Tønsberg

Smakfull enebolig med hele 6 soverom, 2 bad, 2 stuer. Nydelig sjøutsikt! Tomten bader i sol - MÅ SEES!

Kometveien 23 , 3113 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 185 m²
Bruksareal 205 m²
Tomt 841 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1971
Gårdsnummer 154
Bruksnummer 194
Energimerking E
FINN.no 249552621
Sist endret 27.01.2023 12:02
Prisantydning 6 800 000,-
Totalpris 6 984 019,-

Beregnet totalkostnad

6 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 184 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 984 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig med alle funksjoner på ett plan samt innredet underetasje:
1. etasje: Vindfang, entré/gang, stue/spisestue med utgang til terrasse, kjøkken, dusjbad med servant i innredning, soveromsgang, 3 soverom og wc med servant.
Kjeller: Nedgang/gang, 3 soverom (ikke godkjent som varig opphold på grunn av vinduene, selger har vinduer som kan medfølge og settes inn av ny kjøper), romslig dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin og dobbel servantinnredning, wc med servant, tv-stue, innredet disponibelt rom.

Tildligere garasje i forbindelse med huset (som pt. benyttes som bod). Garasjen kan evt. innlemmes i boligen som beboelsesrom.

Ny, dobbel carport.

Standard

Frittliggende enebolig med alle funksjoner på ett plan samt fullt innredet underetasje. Underetasjen må fremheves - virkelig en strålende etasje for barn og ungdom - her har man flere fine, gode rom og romløsninger! Det er foretatt vesentlige påkostninger og moderniseringer på boligen de siste årene. Sydveggen er kledd om og etterisolert og i den forbindelse ble det satt inn ny, stor skyvedør ut mot terrassen. De aller fleste vinduene er skiftet ut. El-anlegget er påkostet med automatsikringer samt nytt tilleggssikringskap. Alle innedørene er byttet ut (2019). Yttertaket ble lagt om for ca. 8 år siden. Nye vann og avløpsledninger ut til offentlig tilknytningspunkt. Ny, stor og fin terrasseplatting og ny stor markise over terrassen. Utvendig solavskjerming på noen av vinduene. Badet i hovedetasjen ble påkostet og modernisert i 2019. Delikate fliser på gulv og vegger samt moderne baderomsinnredning. Hele underetasje er ombygget og innredet (2019). I den anledning ble det det lagt varmekabler i hele etasjen. Romslig og lekkert bad med dobbel servantinnredning (2019). Nyoppført, moderne og dobbel carport.

Boligen fremstår som svært innholdsrik og romslig - man må inn i huset for å oppleve og se dette. Interiørmessig moderne og smakfult innredet - dette vil appellere til de aller fleste. Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Bo idyllisk til i sjønære omgivelser i etablert, barnevennlig og hyggelig villaområde på Nedre Råel. Sentrumsnær beliggenhet gjør at man faktisk bor i gangavstand til Tønsberg by, og avstanden på sykkel gjøres på ca. 12-15 minutter via fin gang-/sykkelsti. Herfra har du også kort vei til blant annet KIWI-Råel, Flinthallen og til Tolvsrødsenteret med gode shoppingmuligheter og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Handlesenteret "Olsrød Park" er få minutter unna med diverse forretninger som frisør, apotek, optiker, dagligvareforretning samt det populære treningssenteret Level som også har egen svømmehall. Kort vei til flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. Det er god busskommunikasjon fra Husvikveien til Tønsberg sentrum med busstopp like ved eiendommen. Nærområdet byr også på flotte tur- og friluftsområder med lysløyper, ideelt for gåturer, løping eller sykling. Kort vei til sjøen og flere badestrender bl.a. på Nes og Husvik.
Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.
Velkommen til hyggelig visning!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internett fra Altibox tilsammen kr. 998,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Codan Polisenummer: 1287739

Boligens areal

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 205 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gangarealer, trapperom, vaskerom , 3 soverom , WC og stue.

