Tønsberg

Råsjarmerende og stor halvpart av tomannsbolig med utleiehybel. Sentralt. Lekker hage! Romslig parkering. BRA: 238!

Frodegaten 13B , 3111 Tønsberg

VISNINGER

22. mai søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

17%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 154 m²
Bruksareal 238 m²
Tomt 581 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1912
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 377
Energimerking G
FINN.no 258370290
Sist endret 14.05.2022 12:48
Prisantydning 4 690 000,-
Totalpris 4 823 269,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 823 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stilfull halvpart av tomannsbolig med følgende innhold:

1. etasje: Vindfang, trapperom, stue/kjøkken og wc.
1. etasje hybel: Inngang, kjøkken, stue/soverom, bad og wc.

2. etasje: Trapperom, stue/allrom, 3 soverom, bad og bod.

Kjeller: Gang, felles vaskerom og boder.
Kaldtloft.

Parkering i egen gårdsplass.

Standard

Velkommen til en flott og svært spesiell bolig i sentrale omgivelser av Tønsberg by! Hjemmet har en sjeldent god atmosfære og innbyr til et sosialt liv med sine mange rom og løsninger. Fra stuen og kjøkkenet er det utgang til den vestvendte og solrike hagen som omkranser boligen. Her kan du invitere familie og venner på lystige hagefester eller nyte tilværelsen for deg selv i hengekøyen eller den sjarmerende hagepaviljongen.

Kjøkkenet og stuen er i åpen løsning, og er selve hjertet i hjemmet med sin rustikke stil og den lekre vevede Biritapeten. Dette allrommet har en flott atmosfære med sine naturlige soner for spisebord, sofa og lounge avdeling. Sentrert i rommet har man en flott peis som gir varme på sure høst og vinterdager. Det er en stilfull trapp som fører deg opp i boligens 2. etasje fra stue/kjøkken i 1.etasje og  her har man en ytterligere stue, perfekt til lek for barn og voksne eller som systue/kontor, fra dette området har man også ett flott skue utover hagen hvor man kan se ungene eller hunden løpe fritt i den inngjerdede hagen. I 2. etasjen har man tre romslige og lyse soverom, bad og bod. Det er forøvrig også WC i boligens 1. etasje. Hybeldelen er utleid for kr. 6 500,- pr. måned eksklusiv strøm, og deler fibernett i dag med hovedboligen. Leiekontrakten er oppsagt og utløper 31.07.2022.

Det er gode lagringsmuligheter på loftet og i boligens store kjelleretasje, her er det gode rom for den kreative og nevenyttige med blant annet høvelbenk!

Boligen har grunnet sitt flotte særpreg og stil blitt omtalt i magasinet KK Living! Interiørmessig en perfekt kombinasjon av det originale, stilrene og rustikke. Nydelig, lun og god atmosfære - dette vil appellere til de aller fleste. Bildene er nydelige, men virkeligheten enda bedre! - Velkommen til visning!

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt i Tønsberg sentrum i en smal og idyllisk gate med sjarmerende og eldre bebyggelse i omkringliggende omgivelser. Særlig mer sentralt kan du knapt bo og bevare den luftige følelsen tomten gir. Attraktivt bomiljø tilknyttet Tønsberg sentrum med både sykehuset og togstasjon i nærheten. Kort avstand også til barnehage, barne-, ungdoms- og videregående skole. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud kun en kort spaser tur unna. Caféer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 7-8 minutt å spasere til "Brygga" med restauranter/ serveringssteder, kino og båthavn. En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellet og Frodeåsen ligger også rett i nærområdet.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett (fiber) fra Telenor - ca. kr. 800,- pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 5475898

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 238 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 69 m².
Sekundærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Gang, felles vaskerom og boder.

Takhøyde i kjeller er fra 1,9 til 2,0 meter.

1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, stue/kjøkken og wc.

1. etasje hybel:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Inngang, kjøkken, stue/soverom, bad og wc.

2. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue/allrom, 3 soverom og bad.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Loft:
Bruksareal: 13 m².
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kaldtloft.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 17.02.2022 utført av takstmann Sturla Teisbekk. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Festet tomt

Bortfester: Tønsberg kommune
Årlig festeavgift: Kr. 1 911,-
Neste regulering av festeavgift: 2024
Festekontrakten utløper i 2024, men det er rett til fornyelse. Festekontrakten reguleres i henhold til tomtefestelovens bestemmelser.

