NØTTERØY/ EKENES

Usjenert eiendom innerst i stikkvei.- Nydelig sjøutsikt.- Påkostet i perioden 2014-2021. Bør sees!

Smidsrødveien 135 , 3140 Nøtterøy

VISNINGER

25. april mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Fabian N. Paus
Fabian N. Paus Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris over 5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 153 m²
Bruksareal 230 m²
Tomt 1 522 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 21
Bruksnummer 38
Energimerking F
FINN.no 251994229
Sist endret 27.06.2022 13:05
Prisantydning 5 690 000,-
Totalpris 5 848 269,-

Beregnet totalkostnad

5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 158 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 848 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beliggenhet

Dette naturskjønne området har gang og- sykkelvei til Teie Torg med bank, vinmonopol og ''alt av forretninger''. Det er gode bussforbindelser. Sykkel- og gangvei til  barneskole/barnehage på Føynland. Boligen ligger i et etablert og landlig bolig- og jorbruksområde med kort vei/gangavstand til dagligvare, skoler og barnehager. Flotte turmuligheter og Nøtterøy Båtsenter med ledige båtplasser ligger ikke langt unna.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 3156650

Boligens areal

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 230 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, rom med dusjkabinett.
Sekundærrom: 19 m². Bod, bod 2, Uinnredet kjellerrom.

1. etasje:
Bruksareal: 151 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp , Stue/kjøkken , Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Trapperom, Bad/wc , Vaskerom.
Sekundærrom: 23 m²: Garasje, garderobe.

Loft:
Bruksareal: 35 m².
Sekundærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som s-rom: Bod, loft.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 522 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasjeplass med øvrig parkeringsmuligheter på tomten.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1962 og tilbygd i 1981. Boligen er oppført i en etasje, i tillegg til loft og kjeller. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormal fukt påvist. Hulltaking ikke utført fordi dette ikke er mulig på grunn av veggkonstruksjonens oppbygging (dels murvegg) og innredning langs vegg i tilliggende rom/kjøkken. Rommet er i flg. tidligere salgsdokumentasjon fra 2014. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i rom med vaskemaskin. Ingen unormal fukt påvist. I flg. tidligere salgsdokumentasjon
ble rommets overflater pusset opp i 2014 uten at eventuelt tettesjikt ble fornyet. Rommet betraktes ikke som våtrom etter dagens standard og krav til utførelse selv om det er sluk i gulvet (sluk er fra 1962). Øvrige frittliggende bygninger som utestue med drivhus samt redskapsbod er ikke vurdert.

Utvending:
Takkonstruksjon i tre. Bordtak som undertak.  Størstedelen av konstruksjonen er fra 1962. Tilbygd del er fra 1980/-81. Taket er tekket med betongtakstein fra ca 1998- 2000 i flg. tidligere salgsdokumentasjon Takrenner/beslag i stål utførelse fra 1998 - 2000 i flg. tidligere salgsdokumentasjon. Yttervegger i bindingsverk av tre (fra 1962).  Utvendig liggende kledning på tre av veggene er fra 2014 i flg. tidligere salgsdokumentasjon.
I flg. samme kilde er kledning for øvrig fra 1962. Vinduer i tre (fra 2013) og et par vinduer i pvc (fra 2018). Vinduer i tre (fra 1981). Et par vinduer i tre med enkelt glass fra 1962). Ytterdører i tre (antatt fra 1962/-80) Terrasse i betong. Utvendig trapp i betong/mur.

Innvendig:
Gulvoverflater for det meste med parkett og laminat. Fliser i bad og vaskerom. Dels platede/malte og dels panelte veggoverflater. Fliser på vegg i bad. Baderomsplater på vegg i vaskerom. Platede/malte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betong mot deler av grunnen. Dobbeltløpet tegl-/mursteinspipe. Et innvendig pipeløp er under oppgradering med ny foring. Vedovn i kjeller. Ildsted i stue er under utskifting (ref. ordrebekreftelse fra Vestfold peis & pipe datert20.12.2021). Innvendige trapper i tre Innvendige dører i tre

Våtrom:
Bad/wc fra 2014 i flg. tidligere salgsdokumentasjon: Fliser på gulv og vegg. Platet/malt tak/himling. Ventilering via vifte i vegg samt luftespalte i dør Inneholdende vegghengt toalett, innredning med hel servantplate og to servanter, dusj/vegger, badekar Vaskerom 1. etasje: Fliser på gulv. Våtromsplater på veggene. Platet/malt tak/himling. Ventilering via ventil i vegg -ingen tilluft. Inneholdende opplegg til vaskemaskin.I flg. tidligere salgsdokumentasjon er overflatene fra 2014.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Kompositt benkeplate. Nedfelt kum og integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger i kobber fra forskjellig tid (dels fra 1962). Innvendige avløpsrør for det meste i plast
Innvendige vannledninger dels i kobber og dels av nyere dato. Deler av innvendig avløpsrør i soil/støpejern
fra 1962. Ventilering viadiverse lufteluker, vifter i vegg, samt avtrekk fra kjøkken og bad. Oppvarming med varmekabler i bad, gulvvarme i kjellerstue, varmepumpe, ved. Panelovner for øvrig. Varmtvannsbereder på 190 l. fra 2021. Hovedsikring 63/50 A. Teknisk 25/20 A. Øvrige kurser 16/15/10 A. Anlegget er utstyrt med  automatsikringer og fordelt i to skap. 7 røykvarslere tilkoplet alarmsentral. 2 håndslukkeapparater.

