Semsbyen

Bo enkelt i Semsbyen - Praktisk & lettstelt leilighet på bakkeplan - 2 soverom & garasje - Utsikt & sol

Semsbyveien 80H , 3170 Sem

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

24%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

51%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 72 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 81 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 42
Bruksnummer 100
Energimerking E
FINN.no 220174469
Sist endret 11.06.2021 16:00
Prisantydning 3 450 000
Totalpris 3 587 565
Ligningsverdi 717 225,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) 129 556,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 579 556,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 587 565,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik og romslig leilighet med god beliggenhet i bygget. Leiligheten ligger i 1. etg og inneholder Entré, bod, 2 soverom, bad, stue og kjøkken. Garasje i felles rekke.

Standard

Velkommen til Semsbyveien 80 H og en vestvendt og lettstelt leilighet i 1. etg. Her får du flott utsyn utover fellesområdene, samt meget gode solforhold. Gjennomgående lys og pen leilighet med malte overflater i moderne fargevalg samt hvitmalte slette himlinger. Det er parkett på gulver, foruten på soverommene hvor det er belegg. Fliselagt bad som inneholder opplegg til vaskemaskin, servant i innredning og dusjvegger med dusjoppheng på vegg, samt toalett. Kjøkken og stue i åpen løsning danner et praktisk allrom og de store vindusflatene gir leiligheten et luftig preg. Her får du rikelig med kjøkkeninnredning samt at det er avsatt plass til spisebord. Varmtvannsbereder er montert i hjørneskapet under benkeplaten på kjøkkenet. Utgang fra stuen til vestvendt, usjenert og overbygget terrasse med markise. Fra terrassen er det fritt utsyn til omkringliggende natur og bebyggelse. 2 soverom med garderobeskap. Her er det fint å bo!! Vel møtt.

Beliggenhet

Semsbyen er blitt et populært boligstrøk, og er et satsningsområde for Tønsberg kommune. Nylig har området fått trafikksikker miljøgate, med fortau og sykkelsti. Tilbudene er mange og varierte og ligger i kort avstand fra boligen slik at du slipper å bruke bort unødig tid på transport.
Det er gangavstand til dagligvareforretninger, barnehage, skole, lege, fysioterapeut, apotek, post, frisør, blomster, sko/klær/sportsbutikk, kafé, restaurant og bensinstasjon. Idrettsanlegg og turområder ligger i umiddelbar nærhet.
I tillegg er det kun 5 km med gang og sykkelsti til Tønsberg sentrum, hvor det finnes større servicetilbud med jernbane, shoppingmuligheter og kulturtilbud. Bussavgang hvert 20. minutt. Kort vei til E18 og Torp for deg som pendler.

Felleskostnader

3 700 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på felleslån, felles bygningsforsikring, div. kostnader og honorarer, verktøy, inventar og driftsmateriell og andre driftskostnader.
Pr. juli 2020 har borettslaget avtale med Telenor.

Andel fellesgjeld

129 556

Borettslag

Borettslag: Semsbyparken Borettslag, Orgnr: 990200114, består av 18 boliger.
Forretningsfører i borettslaget er Usbl.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Styret har arbeidet med mulighet for forlengelse av garasje som skal benyttes til lagring av snøfreser og annet utstyr. I dag blir det benyttet en garasje som eies av en andelseier og dette mener styret ikke holdbart i lengden.
- Styret har deltatt på flere opplysningsmøter angående el-bil og lading. Styret ønsker å ta kontakt med et firma som kan kartlegge mulige løsninger og komme med et tilbud på dette. Økning av el-biler og behov for ladepunkter er et faktum.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: 62728054315.
Type: A.
Restsaldo (per 13.05.2021): 4 384 990,-.
Siste termin: 30.06.2036.
Term pr. år: 4.
Rente: 1,9 %.
Lånenr: 60308110764.
Type: A.
Restsaldo (per 13.05.2021): 122 469,-.
Siste termin: 30.12.2036.
Term pr. år: 4.
Flytende rente.
Rente: 1,9 %.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP561554

Regnskap

Se vedlagte regnskap for utfyllende informasjon.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Kjøper bærer selv risikoen for en slik godkjenning, dog kan ikke styret nekte godkjenning uten saklig grunn.
Det er organisert dugnad i borettslaget.
Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Ifølge borettslagets husordensregler er det ikke tillatt med dyrehold.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad, entré og 2 soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 15.05.2021 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje i felles rekke. Det er merket gjesteparkering på tunet.
Ifølge borettslagets husordensregler er det tillatt å fremleie sin garasje, men andre beboere i borettslaget har førsterett til å leie.

Byggemåte

Dette er en forenklet boligsalgsrapport på leilighet hvor det kun gjøres vurderinger innvendig. Leilighet i flermannsbygg som er bygget rundt 2006. Det vurderte leiligheten ligger i byggets 1 etasje og det tilhører egen garasjeplass på 16 kvm og bod på 5 kvm. Det er egen støpt og flislagt platting på 10 kvm. Foruten flislegging av platting er det er ingen kjente oppgraderinger eller utbedringer som er gjort etter byggeåret. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stor sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Foruten enkelte bemerkninger og slitasje gir leiligheten et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det må antas at bygget er oppført i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens krav til brann, lyd, isolering, inneklima er strengere. All informasjon om eiendommen med bygg er gitt av selger. Det er ikke gitt informasjon til takstmann som tilsier at det er skader, lekkasjer, problemer skadedyr eller maur. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger se under egne premisser og byggebeskrivelser med respektive tilstandsgrader og levetidsbetraktninger.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 20.05.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk med tilhørende garasjer og bod, datert 04.10.2006. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sem skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming. Det gulvvarme på bad og panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 9 300 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9 300,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Dekkes av fellesutgifter pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 717 225 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 582 010 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, felles lekeareal og avkjørsel og annet fellesareal (renovasjon), med plannavn Semsbyveien 82B, vedtatt 08.12.2004 og 06.02.2019. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse. Relaterte planer: Semsbyen, vedtatt 16.02.2000. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendommen og vil medfølge salget:
Fellesobligasjon for borettsinnskudd, tinglyst 05.10.2006, dagboknr. 14597.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat adkomstvei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr og oppvaskmaskin medfølger. Fastmonterte hyller i bod og garasje følger med
Løse hyller i bod og garasje medfølger i handelen
Dekoder til tv medfølger i handelen.
Utemøblene ved inngangspartiet blir stående igjen til ny eier.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Semsbyveien 80H, 3170, Sem, Gnr. 42 bnr. 100, andelsnr. 5 i Semsbyparken Borettslag med orgnr. 990200114 i Tønsberg kommune

Eier

Bjørn Langjordet Anne-Britt Dahlen Tore Langjordet

Oppdragsnummer

28-21-0138

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.