Tønsberg

Rålekker enebolig i hjertet av Tønsberg med usjenert beliggenhet i rolig blindgate!

Enggaten 25 , 3117 Tønsberg

VISNINGER

18. oktober mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

25%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig mellom 60-120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 147 m²
Bruksareal 154 m²
Bruttoareal 178 m²
Tomt 473 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1920
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 207
Energimerking G
FINN.no 234628558
Sist endret 12.10.2021 09:04
Prisantydning 6 990 000
Totalpris 7 178 769

Beregnet totalkostnad

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 188 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 178 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Lekker enebolig som inneholder følgende:
1. etasje: Entré med trapp, wc, kjøkken med utgang til terrasse og stue.
2. etasje: Trappegang, 3 soverom og bad med wc.
Kjeller: Trappegang, kjellerstue, bad / vaskerom og bod.

Standard

Svært arealeffektiv og moderne enebolig - boligen er ombygget, påkostet og modernisert i 2021: Gravd opp og lagt ny drenering rundt grunnmuren, skiftet dører og vinduer, kledd om tre av ytterveggen,  bygget nye terrasser, balkong og ny hovedtrapp etterisolert yttervegger og etasjeskillere mot loft, innredet kjeller der ytterveggen er utforet og etterisolert bygget nytt bad og nytt vaskerom, satt inn ny kjøkkeninnredning med hvitevarer, nytt vann og avløpsnett og nytt el-anlegg. Alle flater er pusset opp og modernisert innvendig og eneboligen er svært delikat innredet og innehar høyde i himling i 1. og 2. etasje på opp mot 2.5 meter!
Tidsriktig og lekker kjøkkeninnredning fra Epoq av typen Edge med mørk farge av typen Black Ash. Sort armatur som står i stil med oppvaskkum, og stekeovn for øvrig. De integrerte hvitevarene medfølger. Hendig kjøkkenøy med barløsning som innbyr til matlaging og enkle måltider på travle hverdager - Fliser i overgang mellom underskap og de takhøye overskapene sørger for lettvint rengjøring etter kokkelering. Fra kjøkkenet er utgang til stor vestvendt terrasse, perfekt ved grilling!  I overgangen mellom kjøkken og stuedelen er det god plass til spisestuemøbler hvor du kan dekke på til hyggelige lag for familie og venner. Det er lagt opp kabler til 6 innebygde høyttalere i stue og kjøkken. Termostatstyrte varmekabler i alle gulv i 1. Etasje samt bad og vaskerom, så her får man en lun følelse!  Merk deg den listfri overgang mellom vegg og himling som understreker boligens moderne preg!
Nytt rålekkert bad, med sorte detaljer som gir en rød tråd fra boligens kjøkken og detaljer forøvrig. Stor dusj med lekre glassdører og sorte detaljer, sort regnfallsdusj og sort sluk. Romslig baderomsinnredning med brede kolonialskuffer, smekkert rundt speil, downlights i himling,  vegghengt toalett, vaskenisje vis-a-vi dusjhjørnet, og sluk for etablering av badekar.
Hele underetasjen/kjelleren er innredet og fremstår som en lys og flott etasje med mange bruksmuligheter! Stor og lettstelt grønn lunge som ligger usjenert til bak huset, perfekt for ballspill, lek og større sammenkomster i sommerhalvåret!
Denne eiendommen bør oppleves! - Velkommen til visning!

Beliggenhet

Her har du umiddelbar nærhet til sykehuset, tog og sentrum. Videre er dette en rolig sidegate med idylliske hus. Det er gangavstand til sentrum med butikker, kaféer og restauranter, tog, buss og utelivet. Man har også gangavstand til fine tur- og treningsstier i Greveskogen og Frodeåsen. Kort vei til Kilen Handelsområde med en mengde butikker og Kilden Kino. Eiendommen har kort vei til Byskogen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt både private og kommunale barnehager. Ypperlig beliggenhet for de aller fleste!

Løpende kostnader

Oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen ikke har vært tatt i bruk av selger.

Forsikring

IF

Boligens areal

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 154 kvm, Bruttoareal: 178 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, kjellerstue og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré med trapp, wc, kjøkken med utgang til terrasse og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 3 soverom og bad med wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 16.09.2021 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 473 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje + kjeller. Byggeår 1920. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført.
Selger har i løpet av 2021 bygget om og oppgradert boligen vesentlig. Her nevnes:
- Gravd opp og lagt ny drenering rundt grunnmuren
- Skiftet dører og vinduer
- Kledd om tre av ytterveggene
- Bygget nye terrasser, balkong, ny hovedtrapp
- Etterisolert yttervegger, etasjeskillere mot loft
- Innredet kjeller det ytterveggen er utforet og etterisolert
- Bygget nytt bad og nytt vaskerom
- Satt inn ny kjøkkeninnredning med hvitevarer
- Nytt vann og avløpsnett
- Nytt el -anlegg
Yttertaket med takstein fra antatt 60 -tall er renset og påført ny maling. Takrenner og nedløp antatt fra 90 -tallet. Det nye badet og vaskerommet er ikke tatt i bruk. Det er derfor ikke utført søk med fuktindikator i våtrommene. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Drenering, eldre kledning på vestveggen, takkonstruksjoner, taktekking om membran og utvendige beslag.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 07.10.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Enggaten 25, datert 12.11.1920 og ferdigattest for bruksendring enebolig, datert 05.10.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Det er satt inn et ekstra vindu i kjellerstuen som ikke er meldt inn til kommunen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Tønsberg kommune opplyser at tak over veranda er oppført i 1937.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i alle gulv i 1. etasje samt i vaskerom og bad.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke bebodd eiendommen og oversikt over energiforbruk foreligger derfor ikke.

Kommunale avgifter

Kr. 11 690 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 885 442 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 187 590 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er p.t. ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ikke var noen til stede da det var varslet tilsyn 08.03.2018. Siste feiebesøk ble utført 19.06.2012.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Enggaten 25, 3117, Tønsberg, Gnr. 1009 bnr. 207 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-21-0239

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.