Tjøme

[Grand Park] Delikat og lekker gjennomgåede toppleilighet med 3 soverom, garasje, utsikt og flotte uteplasser!

Vestveien 644 , 3145 Tjøme

VISNINGER

22. mai søndag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 101 m²
Bruksareal 101 m²
Tomt 1 230 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 201
Bruksnummer 11
Energimerking C
FINN.no 258367967
Sist endret 18.05.2022 09:01
Prisantydning 4 750 000,-
Totalpris 4 877 769,-
Fellesutgifter 1 754,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 127 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 877 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stilren leilighet som inneholder:
3. etasje: Vindfang/entré, vaskerom, bad og 3 soverom - Uteplass mot vest ved entré.
4. etasje: Stue og kjøkken i åpen løsning med 2 uteplasser vendt mot øst og vest.

Parkering i egen garasje.
Bod i kjeller.

Standard

Gjennomført og moderne selveierleilighet på attraktive, Grand Park - i Tjøme sentrum. Her ligger leiligheten i 3 og 4.etg. med lekker entre med flott uteområde mot solrike vest. Bygget er renovert i 2014 og har et eksklusivt preg med høy standard. Leiligheten har en arealeffektiv og innholdsrik planløsning. Meget tiltalende standard med moderne fargevalg og delikate detaljer. Leiligheten inneholder entré, hele 3 soverom, baderom med servant, wc, dusj, separat vaskerom  og lekkert kjøkken i åpen stueløsning med to uteplasser hvorav en er vestvendt og en er østvendt, så her har man rikelig med sol og herlig utsikt! Tiltalende og luftig stue med god plass til egen spisestue. Stuen har lysflater fra gulv til tak - dette gir flotte lysforhold inn i leiligheten og skaper en lys og trivelig atmosfære i hele boligen.

Leiligheten har medfølgende garasjeplass samt leiligheten disponerer en bod i kjelleren.

Fra eiendommen er det badeskoavstand til Bekkevika badeplass med strand og svaberg, så her kan du ta morgendukkerten hele året!

Velkommen til visning, bildene er bra men virkeligheten bedre!

Beliggenhet

Strøken eierleilighet i Grand Park, Tjøme sentrum. Fra leiligheten er det gangavstand til alt av fasiliteter sentrum har å by på. I underetasjen av Grand Park er det klesforretning, frisør- og velvære og populære Tjøme Kolonial. Det er gangavstand til dagligvareforretningen Spar, klesforretninger, interiørbutikk, frisør, legekontor, post i butikk, apotek, bibliotek, vinmonopol, en populær pizza restaurant og Skafferiet som er en hyggelig café i Tjøme sentrum. Rett på nedsiden av eiendommen ligger golfbanen der det også er café. Det er flere hyggelige turstier i området, samt gåavstand til Bekkevika- et populært badested om sommeren. Busstopp rett utenfor bygget.

Tjøme kan tilby en rekke fasiliteter for barn og unge. På Tjøme finnes blant annet idrettshall, kunstgressbane på Ormelet, tennisbane, aktivitetssenter på Eidene, basketballbane og ridesenter på Verdens Ende.

Fra eiendommen er det kort vei til Lindhøy barneskole og ungdomsskolen som ligger på Haug.

Felleskostnader

1 754 pr. mnd. Dekker TV/internett, felles bygningsforsikring, felles energi, snøbrøyting og avsetting til vedlikeholdsfond.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, ca. kr. 599,- pr. mnd. (inkl. i fellesutgifter). Tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Boligsameiet Grand Park består av 10 boligseksjoner med 8 tilhørende garasjer i separate bygg.

Styreleder i sameiet er Kenneth Kennedy.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Styret skal vurdere prinsippet for fordeling av felleskostnader (utregnet fra 140,- pr. kvm boligflate), om dette kan endres til fordeling av kostnader ut fra antall leiligheter.
- Sameiet skal investere i en hjertestarter.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

Gjensidige

Regnskap

Driftsinntekter for 2021: Kr. 210 877,-.
Driftskostnader: Kr. 140 745,-.
Årsresultat: Kr. 46 407,-.

