.
Restsaldo (per 31.12.20): 10.669.078,-
Restløpetid: 26 år og 6 mnd.
Term pr. år: 12.
Type rente: Flytende.
Rente: 1,85 %.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 587769

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 052 859. Dette er kr 54 859 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak økte felleskostnader vedr. kategori TV/bredbånd f.o.m. 1.7.2019. Andre inntekter består i hovedsak av fakturerte ekstraarbeider i hage, kantstein, gjerder, etc. til en del andelseierne.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 796859. Dette er kr 290 114 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak drift/vedlikehold bygninger (kledning av terrasser og murfasader), utvendig anlegg, skadedyrbekjempelse samt vaktmestertjenester.
Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr - 32 560 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Årsregnskapet for 2020 ikke er behandlet på årsmøtet ennå, da dette foreløpig ikke er avholdt.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og øvrige andelseiere i boligbyggelaget (OBOS).
Forkjøpsretten vil bli avklart etter salg.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Kjøper bærer selv risikoen for en slik godkjenning, dog kan ikke styret nekte godkjenning uten saklig grunn.
Det er organisert dugnad om våren og høsten.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

I henhold til borettslagets husordensregler kan andelseier holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige andelseierne. Det må søkes styret i hvert enkelt tilfelle og dyreeier må underskrive en kontrakt som er forpliktende i forhold til regler for husdyrhold i laget.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 123 kvm, Bruttoareal: 139 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom.
Sekundærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder.
Takhøyde ca. 1,96 m. NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
1. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom/gang, 3 soverom og bad/wc.
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.
Garasje:
Bruksareal: 20 m².
Sekundærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 21.04.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 060 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 43000, Festeavgift ajour for 2020. Neste regulering av festeavgiften er i 2036, og reguleres iht. konsumprisindeks. Festekontrakten utløper i 2061, men det er rett til fornyelse.
Festeavgiften er inkludert i borettslagets fellesutgifter.
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Medfølger garasje.
I henhold til borettslagets husordensregler er det ikke tillatt å ha campingvogn/tilhenger/båt i vinteropplag på borettslagets eiendom, inkl. området utenfor egen leilighet.

Byggemåte

Andelsrekkehus/leilighet (borettslag) oppført i tre over grunnmur i 1961. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller. Garasje oppført i tre i felles rekke i 2017. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne seksjonen/leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk i dusjnisje (blir liggende vann igjen på gulv). Årstall for rommets overflater er ikke kjent. Boligen ble oppgradert med nye vinduer og ytterdører i 2012/-13. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt eventuelt til selgers egenerklæringsskjema.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Frittbærende dekker, bad/wc, luftbehandling i 2. etasje, ledningsnett for sanitærinstallasjoner og utstyr for santiærinstallasjoner.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 28.04.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppførelse av rekkehus, datert 12.03.1962.
Det foreligger ferdigattest for garasje, datert 09.01.2018.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Tønsberg kommune opplyser at terrasser i borettslaget ble oppført i 1984 og balkonger oppført i 2008.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.

Oppvarming

Peisovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 12.01.21. Siste feiebesøk ble utført samme dato.
Det ble ikke avdekket avvik undertilsynet i denne andelen, men det må sørges for at det er tilstrekkelig med brannslukningsutstyr og røykvarslere i boligen, samt at personsikkerheten er ivaretatt ved at det er tilfredsstillende rømningsforhold.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 690 938 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 487 378 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse og veg. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendommen og vil medfølge salget:
Festekontrakt med vilkår, tinglyst 13.01.1961, dagboknr. 130.
Fellesobligasjon for borettsinnskudd, tinglyst 27.02.1981, dagboknr. 1590.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Komfyr på kjøkken og vaskemaskin i kjeller.
Øvrige hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er observert skjeggkre i leiligheten og i borettslaget. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Måkeveien 5H, 3112, Tønsberg, Gnr. 1006 bnr. 170, andelsnr. 16 i Stenen Borettslag med orgnr. 953347970 i Tønsberg kommune

Eier

Reidun Lønn

Oppdragsnummer

28-21-0103

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.