Fasjonable Frodeløkka

Bynær funkisbolig som oser av sjel & sjarme - Tøff arkitektur - Pen have med gode solforhold

Stenmalveien 16B , 3111 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

36%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

17%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 178 m²
Bruksareal 280 m²
Bruttoareal 309 m²
Tomt 575 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1935
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 291
Energimerking G
FINN.no 221333879
Sist endret 09.06.2021 14:47
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 6 114 769
Ligningsverdi 1 240 235,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 164 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 114 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Ærverdig og flott enebolig som går over to fulle etasjer + kjeller.
Hovedetasjen inneholder entré, ganger, kjøkken, bad, to stuer og to soverom. 2. etg. inneholder ganger, trapperom, kjøkken, bad, to soverom og to kott. Kjelleren er ikke innredet men inneholder vaskekjeller og flere boder for lagring.
Garasje som er søkt og godkjent erstattet med en ny.

Standard

Velkommen til fasjonable Frodeløkka og denne bynære funkisboligen i Stenmalveien 16B. Boligen er oppført og ferdigstilt i 1937, samt at det er gjort endel oppgraderinger på 80-tallet. Innvendig er boligen innredet med to leiligheter, men kan med enkle grep tilbakeføres til en stor bolig. Begge etasjer har to soverom, kjøkken og bad. Hovedetasjen inneholder bl.a. to stuer hvor tv-stuen er i det "ovale rom". De innvendige overflatene er velholdte og malt opp jevnlig. Noe oppgraderinger må påregnes for å nå dagens krav til standard. Begge badene har fliser på gulv og vegger, samt innredet med dusjkabinett. Kjøkkenet i 2. etg har innredning fra 2013 og innredningen i 1. etg er fra Sigdal og montert i 1985. Utvendig ble taktekkingen lagt om med betongtakstein i 2010. Pipen ble rehabilitert nå i 2021. Velkommen til en stilig og bynær bolig som byr på masse sjel og sjarme.
Vel møtt.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i et ærverdig og etterspurt boligområde på Frodeløkka, en kort spasertur unna Tønsberg sentrum. Rett over gata ligger Gamle idretten med fotballbane, og et steinkast unna venter Frodeåsen og Greveskogen med Messeområde, idrettsanlegg og skoler i alle trinn. Boligen har umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon via buss og tog, og det er kort vei opp til byens tak, Slottsfjellet - et historisk friluftsområde midt i byen!
Tønsberg stadion og Messeområdet på Greveskogen er spekket med aktiviteter for både store og små. Her tilbys kunstgressbaner, ishall for hockey og kunstløp, utendørs kunstisbane, idrettspark, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg. Området har lysløype på vinterstid, og langs 1. og 2. Dammen ligger en 18- hulls bane for Frisbeegolf. I forlengelse av Greveskogen ligger Frodeåsen med utsiktspunkt over byen, turstier, åpen blandingsskog og knauser - et yndet sted for frilek i vakker natur!
Fra Greveskogen tar Grevestien deg til Ilene naturreservat, og for en litt lengre tur kan man ta seg over til Gullkronen, en fredet liten skog ved Jarlsberg Hovedgård. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivet og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer, og i Nordbyen kan du la deg sjarmere av vakker  trehusbebyggelse.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, ca. kr. 1 150,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF

Boligens areal

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 280 kvm, Bruttoareal: 309 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskekjeller, 3 boder, 2 kjellerrom, gang og kott.
1. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, kjøkken, entré, 2 ganger, stue, spisestue og 2 soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Trapperom.
2. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 2 ganger, stue, kjøkken og 2 soverom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Trapperom og 2 kott.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 31.05.2021 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 575 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2035, Festeavgift: 5012, Festeavgift ajour for 2020. Neste regulering av festeavgiften er i 2030, og reguleres iht. konsumprisindeks og tomtefesteloven. Det kreves samtykke fra bortfester på skjøtet.
Her får du en praktisk og nydelig hage med flott beplantning. Tomten er opparbeidet med plen rundt boligen, foruten gårdsplassen og ved inngangspartiet. Eiendommen er rammet inn av gjerder mot naboene og veien. Her vil det være trygt å slippe ut barna. Hagen er også pent opparbeidet med prydbusker og blomsterbed. Det finnes endel stauder i hagen, som er lettstelte planter. Det finner også nydelig Rododendron som er en vakker vintergrønn prydbusk. Uteområdene er svært solrike fra tidlig morgen til sent på kvelden. Du kan sitte og nyte solen forholdsvis skjermet for innsyn. Gårdsplassen og veien inn er asfaltert.
Bortfester har forkjøpsrett. Denne vil bli avklart etter salg.

Garasje / Parkering

Det står en eldre garasje på tomta i dag. Eier har søkt og fått godkjent rivning og oppføring av ny garasje. Tegninger kan fås av selger. Forøvrig parkering i gårdsplassen
Selger opplyser at det er lekkasje i garasjen. Selger opplyser videre at byggetillatelse for rivning og nybygg av ny garasje er godkjent av kommunen.

Byggemåte

Enebolig som er antatt påbegynt i 1935 og flyttet inn i 1937. Det er gjort en del oppgraderinger på 80 tallet. Taktekkingen er fornyet antatt rundt 2010 og pipen er nylig foret innvendig. Det er også en del ny panelovner og kjøkken i 2. etasjen er fra rundt 2013. Det er også i nyere til oppgradert noen overflater og montert to nye innvendige dører. Frittliggende eldre garasje i dårlig forfatning er ikke ytterligere vurdert. Som det fremkommer i rapporten er det registrert en del symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stor sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Foruten en del oppgraderingsbehov gir boligen et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det må antas at bygget er oppført i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens krav til brann, lyd, isolering, inneklima er strengere. All informasjon om eiendommen med bygg er gitt av selger. Det er ikke gitt informasjon til takstmann som tilsier at det er skader, lekkasjer, problemer skadedyr eller maur. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger se under egne premisser og byggebeskrivelser med respektive tilstandsgrader og levetidsbetraktninger.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 04.06.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for våningshus av tre i 2 etasjer, datert 07.03.1936.
Det foreligger ferdigattest for piperehabilitering, datert 09.02.2021.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsteder, gulvvarme på begge bad og i gang. Oppvarming ellers er panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 31 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 31 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 186 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Festeavgift kommer i tillegg til nevnte sum.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 240 235 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 464 844 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, med plannavn "Kvartal begrenset av Stenmalvn-Eckersbergsgt-Grønvoldsgt + noen eiend.", vedtatt 19.08.1988. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse og gang/sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt - vilkår/bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 10.01.1936, dagboknr. 129, gjelder: Festevilkår. Nabotomten Stenmalveien 16A har tillatelse til å legge sin garasje 2,5 meter fra grensen.
Nye vilkår til festekontrakten, tinglyst 02.06.1993, dagboknr. 5830, gjelder: Justering av festeavgiften.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat adkomst.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 10.02.20. Siste feiebesøk ble utført samme dato.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Det mangler feieluke på røykrøret fra Jøtul peis i 1. etasje.
- Teglskorsteinen i 1. etasje er kledd inn på 1 side - denne skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.
- Ildstedet Jotul i 2. etasje må vedlikeholdes.
- Skorstein på loft er sprukket.
- Sotluken i kjeller er defekt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken i 1. etasje medfølger i handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Bortfester har forkjøpsrett. Denne vil bli avklart etter salg.

Adresse og matrikkel

Stenmalveien 16B, 3111, Tønsberg, Gnr. 1009 bnr. 291 i Tønsberg kommune

Eier

Anne Elisabeth Pedersen Sven Oscar Pedersen

Oppdragsnummer

28-21-0143

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.