Bortfester har forkjøpsrett. Denne vil bli avklart etter salg. Dersom forkjøpsretten ikke blir benyttet, samtykker bortfester til salg på skjøtet.

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass med plass til ca. inntil 3 biler.

Byggemåte

Leilighet i flermannsbolig med opprinnelse fra ca. 1912, oppført i trekonstruksjoner og saltak over grunnmur i sparesteinsbetong. Boligen er en halvpart av en 2-mannsbolig med egen hybel. Eiendommen fremstår som vedlikeholdt, men har til dels eldre overflater og innredninger. Det er i hovedsak kun observert svekkelser som skyldes normal elde og slitasje. Boligen ble pusset opp i 2006-2007, hvor boligens interiør er bevart i gammel stil i størst mulig grad. Yttertak er lagt om med betongtakstein, vann- og avløp er lagt nytt og el-anlegg er lagt nytt. Nye bad i boligen og i hybelen, nye kjøkken med noe gjenbruk av materiell, wc-rom er pusset opp. Enkelt felles vaskerom i kjeller.

Utvendig
Plassbygget saltak med rupanel undertak. Fast trapp opp og gulvet loftsrom for lagring. Lav høyde i trapp opp. Yttertak er lagt om med ny papp, lekter og betongtakstein i 2004/2005. Det er skiftet en del råte ifbm. arbeidet. Tak er inspisert fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag er nye i 2004/2005. Yttervegger med stående plank og liggende bordkledning. Det er skiftet noe plank i 2006-2007 ifbm. oppussing av boligen. Trevinduer med koblet glass fra byggeår, som er renovert og laget nye varevinduer på i 2008-2010. Vinduer i kjeller er med 1-lags glass, og isoleres innvendig på vinteren. Malt hovedytterdør fra nov 2006 med 2-lags glass. Eier opplyser at døra endrer seg litt med temperatur ute og kan ta litt i. Terrassedør fra nov 2006 med 1+1 lags glass. Platting på bakkenivå som er slitt og har skjevheter. Trapp som er i god stand, men som ikke har rekkverk. Støpt trapp med skifer ved inngangen.

Innvendig
Det er pusset opp innvendig i 2006-2007. Eier har i størst mulig grad behold/benyttet de gamle overflatene. Overflater er i grei stand og fungere bra, men har en del naturlige slitasje samt skjevheter i konstruksjonene og knirk i gulv. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ved utleie er det krav om Radonmåling. Området har moderat til lav Radonforekomst ifølge Radonkart. Mursteinspipe fra byggeår med 2 løp. Pipe er rehabilitert i 2018 med nytt røykløp, men kun i det ene løpet som benyttes av begge ildsteder. Eldre vedovn i hybel og peis med innsats i stue i boligen, som er fra 2011/2012. Trebjelkelag med stubbloftsfyll fra byggeår. Gulv i 1 og 2 etg er noe åpnet, og her er det lagt inn isolasjon, ellers er det fyll med leire fra byggeår. Tak mot loft er foret ned og isolert i 2006- 2007. Støpt betongdekke i kjeller. Gulv har skjevheter. Boligen har malt tretrapp i trapperom som er fra byggeår. Fra stue og opp er det satt opp en ekstra trapp i materialer fra bygget i 2006. Trapp har ikke rekkverk. Boligen har malte fyllingsdører fra byggeår.

Våtrom
Bad i 2 etg er etablert i 2007. Vinylbelegg på gulv og elektriske varmekabler. Belegg er skiftet i dusj pga. hund som har skadet belegget. Belegg skal være sveiset mot eksisterende belegg, samt at det er fuget mellom belegg og flise i dusj. Malt panel på vegger utenom i dusj hvor det er fliser. Dusj med forheng, plassbygget innredning med vask, badekar og toalett. Avtrekkventil i tak. Malte panel på vegger og flier i dusj. Malt innvendig tak. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vegger i dusj er i mur. Under badet er det hybel, og hull ikke tatt pga. fare for lydgjennomgang. Felles enkelt vaskerom i kjeller med overflater i mur/betong. Sluk i gulvet som har noe riss/sprekker. Opplegg for 2 vaskemaskiner. Skyllekum i plast. Elektrisk vifte i vegg. Varmekilde er ikke montert. Enkel standard, men fungerer. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. vegger i mur. Bad i hybel fra 2006. Vinylbelegg på gulv med oppbrett på vegger og ved dør samt elektriske varmekabler. Badet har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Dusj på vegg og innredning med vask. Veggventil og elektrisk styrt vifte. Hulltaking er foretatt fra kjeller under dusj, uten å påvise unormale forhold.

