Nøtterøy

Eksklusiv funkis med unik "skyview" over Tønsberg by, takterrasse, bergvarme og høy standard!

Balders vei 10 , 3128 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 169 m²
Bruksareal 178 m²
Tomt 206 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 129
Bruksnummer 516
Energimerking B
FINN.no 254942971
Sist endret 09.05.2022 10:03
Prisantydning 11 000 000,-
Totalpris 11 289 019,-

Beregnet totalkostnad

11 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 275 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 289 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 289 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bo sentralt til Tønsberg by ved "Nøtterøys tak" med en fantastisk utsikt mot innseilingen til Tønsberg, omkringliggende bebyggelse, Jarlsbergsletta og Tønsberg by med blant annet Slottsfjellet og Brygga. Dette er et nyere, moderne funkishus med vannbåren varme, carport, fire soverom og to bad. Boligen holder en høy standard og har en smart planløsning.

- Moderne arkitekttegnet funkisbolig fra 2015

- Vannbåren gulvvarme (bergvarme)

- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning

- Praktfull utsikt over fjorden og Tønsberg

- Parkering i carport og på felles gjesteplasser

- Herlig takterrasse, på ca. 39 kvm, med utekjøkken, kjøleskap, strøm og sen kveldssol

- Flott utekjøkken med integrert grill og kjøleskap

- Slipt og polert betong i hall og boligens 1. etasje med vannbåren varme fra bergvarme

- Stor hovedstue med fantastisk utsikt og peisovn

- Påkostet kjøkken fra Kvik med integrerte hvitevarer

- Ekstra TV-stue med utgang til terrasse og takterrasse

- To bad - det ene har badekar

- Separat vaskerom med egen inngang

- Bod ved carport

- Nøkkelfri inngangsdør med kode

- Utstrakt bruk av downlights

Innhold

Arkitekttegnet enebolig over 3 plan:
1. etasje: Trapperom, entré , bad med wc, soverom og teknisk rom/vaskerom.
2. etasje: Trapperom, stue, kjøkken og soverom/kontor.
3. etasje: Trapperom, stue med utgang til takterrasse, 2 soverom og bad med wc.

- Flott takterrasse med gode solforhold
- Carport
- Utvendig bod

Standard

Interiørmessig gjennomgående lekkert! Eierne har lagt mye tid og penger i den interiørmessige utformingen. Mange lekre og snertene detaljer - for den innovative og den som prissetter interiør - dette vil tiltale deg!

1. etasje | Velkommen inn!
Pen hall med slipt og polert betong på gulv med vannbåren varme. Innredet med romslig skyvedørsgarderobe som har sorte detaljer. Det er også en praktisk bod under trappen. Hallen gir et luftig inntrykk og det er downlights i himling. Delikat, flislagt bad/wc i 1.etasjen med regnfalldusj og gulvvarme. Romslig vaskerom med direkte adkomst utenfra. Praktisk dersom man har hund eller skal lufte tøy. Stort soverom med store vindusflater og flott utsikt.

2. etasje  | Panoramautsikt
Kjøkken og stue i åpen løsning, samt store vindusflater og god høyde til himling, gir en meget luftig romfølelse. Interiørmessig gir boligen et eksklusivt preg med bruk av kvalitetsmaterialer.- Det sies at gulvet er rommets femte vegg, her er det ny rålekker enstavs Pergo-parkett!

Vannbåren varme i hele 2. etasje. Godt med downlights i himling. Påkostet kjøkken fra Kvik med integrerte hvitevarer og komposittsten benkeplate. Eget vinskap medfølger. Fra stuen har man en utrolig flott utsikt, vinduene går bra gulv til tak! Innfelt peis med glassdør for mørke vinterkvelder. Romslig kontor vis-a-vi kjøkkenet ev. det fjerde soverommet.

3. etasje  |  Solrik terrasse og takterrasse, med samlet areal på hele ca. 63 kvm!
Toppetasjen består av to soverom, delikat bad og tv-stue med utgang til solrik terrasse. Egen utgang til terrasse og adkomst til takterrasse via trapp fra tv-stue og hovedsoverom. Moderne, delikat baderom med tidløse fliser på gulv og vegg, delikat badekar og romslig baderomsinnredning.

Bildene er gode, men virkeligheten enda bedre!
Velkommen til visning på en spektakulær funkis med sentral beliggenhet!

Beliggenhet

Dette boligområdet på Valhalla har en unik beliggenhet på "Nøtterøys tak" med flotte solforhold og panoramautsikt mot innseilingen til Tønsberg, omkringliggende bebyggelse, Jarlsbergsletta og Tønsberg by. Valhalla er kjent som et attraktivt og sentralt villastrøk. Her får man roen i naturskjønne omgivelser kombinert med en sentral beliggenhet. Perfekt for pendlere! Med sykkel er det noen minutter til jernbanestasjonen. Gangavstand til Tønsberg brygge, via gangbro fra Kaldnes, hvor du kan nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Altibox Fiberbredbånd 150/150 utgjør kr. 749,- pr. mnd.
Årlig husforsikring inkl. innbo pluss utgjør kr. 6 381,- pr. år.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 90677050

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 178 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, entré, bad med wc og soverom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom og utvendig bod.

2. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue, kjøkken og soverom/kontor.

3. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue med utgang til takterrasse, 2 soverom og bad med wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 12.04.2022 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Følg veien ut av Tønsberg mot Nøtterøy. Ta første vei til høyre i rundkjøringen ved Kanalbrua og følg den rett frem og over i Solveien. Ta deretter Sundveien til venstre i rundkjøringen ved Kaldnes Brygge. Følg denne til toppen og ta deretter Tors vei til høyre. Balders vei følger så som stikkvei til høyre. Eiendommen følger så på høyre hånd nær enden av veien. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 206 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har en utsøkt beliggenhet på solfylt tomt med panoramautsikt mot fjorden og innseilingen til Tønsberg. Her ser du mot Jarlsbergsletta, byfjorden, Frodeåsen, Slottsfjellet og Tønsberg Brygge.

Fra boligens 3. etasje er det utgang til to uteplasser hvorav man har en takterrasse som bader i dag og kveldssol og på sene sommerkvelder kan du se lysene fra byen speile seg i fjorden. Her det også et flott utekjøkken med integrert grill og kjøleskap. Ved inngangspartiet er det en flott markterrasse med plassbygde skaper også denne med sol og utsikt. Det er også en ytterligere uteplass med adkomst vest for huset som fører deg ned til en lun markterrasse.

Til eiendommen hører også 2/14 av GBNR. 129/520, 129/519, 129/517 og 129/505 i Færder kommune. Dette er parkerings- og fellesareal for beboerne i Balders vei 10, 12, 14, 16, 18 ,19 og 21.

Garasje / Parkering

Parkering i romslig carport.
EL-billader medfølger.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget over tre plan. Bygningen ble oppført av Trondbygg Tønsberg AS i 2015. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Selger har i løpet av 2022 lagt nye parkettgulv i 2. og 3. etasje. Videre har selgere bygget takterrasse med atkomst via vindeltrapp fra balkongen i 3. etasje. For øvrig har boligen opprinnelige overflater og innredninger fra byggeår. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier ble registrert. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 2015. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.

Utvendig
Yttertaket er tekket med pvc-duk, type Sarnafil eller lignende. Taktekkingen er kun besiktiget i inspeksjonsluken ved sluket sør på takflaten. "Flatt" tak med lokalt fall til innvendig taksluk. Sluket er utstyrt med varmekabel. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Malte trevinduer dels med 2 lags glass, dels med 3-lags glass. Malt hovedytterdør og balkongdører i tre. Utgang fra stuen i 3. etasje til østvendt balkong på 24 kvm. Fra balkongen er det vindeltrapp opp til takterrasse på 39 kvm.

Innvendig
Gulvoverflater av parkett i 2. og 3. etasje. Selger opplyser at nye parkettgulv ble lagt i begge etasjene i 2022. 1. etasje med polerte betonggulv. Fliser i våtrom. Vegger med malte gipsplater. Himlinger av malte gipsplater. Isolert stålpipe, peisovn i stuen.

Våtrom
Badene er fra byggeår og har flislagt gulv og veggflater. God standard.

Kjøkken
Påkostet Kvik innredning med finerte fronter. Benkeplater av kunststoff. Kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, induksjon platetopp, stekeovn. Takmontert kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning Vann til vann varmepumpe type Høiax. Vannbåren gulvarme i alle rom. Høiax elektrisk varmetank. Trådløse termostater. Hovedsikringer på 3 x 50 amp. 16 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Overflater innvendig: Deler av parkettgulvene i 2. og 3. etasje har mindre knirk. Betonggulv i 1. etasje har enkelte oppsprekkinger (svinnsprekker pga. uttørking) i overflaten.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ved hjelp av krysslaser er det målt høydeforskjeller opp til 20 mm i soverom øst 3. etasje. Øvrige rom med mindre avvik.
- Overflater gulv på bad med wc i 1. etasje: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom under enkelte av flisene ved dusjen. Svakt fall på badegulvet. Lokalt fall til sluket i dusjen.

Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser og innhentes dokumentasjon, om mulig.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Det er sprekker i gulv i gang og gulv på soverom i 1. etasje
- Det er noe skjevheter i 3. etasje ved tv-stue/soverom
- Vestfold Bygg- og Rekkverk har nedskalert takterrassen til godkjent størrelse. Ferdigattest skal besørges av selger
- Full gjennomgang og kontroll av det elektriske anlegget er utført i 2022
- Boligen har installert Høiax bergvarme
- Alle flater (utenom våtrom) ble balt i 2022 ved egeninnsats
- Boligen ble beiset og muren malt i 2021 ved egeninnsats
- Terrasse på bakkenivå mot øst er utført ved egeninnsats

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 13.04.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 24.08.2016 og ferdigattest for takterrasse, datert 12.04.2022. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Avvik:
- Inntegnet bod i 2. etasje benyttes i dag som kontor/soverom
- Vindeltrapp til takterrasse

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Teie skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser - kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Vannbåren gulvvarme i alle rom i alle etasjene - begge bad har varmekabler/elektrisk
- Peisovn i stue
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge Lede ca. 22.230. kWh pr. år.

Kommunale avgifter

Kr. 11 960 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 680 117 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 048 422 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse, med plannavn "Del av Balders vei", vedtatt 23.05.2011. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er p.t. ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ikke er registret ildsted. Det er meldeplikt til brannvesenet hvis/når det monteres ildsted. Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger, samt utekjøkken på takterrasse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Balders vei 10, 3128, Nøtterøy, Gnr. 129 bnr. 516 og 2/14 av GBNR. 129/520, 129/519, 129/517 og 129/505 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0104

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.