Nøtterøy

Nøtterøy - Hel tomannsbolig med sjøutsikt! Attraktiv og sør-vestvendt beliggenhet!

Munkerekkveien 43 , 3128 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 125 m²
Bruksareal 186 m²
Bruttoareal 211 m²
Tomt 1 198 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1952
Gårdsnummer 129
Bruksnummer 549
Energimerking G
FINN.no 248016956
Sist endret 01.02.2023 13:04
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 128 769,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Tomannsboligen inneholder:
Kjeller med boder og kjellerrom.
1. etasje med felles trapperom/gang, entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/wc.
2. etasje med trapperom/gang, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/wc.
Loft med bod/loftsrom.

Garasje med garasjerom og bod.

Standard

Innholdsrik, useksjonert og horisontaldelt tomannsbolig i populære og sentrale omgivelser på Nøtterøy. Eiendommen har et moderniseringsbehov og er å anse som et oppussingsobjekt, så her har man muligheten til å skape seg et flott hjem til seg og sine med innsats!

Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven samt egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av standard.

1. etasje leies ut for kr 9.500,-
2. etasje leies ut for kr 9.400,-
Leiekontraktene har 3 måneders gjensidig oppsigelse.

Kort fortalt:
- Begge baderom ombygd i 2018
- Innvendige overflater samt innvendige vann-/avløpsledninger ble oppgradert i 2018
- Stor hage som innbyr til lek
- Fin utsikt mot Vestfjorden
- Nærhet til sjøen med strand og båthavn
- Det er kort vei til Tønsberg sentrum
- Gode bussforbindelser mot Tønsberg
- Solrik tomt

Beliggenhet

Bo på Nøtterøys solrike og sjønære vestside! Eiendommen ligger i et idyllisk, barnevennlig og koselig villaområde i Munkerekka i Færder kommune.

Området har nærhet til skoler for alle alderstrinn, barnehager, bussholdeplass samt et utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Munkholmen, som ligger en kort spasertur fra boligen, er en populær badeplass med stor gresslette, strand og toalettanlegg. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men her er det også fine muligheter for turer i skog og mark. Teieskogen ligger kun få minutter unna, og Aktiv familiesenter med både treningssenter og badeland er i nabolaget.

Her er det også kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper og svømmehall, samt den flotte golfbanen på Borgheim. Ved Teigar ungdomsskole ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km.

Til Teie Torv er det kun 5 minutter med bil og her er det et variert utvalg av en rekke servicetilbud. Tønsberg sentrum ligger ca. 4 km fra eiendommen, og byr på alle typer bymessige fasiliteter og servicetilbud. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 20 min.

Forsikring

IF Polisenummer: SP1769330.3.1

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 186 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 54 m².
Sekundærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Boder/kjellerrom.
Takhøyde ca. 1,97 m.

1. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Felles trapperom/gang, entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/wc.

Felles trapperom/gang er medregnet i etasjens arealoppstilling.

2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trapperom/gang, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/wc.

Loft:
Bruksareal: 7 m².
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/loftsrom.

Garasje:
Bruksareal: 22 m².
Sekundærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom og bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 19.01.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 198 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Mindre garasje, samt parkering i gårdsplass.

Byggemåte

Horisontaldelt tomannsbolig oppført i tre over grunnmur i 1952. Boligen er oppført i to etasje samt kjeller og loft. Frittliggende garasje med bod. Oppført i tre antatt i 1952. Selger opplyser at begge baderommene ble ombygd i 2018 og at arbeidene ble utført av fagfolk. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til baderommene. Ingen unormal fukt eller unormale forhold påvist. Selger opplyser videre at flere innvendige overflater samt innvendige vann-/avløpsledninger ble oppgradert i 2018. Behov for generell oppgradering/vedlikehold av utvendige fasader. Taktekkingen bør påregnes omlagt innen "rimelig tid". Garasje har tydelige fukt-/råteskader samt setninger og skjevheter. Garasjen er i dårlig stand.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Rupanel/bordtak som undertak. Taket er tekket med flat sementstein. Taktekkingen er kun besiktiget fra bakkenivå av sikkerhetsmessige årsaker. Takrenner/beslag. Årstall ukjent men antatt fra forskjellig tid. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk av tre. Stående utvendig kledning. Antatt i all hovedsak fra byggeår/1952. Vinduer i tre med to lag isolerglass fra 1985. Enkelte vinduer i tre med enkelt lag glass fra 1952. Et par vinduer i tre med isoler-eller energiglass fra 2015. Ytterdører i tre.

