Tønsberg

Stor og innholdsrik eiendom med romslig hage i hjertet av Tønsberg by!

Skiringsalgaten 4 , 3116 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

25%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig mellom 60-120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 180 m²
Bruksareal 298 m²
Bruttoareal 358 m²
Tomt 598 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1912
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 62
Energimerking G
FINN.no 222447242
Sist endret 14.06.2022 21:16
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 668 269,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 668 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hel horisontaldelt tomannsbolig som inneholder følgende:
1. etasje: Felles trappegang.
Østre del: Kjøkken, stue, glassveranda, soverom og bad med wc.
Vestre del: Te-kjøkken, bad med wc og stue/soverom.

2. etasje:
Felles trappegang og gang.
Østre del: Te-kjøkken, stue, glassveranda, soverom og bad med wc.
Vestre del: Kjøkken, stue, soverom og bad med wc.

Loft: Åpen loftsrom og to boder.
Kjeller: Til sammen 9 større / mindre lagerrom.

Standard

Boligen ligger midt i Tønsberg sentrum i en smal og idyllisk gate med sjarmerende og eldre bebyggelse i omkringliggende omgivelser - området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdige trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo. Attraktivt bomiljø tilknyttet Tønsberg sentrum med både sykehuset og togstasjon i nærheten. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud kun en kort spaser tur unna.

Eiendommen har moderniseringsbehov, så her har man muligheten til å skape seg et flott hjem til seg og sine med innsats! Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven samt egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av standard.

Beliggenhet

Boligen ligger midt i Tønsberg sentrum i en smal og idyllisk gate med sjarmerende og eldre bebyggelse i omkringliggende omgivelser - området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdige trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo. Attraktivt bomiljø tilknyttet Tønsberg sentrum med både sykehuset og togstasjon i nærheten. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud kun en kort spaser tur unna. Caféer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 7-8 minutt å spasere til "Brygga" med restauranter/ serveringssteder, kino og båthavn. En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellet og Frodeåsen ligger også rett i nærområdet.

Forsikring

IF Polisenummer: 0584562

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 298 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 85 m².
Sekundærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 9 lagerrom.

1. etasje vest:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/soverom, te-kjøkken og bad/wc.

1. etasje øst:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, soverom, bad/wc og glassveranda.

2. etasje vest:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, soverom og bad/wc.

2. etasje øst:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, te-kjøkken, soverom, bad/wc og glassveranda.

Loft:
Bruksareal: 33 m².
Sekundærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Åpent loftsrom og 2 boder.

I tillegg til oppgitte arealer over, felles trappegang i 1. etasje på 9 kvm + felles trappegang i 2. etasje på 13 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 12.01.2022 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 598 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass

Byggemåte

Frittliggende horisontalt delt tomannsbolig. Byggeår 1914, ifølge. selger. Bygningen har vært mangelfullt vedlikeholdt de senere år og har omfattende råteskader i deler av tak, vegger og etasjeskillere mot sør. Ytterkledningen, vannbrett og vindskier er værslitt. Store utskiftinger og reparasjoner må påregnes. Taket bør legges om med ny papp, sløyfer, lekter og takstein. Vindskier, israfter og takrenner er slitt og bør skiftes i forbindelse med omlegging av taket. Drenering bør vurdere skiftet. Etterisolering av gulv, vegger og tak anbefales. Kjøkken og baderom er svært slitt. Ett av badene har tydelige lekkasjer. Full innvendig og utvendig renovering må påregnes. Boligen er i dag innredet med 4 boenheter. Her presiseres at boligen kun har status som to-mannsbolig. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.

Utvendig
Tradisjonell byggeskikk fra tidlig 1900 -tall. Takkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein. Selger opplyser at yttertaket ble lagt om ca. 1986, men taktekkingen har hatt store lekkasjer. Yttervegger i reisverksplank. Neppe varmeisolert. Innvendig platet eller panelt, vesentlig malte overflater. Malte trevinduer med 2-lags glass.

Innvendig
Trebjelkelag mellom etasjene. Det er ikke kontrollert om etasjeskillene tilfredsstiller dagens krav til lyd og brannskiller mellom seksjonene.

Våtrom
Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon på innredningen av baderommene. Alle baderom er gitt TG 3.

Kjøkken
To av kjøkkeninnredningene har nøktern standard med laminerte fronter. To te-kjøkken med megetenkel innredning.

