BASBERGRØNNINGEN/ RINGSHAUG

RÅ utsikt & fantastisk beliggenhet! Stor bolig på 170 kvm over 3 plan med 4 soverom og 2 bad. Bør oppleves!

Bjønner'n 6 , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Fabian N. Paus
Fabian N. Paus Eiendomsmegler / Partner
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 170 m²
Bruksareal 170 m²
Bruttoareal 174 m²
Tomt 676 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1998
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 121
Energimerking D
FINN.no 251084545
Sist endret 06.02.2023 11:43
Prisantydning 8 000 000,-
Totalpris 8 214 019,-

Beregnet totalkostnad

8 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 200 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 000 000,-)) -------------------------------------------------------- 214 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 214 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over tre plan.
Underetasje inneholder følgende rom: 3 soverom, bad/wc, vaskerom og trapperom.
1. etasje inneholder: Stue, kjøkken, bad og gang.
Loftsetasje/ 2. etasje: Stue/oppholdsrom og soverom.

Standard

Eneboligen er omkranset av en lettstelt og pen tomt med enestående sjøutsikt! Pent opparbeidet gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Eiendommens plassering innerst i blindvei er svært fordelaktig med tanke på barn og for de som er glad i lite støy og gjennomgangstrafikk.

Innvending fremstår boligen som svært koselig med sine lyse undertoner. Boligen inneholder stue/kjøkken, gang og stort bad på hovedplan. Fra underetasjen er det egen inngang, og etasjen inneholder 3 soverom, bad, bod og vaskerom. I tillegg har boligen en andre etasje/loftetasje med både stue og soverom.

Stue og kjøkken: Stor og romslig stue som innehar rikelig med dagslys og god plass til stue og tv-møblement. I overgangen mellom stue og kjøkken er det god plass til større spisebord hvor du kan dekke på til festlige lag for venner og familie. Ved spisestuen er det utgang til solrik terrasse med en helt fantastisk sjøutsikt.

Lyst og pent kjøkken. Gode benkeflater og flere gode lagringsmuligheter i de mange skapene. Hvitevarer medfølger.

Lys og pen stue med hvitmalte tregulv, lett å møblere og innehar god plass til sofa og tv-møblement. -Merk deg den flotte peisovnen i overgang mellom stue og spisestuen. Videre er det utgang til solrik terrasse fra stuen med fantastisk utsikt.

Bad 1. etasje: Stort helfliset bad med innfliset badekar, toalett, og hendig baderomsinnredning med vask, speil med belysning.

Bad Underetasje: Helfliset bad med varmekabler, toalett, dusjkabinett, vask og skap med belysning.

Vaskerom Underetasje: Stort flislagt vaskerom med opplegg for vaskemaskin.

Forøvrig tre gode soverom i boligens underetasje, samt stort soverom i andre etasjen, totalt 4 gode soverom. Vis-a-vi soverom andre etasje, er det utgang til stor stue/ tv-stue.

Boligen oppvarmes via: varmekabler i hele underetasje unntatt i bod. Varmekabler i hall og bad i underetasje. Videre brukes det ved i ovn.

En svært koselig bolig fra 1998 - en bolig som vil appellere til de aller fleste. Velkommen til visning i hyggelige, populære og barnevennlige omgivelser!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk på Ringshaug. Solrikt, trafikkstille og svært barnevennlig med sin beliggenhet innerst i blindvei og kort vei til fantastiske turområder i skog! Kun få minutters gange til Ringshaug- og Skallevoldstranden. Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater mm. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane samt Slagenhallen for innendørsidrett. Kort vei til Tolvsrødsenteret med rikelig av servicefunksjoner samt hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte, Vallø småbåthavn med bowling, restaurant og uteservering samt Skallevold badestrand m.m. Ellers finner man en velutstyrt lekeplass (Leikvin) rett ved Ringshaugstranda. Herlig kyststi fra Ringshaugstranda som strekker seg videre mot Skallevoldstranden og Karlsvika. God busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Her vil man trives! Velkommen!

Løpende kostnader

Pliktig medlemskap i velforeningen.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. 450,-.

Forsikring

KLP

Boligens areal

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 170 kvm, Bruttoareal: 174 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, hall, 3 soverom, bad/wc og vaskerom.
Sekundærrom: 4  m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod

1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue, kjøkken og bad/wc.

2. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue og soverom.

Utvendig bod 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 11.03.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 676 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på tomt.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1998. Boligen er oppført i halvannen etasje samt underetasje. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilstøtende rom og inn bak dusj/våtsonen. Ingen unormale forhold knyttet til fukt påvist. Rommet er fra 1998. Utført fuktsøk på tilsvarende måte (unntatt hulltaking) i bad i underetasje. Ingen unormale forhold knyttet til fukt påvist. Rommet er fra 1998. Utført fuktsøk på tilsvarende måte (unntatt hulltaking) i vaskerom i underetasje. Ingen unormale forhold knyttet til fukt påvist. Rommet er fra 1998. Mer enn halvparten av forventede brukstider for våtrommene betraktes som oppbrukt.

Selger opplyser om følgende:
- Det har vært noe fukt/lekkasje fra lufteventil.
- Det er montert nye takvinduer i 2021. Boligen gir et vanlig godt inntrykk.

