Eik

Arealeffektivt rekkehus på populære Eik med 3 sov, 2 stuer & 2 bad - Svært barnevennlig område - Garasje

Prinsesseveien 29G , 3123 Tønsberg

BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

33%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 104 m²
Bruksareal 112 m²
Bruttoareal 125 m²
Tomt 1 483 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1966
Gårdsnummer 84
Bruksnummer 121
Energimerking D
FINN.no 237893681
Sist endret 24.11.2021 13:07
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 959 503
Fellesutgifter 5 839,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) 194 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 944 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 959 503,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Tiltalende og svært sjarmerende rekkehus på Eik som går over to plan + kjeller og inneholder på hovedplanet: Vindfang, funksjonelt kjøkken, lys og lekker stue m/ utgang til terrasse, trapperom, hall m/trapp.
2. etg inneholder gang, flislagt bad med dusj, servant og toalett, samt 3 herlige soverom i lyse og moderne farger.
Kjelleren er innredet med stue, bad m/ badekar og vaskerom.
Garasje følger med.

Standard

Velkommen til Eik og dette rekkehuset i Prinsesseveien 29G. Her får du en flott og innholdsrik bolig! - Perfekt familiebolig med attraktiv beliggenhet, sentralt på Eik. Solrik og usjenert uteplass med utgang fra stue som er orientert mot sør! - Mulighet for morgensol ved inngangsparti, her er det også plass til et mindre cafe-bord. Sørsiden av boligen er under renovering og får ny kledning, vinduer og stor terrasse. Dette er planlagt ferdigstilt ila våren 2022.
Innvendig fremstår leiligheten som gjennomgående lys og tiltalende, stuen er romslig og innehar plass til stuemøblement og spisebord. - Her finner man også en peisovn, perfekt å fyre i for kosens skyld.
Kjøkkenet har praktiske overskap med gode lagringsmuligheter samt belysning som sørger for godt lys ved kokkelering. Fliser i overgang mellom benkeplate og overskap sørger for lettvint rengjøring. Plass til mindre spisebord ved vindusposten på kjøkkenet, perfekt til frokost på travle hverdager!
Lyst og flott bad som innehar varmekabler, dusjkabinett, lys baderomsinnredning, ett-greps blandebatteri, smekkert speil, wc og opplegg for vaskemaskin. Badet i kjelleren har varme i gulv og er innredet med bl.a. badekar, perfekt for barna. Vaskerommet er stort og praktisk med lagringsplass og tørkemuligheter.
Forøvrig har leiligheten flere gode lagringsmuligheter med loft.
Velkommen til visning i flotte omgivelser!

Beliggenhet

Meget barnevennlig, familievennlig og hyggelig boligområde. Kort vei til barne-, ungdoms- og videregående skole, Wang skole, barnehager, Eiktoppen med Menysenteret, frisør, legesenter og andre shoppingmuligheter. Det er etablert en stor lekeplass i tunet rett utenfor boligen. I nabolaget finnes flere flotte idrettsanlegg med gode idrettsmiljøer. Forøvrig kort vei til flotte tur- og friluftsområder med flotte lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling. Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Velkommen!

Felleskostnader

5 839 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, felles energi/fyring, drift og vedlikehold, div. honorarer, renter og avdrag på felleslån, kontingenter og andre driftskostnader.
Herav:
Felleskostnad kr.  5 310,-
Medieprodukter kr. 529,-
Driften i 2021 forutsetter en økning av felleskostnadene på 13 % og mediekostnader med kr. 80,-. Begge fra 01.01.2021.
Borettslaget skal ta opp et ekstra lån på ca. 7 - 7,5 mill. pga. større utvendige vedlikehold. Fellesgjelden pr. andel vil øke med ca. kr. 500 000,- på opplåningstidspunktet i 2021 / 2022. Dette skal i utgangspunktet ikke medføre økning i fellesutgifter pr mnd., men denne avgjørelsen er ikke spikret enda.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Canal Digital/Altibox. Dette er inkl. i fellesutgifter pr. mnd. Den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

194 000

Borettslag

Syrbekk Borettslaget består av 16 andelsleiligheter og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953697688, og ligger i Tønsberg kommune med følgende adresse: Prinsesseveien 27 A-H og 29 A-H.
Forretningsfører i borettslaget er OBOS.
Styreleder i borettslaget er Torgrim Jenssen.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Det er gjennomført dugnad vår og høst
- Det er jobbet mye med vedlikeholdsarbeid og planlegging av dette. Sommer 2020 satte borettslaget i gang prosessen med å legge en plan for tiden fremover. Høst 2020 har styret hatt befaringer, ekstra møter med OBOS og aktivt innhentet informasjon for å få på plass nødvendig vedlikehold av bygningsmassen som skal gjennomføres i 2021.
- Styret har jobbet med systematisering av styrearbeidet og brukt tid på digitalisering av HMS-arbeid og rutiner