Innvendig
Innvendige overflater for det meste med laminat og belegg på gulv og malte panelplater på veggene. Dels panelte og dels platede tak/himlinger. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre (ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet). Tegl-/mursteinspipe m. innvendig stålforing. Vedovn. Åpen peis. NB! Selger opplyser at parafinovn i 2. etasje samt vedovn i 1. etasje er stengt for videre bruk og at det kun er vedovn i 2. etasje som kan benyttes. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 1. etasje:
Våtromsbelegg på gulv. Baderomsplater på veggene. Panelt tak/himling. Ventilering via vifte i vegg. Inneholdende toalett, servant/innredning og dusj. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator. Ingen fukt eller unormale forhold påvist.

Bad/wc 2. etasje:
Våtromsbelegg på gulv. Baderomsplater på veggene. Panelt tak/himling. Ventilering via vifte i vegg. Inneholdende toalett, servant/innredning og dusj. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator. Ingen fukt eller unormale forhold påvist.

Kjøkken
Kjøkkeninnredninger i hvit utførelse med nedfelt benkebeslag i rustfritt stål og en oppvaskkum. Laminat benkeplater. Kjøkkenventilatorer med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger dels i kobber og plast (rør i rør) bl.a. fra 2018. Boligen har ingen ventilasjon unntatt avtrekk fra kjøkken og baderommene samt ventil/naturlig avtrekk via luftepipe i kjøkken. Oppvarming med varmekabler i begge baderom. Panelovner for øvrig. Varmtvannsbereder på ca. 150 l. Ukjent årstall/eldre dato. Hovedsikringer 50/40 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og fordelt i to skap. En røykvarsler. To håndslukkeapparater.

Tomteforhold
Eventuell drenering med ukjent utførelse. Grunnmur i betong eventuelt med sparestein. Dels lett skrånende terreng. Utvendige vann-/avløpsledninger er ikke kjent (antatt fra 1952).

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Tekniske installasjoner/branntekniske forhold: Boligen har kun én røykvarsler. Avviket må lukkes. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000.
- Tomteforhold/terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: kr. 10 000 - 50 000.
- Garasje: Bygningen har tydelige fukt-/råteskader og setninger/skjevheter. Bygningen er i generelt dårlig stand.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingens forventede levetid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt.
- Utvendige nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Generell værslitasje og stedvise råteskader i vindskier/gesimser etc.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tydelig/generell værslitasje og stedvis råteskade i kledningsbord/utvendig vindulist.
- Utvendige vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Generell/tydelig værslitasje. Trekk ved enkelte vinduer. Påregnelig med punktering av glass.
- Utvendige dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Generell og tydelig værslitasje.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper og det mangler håndløper på vegg.
- Innvendige etasjeskillere/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik i kjøkken i 2. etasje på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m og tilsvarende innenfor hele rommet. Mindre høydeforskjeller/planavvik i øvrige rom og etasjer.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendig rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er ved hjelp av fuktindikator registrert fukt i deler av grunnmur og betonggulv mot grunnen.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc: Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Begynnende fuktskade/svelling på skapside.
- Ventilasjon bad/wc: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering (begge bad).
- Tekniske installasjoner - ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet. Boligen har lite og dårlig med ventilasjon.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Elektrisk anlegg: Tg. 2 gis på bakgrunn av standardens krav til dokumentasjon og mangle på dette.
- Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 11.02.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av skorstein, datert 08.03.2013.