Tomteforhold:
Byggegrunn dels på fjell. Ukjent utførelse på drenering. Grunnmur av blokker. Lett skrånende tomt. Ukjent utførelse på utvendige vann -/avløpsledninger. Septiktank av ukjent utførelse. Nedgravd oljetank.

Enebolig:
- Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men utehus på terrasse, innredet som trim rom er ikke en del av byggemeldte tegninger.

Følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2, avvik som kan kreve tiltak:

- Utvendig, nedløp og beslag:  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. t

- Utvendig, vinduer: Generell værslitasje/ elde. Påregnlighet for punktert glass. Selger opplyser om at vindu i soverom er vanskelig å lukke.

- innvendig, overflater: Sprekk ved en del parkett i hall- stue.

-Innvendig etasjeskille/ gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca 15 mm i hele rommet i stue/kjøkken.
Målt høydeforskjell/planavvik på ca 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca 15 mm i hele rommet i  soverom nordøst. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn 10 mm i hele rommet i kjellerstue.

- Innvendig, radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.

- Innvendig, trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Våtrom, overflater vegger og himling - Bad/wc: Det er påvist sprekker i fliser. Sprekk i flis ved toalett og mulig sprekk i flis over en dusjvegg.

Våtrom, overflater gulv, Bad/wc: Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til kravi forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.Fall bort fra sluk i deler av rommet.

Våtrom, sanitærutstyr og innredning, bad/wc: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Tekniske installasjoner, vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner, avløpsrør: Det er mistanke om at arbeid på anlegget ikke er utført av fagperson. Tidligere eier har utført noe arbeid med vann/ avløpsledninger.

Tekniske installasjoner, avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt  på innvendige avløpsledninger.

Tomteforhold, drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

Tomteforhold, utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Tomteforhold, septiktank: I flg. tidligere salgsdokumentasjon er eiendommen tilkoplet septiktank.

Tomteforhold, oljetank: Oljetank er ikke i bruk (frakoplet).

Følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3, alvorlige avvik som krever tiltak:

Våtrom/ vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet betraktes ikke som våtrom. I flg. opplysninger fra tidligere eier bel eventuelt tettesjikt ikke oppgradert i forbindelse med oppussing av overflater i 2014. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000.

Tekniske installasjoner, elektrisk anlegg: Kostnadsestimat : Under 10 000.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 19.03.2022.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPPSUMERING AV SELGERS EGENERKLÆRING:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ifølge forrige eiers egenerklæring: JA, Sprekk i en flis under wc og i en over høyskap. Skjedde ved montering.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Utført av ufaglært/ egeninnsats, iIfølge forrige eiers egenerklæring: Badet er utvidet. Nye tettesjikt med tetti plater på vegger. Gulv er avrettet og smøremembran er montert. Rims i overgang gulv/ vegger, alle hjørner og på alle skjøter. mansjett under klemming i sluk og mansjett er på alle rørgjennomføringer. Nytt sluk av plast. Alt av  annledninger og avløp er skiftet. Varmekabel montert av elektriker.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Kunde vet ikke og iIfølge forrige eiers egenerklæring: Tettiplater på vegger. Smøremembran med mansjetter på gulv og vegger. 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, både av faglært og ufaglært med Firmanavn: Rørleggergutta AS.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Ifølge forrige eiers egenerklæring: Vann og avløp til kjøkken og bad er montert som egeninnsats. Rørleggergutta AS: Endret vinkel på avløpsrør fra bad. Satte inn reduksjonsventil og ekspansjonskar på eksisterende vannanlegg (pga for høyt trykk inn i vannrør). Klamret rør under kjøkkenvask og ordnet ny utekran i drivhus. Satte inn ny varmt vannsbereder. Ordnet ny utekran i utebod.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, mndre saltutslag i nedkant av grunnmur som følge av kapillært opptrekk.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, skal få montert ny peisovn i uke 10 2022, med rehabilitering av pipeløp.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende? Ja, mindre aldringsriss i puss. Noen sprekker i gulv kjellerboder. Mindre skjevheter i gulv.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, Ifølge forrige eier har det forekommet mus på loftet om høsten. Vi har satt ut musefeller, men kun sett tegn på mus i utebod (en mus i felle), og antydning i garasje (muselort). 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats: Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ifølge forrige eiers  egenerklæring: Terrasse er utvidet og flislagt. Begge langvegge r og gavlvegger mot syd er kledd om med ny kledning. Begge langvegger er etterisolert med 5 cm isolasjon og gavlvegg mot syd har fått montert asfalt vindtett plater.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Nei Ja, kun faglært Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats, firmanavn SMS Electro A/S, Xpert Installasjon AS.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: SMS Electro (2021): Omgjøring av eksisterende anlegg i gang. Omtrekking av rør til lamper i 1.etg. Montert flere nye lamper. Ny tilførsel til uthus, og drivhus. Kontroll av anlegg i utestue. El anlegg i utestue ikke montert av SMS. Opprydning av eksisterende anlegg i kjellertrapp, ny tilførsel og nytt opplegg i trapp. Eksisterende stikkontakter og varmefolie i kjeller ikke montert av SMS. Kontroll og utbedring av avvik i eksisterende anlegg kjellerstue. Lokalisert jordfeil i kjeller, utbedret og byttet eldre koblingsbokser, og fjernet gamle stikkontakter. Kontrollert varmekabel på romi kjeller, byttet eksisterende termostat med ny effektregulator. Montert jordskinnei tak, og ny forbindelse til avløp i kjeller nord. Ny kurs til varmepumpe fra skap på loft, med sikkerhetsbryter på vegg. Nytt opplegg av strøm og lys i garasje. Monter
ing av ny vifte på bad. Installasjon for lys under kjøkkenskap, utbedret og utskiftet slik at den var fagmessig utført. Nye ujordede kontakter, brytere og deksler påhovedsoverom, og 2 andre soverom.Xpert Installasjon AS: Tilkobling ny varmtvannsbereder. Montert tre vifter i kjeller.Montert nye lamper kjeller. Montert stikkontakt til fryseboks. Byttet stikkontakt drivhus, og lagt på jordstrømpe i koblingsbokser i kjeller.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)? Ja, Samsvarserklæring fra SMS Electro (25.03.2021)