Kjøkken
Plassbygget kjøkken i boligen med noen nye deler og noen eldre/brukte, for å få gammel stil. Benkeplate i heltre av plank fra innervegger som er tatt ned. Nedfelt kum. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Knapp for trinn 3 mangler, men ventilator har godt avtrekk fra trinn 2. Opplegg for oppvaskmaskin. Gasskomfyr med 4 bluss og utvendig skap og rør inn. Stekeovn går på strøm. Kjøkken i hybel fra 2006 med glatte fronter og heltre benkeplate. Opplegg for oppvaskmaskin. Det er ikke montert kjøkkenventilator.

Spesialrom
Enkelt toalettrom i 1 etg med malt tregulv og malte plater på vegger. Toalett og vask. Takventil og panelovn på vegg. Toalettrom i hybel med malt betonggulv med varmekabler. Toalett og vask. 2 veggventiler.

Tekniske installasjoner
Vannrør i kobber og rør i rør system, alt lagt nytt i 2006-2007. Stoppekran i kjeller som er felles for hele 2-mannsboligen og en egen stoppekran i taket over. Avløpsrør og sluk av plast fra 2006-2007. Bereder på 200 liter til boligen og 120 liter til hybel, begge fra 2006. Plassert i kjeller hvor det er sluk i gulvet. Boligen har naturlig ventilasjon. Sikringsskap er plassert på wc rom i 1 etg. Nytt sikringsskap med automatsikringer med jordfeilbrytere i 2007. Hovedkurs på 80 amp. Strøm er delt mellom hybel og bolig. Bolig har hovedkurs på 50 amp og strømmåler. Hybel har hovedkurs på 32 amp og egen undermåler for avlesning strømbruk. Røykvarslere er montert og det finnet brannslukker i begge enhetene. Husbrannslange i kjøkkenbenk i boligen.

Tomteforhold
Byggegrunn av løsmasser med jord/leire. Støpt sparesteinsmur som er pusset og malt utvendig. Det er noe sprekker i mur, som ikke er uvanlig på eldre bygg. Innvendig er det murvegger, samt delevegger i teglstein og tre. Trapperom med nedgang til kjeller samt utvendig kjellernedgang med lem på terrassen. Drenering er eldre, og bygget har drenskummer i kjeller. Det er grav opp og lagt nye avløp fra kummer i kjeller og ut til nye kummer i hagen i 2006. Relativt flat tomt, men noe fall fra Frodegaten ved gårdsplass. Viktig å følge med på gårdsplass på vinteren, slik at vann/smeltevann renner unna. Avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL) fra 2006. Nye kummer i hagen som går til kommunalt nett.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Utvendig veggkonstruksjon: Eldre bygg med en del skjevheter. Yttervegger er noe foret ut og isolert 5 cm, men det meste er uisolert. Kledning/vannbrett er av eldre årgang, er ut ifra alder godt holdt, men det er noe råte enkelte steder.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Eldre konstruksjon med en del skjevheter. Noe bark på bjelker, eier opplyser at det er sprøytet mot skadedyr.
- Utvendige vinduer: Vinduer er eldre og har ikke dagens krav til isolering, men fungerer ellers greit ifølge eier.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Platting er slitt og har skjevheter. Det er ikke rekkverk på trapp.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er eldre sprekker og skjevheter i gulvene, som vurderes som ikke unormalt ut ifra byggets alder.
- Etasjeskillere 1. og 2. etasje: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper: Trapp fra byggeår har noe skjevheter og rekkverk har over 10 cm åpninger som er dagens krav. Trapp i stue har ikke rekkverk. Trapp er litt bratt. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Eldre innerdører med naturlige skjevheter.
- Overflater vegger, himling og gulv på bad i 1. etasje: Det er tegn på fuktskader i nedkant av våtromsplater. 50 % av normal levetid er brukt opp og det gis derfor TG 2.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i 1. etasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Sanitærutstyr og innredning på bad i 1. etasje: Utstyr er fra 2006 og begynner å få litt alder. Sprekk i vask.
- Overflater vegger, himling og gulv på bad i 2. etasje: 50 % av normal levetid er brukt opp for fliser og membran i dusj, og det gis derfor TG 2. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv i rommet har fall mot sluk, men gulv ved toalett har noe motfall inn mot toalett.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i 2. etasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Sanitærutstyr og innredning på bad i 2. etasje: Toalett er eldre og utstyr ellers fra 2007 og begynner å få noe alder.
- Overflater vegger, himling og gulv på felles vaskerom: Grovkjeller.
- Overflater og innredning i stue/kjøkken i 1. etasje: Kjøkken er ført opp i gammel sti for å passe inn. Har ikke dagens krav på innredninger etc., men fungerer ellers bra.
- Avtrekk på kjøkken i 1. etasje/hybel: Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
- Byggegrunn: Eldre byggegrunn av leire som vurderes som stabil nå, men har hatt bevegelser tidligere.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Det er noe sprekker i mur, ikke unormalt på eldre bygg.

