Torød

Torød - Moderne leilighet med egen hagedel - 2 soverom - solrik terrasse - parkering - Flytt rett inn!

Torødveien 81A , 3135 Torød

BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 4 113 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 56
Energimerking C
FINN.no 231464835
Sist endret 23.09.2021 13:16
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 663 769
Ligningsverdi 574 952,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 73 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 663 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Entré, stue/spisestue/kjøkken i åpen løsning, åpen gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og bod.
I tillegg har leiligheten en utvendig sportsbod på 5,6 m2."

Standard

Lys og moderne leilighet beliggende i 1. etasje av horisontaldelt tomannsbolig. Leiligheten fremstår som meget velholdt og bra. Stuen er lys og romslig med åpen løsning til kjøkkenet. Stuen har en moderne og effektiv peisovn samt store vindusflater som tilfører boligen mye naturlig lys. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og er med ett vindu over kjøkkenbenken lyst og trivelig. Leiligheten har 2 fine soverom hvorav ett hovedsoverom og det andre godt egnet som gjesterom eller eventuellt kombinert gjesterom og kontor. Videre er det et stort lyst og trivelig bad med vindu for naturlig lys og om nødvendig ekstra lufting. Badet har tilknytning for vaskemaskin og tørketrommel. Nåværende eier har nylig malt div innvendige flater, erstattet to kjøkken overskap med hyller og satt inn nytt dusjkabinett. Leiligheten inneholder videre en romslig hall med garderobe og en stor innvendig bod. Leiligheten er oppvarmet ved termostatstyrte varmekabler i gulv og en moderne peisovn. Sportsboden er innredet med div hyller. Terrassen er solrik og har overbygget tak. Forøvrig vises det til vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Flytt rett inn!

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i særdeles rolige og barnevennlige omgivelser med gangavstand til skole og barnehage. Eiendommen ligger videre sentralt syd på Nøtterøy med flotte turområder utenfor utgangsdøra for både fot- og sykkelturer. Det er kort vei til friområder med flotte bademuligheter i blant annet Movik, Breviksbukta og den mer kjente Torødstranda. Dersom man ønsker å reise videre ut i Færder Nasjonalpark er det muligheter med båt fra en av de kommunale eller private båthavner på øya. Nærliggende utendørsaktiviteter finnes på Torødsletta med gangavstand fra boligen. Her finnes fottballbane, volleyballbane, flerbruksbaner osv om sommeren og alpinbakke med trekk og skøytebane om vinteren. Leiligheten har videre kort vei til dagligvare butikk og meget gode bussforbindelser til Tønsberg sentrum.

Felleskostnader

Kr. 900 pr. mnd. Dekker blant annet snømåking, plenklipping, felles bygningskostnader og løpende drift og mindre vedlikehold

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV fra Allente via parabol og internett (fiber) fra Telenor. Total historisk kost for seller ca kr 1380,- per måned.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

Det er ikke gjeld i sameiet.

Sameie

Sameiet Midtåsengrenda, org.nr. 994 974 068.
Styreleder i sameiet er Stine Broen Kleppa.
Forretningsfører i sameiet er Magnus R. Johansen.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Protokoll fra årsmøtet 2021 er vedlagt i salgsoppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

CODAN forsikring Polisenummer: 440286001

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Ifølge vedtekter pkt. 2.6 er husdyr tillatt, dog er det utfyllende bestemmelser om kattehold og hundehold. Se vedlagte vedtekter. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/spisestue/kjøkken i åpen løsning, åpen gang, bad/wc/vaskerom og 2 soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 17.06.2021 og med utskrift 06.09.2021 utført av Vestfold Takst-Forum ved Ole J. Wetlesen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 113 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Men denne seksjonene disponerer det som naturlig hører til. Se vedlagte seskjoneringstegning.

Garasje / Parkering

Seksjonen disponerer 2 stk parkeringsplasser.

Byggemåte

Seksjonsleilighet i sameie bygget i 2009 bestående av 8 tomannsboliger. Bygningen er oppført med støpt armert og isolert plate på grunn. Bindingsverkvegger med utvendig trekledning. Sperretak i tre, pulttak og tekket med asfalt takpapp. Renner, nedløp og beslag i RZ metall. Delvis overdekket uteplass ved inngang med beleggningsten på ca 38 m2. Ytterdører og vinduer med isolerglass. Bjelkelag mot 2 etasje i tre med brann og lydisolering iht gjeldende forskrifter. Overflater på innvendig gulv med laminat og fliser. Innvendig delvegger i tre og malt gips. Synlige innvendige vannledninger i kobber og plast (rør i rør). Synlige stikkledninger i plast. Synlige avløpsledninger i plast /pvc. Sluk på badet i plast. Boligen har videre ettløps stålpipe med montert peisovn.
Videre vises det til detaljer i Tilstandsrapport fra Vestfold Takst-Forum med befaring 17 juni og utskrift 6 september 2021 og selgers egenerklæringsskjema.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tomannsbolig datert 30.06.2011. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Torød skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Varmekabler på bad, entré, stue/kjøkken og soveromsgang.
Peisovn i stuen.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 11 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- per kwh for strøm og nettleie utgjør dette ca kr. 11000, per år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 991 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 574 952 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 916 508 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boliger, med plannavn Midtåsgrenda (vedtatt 22.06.2005, plan-ID 3811 313). I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og gang/sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vann/kloakkledninger - tinglyst 05.01.2010, dagboknr. 3166 - Gjelder: Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Seksjonering, tinglyst 03.12.2009, dagboknr. 926412.
Leiligheten har 1/40 andel i realsameie gbnr. 67/54.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Innebygd komfyr og avtrekksvifte medfølger. Oppvaskmaskin kan medfølge.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Torødveien 81A, 3135, Torød, Gnr. 67 bnr. 56 snr. 5 orgnr. 994974068 i Færder kommune

Eier

Geir Marthinsen Solveig K R Marthinsen

Oppdragsnummer

28-21-0231

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.