Barkåker

Lys, tiltalende og innholdsrik enebolig! Solrike uteområder og stor tomt!

Barkåkerveien 18B , 3157 Barkåker

VISNINGER

18. oktober mandag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

43%

av boligene er nyere enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 118 m²
Bruksareal 194 m²
Bruttoareal 211 m²
Tomt 1 023 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1990
Gårdsnummer 58
Bruksnummer 23
Energimerking E
FINN.no 234940821
Sist endret 11.10.2021 15:12
Prisantydning 4 590 000
Totalpris 4 718 769

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 718 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og innholdsrik enebolig med garasje og romslig tomt som inneholder følgende:
Enebolig:
1. etasje: Vindfang, entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, vaskerom med utgang til hage, bad med wc, soveromsgang, 2 soverom og kjølerom.
Kjeller: Trapperom og 3 lagerrom.
Garasje:
1. etasje: Garasjerom.

Standard

Flott og innholdsrik enebolig beliggende i barnevennlige og rolige omgivelser innerst i blindvei. Utvendig har eiendommen store flotte gressarealer som innbyr til lek, samt det er pen asfaltert innkjørsel til eiendommen som er innrammet med kantstein og bed. Solrik terrasse vendt mot vest med markise, samt det er rikelige med sol fra øst, sør og vest på den flate og lettstelte tomten.
Innvendig fremstår boligen som gjennomgående luftig med flere store vindusflater og en arealeffektiv planløsning. Stuen er i vestre del av boligen er lett å møblere med god plass til stue og tv-møblement. Fra stuen er det utgang til vestvendt uteområde.
Kjøkkenet er i solid utførelse og er i egen sone. Rikelig med skap og benkeplass, samt plass til mindre spisebord - Perfekt til frokoster eller middager på travle hverdager. Det medfølger komfyr og avtrekksvifte. Eget stort kjølerom (kjøleaggregat er defekt), samt fra kjøkkenet er det adkomst til vaskerom som har plass til kjøleskap, vaskemaskin og her har man også en utslagsvask. Fra vaskerommet er det utgang til hagen samt adkomst ned til den romslige kjelleretasjen.
Stort bad med varme i gulv, badekar, dusjhjørne, og rikelig med oppbevaring i baderomsinnredningen.
To soverom av god størrelse med hvorav det ene har stor skyvedørsgarderobe samt det andre har god plass til å sette inn større garderobeskap.
Velkommen til visning, denne eiendommen vil begeistre!

Beliggenhet

Eiendommen er sentralt beliggende på Barkåker, i et attraktivt og barnevennlig boligområde. Fra boligen er det kort vei til barneskolen, barnehage, offentlig kommunikasjon, dagligvarehandel etc. Rett ved barneskolen er det et fint idrettsanlegg med kunstgressbane og ballbinge. Barkåker IF har et bredt utvalg av aktiviteter og tilbyr både fotball, håndball, turn og allidrett. Det er også lekeplass og ridesenter i nærområdet. I Jarlsbergs skoger finnes det flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien. Like ved Barkåker ligger hyggelige turer i Frodeåsen eller Slottsfjellet. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt. Kort og rask vei til Tønsberg sentrum samt påkjørsel til E18. Området er veletablert, rolig og meget barnevennlig. Gode bussforbindelser til Tønsberg og Horten og kort vei til E18 med flotte veier inn til Oslo.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra NextGenTel/RiksTV, ca. kr. 900,- pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks medfølger.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. 3 000,-. - Egen gårdsplass må måkes og vedlikehodes selv, samt man må være med på og dekke kostnader på fra naboen Barkåkerveien 18 A og ned til sin eiendom Barkåkerveien 18 B.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 90313306

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 194 kvm, Bruttoareal: 211 kvm
 
1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, vaskerom med utgang til hage, bad med wc, soveromsgang og 2 soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjølerom.
Kjeller:
Bruksareal: 74 m².
Sekundærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Trapperom og 3 lagerrom.
Innredningen i kjelleren avviker fra godkjente byggetegning datert 20.04.1989.
Garasje:
Bruksareal: 24 m².
Sekundærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 28.09.2021 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 023 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja / Ja

Byggemåte

Boligen ble oppført av Mesterhus i 1990. Innredningen i kjelleren avviker fra godkjente byggetegning datert 20.04.1989, da søndre del av kjelleren er tegnet inn som "støpt plate", men som i stedet er gravd ut og bygget som kjeller. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. I 2016 fikk ytterveggen mot øst ny kledning. Samme år ble ytterkledningen på sørveggen ut for soverommene skiftet. Nytt parkettgulv i stue og entré i 2013. For øvrig er bygget i original stand. Boligen er normalt godt vedlikeholdt, men har flere eldre overflater og innredninger. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert, men vaskerom og bad har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1990. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Drenering, vinduer og dører, taktekking og membraner, utvendige beslag, frittbærende dekker, bad, vaskerom og kjøkkeninnredning. Kjølerom har fått tilstandsgrad 3 - aggregatet er defekt.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 30.09.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det gjøres oppmerksom på at kjelleretasjen avviker fra tilsendte byggetegninger fra kommunen. Det er blant annet utgravd noe mer enn det som fremkommer av tegningene. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Barkåker skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Termostatstyrte varmekabler i vindfang, vaskerom og bad. Montert panelovn på kjøkken. Varmefolie under parketten i stue og entré. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 695 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 673 286 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 244 285 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området avsatt til LNRF-areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 14.02.1933, dagboknr. 900439, gjelder: Bestemmelse om veg og brønn.
Rettigheter på GBNR. 58/136:
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 27.06.1984, dagboknr. 8280, gjelder: GBNR. 58/23 har bruksrett til en privat vei med 6 meters bredde langs vestre grense av GBNR. 58/136 som adkomstvei til GBNR. 58/23. Opparbeidelse og vedlikehold deles likt mellom innehaverne. Påtegning tinglyst 18.07.1984, dagboknr. 9450, gjelder: Påtegning i skjøtet til eiendom GBNR. 58/136.
Rettigheter på GBNR. 58/174, snr. 1 og 2, tinglyst 19.12.2000, dagboknr. 16638, gjelder: Eierne av GBNR. 58/23 og 58/136 har rett til drift og vedlikehold av privat ledningsanlegg som går over eiendommen GBNR. 58/174, mot å sette eiendommen i samme stand.
Rettigheter på GBNR. 58/173, tinglyst 19.12.2000, dagboknr. 16640, gjelder: Eierne av GBNR. 58/23 og 58/136 har rett til drift og vedlikehold av privat ledningsanlegg som går over eiendommen GBNR. 58/173, mot å sette eiendommen i samme stand.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 17.09.2014. Siste feiebesøk ble utført samme dato.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Takstigen er i dårlig forfatning. Denne må byttes til typegodkjent takstige for sikker adkomst.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr og avtrekksvifte.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Barkåkerveien 18B, 3157, Barkåker, Gnr. 58 bnr. 23 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-21-0248

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.