1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, bad , 3 soverom og WC.
Sekundærrom: 20². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Carport:
Carporten har ikke måleverdig areal (ikke 4 tette vegger) men et gulvareal på 48 kvm.

Takstmannen sine kommentarer til arealer:
P-rom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Vinduer er for små for rømning og det er for lite lysflate inn på rommene. Innredningen i kjelleren avviket fra opprinnelig byggetegninger.
Innredningen i kjelleren avviker fra godkjent byggetegninger. Enkelte delevegger i 1. etasje er revet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 09.02.2022 datert 21.02.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 841 kvm, Eierform: Eiet tomt
Lettstelt hage som er anlagt med plen. Innkjørselen og gårdsplassen er belagt med fin belegningssten (ble anlagt av fagfolk i 2019). I den forbindelse med det lagt rullestein i overganger. Stor, herlig terrasse utfra stuen mot syd. Her kan man sitte i usjenerte omgivelser, nyte sol fra tidlig til sent. I tillegg har man herfra fri og fin utsikt til sjøen.

Garasje / Parkering

Carport. Ladeanlegg/ladeboks for el-bil i carport.
Garasje i tilknytning til boligen benyttes p.t. som bod.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i en i halvannen etasje + kjeller. Byggeår 1971.

De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.

Selger har i løpet av de senere år utført følgende oppgradering på boligen:
- 2019, skiftet vinduer og dører i 1. etasje.
- 2019, modernisert baderom i 1. etasje, bygget nytt vaskerom i kjeller.
- 2017, lagt nye gulv i deler av 1. etasje.
- ca. 2017, montert luft til luft varmepumpe.
- 2014, bygget ny terrasse.
- 2014, lagt om yttertaket.

Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert.

Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1971. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.

Frittliggende carport oppført i 2019. Tilstanden til carporten er ikke vurdert.

Det vises for øvrig til tilstandsrapportens enkelte punkter.

Enebolig utvending:
Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner av stål. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Stående bordkledning. Vinduer med 2 lags isolerglass. Utgang fra stuen til vestvendt terrasse på 59 kvm.

Enebolig innvendig:
Flislagte gulv i baderom og kjellergulv. Gulvoverflater i 1. etasje hovedsakelig av laminat. Vegger med malte plater. Himlinger av malte gips eller takessplater.

Våtrom:
Bad og vaskerom med flislagt vegger. Flislagte gulv med elektriske varmekabler. Begge rom med overflater og innredninger fra 2019.

Kjøkken:
Ikea innredning fra ca 2003 med glatte fronter. Heltre benkeplate. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp.