Tekniske installasjoner
4 separate strømmålere. Hovedsikringer på 3 x 63 A. 24 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer Hovedsakelig åpen forlegning.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Taktekking: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Utvendige beslag har utettheter. Kostnadsestimat: Over 300 000,-.
- Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er påvist skader i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Det er påvist fuktskjolder ved gjennomføringer i takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Etasjeskilleren mot loft og skrå yttertak er uisolert. Etterisolering anbefales. På loftet er det råteskader og fuktskjolder i deler av takbjelker og undertak etter eldre vannlekkasjer. Ved gradrennen sør har råteskadene svekket takets bæreevne. Utskiftninger og reparasjoner må påregnes. Skjevheter som følge av svikt i deler av yttertaket. Kostnadsestimat: Over 300 000,-.
- Veggkonstruksjon: Skjevheter i utvendig fasade gir indikasjoner på svikt i reisverk eller grunnmur. Som følge av vannlekkasjer fra yttertaket er det
omfattende råteskader på deler av sørveggen. Deler av ytterveggen er åpnet på innvendig side i under lekkasjestedet. Her sees omfattende råteskade og setninger i veggene. Vannbrettene over/under vinduene og i nedre del av veggen har råteskader. Det antas at bunnsviller og bærende konstruksjoner bak kledningen også er råteskadet. For å kartlegge omfanget av råteskadene må deler av veggene åpnes og undersøkes nærmere. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Vinduene er fra 70 og 80 - tallet. Vinduene er dårlig vedlikeholdt og har flere steder større eller mindre råteskader. Utskiftninger må påregnes.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dører har råteskader. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige overflater: Overflater har sterk slitasjegrad. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Generelt slitt overflater Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert symptom på sopp/råte. Det er påvist fuktskader i etasjeskiller Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Enkelte av innvendige dører har en del slitasjegrad. ikke montert branndør til leilighet i 2. etg Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Bad/wc øst: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Bad/wc vest: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Bad/wc: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Antatt råteskade i etasjes killeren under dette badet. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Bad/wc: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Overflater og innredning på te-kjøkken: Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Avtrekk på te-kjøkken: Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Avtrekk på kjøkken vest: Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Vannledninger: Det er mistanke om at arbeid på anlegget ikke er utført av fagperson. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Armatur/blandebatteri er ikke tett Bygningen har stått uten oppvarming i vinter. Vann er avstengt.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Ventilasjon: Det registrert store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er opplyst om at varmtvannstank er defekt. 4 stk. varmtvannsberedere er plassert i kjelleren. Beredere fra 2006/03. En eldre bereder fra 70-tallet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Elektrisk anlegg: Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
Branntekniske forhold: Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen har en del slitasjegrad utover det som er normalt ut fra alder. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Overflater og innredning på kjøkken vest: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Overflater og innredning på te-kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
- Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Umulig å vurdere dette punktet når vann er avstengt i bygget.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 25.01.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det gjøres oppmerksom på at boligen er registrert som tomannsbolig i kommunens arkiver. Det er i dag etablert ytterligere enheter i bygget. Dette er ifølge offentlige papirer ikke godkjente enheter. Det gjøres oppmerksom på at kommunen kan kreve at boligen stilles tilbake til opprinnelig formål som er en tomannsbolig. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det ikke foreligger godkjente og byggemeldte tegninger.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Oppvarming

Vedovn og eldre koksovn i stuer i 1. etasje.
Eldre oljekamin ikke i drift.

Det kan være nedgravd oljetank på eiendommen. Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.
Kommunen opplyser at det kan komme pålegg om å fjerne oljetank. Stortinget har bedt regjeringen innføre forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger fra 2020.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Boligen har tidligere vært utleid, oversikt over strømforbruk foreligger derfor ikke.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 382 pr. år Pr. 2021. De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Avgiftene kan øke i 2022.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 676 840 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 256 132 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert som kulturminne. Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Området eiendommen ligger i er uregulert. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.19, er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen registrerte servitutter/heftelser på eiendommen p.t.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det kan være septiktank på eiendommen. Kjøper overtar ansvar for denne og eventuell tømming.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 09.11.2018. Siste feiebesøk ble utført 20.01.2021.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Skorstein i kjeller og loft har dårlige fuger
- Skorstein på loft er kondensskadet
- Det mangler stengeventil på parafinledningen under dagtank og før flottør i 1. etasje.

Eier har gitt tilbakemelding til VIB den 27.03.2019 at alle feil ble utbedret i 2011 og er sjekket av Varmeøkonomi AS i mars 2019.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skiringsalgaten 4, 3116, Tønsberg, Gnr. 1009 bnr. 62 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-21-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.