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS01-98207930555
Type: A.
Restsaldo (per 31.12.2020): 3 100 948,-.
Restløpetid: 29 år og 5 mnd.
Term pr. år: 12.
Rente: 1,75 %.
Type rente: Flytende

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 587825

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 988 416,-.
Kostnader: Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 619 639,-.
Resultat: Årets resultat på kr. 292 742,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Kjøper bærer selv risikoen for en slik godkjenning, dog kan ikke styret nekte godkjenning uten saklig grunn.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten er forhåndsavklart og meldefrist for forkjøpsrett er satt til 12.11.2021. Kjøper må betale et gebyr på kr. 7 494,- for avklaring av forkjøpsrett. Når eiendommen er solgt vil OBOS ta kontakt med de som har meldt forkjøpsrett for endelig avklaring av denne. Dersom forkjøpsretten benyttes vil et gebyr på kr. 7 494,- tilkomme.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 112 kvm, Bruttoareal: 125 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, kjellerstue og vaskeromsdel.
Sekundærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Det er medregnet deler av boden til vaskeromsdel da det er montert opplegg til vaskemaskin og deler av rommet er naturlig til sitt bruk. Dette gjelder 6 kvm og er basert på skjønn, men arealer i kjeller tilfredsstiller ikke krav til lysflate. Takhøyden i kjeller er på ca. 203 cm.
1. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, kjøkken, stue og trappegang.
2. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 03.11.2021 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 483 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Eier har utnyttet sin andel av tomt på en utsøkt måte. Her blir det  etablert ny terrasse og platting som har god plass til møbler, grill mm. Dette blir en lun oase som er superkoselig og innbyr til hyggelige kvelder rundt bordet. Fellesarealer med lekeapparater, samt asfalterte internveier. Terrasse og kledning er under renovering og skal ferdigstilles ila våren 2022.

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass til boligen. Øvrig parkering på felles oppstillingsplasser. Brl. ønsker å unngå at man parkerer for lenge foran inngangen sin, da det blir for trangt for evt. utrykningskjøretøy.
Ved anskaffelse av el-biler eller ladbare hybrider må det opprettes egen kurs og måler i garasjen til den enkelte andelshaver. Andelshaver dekker kostnader og betaler for eget strømforbruk i forbindelse med lading.

Byggemåte

Borettslagsrekkehus som er bygget i 1966. Det er gjort en del oppgraderinger på 2000 tallet. Det kan nevnes begge bad, kjøkken, innvendige overflater, vinduer og dører. Mindre er gjort på el-anlegget og vvs-anlegget. Det følge med garasjeplass I felles garasjerekke. Det er eget gulvet loft. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stor sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Det bør bemerkes slitasje og forhold vedrørende bad. Foruten enkelte avvik og bemerkninger gir leiligheten et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det må antas at bygget er oppført i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens krav til brann, lyd, isolering, inneklima er strengere. All informasjon om eiendommen med bygg er gitt av selger. Det er ikke gitt informasjon til takstmann som tilsier at det er skader, lekkasjer, problemer skadedyr eller maur. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger se under egne premisser og byggebeskrivelser med respektive tilstandsgrader og levetidsbetraktninger.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 04.11.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rekkehus med 8 leiligheter, datert 01.10.1964. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Tønsberg kommune opplyser at tilbygget ble bygget i 1988 og garasjen er bygget i 1984.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Eik skolekrets. Eik har svært god dekning på både skoler og barnehager. Dette gjelder alle trinn. Kontakt megler for nærmere informasjon om skoler og barnehager i området. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming og peisovn. Det er gulvvarme på badet og kjellerstuen. Oppvarming ellers er panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 06.11.2017. Siste feiebesøk ble utført samme dato.
Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget i denne leiligheten.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 16 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 16 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkl. i fellesutgifter pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 889 821 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 203 355 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger borettslagets eiendom:
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 23.10.1963, dagboknr. 503605, gjelder: Rett for elektrisitetsverket og telegrafverket har rett til å plassere stolper og ledninger/grøfter på eiendommen. Rett for kommunen til å legge ledninger for vann og kloakk over eiendommen, og vedlikeholde disse. Gjerde kan ikke settes opp uten bygningsrådets godkjennelse. Rett for kommunen til å erverve deler av eiendommen ved behov.
Fellesobligasjon for borettsinnskudd, tinglyst 16.06.1966, dagboknr. 502282.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat adkomstvei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap og komfyr.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Prinsesseveien 29G, 3123, Tønsberg, Gnr. 84 bnr. 121, andelsnr. 7 i Syrbekk Borettslag med orgnr. 953697688 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-21-0281

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.