Tønsberg

Stor og innholdsrik eiendom midt i Tønsberg by!!

Skiringsalgaten 4 , 3116 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

25%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig mellom 60-120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 180 m²
Bruksareal 320 m²
Bruttoareal 358 m²
Tomt 598 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1912
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 62
Energimerking G
FINN.no 222447242
Sist endret 14.09.2021 11:56
Prisantydning 6 590 000
Totalpris 6 770 769
Ligningsverdi 676 840,-

Beregnet totalkostnad

6 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 164 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 590 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 180 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 770 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hel horisontaldelt tomannsbolig som inneholder følgende:
1. etasje: Felles trappegang.
Østre del: Kjøkken, stue, glassveranda, soverom og bad med wc.
Vestre del: Te-kjøkken, bad med wc og stue/soverom.
2. etasje:
Felles trappegang og gang.
Østre del: Te-kjøkken, stue, glassveranda, soverom og bad med wc.
Vestre del: Kjøkken, stue, soverom og bad med wc.
Loft: Åpen loftsrom og to boder.
Kjeller: Til sammen 9 større / mindre lagerrom.

Standard

Boligen ligger midt i Tønsberg sentrum i en smal og idyllisk gate med sjarmerende og eldre bebyggelse i omkringliggende omgivelser - området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdige trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo. Attraktivt bomiljø tilknyttet Tønsberg sentrum med både sykehuset og togstasjon i nærheten. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud kun en kort spaser tur unna.
Eiendommen har moderniseringsbehov, så her har man muligheten til å skape seg et flott hjem til seg og sine med innsats! Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven samt egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av standard.

Beliggenhet

Boligen ligger midt i Tønsberg sentrum i en smal og idyllisk gate med sjarmerende og eldre bebyggelse i omkringliggende omgivelser - området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdige trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo. Attraktivt bomiljø tilknyttet Tønsberg sentrum med både sykehuset og togstasjon i nærheten. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud kun en kort spaser tur unna. Caféer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 7-8 minutt å spasere til "Brygga" med restauranter/ serveringssteder, kino og båthavn. En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellet og Frodeåsen ligger også rett i nærområdet.

Forsikring

IF Polisenummer: 0584562

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 320 kvm, Bruttoareal: 358 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 85 m².
Sekundærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 9 lagerrom.
1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Østre del: Kjøkken, stue, soverom, glassveranda og bad med wc.
Vestre del: Te- kjøkken, bad med wc, stue/soverom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Felles trappegang.
2. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Østre del: Te-kjøkken, stue, glassveranda, soverom og bad med wc.
Vestre del: Kjøkken, stue, bad med wc og soverom.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Felles trappegang og gang.
Loft:
Bruksareal: 33 m².
Sekundærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Åpent loftsrom og 2 boder.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 16.06.2021 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 598 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass

Byggemåte

Frittliggende horisontalt delt tomannsbolig. Byggeår 1914, ifølge. selger. Bygningen har vært mangelfullt vedlikeholdt de senere år og har omfattende råteskader i deler av tak, vegger og etasjeskillere mot sør. Ytterkledningen, vannbrett og vindskier er værslitt, utskiftinger må påregnes. Taket bør legges om med ny papp, sløyfer, lekter og takstein. Vindskier, israfter og takrenner er slitt og bør skiftes i forbindelse med omlegging av taket. Drenering bør vurdere skiftet. Etterisolering av gulv, vegger og tak anbefales. Kjøkken og baderom er svært slitt. Ett av badene har tydelige lekkasjer. Full innvendig og utvendig renovering må påregnes. Boligen er i dag innredet med 4 boenheter. Her presiseres at boligen har status som to mannsbolig. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2 og 3: Grunn og fundamenter, drenering, yttervegger, utvendige overflater, vinduer og dører, takkonstruksjon, taktekking, renner, nedløp og beslag, trapper og ramper, piper og ildsteder, etasjeskillere, alle bad og utstyr for sanitærinstallasjoner.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 17.06.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det gjøres oppmerksom på at boligen er registrert som tomannsbolig i kommunens arkiver. Det er i dag etablert ytterligere enheter i bygget. Dette er ifølge offentlige papirer ikke godkjente enheter. Det gjøres oppmerksom på at kommunen kan kreve at boligen stilles tilbake til opprinnelig formål som er en tomannsbolig. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Oppvarming

Vedovn og eldre koksovn i stuer i 1. etasje.
Eldre oljekamin ikke i drift.
Det kan være nedgravd oljetank på eiendommen. Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.
Kommunen opplyser at det kan komme pålegg om å fjerne oljetank. Stortinget har bedt regjeringen innføre forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger fra 2020.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Boligen har tidligere vært utleid, oversikt over strømforbruk foreligger derfor ikke.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 382 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 676 840 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 256 132 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert som kulturminne. Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Området eiendommen ligger i er uregulert. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.19, er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen registrerte servitutter/heftelser på eiendommen p.t.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 09.11.2018. Siste feiebesøk ble utført 20.01.2021.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Skorstein i kjeller og loft har dårlige fuger
- Skorstein på loft er kondensskadet
- Det mangler stengeventil på parafinledningen under dagtank og før flottør i 1. etasje.
Eier har gitt tilbakemelding til VIB den 27.03.2019 at alle feil ble utbedret i 2011 og er sjekket av Varmeøkonomi AS i mars 2019.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skiringsalgaten 4, 3116, Tønsberg, Gnr. 1009 bnr. 62 i Tønsberg kommune

Eier

Randi I Haug Pettersen

Oppdragsnummer

28-21-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.