Hvasser

BUD INNKOMMET - Sjønær og solrik eiendom i populære omgivelser!

Nedre Dramsås 1A , 3148 Hvasser

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 147 m²
Bruksareal 151 m²
Bruttoareal 171 m²
Tomt 814 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1980
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 176
FINN.no 238525527
Sist endret 25.11.2021 11:16
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 832 769

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 832 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig:
1. etasje: Vindfang, trapperom, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom/wc og soverom.
2. etasje: Trapperom/gang, 2 soverom og wc.
- Krypkjeller.
Sidebygning: 1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom og bod.
-Loft.
Garasje: Garasjerom
- Vedskjul og redskapsbod.

Standard

Velkommen til denne boligen beliggende i sjønære og landlige omgivelser på populære Hvasser like ved Tjøme. Her kan man nyte livet i flotte omgivelser. - Hvasser er en fantastisk plass både sommer som vinter og det er flere gode tur og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Fiske, kite, vindsurfe, bade, padle kajakk, late dager på vannet med båt. Mulighetene er mange!
Eiendommen har oppgraderingsbehov, så her har man muligheten til å skape seg et flott hjem til seg og sine med innsats! Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven samt egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av standard.

Beliggenhet

Hvasser er en øy i Færder Kommune og er et populært ferieparadis for mange - ikke minst er øya kjent for sin unike kontakt med skjærgården og havet. - Kort gangavstand til Risbrua badeplass som ligger ved det populære Røssesundet. Det er gode bussforbindelser Hvasser-Tønsberg-Horten, med bussholdeplass rett i nærheten. På Hvasser er det Sandøsund som er sentrum og fra eiendommen er du kun en gåtur unna Havbakeriet som er et lite bakeri. På Sandøsund finner du Joker dagligvareforretning, bakeriutsalg, fiskerimottak med utsalg, isbar, samt restaurantene Solsiden og Blå Brygge. Hvasser er også kjent for sine vakre turområder med kyststier og fine badesteder. Her finnes blant annet Lilleskagen i nord og Fynsletta for å nevne noen. Ikke minst har du populære Nessletta. Har du barn er dette det perfekte stedet  for ballek og andre aktiviteter.

Boligens areal

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 151 kvm, Bruttoareal: 171 kvm
Enebolig:
Krypkjeller:
Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom/wc og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 2 soverom og wc.
Sidebygning:
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom og soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom ei heller om faktisk bruk av rommene samsvarer med innsendte tegninger/ byggemelding.
Loft:
Arealet er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Garasje:
1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Sekundærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom, samt vedskjul og redskapsbod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 07.09.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 814 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i gårdsplass og i garasje.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre antatt ca. 1980 og tilbygd ca. 2015 i flg. rammetillatelse. Boligen er oppført i halvannen etasje samt krypekjeller. Sidebygning oppført i tre. Ukjent oppføringsår. Garasjebygg oppført i tre. Ukjent oppføringsår. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Det antas at rommet er fra ca. 2015. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk (er motfall til sluk). Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i sidebygning. Ingen fukt registrert. Rommet betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse selv om det er sluk i gulvet. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Synlige skjevheter/setninger i deler av eneboligen. "Synkehull" synlig i deler av krypekjeller samtidig som det også er synlig setninger/nedbøying i del av grunnmur og såle/fundament i samme område. Ytterligere undersøkelser og utbedring må påregnes. Værslitasje/bruksslitasje for øvrig. Synlige fuktskader i yttertakets underside i sidebygning. Taktekking over vindfang og bod/verandatak i tilknytning til sidebygningen virker provisorisk utført med bl.a. synlig innfesting av takfolie. Det er grunn til å tro at deler av bygningsmassen kan være etablert og faktisk delvis innredet/tatt i bruk uten nødvendige offentlige godkjenninger (tegninger foreligger ikke). Det er videre grunn til å tro at det har blitt utført bygningsmessige arbeider ved egeninnsats (dels ikke fagmessig god utførelse - gjelder for alle bygningene).
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Yttervegger, vinduer, ytterdører og porter, taktekking og membraner, utvendige beslag, balkonger og terrasser, overflater på innvendige gulv - vaskerom, utstyr for sanitærinstallasjoner, bad og kjøkken i sidebygning, samt garasje.
 
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3: Grunn og fundamentering, vegger mot grunn og frittbærende dekker.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 19.10.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger ikke byggemeldte tegninger for eiendommen.
I tidsrommet rundt 2015 har eneboligen blitt påbygget og utvidet mot vest, sidebygningen er i samme tidsrom blitt utvidet mot sør/vest, det foreligger ikke ferdigattest eller tegninger men vedlagt i salgsoppgaven følger brev fra Færder kommune der søknaden om tilbygg til bolig og tilbygg til gjestehus godkjennes.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning og megler tar ingen ansvar for at søkte arealer stemmer overens med det som faktisk er bygget. Det gjøres oppmerksom på at kommunen kan kreve at det skal fremlegges ferdigattest, dette må ny eier da ev. besørge og bekoste.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Ved. Panelovner for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Boligen er ikke energimerket og laveste energimerking må legges til grunn.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over energiforbruk foreligger ikke da boligen har vært leid ut samt selges av avdødes arvinger.

Kommunale avgifter

Kr. 13 678 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 681 009 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 451 632 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, med plannavn "Dramsås", vedtatt 17.06.1998. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommunen opplyser at kun deler av eiendommen er regulert.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme/Hvasser. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om veg, tinglyst 03.11.2021, dagboknr. 1378963, gjelder: Rett for GBNR. 229/210 til utkjørsel over eiendommen GBNR. 229/176 og ut til Nedre Dramsås GBNR. 229/202.
Rettighet på eiendommen GBNR. 229/202:
Bestemmelse om veg, tinglyst 19.05.2004, dagboknr. 6917, gjelder: GBNR. 229/210 og 229/176 har veirett til og over GBNR. 229/202.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Færder kommune opplyser at eiendommene i Nedre Dramsås har felles private vann- og avløpsledninger som er knyttet til de kommunale ledningene.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at ingen var til stede da det var varslet tilsyn med fyringsanlegget 25.10.2016.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nedre Dramsås 1A, 3148, Hvasser, Gnr. 229 bnr. 176 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-21-0207

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.