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Vet ikke- Ifølge forrige eiers egenerklæring og samsvarserklæring: El-anlegg kontrollert i 2021 og godkjent. Luft til luft varmepumpe hadde service 2020.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det
som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja,Ifølge forrige eiers egenerklæring: Støpt terrasse som egeninnsats og bygget ute stue som egeninnsats. Skiftet vinduer og innerdører. Plateslått innvendige vegger.

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja, det vil komme pålegg om utbedring av avløp.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, innredet rom i kjeller. Ifølge forrige eiers egenerklæring var dusjrom etablert når han kjøpte.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja, iIfølge forrige eiers egenerklæring: Innredet rom i kjeller er ikke søkt bruksendret.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, boligsalgsrapport fra kjøp i 2021.

Se vedlagt egenerklæringsskjema i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 04.10.1963, og ferdigattest for Tilbygg til bolig datert 16.11.1981.  At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Føynland skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Elektirsitet, varmepumpe og ved.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 18 600 kwh pr.år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 772 pr. år De kommunale avgiftene betales hver måned.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 393 306 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 015 903 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til felles avkjørsel med PLANID 3811 156 med plannavn Ekenes - Bruabekken datert 28.06.1978. I hennhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 ligger eiendommen i ettområde som er avsatt til LNRF (areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Informasjon fra Færder kommune datert 05.11.2021:
Informasjons - oppstart prosjektering, nytt kommunalt vann- og avløpsanlegg i området Ekenes vestre.
Færder kommune v/drift og anlegg ønsker med dette å informere om oppstart av planlegging porsjekt ¨Ekenesstokken og Porfyrveien - separering¨.
Eier har hatt kontakt med Færder kommune, de fikk opplyst at det anslagsvis kan pålegges kostander for utbedringer av private stikkledninger for vann og avløp. Kommunen nevner at det finnes en tilskuddsordning, for ytterligere informasjon kontakt Færder kommune.

For ytterligere informasjon vil Informasjonsbrevet fra Færder kommune bli vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det må skrives under på egenerklæringsskjema om konsesjon på gbnr. 21/40, da denne delen av tomten er registrert som ubebygd i matrikkelen. Dette er kun en formalitet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets eiendom:

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 31.07.1962 dagbok.nr. 2627, gjelder Vegvesenets betingelser vedtatt i forb. med privat avkjørsel.
Bestemmelse om vei, tinglyst 13.07.1962 dagbok.nr. 2371, gjelder bestemmelse om kloakkledning.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Færder kommune opplyser at det er slamavskiller på eiendommen. Denne tømmes kommunalt.

Offentligrettslig pålegg

Eier informerer om at det blir montert ny peisovn i uke 10, 2022 med påfølgende rehabilitering av pipeløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til fabian@bs-partners.no eller SMS: 45 24 19 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Smidsrødveien 135, 3140, Nøtterøy, Gnr. 21 bnr. 38 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.