Tønsberg

Kremmerhuset Panorama - Ny, lekker leil. - Bo lettvint med alle sentrumsfunksjoner kun en heistur unna! 2 sov - 2 bad

Haugatingsgaten 3 , 3110 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

33%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

19%

har bolig mellom 60-120 kvm

31%

av boligene er nyere enn 20 år

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 81 m²
Bruksareal 85 m²
Tomt 4 539 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 2021
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 388
Energimerking C
FINN.no 248054933
Sist endret 13.09.2022 13:37
Prisantydning 5 790 000,-
Totalpris 5 943 769,-
Fellesutgifter 3 556,-

Beregnet totalkostnad

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 144 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 943 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet i 5. etasje inneholder entré, stue/kjøkken med utgang til balkong, bad/WC/vaskerom, 2 soverom og WC/toalettrom.
Tilhørende bod i 3. etasje.

Standard

Velkommen til flotte Kremmerhuset Panorama og denne arealeffektive og moderne leiligheten. Den er beliggende i 5. etasje med herlig utsikt over Slottsfjellet og byens tak. Leiligheten er nesten ny og holder høy standard med bla vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon, høy himling, en stavs parkett en herlig balkong. Det er fra utbyggers side lagt vekt på gode og pene løsninger og heisen tar du fra lobbyen og opp i 5. etasje. Felles gang er belagt med lune tepper som gir en herlig hotellfølelse.

Man kommer inn i en romslig hall med stor garderobe. Videre finner du her 1 bad med dusj og toalett samt et stort toalettrom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Bad 1 har også opplegg for vaskemaskin slik at her velger du selv hvilket rom du ønsker å bruke som vaskerom. Stuen er lys og åpen med store vindusflater som slipper inn bra med naturlig lys og gir en herlig utsikt over byens tak. Kjøkkenet er i type Marbodal og har tidsriktig, slette flater med integrerte hvitevarer og godt med benkplass. Leiligheten har to soverom hvorav et har en integrert gjesteseng i garderobenisjen. Meget praktisk! Fra stuen er det utgang til en usjenert balkong med praktfull utsikt mot store deler av byen og Slottsfjellet. I 3. etasje finner man en flott, felles takterrasse til glede for beboerne på Kremmerhuset Panorama. I tillegg er det både innvendig bod og en romslig bod i 3. etasje.

Her har du en moderne og lettstelt leilighet der du kan flytte rett inn og nyte det lette liv midt i byens sentrum!

Beliggenhet

Fra leiligheten har man "alt" av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Helt perfekt beliggenhet midt i bykjernen av Norges eldste by! Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger i umiddelbar nærhet leiligheten med rikt utvalg av butikker, dagligvareforretning og spisesteder. Det er 3-4 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon, samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Fra busstasjonen på Farmandstredet kommer du deg enkelt til f.eks. Oslo.  På "Brygga" ligger kaféer og spisesteder på rekke og rad - hit tar det kun få minutter å gå. Via gangbroen til Kaldnes kan den populære restauranten Kverneriet besøkes samt Kulturhuset Støperiets rike kulturliv nytes. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. At Tønsberg er en historisk by blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet som ligger like ved eiendommen. Ellers har byen flere fine omkringliggende parker.
Biblioteket ligger en kort rusletur unna og her har det åpnet en meget hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Byens hyggelige torv med en rekke spennende nisjebutikker ligger også i umiddelbar nærhet.
Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv.
Velkommen til hyggelig visning!

Felleskostnader

3 556 pr. mnd. Dekker felleskostnader drift, fiberaksess fra Viken Fiber og akonto vannbåren varme.

Internett fiberaksess leveres av Viken Fiber.
Sameiet er nyopprettet, det må derfor påregnes endringer i felleskostnader i fremtiden.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Produktpakke fra Altibox utgjør kr. 699,- pr. mnd. Tuner/boks medfølger i handelen.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Eierseksjonssameiet Kremmerhuset Panorama er et kombinert eierseksjonssameie på eiendommen gbnr. 1002/388 i Tønsberg kommune. Sameiet består av 48 seksjoner, hvorav 46 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

Forretningsfører i sameiet er USBL.
Styreleder i sameiet er Brit Klemmetsby.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I henhold til sameiets vedtekter har boligseksjonene tidsubegrenset enerett til bruk av følgende fellesarealer:
- Heis og trapperom til Boligseksjonene fra kjeller etasje til plan 9
- Alle fellesarealer i boligplan plan 3-9 etasje
- Alle fellesarealer i bodområde i plan kjeller
- Sykkelbod i plan kjeller
- Renovasjonsrom i 2. etasje
- Utvendig sykkelparkering plan 1
- Takterrasse plan 3 som skal benyttes til utearealer for boligene
- Tak over boligplan 9. etasje
- Boligseksjonene har utbyggingsrett til taket over boligene (over 9. etasje)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3578174

Regnskap

Det foreligger p.t. ikke godkjent regnskap da sameiet er opprettet i 2021.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 85 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, stue/kjøkken, bad/WC/vaskerom, 2 soverom, WC/toalettrom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Takstmann sin kommentar i tilstandsrapporten:
Et rom er benevnt som WC/Vaskerom på tegning. Rommet er i tilstandsrapporten benevnt som WC. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Toalettrom er benevnt på plantegninger som WC/vask. Rommet har ikke sluk og er derfor ikke å betrakte som våtrom. I tilstandsrapport er rommet vurdert som WC (toalettrom).

