Tjøme

"Småbrukdrøm" på sommerøya Tjøme! 54 mål. Herlig tun og feriefølelse. 3 bygg, rikelig med plass. Mulighet for båtplass!

Eikeliveien 25 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

19%

av boligene er nyere enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 323 m²
Bruksareal 362 m²
Bruttoareal 393 m²
Tomt 54 337 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1852
Gårdsnummer 219
Bruksnummer 5
FINN.no 222272795
Sist endret 03.08.2021 10:21
Prisantydning 11 500 000
Totalpris 11 803 519
Ligningsverdi 980 320,-

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 303 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 803 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig (hovedhus):
1. Etasje: Hall, kjøkken, 2 stuer, tv-stue og wc/"vaskerom"
2. Etasje: Trapperom/gang, 3 soverom, bad/wc og kott.
Kjeller: Boder.
Garasje/bolig (sidebygning):
1. Etasje: Trapperom/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom og garasjerom.
2. Etasje: Trapperom/gang, stue/kjøkken/kontor, studio, og bad/wc/vaskerom.
Fritidsbolig:
1. Etasje: Vindfang, stue/kjøkken, 3 soverom og bad/wc/vaskerom.
Krypekjeller: Kryperom
-Hems
Redskapsbod:
1. Etasje: Redskapsbod.
Drivhus fra anerkjente Hartley Botanics og modelltype er Victorian Villa. Her er det lagt inn strøm, vann og fliser i gulv med varmekabler.
Samt tre eldre bygninger som medfølger (stabbur og mindre hytte med anneks) vest på eiendommen.

Standard

Nydelig og innholdsrik eiendom i landlige, solrike og rolige omgivelser på den populære øya Tjøme.
Hovedhuset omringes av en frodig hage og en romslig gruset gårdsplass - her oser det av småbruksidyll! Hagen rett sør for huset er pent opparbeidet og omkranset av sjarmerende teglstensgjerde med innslag av smijern og hekk mot sør og øst. Merk deg det flotte drivhuset fra Engelske Hartley Botanics av typen Victorian Villa, her er det lagt inn strøm, vann og fliser i gulv med varmekabler.
Eiendommen er på ca. 54 mål og består av hovedhus, sidebygning med garasje og leilighet, samt fritidsbolig lengre sør på tomten med mer! Denne eiendommen bør oppleves for riktig inntrykk!
I hovedhuset  kommer man inn i en romslig entré med terracotta fliser lagt i fiskebeinsmønster og synlige tømmervegger. Plass til oppbevaring av ytterklær og sko. Videre kommer du til mellomgang som igjen tar deg videre til kjøkken eller stuedelen. Pent separat kjøkken, innredning malt i lys og tidløs farge. Kjøkkenet er innredet med følgende hvitevarer som medfølger: Gass/kombi-komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin og fryser. - Det er godt med skap- og benkeplass. Merk deg det flotte ildstedet på kjøkkenet som gir sjarme og varme! I overgangen mellom hovedstuen og kjøkkenet er det er plass til spisestuemøbler, perfekt til å invitere familie og venner til stemningsrike kvelder og måltider! - Rustikke tømmervegger gir en herlig atmosfære i dette rommet.
Lys mellomstue med plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Nydelig klassisk tapet på veggene kombinert med flotte tregulv skaper et lunt og koselig utrykk. På innsiden av mellomstuen kommer man til en større stue som er romslig og har direkte utgang til nyere platting (2019) mot øst som er perfekt sted til å nyte kaffekoppen og morgensolen fra. - Videre er det en flott glassveranda orientert mot sør som har en flott utsikt mot hagen og den store eiendommen forøvrig.
Forøvrig wc/vaskerom i 1. Etasje, samt i 2. Etasje har man tre soverom av god størrelse, baderom med wc samt lagringskott.
Det har i 2015 blitt skiftet yttertak til glasert takstein, samt renner og beslag er skiftet.
Hovedhuset og sidebygning er malt utvendig i 2020, samt skiftet ytterdører på hovedhuset i 2020.
Sidebygning (garasje/bolig):
Har en snerten leilighet i 1. Etasje med alle funksjoner på et plan og er bygget i 2007, samt stort garasjerom med plass til to biler, her er det også montert ladeboks for EL-bil. I 2. Etasje har man stor stue/kontor med et snertent kjøkken peisovn, og utgang til uteområde mot sør. I overgang mellom kjøkken og studioet har man et baderom med wc etablert i 2015, med opplegg for vaskemaskin.
Fritidsbolig:
Den frittstående fritidsboligen oppført i 1996 ligger for seg selv sør på tomten og er perfekt som gjestehus til familie/venner eller for utleie og innehar alle funksjoner på et plan samt hems. Her har man også en frittstående redskapsbod. Alt av innventar og løsøre medfølger i handelen i denne boligen.
For ytterligere beskrivelse av eiendommens tekniske standard henvises til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Tore Rønning.
Velkommen til visning, denne eiendommen bør oppleves!