Sameiets årsregnskap for 2021 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.
Ifølge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Husdyrhold

Ifølge styreleder i sameiet er det tillatt med husdyrhold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 101 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/entré, vaskerom, bad og 3 soverom.

4. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 31.03.2022 utført av takstmann Gunnar Sverrisson. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 230 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje.

Byggemåte

Rapporten omfatter selveier leilighet i et kombinert bolig/forretningsbygg. Murbygning opprinnelig oppført i 1968. Renovert og gjort om til leiligheter/næring i 2014 og det derfor omtalt som byggeår. Det presiseres at rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder denne seksjonen/andel. Utvendige fasader etc. er sameiets felles ansvar og derfor ikke vurdert (kan allikevel være kommentert). Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt og gir ett positivt inntrykk.

Utvendig
Boligblokk i 4 etasjer oppført i betong og tre. Bygningen er kledd utvendig med teglstein. Støpte etasjeskiller og vegger mellom boenhetene. Flatt tak tekket med PVC folie eller tilsvarende. Malte trevinduer med 3-lags glass. Malt hovedytterdør og malt balkongdører i tre. Utgang fra stue til vestvendt balkong over soverom, antatt lagt med PVC folie med påstøp av betong og fliser. Rekkverk av glass og stål. Arealet av balkongen er 11 m². Tilsvarende luftebalkong mot øst på 4 m².

Innvendig
Fliser i vindfang/entré, hovedsakelig parkett på øvrige gulv. Vegger kledd med plater og malte overflater. Malte plater i himlinger. Etasjeskiller av betongdekke. Mindre skjevheter/retningsavvik på 5-10 mm i etasjeskiller. Boligen har malte glatte innvendige dører.

Våtrom
Vaskerom er fra byggeår og teknisk forskrift fra 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og malte vegger, vaskerom inneholder har opplegg for vaskemaskin og skyllekum av stål. Baderom er fra byggeår og teknisk forskrift fra 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, klosett og servant i plassbygget innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med fronter i malt utførelse. Rustfri kum. Laminerte og massive tre benkeplater. Integrerte hvitevarer med kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannrør av plastrør (rør i rør) med fordelerskap i vaskerom samt stoppekran i fordelerskap. Innvendige avløpsrør av plast. Leiligheten har balansert ventilasjon med avtrekk fra våtrom og tilluft i oppholdsrom. Gulvvarme i vaskerom og baderom, forøvrig elektriske panelovner. Ca. 200 liters varmtvannstank fra byggeår i vaskerom. Sikringsskap i vaskerom. 40 Amp. hovedsikringer, 12 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter samt overspenningsvern. Brannvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Ventilasjon på vaskerom: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vaskerom grenser mot naboleilighet og røropplegg er utenpåliggende.

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:
- Tidligere eier nevnte at det har vært insekter/skadedyr i kjeller og utvendig teknisk rom. Dette er utbedret og nåværende eier har ikke sett forekomst av dette.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson, datert: 03.04.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest  for ombygging og påbygg - næringsbygg med leiligheter, datert 27.01.2015. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Randineborg barnehage på Mølledammen. Nyere flott barnehage på Lindhøy. En kommunal barnehage som har plass til ca. 106 barn og som nå har erstattet de tidligere barnehagene Pytteberget og Tjøme barnehage. Barneskolen ligger på Lindhøy og ungdomsskolen ligger på Haug. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