Hulltaking på bad i 2. etasje er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vegger i dusj er i mur. Under badet er det hybel, og hull ikke tatt pga. fare for lydgjennomgang. Hulltaking er heller ikke foretatt på vaskerom.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Utbedringer gjort på bad i 2. etasje er utført av en bekjent av selger som er gulvlegger
- Det har vært tilbakeslag i sluk i kjeller ved styrtregn
- Kan forekomme fukt i det ene kjellerrommet ved mye nedbør
- Har vært forekomst av mus i kjeller
- Noe sprekker i mur og skjevheter i gulvene
- Taket ble utbedret i 2004

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk, datert: 28.03.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bruksendring - vertikaldelt tomannsbolig med hybel i 1. etasje, datert 24.02.2016 og ferdigattest for piperehabilitering, datert 19.02.2018. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tønsberg kommune opplyser at eiendommen er oppført i 1912. Pipe er rehabilitert i 2017.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Takstmann opplyser videre at bod i 1. etasje er gjort om til entré for boligen og det er satt opp en trapp fra stue og opp. I 2. etasje er ett soverom er avdelt til to soverom. Dette er ikke byggemeldt/bruksendret.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Selger opplyser at leieboer i ett-romsleiligheten i 1. etasje er oppsagt, og leieforholdet utløper 31.07.2022.

Oppvarming

- Varmekabler på bad i 1. og 2. etasje, bad i hybel og på toalettrom i hybel.
- Peisovn i stue.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 25 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 572 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 959 514 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 454 250 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Kulturminne 07041001070.
Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger har mottatt en kunngjøring fra Tønsberg kommune om vedtatt detaljregulering av Tønsberg stasjon. Hensikten med planen er å tilrettelegge for utvidet togkapasitet og oppgradering av Tønsberg jernbanestasjon med sporområde, plattformer og tilhørende infrastruktur. Se /www.tonsberg.kommune.no/tjenester/kunngjoringer-og-horinger/ for utfyllende informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt - vilkår, tinglyst 25.04.1924, dagboknr. 900053.
Festekontrakt - Nye vilkår, tinglyst 26.06.1981, dagboknr. 4257, gjelder: Utvidet til å omfatte GBNR. 1009/282.
Nye vilkår, tinglyst 02.06.1933, dagboknr. 5820, gjelder: Justering av festeavgift.
Erklæring/avtale, tinglyst 07.11.2007, dagboknr. 903333, gjelder: Rett for eiendommen GBNR. 1009/255 til etablering/tilknytning og vedlikehold av vann- og avløpsanlegg over eiendommen GBNR. 1009/377.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Selger opplyser at felles vannledning fra kommunalt nett går fra Frodegaten 13B og videre inn til Frodegaten 13A. Det går også kommunale ledninger over eiendommen, vest for boligen, antatt avløpsledninger ifølge offentlige VA-kart tilsendt av Tønsberg kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Miele oppvaskmaskin, Smeg kjøleskap, Smeg gasskomfyr, fryseboks og Samsung vaskemaskin (6 kg), samt komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap i 1.etasje.

Ingen hengelamper medfølger handelen, heller ikke: taklampe på soverom (blå), leselampe ved grønn sofa i 2. etasje og speil med skuff på bad.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Frodegaten 13B, 3111, Tønsberg, Gnr. 1009 bnr. 377 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0050

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.