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 05.02.2022 og datert 13.02.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Ringeklokken blir merket med Bakke Sørvik & Partners klistrelapp.

Tomt

Areal: 4 539 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
Matavfall skal plasseres på eget sted i 1. etasje.
I 3. etasje er et hyggelig felles uteområde som er pent opparbeidet med sittebenker, planter og pergola.
Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 5. etasje i kombinert bolig- og næringsbygg. Opprinnelig oppført ca. 1970 og dels ombygd til leiligheter i 2020. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormale forhold påvist. Rommet er fra 2021. Leiligheten gir et godt inntrykk. Bolig-/næringsbygg med flere boenheter.

Utvendig:
Vinduer i tre. Isoler-/energiglass. Verandadør i tre. Veranda i tre, glass, stål og betong.

Innvendig:
Radonmåling og radonsperre er ikke relevant for denne leiligheten som ligger i 5. etasje. Innvendige dører i tre.

Våtrom bad/WC:
Fliser på gulv og vegg. Platet/malt himling. Ventilering via avtrekksventil i himling (balansert ventilasjon) samt luftespalte i dør. Inneholder vegghengt toalett, innredning med hel servantplate, dusj samt opplegg til vaskemaskin.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Benkeplate i laminat utførelse med nedfelt beslag i rustfritt stål og to kummer. Integrerte hvitevarer. Ventilator over komfyr.

Toalettrom:
Fliser på gulv. Sokkelflis. Platede/malte vegger og tak/himling. Ventilering via ventil i himling/balansert ventilasjonsanlegg. Inneholdende vegghengt toalett, servant samt opplegg til vaskemaskin (nb! ikke sluk i gulvet). Rommet betraktes ikke som vaskerom i henhold til dagens krav til forskrifter og utførelse.

Tekniske installasjoner:
Vann-/avløpsledninger i plast. Ventilering via balansert ventilasjon. Oppvarming med varmekabler i bad og vannbåren gulvvarme. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Håndslukkeapparat. Systemkoplet røykvarsler.

Hulltaking er ikke foretatt. Utbygger har dokumentasjon på utførelse og rommet er relativt nytt.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapport:
- Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Våtrom bad/WC/vaskeom: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- WC (toalettrom):  Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ikke sluk i gulvet.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 05.02.2022 og datert 13.02.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for ombygging til bolig, datert 25.06.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Følgende arbeider må ferdigstilles før ferdigattest utstedes:
- Innvendig sanitær
- Sprinkel
- Mindre montering- og tømrerarbeider

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Sameiets forretningsfører og sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og boligleieforhold.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme og gulvvarme bad. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. Ventilering via balansert ventilasjonsanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 6 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 979,53 pr. år Gebyr vann kr. 11,26,- pr. m3 og gebyr avløp kr. 18,73,- pr. m3. Eiendommen har felles vannmåler. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk fordelt på hver seksjon. Forskudd for 2022 er beregnet til 60 m3. Dette kommer i tillegg til nevnte beløp.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke p.t.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til bolig/forretning/kontor, kjøpesenter, frisikt, båndlegging etter lov om kulturminner, veg og uteoppholdsareal, med plannavn Kremmerhuset - Stoltenbergs gate 1, vedtatt 06.02.2019 (planID 3803 20170158). I henhold til kommunedelplan for sentrum - byplan 2018-2030 TBG, vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til sentrumsformål, veg og grønnstruktur. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 26.11.1648, dagboknr. 4056.
Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 08.04.1969, dagboknr. 1420.
Erklæring/avtale, tinglyst 08.04.1969, dagboknr. 1421.
Ovennevnte heftelser er ikke innhentet av megler.

Erklæring/avtale, tinglyst 13.03.1974, dagboknr. 1483, gjelder: Eieren av Fayesgate 1 har rett til å benytte innkjøringen til garasjeanlegget i Stoltenbergsgate 1 og kjørearealene der til gjennomkjøring, samt div. bestemmelser ang. avgifter.
Erklæring/avtale, tinglyst 28.10.1981, dagboknr. 7309, gjelder: Avtale ang. fyringsanlegg i Stoltenbergsgate 1.
Reseksjonering, tinglyst 25.06.2021, dagboknr. 774342.
Ovennevnte heftelser/servitutter er innhentet av megler. Ta kontakt med megler for kopi av servitutter.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet og kjøl/frys i bod.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Haugatingsgaten 3, 3110, Tønsberg, Gnr. 1002 bnr. 388 snr. 25 orgnr. 827305952 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.