Det foreligger kun eldre fasadetegninger i kommunens arkiver. Fasadetegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Vestskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser - kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Panelovner for øvrig. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over energiforbruk foreligger ikke grunnet utleie.

Kommunale avgifter

Kr. 12 538 pr. år Pr. 2021. Gebyr vann kr. 20,1 pr. m3 og gebyr avløp kr. 44,28 pr. m3. Gebyrene for vann og avløp vil komme i tillegg til ovenstående beløp. Gebyrene kan øke i 2022.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 822 712 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 961 764 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området avsatt til boligbebyggelse, andre sikringssoner og gang- og sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 08.08.1949, dagboknr. 2701, gjelder: Betingelser for tillatelse til å anbringe private avkjørsler fra de offentlige veier. Se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon.

Elektriske kraftlinjer, tinglyst 30.08.1989, dagboknr. 13996. Rettighetshaver: GBNR. 129/18, gjelder: Vedlikehold/etablering av kabeltrasé og transformatorkiosk.

Erklæring/avtale, tinglyst 12.07.2000, dagboknr. 8659. Rettighetshaver: GBNR. 129/18, gjelder: Avtale om merking av grunn til kyststi. Se vedlagt kart i salgsoppgave.

Nedenstående servitutter/heftelser er overført fra hovedbølet ved innløsing av festekontrakt/opprettelse av nytt gårds- og bruksnummer desember 2021, og er ikke direkte gjeldende for GBNR. 129/549 (Munkerekkveien 43).

Bestemmelse om bryggeplass, tinglyst 13.01.1941, dagboknr. 63. Rettighetshaver: GBNR. 129/524.
Diverse påtegning, tinglyst 16.02.2015, dagboknr. 138239. Rettighetshaver: GBNR. 1/217.
Bestemmelse om veg, tinglyst 11.06.1948, dagboknr. 1765. Rettighetshaver: GBNR. 129/10.
Bestemmelse om veg, tinglyst 22.06.1954, dagboknr. 1443. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/7.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 26.10.1963, dagboknr. 3335. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/3.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 08.12.1965, dagboknr. 4691. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/8.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 15.10.1981, dagboknr. 6993. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/18.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 25.03.1988, dagboknr. 4238. Rettighetshaver: GBNR. 1/36.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 26.11.2010, dagboknr. 933135. Rettighetshaver: GBNR. 129/18.
Erklæring/avtale, tinglyst 21.01.2014, dagboknr. 57085. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/15.
Bestemmelse om veg, tinglyst 21.01.2014, dagboknr. 57085. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/15.
Bestemmelse om bryggeplass, tinglyst 13.10.2015, dagboknr. 940968. Rettighetshaver: GBNR. 129/533.
Bestemmelse om båtplass og veg, tinglyst 15.06.2016, dagboknr. 538035. Rettighetshaver: GBNR. 129/535.
Bestemmelse om veg, tinglyst 20.11.2017, dagboknr. 1293786. Rettighetshaver: GBNR. 129/524.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 13.09.2018, dagboknr. 1269058. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/14.
Bestemmelse om veg, vann/kloakkledning og fiber-, data- og telekabel, tinglyst 27.11.2020, dagboknr. 3401612. Rettighetshaver: GBNR. 129/18/14.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra fylkesvei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Selger opplyser at eiendommen har rett til bruk av vei som inn- og utkjøring mot Strandheimveien. Dette er en avtale med Stamhuset Jarlsberg som er eier av veien.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 18.05.2015. Siste feiebesøk ble utført 28.01.2022.
Selger opplyser at det under tilsynet ble avdekket følgende mangel:
- Mangel av brennplater i brennkammeret i ildsted Morsø.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjent.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Munkerekkveien 43, 3128, Nøtterøy, Gnr. 129 bnr. 549 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-21-0250

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.