Beliggenhet

Eiendommen ligger usjenert til innerst i blindvei med vakker natur som omkranser tomten samtidig som det ligger attraktivt til i forhold til offentlig kommunikasjon, dagligvarebutikker og sentrum generelt, den perfekte kombinasjon. Post i butikk, bank. Skafferiet café, klesbutikk, pizzeria, m.m. Tjøme kan også tilby kunstgressbane på Ormelet, ærverdige Ormelet pensjonat som lokker til seg flere kjente artister hver sommer, tennisbane, golfbane, 3 stjerners ridesenter på Verdens Ende. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø og Hvasser Syd for å nevne noen perler. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra eiendommen er det også gangavstand til anerkjente Engø Gård. Populære "Nebba" som er en badeplass på tuppen av Engø er også i umiddelbar avstand. Gangavstand til småbåthavn i Dalskilen og ikke minst den populære, barnevennlige stranden "Regnbuen". Eiendommen befinner seg også midt mellom Lindhøy barneskole og Haug ungdomsskole, samt kort gangavstand til busstopp på Haug.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, ca. kr. 900,- pr. mnd. Tuner/boks medfølger.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. ca. 3 000,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 21316698

Boligens areal

Primærrom: 323 kvm, Bruksareal: 362 kvm, Bruttoareal: 393 kvm
Enebolig (Hovedhus):
Kjeller:
Boder. Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjøkken, 2 stuer, glassveranda og wc/"vaskerom".
NB! Glassveranda er kategorisert som P-rom.
2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 3 soverom og bad/wc.
Kott er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Garasje/bolig(Sidebygning):
1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og soverom.
Sekundærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Trapperom/gang, stue/kjøkken/kontor, studio og bad/wc/vaskerom.
NB! Rom med toalett er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Fritidsbolig:
Krypkjeller:
Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, 3 soverom og bad/wc/vaskerom.
Hems:
Takhøyde mot møne ca. 1,75 m. Gulvet areal ca. 20 m2. Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Redskapsbod:
1. etasje:
Bruksareal: 7 m².
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Redskapsbod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 09.06.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 54 337 kvm, Eierform: Eiet tomt
Det er driveplikt på eiendommen, ifølge kartinformasjon fra NIBO er det registrert 4,4 dekar med fulldyrket jord, arealet er øst og sør for den gule hytta. Samt 39,2 dekar med produktiv skog med mer.
Ny eier må innen 1 år etter overtakelse av eiendommen, bestemme om arealene skal drives selv eller leies bort.
For at driveplikten skal være oppfylt, må produksjonsegenskapene på jorda opprettholdes slik at arealet kan nyttes til vanlig jordbruksdrift med mulighet for normal avling. Dette innebærer at arealene som utgangspunkt må høstes og kultiveres årlig. Uavhengig av hvordan eier oppfyller driveplikten, står eier ansvarlig for at jorda drives.
Eier kan velge å oppfylle driveplikten ved å leie ut jorda. Jorda må leies bort i minst 10 år av gangen. Leiekontrakter ut over 10 år kan kreve delingssamtykke og konsesjonsbehandling. Når eier leier ut jorda, er det fortsatt eier som står ansvarlig for at jorda drives. Det betyr at kommunen forholder seg til eier hvis jorda ikke drives. 
Eier kan velge å drive deler av eiendommen selv. Eier kan også leie bort deler av arealet til én leietaker, og en annen del til en annen leietaker. Dette krever leiekontrakt med hver enkelt leietaker.

