Tønsberg

Idyll sjarme og en særdeles tiltalende atmosfære i Tønsberg sentrum! Gjennomgående endeleilighet med 2 soverom!

Munkebakken 1A , 3110 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

26%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

23%

har bolig mellom 60-120 kvm

19%

er gift

37%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Aksje
Primærrom 73 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 742 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1955
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 337
Energimerking G
FINN.no 220901807
Sist endret 07.06.2021 12:24
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 861 850

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 625,- (Notering av ev. pant) 1 250,- (Noteringsgebyr forretningsfører) 3 125,- (Transportgebyr) -------------------------------------------------------- 11 850,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 861 850,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten inneholder:
1. Etasje: Bad, gang, stue/kjøkken, 2 soverom og wc.
- Muligheter for parkeringsplass etter ansiennitet. Se under punktet parkering i salgsoppgaven for mer informasjon.
- Bod på loft og i kjeller.

Standard

Den gjennomgående endeleiligheten oser av sjarme og innehar en god atmosfære, her kan man bo særdeles sentralt men i stille og hyggelige omgivelser av Tønsberg sentrum.
Leiligheten har en hyggelig balkong som er perfekt å nyte livet på late helgedager eller ettermiddager. Innvendig er leiligheten innholdsrik og lys med sine mange vindusflater. Stor og åpen stue og-kjøkkenløsning som er perfekt til deg eller dere som er glad i sosiale middager og flere gjester på besøk. Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass og det medfølger hvitevarer som: Kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Hovedsoverommet er romslig og innbydende med plassbygde skapløsninger i vegg samt suiteløsning til baderommet.  Soverom II har god plass til større seng. Badet innehar varme i gulv, stor bred servant med kolonialskuffer i slett utførelse og innfreste gripelister, stort speilskap, dusjkabinett, toalett samt opplegg for vaskemaskin.
Velkommen til visning i flotte og svært hyggelige omgivelser!

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende, så sentralt man kan komme i Tønsberg sentrum, men allikevel i et stille og rolig strøk. Trafikkstille og særdeles hyggelig! Et meget sjarmerende og idyllisk boområde med små trange gater og eldre bebyggelse. Gangavstand til alt av sentrumsfunksjoner, Haugar med kafé og kunstutstillinger, Tønsberg brygge med yrende uteliv, restauranter og småbåthavn. Flere herlige parker og grønne lunger i nærområdet.  Kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss og togforbindelse til Oslo, Torp flyplass, Høgskolen i Sørøst-Norge, eller andre vestfoldbyer.

Felleskostnader

4 567 pr. mnd. Dekker kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, a-konto strøm, div. honorarer, strøm fellesarealer, reparasjon og vedlikehold, felles bygningsforsikring og andre driftskostnader.
Beløpet fordeles slik:
Felleskostnader kr. 4 167,-
A-konto strøm kr. 400,-.
Strøm avregnes etter forbruk ved hvert årsskifte. Leilighetens strømkostnad i 2020 utgjorde kr. 2 928,-.
Det er i dag kjent at det er behov for oppgradering av vann- og avløpsrør i bygget. Dersom dette vedtas gjennomført vil dette kunne medføre økte felleskostnader eller låneopptak.
Andres eventuelle mislighold av felleskostnader vil måtte dekkes av selskapets kasse og vil følgelig indirekte bli belastet de øvrige eierne.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett inkl. i fellesutgifter pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Munkebakken 1 AS er registrert i Brønnøysund med org.nr. 932 747 553 og består av 12 leiligheter. Selskapet er et boligaksjeselskap og er underlag "Lov om borettslag".
Styreleder i laget er Hans Olaf Evensen Borg.
Forretningsfører i laget er Regnskapskonsulent Øyvind Idland.
Det er i løpet av 2019 og 2020 installert nytt bergvarmeanlegg. Resterende utvendige arbeider på plen planlegges utført i 2021.
Følgende er opplyst i protokoll fra ordinær generalforsamling 2021:
- Utbedring av røropplegg
- Det skal vurderes om det er behov for tekking av terrassegulv for å hindre flassing
- Installasjon av porttelefon

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Selskapet er i dag ikke tilknyttet fellesgjeldforsikring, og det påhviler ikke fellesgjeld på denne leiligheten.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88553148

Regnskap

Se vedlagte årsregnskap.

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke forkjøpsrett knyttet til aksjene. Styret skal godkjenne ny eier. Se husordensreglene for regler ang. vasking av trapper.
Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.
Selger opplyser at aksjelaget har opprettet en vintergruppe og en sommergruppe som fordeler ulike oppgaver, som snømåking, vanning, gressklipping m.m.

Husdyrhold

Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men ifølge aksjelagets husordensregler kan det søkes styret om dyrehold.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, wc, gang, stue/kjøkken og 2 soverom.
Bod i kjeller på ca. 5 kvm. Bod på loft uten målbare arealer pga. skrå himling. Gulvareal på ca. 13 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 27.05.2021 utført av takstmann Anders Auen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 742 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Eier av leilighet som selv bebor leiligheten og har egen bil kan søke om leie av biloppstillingsplass. Pris kr. 200,- pr. mnd. Søknad om parkeringsplass rettes til styret.

Byggemåte

Aksjeleilighet i bygning fra 1955. Innvendige er det fleste vegg og himlinger overmalt/oppgradert i senere tid. Enkelte gulver også byttet. Varierende slitasje på øvrige. Nytt kjøkken i 2004. Bad dels pusset opp i 2015 foruten en vegg. fremstår i normal stand. Eldre vinduer og dører. Flislagt balkong med sprekk i fuger. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering. Konstruksjonsdeler som ikke er synlige, men beskrevet, er sannsynlige antagelser fra takstmann. Tilstandsrapporten har elementer med tilstandsgrad 2. Dette er: Ytterdører, innerdører, vinduer, balkong, veggoverflater bad, gulvoverflater og vvs anlegg eldre en 30 år. Nærmere opplysninger om nevnte bygningsdeler finnes i rapporten.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Vinduer og dører, balkong, overflater på innvendige vegger på bad og overflater på innvendige gulv.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Anders Auen datert: 01.06.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppførelse av en 4. etasjers bygning i mur, datert 01.09.1956. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Adgang til utleie

Eier må bebo leiligheten i ett av de to siste årene før eventuell utleie av leiligheten kan skje.
Ved utleie skal leietager godkjennes av styret før innflytting.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av vannbåren varme via radiatorer. Nytt anlegg for dette i kjeller. I tillegg varmekabel på badet.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 3 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2.327.411 pr. 31.12.2018. ifølge selgers opplysninger.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommunedelplanen, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på aksjelagets eiendommen som følger salget:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 11.02.1955, dagboknr. 391, gjelder: Øvre Langgate 17 og Munkebakken 1A er enige om at begge disse nabotomter skal kunne bebygges inntil grensen mot den annen tomt, i samsvar med de bestemmelser som er fastsatt i gjeldende lov og bygningsforskrifter.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Selger opplyser at det er septiktank på eiendommen.

Aksjelag

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet, som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin.
Taklamper medfølger ikke handelen, lysekrone over stuebord medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Adresse og matrikkel

Munkebakken 1A, 3110, Tønsberg, Gnr. 1002 bnr. 337, aksjebrevnr. 1-17 i Munkebakken 1 AS boligaksjeselskap med orgnr. 932747553 i Tønsberg kommune

Eier

Kari Anne Eik

Oppdragsnummer

28-21-0144

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.