Tekniske installasjoner:
Hovedsikringer på 3 x 50 amp. 1 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. På sørveggen er kledningsbordene oppsprukket og værslitte i nedre del av veggen.
- Utvendig vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
- Utvendig dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Garasjeporter er slitt og moden for utskifting.
- Utvendige trapper: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ved hjelp av krysslaser er det målt høydeforskjeller opp til 15 mm i stue - kjøkken. Lavest mot sør. Øvrige rom med avvik +/- 5-7 mm. Selger opplyser at yttertaket hadde lekkasje i 2014. Som følge av lekkasjen har takplatene i stuen flere oppsvulmede takplater særlig rundt pipen + på flere enkeltplasser. Fuktigheten i takplatene har tørket ut, men takplatene har tydelig heng i områdene rundt pipen og mot yttervegg vest.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig rom under terreng: Det er påvist andre avvik - det er boret inspeksjonshull i utforet trevegger i kjelleren. Veggen er isolert med mineralull og kledd med plastfolie. Isolasjon og plastfolie under terrengnivå anbefales ikke da dette lett fører til innebygget fuktighet i trekonstruksjonen.
- Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.
- Overflater gulv vaskerom: Det er avvik - lokalt fall til sluket i dusjen.
- Overflater og innredning kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.
- Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Terrengforhold: Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område. Ifølge Tønsberg sin kommunedelplan gjeldende 2018-2030, ligger denne tomten i skravert område med ras-/skredfare.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten:
- Balkonger, terasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Selger opplyser i egenerklæringsskjemaet blant annet:
- Ibygg AS har utført arbeid på bad/våtrom med nye bad, og dokumentasjon foreligger.
- Ibygg AS / Vestfold VVS / Tbg kommune / Arnadal Anlegg utført arbeid med nye bad, nytt ledningsnett inne, nytt inntak, tilkobling til offentlig nett
- Oseberg Bygg byttet tak ca 2015.
- Det har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon) ved Xpert Installasjon AS 2010-2021
- Det foreligger samsvarserklæring fra Xpert Installasjon AS for hele eller deler av det elektriske anlegget.
- Ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag installert av Xpert Installasjon AS/Bluetec.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 09.02.2022 datert 21.02.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest enebolig datert 02.09.1971. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente bygningstegninger 1970 og godkjent tegning for carport 1970. Tønsberg kommune opplyser om ombygging fra carport til garasje 1974 er fritatt søknadsplikt. Kommunen orienterer videre om oppføring av carport 2019 er unntatt søknadsplikt og er matrikkelført. Melding om carport 2019 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Kjelleren/underetasjen er ombygget og innredet til beboelse. Hele etasjen avviker fra opprinnelige tegninger. Det må søkes om bruksendring for denne etasjen. Kjøper overtar hele og fulle ansvaret for dette.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sandeåsen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmepumpe, gulvvarme i bad 1. etasje og gulvvarme i vaskerom kjeller. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 28 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 28 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 248,51 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.
Oppgitt kommunale avgifter er for 2022 og vi gjør oppmerksom på at disse kan øke i 2023.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 328 330 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 781 987 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse nåværende og ras- og skredfare. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger opplyser om at nabo skal føre opp 2. etasje - nabovarsel fra Husvikveien 58 foreligger. Naboen har søkt  naboen søkt om å å rive loftsetasjen over hoveddelen av boligen for å bygge på en ny 2. etasje. Selger opplyser dette ikke har noen betydning for sol eller utsikt, men man får et ekstra vindu mot Kometveien 23. For ytterligere opplysninger om beskrivelse av nabovarsel med tegninger og situasjonsplan, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse - tinglyst 18.08.1970, dagboknr. 503859 - gjelder: Bestemmelse om septiktank m.m., bestemmelse om kloakkledning, rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m., bestemmelser om telefon- og elektriske ledninger, bestemmelse om grunnavståelse med flere bestemmelser.
Eier pliker å besørge septiktank tømt og plikt til tilkobling til kommunalt vannverk. Kommunen har rett til å ha liggende offentlig kloakkledning over tomten, samt vederlagsfri rett til å reparere vedlikeholde og eventuelt omlegge denne. Det må ikke foretas bygningsmessige eller terrengmessige arbeider, herunder beplantning, som vanskeliggjør adgangen til ledningen m.m. Det er rett til å plassere stolper for elektrisitet og teleon på tomten og nabotomter, samt til å strekke ledninger over tomten. Ved eventuell senere veiutvidelse har kommunen rett til å overta nødvendig grunn.
Eiendommen er i dag ikke tilknyttet septiktank, men tilknyttet offentlig kloakk. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Selger opplyser at avløpet er koblet forbi septiktank i betong og ikke lenger er i bruk.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 11.03.2009.
- Kjeller: Feste til lysarmatur "spotter" er feilaktig festet i skorstein. Røykrøret fra Ulerfoss etasjeovn står ikke minst 30 cm fra brennbart materiale. Røykrøret fra Ulerfoss etasjeovn stikker for langt inn i skorsteinens røykløp, røykrøret skal slutte jevnt med skorsteinens innervange.
- 1. etasje: Glass i dør på Jøtul Betha kombi har sprukket og må byttes.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

VIB opplyser at det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 12.02.2009. Siste feiebesøk ble utført 22.01.2014.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin og kjøleskap.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kometveien 23, 3113, Tønsberg, Gnr. 154 bnr. 194 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.