Garasje / Parkering

Ja, forøvrig gode parkeringsmuligheter i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig (hovedhus) oppført for det meste i laftet tømmer over grunnmur i 1852 og tilbygd rundt 1930 og 1993. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller.
Dobbel garasje med boligdel oppført i tre på støpt betong i 2007. Oppført i to etasjer. Fritidsbolig oppført i tre over grunnmur i 1996. Oppført i en etasje, hems og krypekjeller.
Hovedhus:
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen unormal fukt registrert. Skade i flis. Riss i enkelte fliser. Selger opplyser at rommet er fra 1994.
Råte i deler av enkelte kledningsbord. Selger opplyser at det ble lagt ny taktekking i 2015. Det er registrert spor etter borebille (vanlig i gamle hus). Det er ikke kjent om angrepet er aktivt. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir et godt inntrykk.
Garasjebygg med bolig:
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen unormal fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk (er tilnærmet flatt gulv dels med motfall til sluk). Rommet er fra 2007. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 2. etasje. Ingen fukt registrert. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Rommet er i flg. selger fra 2015. Verandadør i 2. etasje er svellet som følge av fukt. Dør må justeres. Det må videre etableres vannbrett/beslag over dør (er kun tettet med fugemasse) - gjelder også verandadør i 2. etasje mot nord. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater.
Fritidsbolig:
Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormal fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk. Registrert noen maur i baderommet/dusjhjørne. Rommet antas å være fra 1996. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater.
Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er nødvendigvis ikke kontrollert/bekreftet av takstmannen.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgard 2 eller 3:
Enebolig: Veggkonstruksjoner og utvendige fasader, vinduer, etasjeskillere, bad i 2. etasje, innvendige overflater og utstyr for sanitærinstallasjoner.
Garasje/bolig: Ytterdører og porter, bad i 1. og 2. etasje, kjøkken 1. etasje og utsyr for sanitærinstallasjoner.
Hytte/fritidsbolig: Ytterdører og porter, utvendig beslag, bad og utstyr for sanitærinstallasjoner.
Redskapsbod: Generelt.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 15.06.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge kommunen for eneboligen (hovedhuset)  og fritidsboligen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Sidebygningen med garasje/bolig  vil selger besørge ferdigattest for før overtagelse.
Kjøper overtar eiendommen forøvrig slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

1. etasje i sidebygning er utleid.