- Gulvvarme i vaskerom og baderom. Forøvrig elektriske panelovner.
- Balansert ventilasjon med avtrekk fra våtrom og tilluft i oppholdsrom.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 731 pr. år Gebyr kr. 10,69,- pr. m3 for vann og gebyr kr. 23,50,- pr. m3 for avløp. Dette kommer i tillegg til nevnte beløp. Det er p.t. fradrag i renovasjon for redusert volum restavfall.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 792 943 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 854 593 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til gang-/sykkelvei og annen veigrunn, med plannavn "Gang- og sykkelvei Budal-Tjøme sentrum", vedtatt 06.03.2002. I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til boligbebyggelse, veg, kombinert bebyggelse og anleggsformål og gang/sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder opplyser at det er igangsatt planlegging som ikke direkte berører eiendommen, men ligger øst for eiendommen. Plan "Tjøme sentrum" med planID 2018007.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 22.08.1933, dagboknr. 900392, gjelder: Forpliktelse til å forandre, flytte eller fjerne kloakkledning under den offentlige vei ved Kirkebakken, såfremt dette blir forlanget.
Erklæring/avtale, tinglyst 10.02.1947, dagboknr. 447, gjelder: Ikke tillatt å selge elektrisk materiell eller apparater i konkurranse med selgers forretning, på eiendommen GBNR. 201/11 og 49.
Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 18.10.1951, dagboknr. 3801, gjelder: Tillatelse for GBNR. 201/11 å legge kloakkledning gjennom riksveg 297. Div. bestemmelser følger heftelsen.
Erklæring/avtale, tinglyst 08.11.1961, dagboknr. 3998, gjelder: Rett for Tjøme Ingeniørvesen å ha liggende offentlige ledninger over eiendommen GBNR. 201/5, med uhindret adgang til når som helst å foreta nødvendig graving, reparasjon og ettersyn av ledningene. Plikt til å ta hensyn til ledningene ved bebyggelse og disponering av grunnen.
Erklæring/avtale, tinglyst 21.12.1964, dagboknr. 5026, gjelder: Rett for Tjøme kommune å ha liggende kloakkledning over eiendommen GBNR. 201/46. Kommunen skal ha uhindret adgang til å foreta nødvendig graving, reparasjon og ettersyn av ledningene. Eier av eiendommen er pliktig til å ta hensyn til ledningene.
Bestemmelse om veg, tinglyst 02.09.1966, dagboknr. 3183, gjelder: Rett for eiendommen GBNR. 201/49 til vei i 6 m bredde over eiendommen GBNR. 201/11, rett til parkering av inntil 2 biler på eiendommen, samt rett til uttaking av vann fra borehull på eiendommen.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 07.11.1966, dagboknr. 4204, gjelder: Dispensasjon fra veglovens regler om byggegrenseavstand for oppføring av bensinstasjon på eiendommen GBNR. 201/5 og 36.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 24.02.1968, dagboknr. 641, gjelder: Dispensasjon fra veglovens regler om byggegrenseavstand for oppføring av hotellbygg på eiendommen GBNR. 201/11.
Bestemmelse om veg, tinglyst 28.10.1969, dagboknr. 4837, gjelder: Overenskomst ang. plassering av bygning og adkomst.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 25.06.1971, dagboknr. 3055, gjelder: Dispensasjon fra veglovens regler om byggegrenseavstand for oppføring av et skuteformet gjerde på eiendommen GBNR. 201/11. Tillatelsen er kun midlertidig.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 19.10.1971, dagboknr. 5071, gjelder: Dispensasjon fra veglovens byggegrenseavstand for oppføring av en kommunikasjon mellom kafe og hotell på eiendommen GBNR. 201/11.
Seksjonering, tinglyst 30.10.2014, dagboknr. 940459.

Rettighet på eiendommen GBNR. 201/11, snr. 1:
Bestemmelse om parkering, tinglyst 30.10.2014, dagboknr. 940474, gjelder: Boligseksjonene, snr. 2-11 på eiendommen GBNR. 201/11, vil til enhver tid disponere 15 parkeringsplasser, ev. garasjeplasser på næringsseksjonens (snr. 1)  uteareal. Det må påregnes at parkeringsplassene kan flyttes uten seksjonenes samtykke.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Færder kommune opplyser at det er slamavskiller på eiendommen, med kommunal slamtømming. De opplyser videre at slamavskilleren skal fjernes i forbindelse med oppgradering av den tilhørende kommunale avløpsledningen som foregår nå.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken (kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn, steketopp og ventilator).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vestveien 644, 3145, Tjøme, Gnr. 201 bnr. 11 snr. 7 orgnr. 917818401 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.