Sentrum

Sjarmerende byvilla innerst i blindvei - Stor tomt med gode solforhold - Nyere bad - Dobbel garasje

Bulls gate 18 , 3110 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig mellom 60-120 kvm

20%

er barnefamilier

25%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 149 m²
Bruksareal 228 m²
Bruttoareal 256 m²
Tomt 755 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1931
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 281
Energimerking G
FINN.no 239397909
Sist endret 23.11.2021 10:43
Prisantydning 5 250 000
Totalpris 5 395 269

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 145 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 395 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Sjarmerende byvilla over to plan + kjeller.
Boligen inneholder i 1. etg: Gang/entré, kjøkken, stor spisestue med varmepumpe, stue med utgang til terrasse og murt peis, sommerstue.
2. etasje inneholder gang, nyere og stort bad, 3 soverom. Luke til loft.
Kjelleren er ikke innredet med har rom for lagring. Det var tidligere vaskerom/kjeller nede.
Dobbel garasje med nyere porter.

Standard

Velkommen til Bulls gate 18, en særegen arkitekttegnet funkisvilla med en sentrumsnær, men rolig beliggenhet innerst i blindvei. Boligen er oppført tidlig på 1930-tallet og har bevart mye av stilen fra den tiden, samtidig som boligen er oppgradert og modernisert med jevne mellomrom. Boligen er særegen, og trenger noe oppgradering for å møte dagens krav til standard. Huset er innholdsrikt og går over to plan pluss kjeller. Badet ligger i 2. etasje og er renovert i 2019. Badet er meget flott, er stort og inneholder dusjnisje, dobbel servant med skap og flislagt benk, opplegg til vaskemaskin. Toalett i eget rom vis a vis badet. Kjøkkenet er fra tidlig 2000-tallet og er i relativt god stand med solid innredning. Boligen inneholder to stuer som begge er store med god takhøyde. Spisestuen ligger naturlig til veg kjøkkenet. Stue nr. 2 har en flott peis med teglstein, samt utgang til sommerstue.
Utvendig er sørveggen kledd om i 2016 og taket ble tekket med plater rundt 2000. En del vinduer er skiftet på 2000- tallet og øvrige vinduer er av eldre årgang.
Her får du en egenartet bolig med svært populær og sentral beliggenhet. Vel møtt!

Beliggenhet

Nydelig villastrøk og et meget attraktivt boligområde! Rolig beliggenhet tett på Tønsberg sentrum med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Sykehuset og jernbane- og busstasjonen ligger kun få minutters gange fra eiendommen. Perfekt for ansatte i sentrum eller pendlere med direktetog til Nationaltheatret og Oslo. Skole og barnehage ligger kun et steinkast unna, og Stensarmen handelsområde ligger i umiddelbar nærhet.
Tønsberg er en populær sommerby, med brygga som har et yrende uteliv og Norges største gjestehavn. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, i tillegg til et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Det er også kort vei til kino, bibliotek og flere idrettsanlegg. Svømmehallen ligger rett i nærheten. Tønsberg stadion og messeområde ligger på nordsiden av byen og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter. I Frodeåsen og Byskogen er det et nettverk av turstier. Om vinteren kjøres det løyper. Det er lysløype på ca. 3 km og videre løypenett til andre områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. Slottsfjellet ligger også i gangavstand, ca. 10 minutter, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt.
Tønsberg har mange flotte strender med Ringshaug som den aller flotteste. Ringshaugstranda er rangert med "Blått Flagg". Tønsberg ligger i et område med Norges beste sommerklima og har en fantastisk skjærgård. Ikke rart at Tønsberg og Færder kommuner regnes som sommerparadiset for folk fra hovedstadsområdet.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Tv og internett fra Altibox - ca. kr. 1 100,- pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 7842401

Boligens areal

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 228 kvm, Bruttoareal: 256 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 67 m².
Sekundærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, 2 kjellerrom og teknisk rom/vaskekjeller.
Takhøyden i kjelleren er varierende men noe under 2 meter. Det er ikke kontrollert eller innhentet opplysninger fra kommunen om hva som er søkt og godkjent av arealer.
1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, entré, gang, spisestue, trapperom og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, hall, 3 soverom og wc.
Garasje:
Bruksareal: 49 m².
Sekundærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 12.11.2021 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 760 kvm.
Eierform: Festet tomt.
Utløpsår feste: 2030.
Festeavgift: 570,- pr. år.
Festeavgift ajour for 2021. Neste regulering av festeavgiften er i 2030, og det er rett til fornyelse. Kontrakten reguleres iht. tomtefesteloven. Bortfester samtykker til salg ved signering av skjøtet. Det er mulighet for innløsing av festetomten ved søknad til Tønsberg kommune. Innløsningssum pr. november 2021 er kr. 440 800,- + omk. Dette forutsetter at boligen ikke inngår i næringsvirksomhet.
Tønsberg kommune har forkjøpsrett. Denne vil bli avklart etter budaksept.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen dobbel garasje med nyere porter, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler på eiendommen.

Byggemåte

Enebolig med kjeller og to plan er fra rundt 1931. Det er gjort en del oppgraderinger etter hvert. Nyere oppgraderinger gjelder bad, bereder, wc, en del innvendige overflater, kledning på sydveggen, noen vinduer og vedlikehold. Frittliggende garasje er bygget rundt 1984. Som det fremkommer i rapporten er det registrert en del symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stor sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. En del oppgraderinger må påregnes. Foruten enkelte avvik, slitasje og en del aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det må antas at bygget er oppført i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens krav til brann, lyd, isolering, inneklima er strengere. All informasjon om eiendommen med bygg er gitt av selger. Det er ikke gitt informasjon til takstmann som tilsier at det er skader, lekkasjer, problemer skadedyr eller maur. For ytterligereinformasjon og andre viktige bemerkninger se under egne premisser og byggebeskrivelser med respektive tilstandsgrader og levetidsbetraktninger.
Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3: Skjevheter og sprekker og kjellervinduer.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 15.11.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Tønsberg kommune opplyser at eneboligen ble byggemeldt i 1931.
Det foreligger ferdigattest for reparasjon av tilbygg, datert 17.11.1977 og ferdigattest for garasje, datert 28.11.1984. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via varmepumpe, ildsted og gulvvarme på badet. Oppvarming ellers er panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Selger opplyser at nedgravd oljetank er tømt og rengjort av Hof Miljø.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 16 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 16 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 756 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 064 449 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 832 016 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommunedelplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt - vilkår, tinglyst 20.10.1931, dagboknr. 900349.
Rettighet på eiendommen GBNR. 1002/280:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 14.06.1954, dagboknr. 1326, gjelder: Eier av Bulls gate 16 samtykker til at eier av Bulls gate 18 bygger garasje 1 meter fra grensen.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Selger opplyser at det er septiktank på eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 20.02.2020. Siste feiebesøk ble utført 23.02.2021.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Ubenyttet røykrør i skorstein i kjeller er ikke tillatt - hullet må tettes på godkjent måte.
- Teglskorstein i 1. etasje er kledd inn på 1 side - en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bulls gate 18, 3110, Tønsberg, Gnr. 1002 bnr. 281 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-21-0288

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.