Oppvarming

Enebolig (hovedhus): Varmekabler i hall, kjøkken og vaskerom i 1. etasje samt i bad i 2. etasje. Varmepumpe (fra 2019). Vedfyrt ovn og peis. Panelovner for øvrig.
Garasje/bolig (sidebygning): Varmekabler i bad og trapperom/gang. Ved. Panelovner for øvrig.
Fritidsbolig: Varmekabler i bad. Ved. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 16 000 kwh for hovedhuset.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 16 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 29 025 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 980 320 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 529 152 pr. 31.12.19
Formuesverdi for Eikeliveien 28 kr. 1 000,- pr. 31.12.19
Formuesverdi for Eikeliveien 26 kr. 1 000,- pr. 31.12.19
Formuesverdi for Eikeliveien 30, er ikke mulig å innhente og er derfor ukjent.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eneboligen er registrert som kulturminne.
Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert t område men deler av grensen sør på eiendommen ligger i eller grenser til et regulert område, med plannavn Solvangfeltet, vedtatt 10.09.1975.
I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til boligbebyggelse og  LNFR spredt fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Færder kommune opplyser at det er igangsatt planlegging av Pytterønningen som denne eiendommen ser over til.
Eikeliveien 25 og 27 ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse i reguleringsplanen.
Eikeliveien 26, 28 og 30 ligger i et område som er avsatt til spredt fritidsbebyggelse i reguleringsplanen.
Bygningene har ulike gatenummer men er på samme gårds og bruksnummer.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.
Det er ikke odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om veg, tinglyst 25.09.1936, dagboknr. 2493, gjelder: Rett for bnr. 1 til vei, samt bestemmelse om at det ikke må drives pelsdyrfarm eller lignende som kan sjenere naboene. Dokumentet er ikke funnet av megler.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 26.04.1978, dagboknr. 2389, gjelder: Mellom eier av GBNR. 219/5 og 24 og A7S Moelven Brug er det inngått slik avtale: GBNR. 219/5 og 24 forplikter seg til ikke å oppføre bygning på eiendommen nærmere bygning på GBNR. 52/78 enn fastsatt i bygningslovens § 70. Se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 05.11.1986, dagboknr. 17527, gjelder: GBNR. 219/93 har rett til utvei over eiendommen GBNR. 219/5 til Ekeliveien.
Bestemmelse om veg, tinglyst 10.05.1993, dagboknr. 4942, gjelder: GBNR. 219/1, GBNR. 219/93 og 119 og GBNR. 219/5 er enige om følgende: GBNR. 219/1 gis rett til kjørevei fra sin eiendom over GBNR. 219/24, 93 og 119. Eierne av GBNR. 219/5, 24, 93 og 119 gis rett til bruk av Eikeliveien på GBNR. 219/1 og den vei som ev. opparbeides iht. pkt. 1, til kjørevei for sine eiendommer og for tomter som i fremtiden fradeles eiendommene. Rett til anlegg av vann- og kloakkledninger på GBNR. 219/1. Opparbeidelse, vedlikehold og fremtidig utbedring av vei fordeles etter de regler som fastsettes i veiloven av 21.06.1963, nr. 23, kap. 7. Se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon.
Bestemmelse om veg, tinglyst 13.07.1995, dagboknr. 8427, gjelder: Etter avtale skal veien gjennom eiendommen 219/19 og nordlig parsell 218/43 kun trafikkeres av beboere fra eiendommen 219/5 og fremtidige beboere av GBNR. 219/141, 142 og 143 samt 219/19 med nordlig og sørlig parsell 218/43 og besøkende til ovennevnte eiendommer. Kostnader til vedlikehold av veien skal fordeles i henhold til den bruk/slitasje brukerne av veien utøver. Se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon.
Påtegning, tinglyst 17.07.2003, dagboknr. 9498, gjelder: Avtale ang. vei, tinglyst 13.07.1995 er evigvarende.
Rettigheter på eiendommen GBNR. 219/1:
Bestemmelse om veg/Bestemmelse om vann-/kloakkledning, tinglyst 10.05.1993, dagboknr. 4942, gjelder: GBNR. 219/1, GBNR. 219/93 og 119 og GBNR. 219/5 er enige om følgende: GBNR. 219/1 gis rett til kjørevei fra sin eiendom over GBNR. 219/24, 93 og 119. Eierne av GBNR. 219/5, 24, 93 og 119 gis rett til bruk av Eikeliveien på GBNR. 219/1 og den vei som ev. opparbeides iht. pkt. 1, til kjørevei for sine eiendommer og for tomter som i fremtiden fradeles eiendommene. Rett til anlegg av vann- og kloakkledninger på GBNR. 219/1. Opparbeidelse, vedlikehold og fremtidig utbedring av vei fordeles etter de regler som fastsettes i veiloven av 21.06.1963, nr. 23, kap. 7. Se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eikeliveien 25, 27 og 30 har kommunalt vann. Eikeveien 26 og 28 er ikke registret med noe vann.
Eikeliveien 25 og 27 er tilknyttet kommunal avløpsledning. Eikeliveien 30 har tett septiktank, samt infiltrasjonsanlegg for gråvann. mens Eikeliveien 26 og 28 ikke har registrert noe avløp.
Eikeliveien 25 og 27 har felles avløpsledning sammen med Eikeliveien 15, 17 og 19.
Det kan generelt komme pålegg om utbedring/endring av vann og avløp fra Færder kommune i fremtiden.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 08.01.2018. Siste feiebesøk ble utført samme dato.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Ildsted i kjeller er ikke forskriftsmessig stand og må ikke benyttes før den er satt i forskriftsmessig stand
- Teglskorsteinen i 1. etasje er kledd inn på 1 side - denne skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale
- Teglskorstein i alle etasjer har for liten avstand til brennbart materiale
Det er ikke kjent om selger har utbedret dette, kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Gass/kombi-komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, vaskemaskin og fryser.
Alt av inventar og løsøre i gul hytte medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Eikeliveien 25, 3145, Tjøme, Gnr. 219 bnr. 5 i Færder kommune

Eier

Mariann Siem

Oppdragsnummer

28-21-0157

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.