Duken

Velholdt og stilfull familievilla med sjøutsikt i rolig blindgate! Garasje, barnevennlig og solrikt!

Bugården syd 11 , 3133 Duken

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 191 m²
Bruksareal 200 m²
Bruttoareal 226 m²
Tomt 957 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1985
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 104
Energimerking F
FINN.no 238528111
Sist endret 25.11.2021 10:29
Prisantydning 6 690 000
Totalpris 6 871 269

Beregnet totalkostnad

6 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 167 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 181 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 871 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over tre plan med følgende innhold:
Underetasje med hall m/trapp, 3 soverom, stue, gang, bad/wc, vaskerom og 2 boder.
1. etasje med vindfang, hall m/trapp, stue, kjøkken, gang og wc.
2. etasje med trapperom/gang, stue/soverom, dusjbad, soverom, kott og bod.
Frittstående garasje.

Standard

Gjennomført og tiltalende familievilla med solrike og lettstelte uteområder! Fasademessig stram og tidløs arkitektur. Fine vindussammensetninger samt store og flotte vindusflater, som bidrar til at det slippes inn mye, herlig lys og man kan enkelt nyte og få nærheten til naturen nesten inn i stuen, like tiltalende både sommer som vinter!
Stor og romslig stue som er lett å møblere med sin kvadratiske utforming. I overgangen mellom stuen og den avsatte plassen til spisestuemøbler, har man en lekker ovn, som gir en lun og hyggelig stemning. Kjøkkenet er delvis i egen sone og har et tidløst utrykk med sine lyse flater, rikelig med lagringsløsninger i både veggseksjonene og i de hendige kolonialskuffene. - Rikelig med vindusflater sørger for godt med lys til kokkeleringen og flott skue mot den omkringliggende naturen og Ekenessundet!
Uteområdene med sine totale ca. 53 kvm med veranda må fremheves! De er vendt mot Øst og Syd så her man gode solforhold! Den sydvendte har direkte adkomst fra stuen og er overbygget, så her sitter man lunt til på sommerkveldene!
Hovedbadet er lyst og moderne og innehar både dusjkabinett, badekar, toalett, smekkert speil, rikelig med baderomsinnredning samt varme i gulv. Vis-a-vis er vaskerommet. Det er ytterligere en WC i boligens hovedetasje samt dusjbad i 2. etasje.
Alle soverom er av gode størrelser og boligen har flere soner som ekstra stue i underetasje samt en større stue i 2. etasje, i tillegg til hovedstuen i 1. etasje. Så her har man mye boltreplass til store og små!
Denne bør oppleves for riktig inntrykk, gjennomgående pent!
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Boligen har en meget fordelaktig beliggenhet i et rolig villastrøk øverst i åsen, uten gjennomgangstrafikk. Det er gode solforhold og flott utsikt mot innseilingen til Tønsberg og Slottsfjellet over Ekenessundet. Litt lenger øst ser en Nesbryggsundet og sørsiden av øya Foynland. Her bor man barnevennlig og sentralt til, både med tanke på skoler, barnehager, dagligvareforretninger og flotte turområder. Man er kun en kort tur unna Nøtterøys flotte skjærgård med strender, badeplasser og flere båthavner. Kun få minutters kjøring til Borgheim med kommunesenteret og Nøtterøy Golfbane med 18 hull. Det er kort vei til Teie, som tilbyr de fleste sentrumsfunksjoner som vinmonopol, bakeri, div. butikker og flere dagligvarebutikker. Gangavstand til dagligvareforretning, samt bussholdeplass med flere avganger til Teie og Tønsberg.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Canal Digital, ca. kr. 400,- pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF

Boligens areal

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 200 kvm, Bruttoareal: 226 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, 3 soverom, stue, gang, bad/wc og vaskerom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.
NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom ei heller om faktisk bruk av rommene samsvarer med innsendte tegninger/ byggemelding.
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, stue, kjøkken, gang og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, stue/soverom, dusjbad og soverom.
Kott og bod er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.
Garasje:
Bruksareal: 26 m².
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 08.11.2021 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 957 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt parkering i gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1985. Boligen er oppført i tre plan/etasjer. Frittliggende garasje oppført i tre i 1988. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i underetasje. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at rommet ble renovert i 2014 med nye varmekabler samt at gulv- og veggfliser ble lagt på eksisterende flisunderlag og at arbeidene ble utført av fagfolk. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i dusjbad i 2. etasje. Ingen fukt registrert. Tilnærmet flat konstruksjon uten fall til sluk. Rommet er fra 1990 i flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport/tidligere eier. Grunnet rommets utforming forutsettes det bruk av dusjforheng som beskyttelse mot dør i dusj i 2. etasje (dør er plassert i våtsonen). Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom i underetasje. Ingen fukt registrert. Selger opplyser at det ble skiftet flere vinduer i 2016, skiftet en verandadør i 2013, ny veranda mot øst 2015, skiftet kjøkkeninnredning i 2014, oppgradert/nytt sikringsskap 2017 m.m. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk. Det henvises også til rapportens enkelte konstruksjonsdeler samt til selgers egenerklæringsskjema. Opplysninger som er gitt av selger/rekvirent er ikke nødvendigvis kontrollert/bekreftet av undertegnede.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2: Drenering, utvendig komplettering vegg, vinduer, ytterdører og porter, taktekking og membraner, overlys og takluker, utvendig beslag og overflater på innvendige gulv og vegger på dusjbad i 2. etasje.
Selger opplyser om følgende:
- Varmeelementer i tak er frakoplet.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 11.11.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolig, datert 30.01.2014. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Færder kommune opplyser at takutstikket til naboens garasje (GBNR. 26/105) går ca. 40 cm inn over denne eiendommen.
Garasjen på denne eiendommen og garasjen på naboeiendommen er oppført i kort avstand fra hverandre (mindre enn 2 meter) og det er usikkert om kravet til brannsikkerhet er opprettholdt.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Oserød skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Gulvvarme i gang i 1. etasje samt i dusjbad i 2. etasje. Varmepumpe. Vedovn. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 000 - 12 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 091 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 260 369 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 537 328 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger, med plannavn "Landbruksområde nr. 5, del F, Bugården-Kjøle", datert 09.09.1981. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er p.t. ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 16.02.2010. Siste feiebesøk ble utført 15.10.2014.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Elementskorstein er kledd inn på 4 sider - den skal være synlig for kontroll på minst 2 sider.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert komfyr og oppvaskmaskin på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bugården syd 11, 3133, Duken, Gnr. 26 bnr. 104 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-21-0287

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.