Sentrum

BO URBANT!! Trendy & kul leilighet med hems - Ypperlig beliggenhet i sentrum - Høy himling & store vindusflater!

St Olavs gate 18B , 3110 Tønsberg

VISNINGER

14. juni mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

46%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

32%

har bolig mellom 60-120 kvm

20%

er gift

25%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Bruttoareal 34 m²
Tomt 1 466 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Etasje 3
Byggeår 1917
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 83
Energimerking C
FINN.no 219837399
Sist endret 09.06.2021 13:07
Prisantydning 2 150 000
Totalpris 2 212 769
Ligningsverdi 428 148,-

Beregnet totalkostnad

2 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 62 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 212 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder:
Entré, stue/kjøkken/sovealkove, bad med opplegg for vaskemaskin og hems. I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjelleren på ca. 5 kvm.

Standard

Velkommen til St Olavs gate 18B og denne sjarmerende bygården og moderne og lettstelt leilighet. Bygget fikk innredet leiligheter  i 2010 i eldre ærverdig bygg. Det er god plassutnyttelse og moderne design. Meget høy himling og store vindusflater gjør denne leiligheten lys og tiltalende. Praktisk hemsløsning gir ekstra muligheter.  Boligen holder en gjennomgående god standard - med nyere kjøkken og bad. Dette er en trendy og moderne leilighet for deg som vil bo med gangavstand til alt Tønsberg har å by på! Alternativt er det et godt utleieobjekt. Flytt rett inn!

Beliggenhet

St. Olavsgate 18 B har en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i en populær gate i Tønsberg sentrum. Området har et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, caféer, velstelt leilighetsbebyggelse, eldre trevillaer og ikke minst en rekke parker og friarealer rett utenfor egen dør. Her bor du et steinkast unna lokale caféer, dagligvareforretning og parkanlegg. I tillegg bor du med umiddelbar gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på; Forretningssentrum, "Brygga i Tønsberg" med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, Farmandstredet, Tønsberg svømmehall, Sykehuset i Vestfold m.m.

Felleskostnader

1 732 pr. mnd. TV/internett, felles bygningsforsikring, felles vedlikehold og vask av fellesarealer.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, inkludert i felleskostnader.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet St. Olavsgate 18 er et veldrevet sameie bestående av 70 seksjoner. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 996884643, og ligger i Tønsberg kommune med følgende adresse: St. Olavs Gate 18 A og B, gårds- og bruksnummer: 1002 og 83. Forretningsfører: Bør Økonomi AS. I 2014 ble det gjennomført fasaderehabilitering i sameiet. Sameiet har avtale om vaktmestertjenester med Insider Facility Services AS.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets planer for 2021:
Felleskostnadene for 2021 økte med ca. 2%. Kostnadene til data og tv økt noe, og disse blir viderefakturert i henhold til vedtak på tidligere Sameiermøte.
For øvrig planlegges:
· Fortsette arbeidet med å få bygningen tett (et større arbeid er allerede uført rundt trappehuset i syd)
· Ingen større vedlikeholdsarbeider ut over forrige punkt vil bli igangsatt
· Ytterligere nedbetaling av gjeld hvis økonomien tillater.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85968441

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Se sameiets husordensregler vedr. dyrehold. Det må søkes styret om husdyr.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, Bruttoareal: 34 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Arealene er kun innhentet fra tidligere salgsoppgave og er ikke kontrollert av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 466 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i gate etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 3. etasje i kombinert bolig- og næringsbygning. Opprinnelig oppført som fabrikkbygning i 1917 og ombygd til leiligheter i 2010. Bygningen er oppført i mur/betong. Leiligheten disponerer en bod i kjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattester for ombygging/påbygging og bruksendring til boligformål, datert 18.02.2016. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 7 200 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7 373,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 424 pr. år I tillegg betales det kr. 10,74,- pr.m³ vann og kr. 18,94,- pr.m³ avløp. De kommunale avgiftene betales kvartalsvis, og kan variere.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 428 148 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 541 333 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål/forretning, felles parkeringsplass, felles gårdsplass, felles avkjørsel, kjørevei, gang-/sykkelvei og park, etter reguleringsplanen "Havnesporet", vedtatt 24.05.2006. I henhold til kommunedelplan - Sentrum, byplan 2018-2030 TBG (vedtatt 22.05.2019) er området eiendommen ligger i avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, veg og grønnstruktur. Relaterte planer til eiendommen er Haugartunnelen fra Slagenveien til Nedre Langgate (vedtatt 23.4.2014). Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det er varslet større ombygging/bygging av tilliggende kvartal mot Farmandstredet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale - tinglyst 03.06.1919, dagboknr. 900222 - gjelder: Best. om ikke å anbringe vinduer mot Jernbanens grense.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 14.03.1990, dagboknr. 4445, gjelder: Eiere i GBNR. 1002/464 og 1002/393 gis rett til adkomst over de følgende eiendommer: GBNR. 1002/233, 174 og 83.
Erklæring/avtale, tinglyst 05.12.1994, dagboknr. 15841 gjelder: Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
Reseksjonering/deling, tinglyst 15.03.2011, dagboknr. 209008.
Reseksjonering/endring formål, tinglyst 02.03.2017, dagboknr. 188424.
Reseksjonering/sammenslåing, tinglyst 02.03.2017, dagboknr. 188424.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra tidligere salgsoppgave. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

St Olavs gate 18B, 3110, Tønsberg, Gnr. 1002 bnr. 83 snr. 46 orgnr. 996884643 i Tønsberg kommune

Eier

Renate M. Gjermundsen

Oppdragsnummer

28-21-0134

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.