Utvending
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Sutakplater som undertak. Taket er tekket med betongstein Takrenner i stål utførelse Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer i tre. To lag glass. Takvinduer i plast. Ytterdører i tre. Veranda i tre og utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater med fliser, malt tregulv, laminatgulv og fliser. Vegger med malt panel, malt strie, platet/malt og fliser. Panelte tak/himlinger Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Elementpipe. Peisovn. Innvendig trapp i tre og dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv og vegg. Panelt ta/himling. Ventilering via avtrekk i tak/himling samt luftespalte i dør og vindu. Inneholdende toalett, innredning med hel servantplate og innbygd badekar Vaskerom underetasje fra 199: Fliser på gulv. Sokkelflis og malt strie på veggene. Panelt tak/himling. Ventilering via avtrekk i tak/himling samt luftespalte i dør og vindu. Inneholdende skyllekar samt opplegg til vaskemaskin Bad/wc underetasje fra 1998: Fliser på gulv og vegg. Malt panel i tak/himling. Ventilering via mekanisk avtrekk i tak/himling samt luftespalte i dør. Inneholdende toalett, servant og dusjkabinett.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse med laminat benkeplate og to kummer. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsledninger i plast Ventilering via mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Ventil/naturlig avtrekk i enkelte rom. Luftespalte i de fleste vinduer. Oppvarming med varmekabler i hele underetasje unntatt i bod . Varmekabler i hall og bad i 1. etasje. Ved. Varmtvannsbereder på 200 l. fra 1998. Hovedsikring 56 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. 3 røykvarslere. 3 håndslukkeapparater.

Selger opplyser: Utbedret pipehatt til lufting av avløp over tak, grunnet utett pipehatt. Små dråper har kommet gjennom pipehatt. Lufting av avløp har blitt satt over pipehatt istedenfor under. Avløpsrør er også blitt isolert på loft, 24. Februar 2022. Ny frostfri utekran er satt opp over bereder og ut yttervegg, 2015. Utbedret pipehatt som var utett i februar 2022, Bjerkan Blikk AS. Bygd opp platting og trapp utenfor inngangsdør - egeninnsats 2019. Israft beslag ble på satt på tak i ca. 2010, usikker på firmanavn. Satt inn 2 nye skråtak vinduer i øverste etasje 2021, Bråthen bygg.

Tomteforhold
Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig, nedløp og beslag:  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Stigetrinn på tak tilfredsstiller ikke dagens krav til standard og utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid for renner/beslag er oppbrukt
- Utvendig, veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
- Utvendig, balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Innvendig, radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendig, pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke.
- Innvendig, rom under terreng: Grunnmur/yttervegg under terreng skal ikke ha plast/dampsperre. Ingen synlig skade i konstruksjonen men bruk av plast/dampsperre gir økt risiko for mulige skader.
- Innvendig, trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Våtrom, overflater gulv vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv har ikke fall til sluk fra ethvert sted i rommet (er fall til sluk fra del av gulvet). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist og til dørterskel er mindre enn 25 mm. Dette er avvik i forhold til gjeldende standard.
- Våtrom, sluk, membran, tettesjikt vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Ukjentmembran/utførelse av tettesjikt. Antatt smøremembran
- Våtrom, overflater gulv bad/wc: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
- Våtrom, sluk, membran og tettesjikt bad/wc: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Våtrom, overflater gulv bad/wc: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sluk er under innbygd badekar. Eventuelt vann på gulv utenfor badekar vil ikke kunne renne til sluk men ut i tilstøtende rom. Skade i gulvflis.
- Våtrom, sluk, membran og tettesjikt bad/wc: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon i forhold til åpent sluk ved at sluket er under innbygd badekar. Mer enn halvparten av forventet brukstid for membran er oppbrukt.
- Tekniske installasjoner, varmtvannsbereder: Det er påvist av varmtvannstank er over 20 år.
- Tekniske installasjoner, elektrisk anlegg: Se utfyllende kommentar i tilstandsrapport.
- Tomteforhold, drenering: Trelist på toppen av knotteplasten bør erstattes med plastlist beregnet for avslutning i toppen.
- Tomteforhold, grunnmur og fundamenter: Sprekker i grunnmur/puss.

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner på vaskerom og på bad i kjeller.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Defekt lysarmatur over servant på bad i 1. etasje

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning, datert: 11.03.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 08.12.1998. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeid som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skolekrets.  For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 21 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 744,76 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger, med plannavn "Basbergrønningen nord", vedtatt 13.03.1996. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. Relaterte planer: Basbergrønningen nord felt C6B, V7B, C8B og C8A, vedtatt 22.09.1999, Deler av Basbergrønningen nord, vedtatt 29.07.1997 og Basbergrønningen nord, felt C2C, vedtatt 26.08.2004.

For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse ifølge skjøte - Tinglyst 01.10.1998, dagbok.nr. 11734 - pliktig medlemskap i velforeningen m.v.
- Hjemmelshavere til denne eiendommen plikter å være medlem av velforeningen for Basbergrønningen Nord og betale det til enhver tid gjeldene innmeldingsgebyr/medlemsavgift.
Rettigheter I følge skjøte - Tinglyst 01.10.1998, dagbok.nr. 11734 - Bestemmelse om veg, rett for kommunen til å anlegge og vedlikehold ledninger m.m. Med flere bestemmelser.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 09.06.2021. Siste feiebesøk ble utført samme dato. VIB opplyser om følgende: Kleberstensovn Octo bør feies, dette for å sikre at ildstedet ikke går tett, for å bedre fyringsøkonomien samt at dette vil bidra til å redusere partikkelutslippet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 24 19 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjønner'n 6, 3153, Tolvsrød, Gnr. 89 bnr. 121 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0037

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.