Eik

Innholdsrik enebolig med herlig vinterhage - Romslig tomt med gode solforhold - Nyere bad & kjøkken - Garasje

Eikveien 103 , 3123 Tønsberg

VISNINGER

29. november mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 179 m²
Bruksareal 248 m²
Bruttoareal 263 m²
Tomt 848 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 267
Energimerking F
FINN.no 239752366
Sist endret 26.11.2021 10:25
Prisantydning 4 290 000
Totalpris 4 413 269

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 413 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og innholdsrik enebolig med integrert garasje og potensiale i kjelleren. Boligen går over to plan og inneholder på hovedplan: Vindfang, hall/gang med trapp til kjeller, nyere bad, gang, 3 soverom, stue med spisestue, flott kjøkken og herlig vinterhage.
Kjelleren er delvis innredet og inneholder kjellerstue, gang, bad i retrostil, vaskerom og flere boder med god lagringsplass.
Garasje.

Standard

Velkommen til Eikveien 103, en innholdsrik og stor enebolig med sentral beliggenhet på populære Eik. Dette er en enebolig i én etasje samt kjeller oppført i 1969. Boligen er tilbygd mot øst tidlig på 1980-tallet og mot vest med vinterhage i 2006. Boligen er oppgradert i senere tid med nytt baderom på hovedplanet i 2018 samt utskiftning av det meste av vinduene i hovedetasje. Videre er kledning delvis byttet samt ny kjøkkeninnredning i 2015. Vinterhagen brukes hele året. Her er det varmekabler i gulv og varmepumpe montert. Badet på hovedplanet er meget flott. Rommet ble renovert i 2018 og har en stor dusj, servant med skap og toalett. Flotte fargekombinasjoner med fliser på gulv og plater på vegger. Badet i kjelleren er av eldre dato og har en skikkelig retrostil. Badet her har badekar, servant og toalett. Kjøkkenet er i hvit utførsel og har hvitevarer som medfølger. Øvrige rom i boligen er malt opp og holder en god stil og standard. Kjellerstuen har varmekabler i gulv og teppe. Her får du en flott enebolig i et meget attraktivt område.
Vel møtt

Beliggenhet

Koselig og barnevennlig beliggenhet på Eik. Kort vei til alt man trenger som barnehager, barneskole, ungdomsskole, Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter. Eiktoppen tilbyr ulike servicefunksjoner som Menysenteret, post, frisør, legesenter, apotek og andre shoppingmuligheter. Rett i nabolaget finnes flott idrettsanlegg med et godt idrettsmiljø. Forøvrig kort vei til nydelige tur- og friluftsområder med lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling. Messeområdet ved gressbanen må også fremheves, her finnes ny, stor og flott turnhall, innendørs og utendørs tennisbaner, ishall, friidrettsanlegg og treningssenter. Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Tv og internett fra Altibox - ca. kr. 1 150,- pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Sparebank1

Boligens areal

Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 248 kvm, Bruttoareal: 263 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, gang og baderom.
Sekundærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Vaskerom og boder.
1. etasje:
Bruksareal: 166 m².
Primærrom: 139 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, baderom, 3 soverom, kjøkken, spisestue, stue og vinterhage.
Sekundærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 30.09.2021 utført av takstmann Gunnar Sverrisson. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 848 kvm, Eierform: Eiet tomt
Her får du en romslig tomt med store plenarealer. Hagen innbyr til lek og moro for barn og voksne. Her vil du ha god plass til ballspill og trampoline. Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk mot veien og naboene, samt noen trær og prydbusker. Stor asfaltert gårdsplass hvor du får parkert flere biler.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig i en etasje + kjeller oppført i 1969. Boligen er tilbygd mot øst tidlig på 1980-tallet og mot vest med vinterhage i 2006. Boligen er oppgradert i senere tid med nytt baderom i 2018 der arbeid er utført ved egeninnsats, videre er det meste av vinduene i hovedetasje byttet. I tillegg er kledning delvis byttet samt ny kjøkkeninnredning i 2015. Som det fremgår av rapporten forøvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen antas å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i byggeperioden. Dagens forskriftskrav til isolasjon, brann og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor forventes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering. Tilstandsgradering kan også gis under henvisning til forventet teknisk levetid for bygningsdeler/komponenter og gjenspeiler at deler av denne er oppbrukt. Konstruksjonsdeler som ikke er synlige, men beskrevet, er sannsynlige antagelser fra takstmann eller opplysninger fra eier.
For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson, datert: 23.11.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig med garasje, datert 22.04.1969 og ferdigattest for tilbygg, datert 16.07.1982. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Eik skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Gulvvarme i kjellerstue, baderom i kjeller, vindfang, baderom og vinterhage i hovedetasje. Varmepumpe i vinterhage. Klebersteinsovn i stue og vedovn i kjellerstue. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 25 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 25 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 088 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 161 400 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 181 038 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og frisiktsone, med plannavn "Gang- og sykkelvei langs Eikveien", vedtatt 16.03.1994. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og gang- og sykkelvei. Relaterte planer:
- Syrbekkveien - Lørte, Nordre Eik, vedtatt 23.04.2014 med planID 03230.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 29.08.1968, dagboknr. 503849, gjelder: Rett for GBNR. 83/1 å koble en tomt til kloakkledningen som går over eiendommen. Det går en hovedvannledning over eiendommen.
Rettighet på eiendommen GBNR. 83/268:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 27.04.1982, dagboknr. 4855, gjelder: GBNR. 83/268 gir GBNR. 83/267 tillatelse til å oppføre garasje i tilbygg i en avstand av 2 meter fra felles eiendomsgrense.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Selger opplyser at det er septiktank på eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 25.09.2017. Siste feiebesøk ble utført samme dato. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Teglskorstein i kjeller er kledd inn på 1 side - skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale
- Den ubrennbare platen på gulvet foran Wiking peisovn i kjellerstue er for kort
- Den ubrennbare platen på gulvet foran klebersteinsovn i 1. etasje er for kort
- Røykvarsler må monteres i tilstrekkelig antall og hensiktsmessig

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer på kjøkken.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Eikveien 103, 3123, Tønsberg, Gnr. 83 bnr. 267 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-21-0295

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.