Tønsberg

Fantastisk beliggende, vestvendt og svært solrikt - Nær sjø og badeplass. Båtplass.

Hegreveien 6A , 3124 Tønsberg

VISNINGER

22. mai søndag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris over 5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

13%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 172 m²
Bruksareal 202 m²
Tomt 507 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1956
Gårdsnummer 156
Bruksnummer 49
Energimerking G
FINN.no 258351321
Sist endret 15.05.2022 17:39
Prisantydning 6 200 000,-
Totalpris 6 369 019,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 169 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 369 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik halvpart av vertikaldelt tomannsbolig som inneholder følgende:
1. etasje: Entré, gang med skyvedørsgarderobe og med trapp opp til 2. etasje, bad med wc og badekar, stue og kjøkken med stor spiseplass.
2. etasje: Trapperom/gang, romslig dusjbad med dobbelservantinnredning og wc, 2 soverom hvorav det ene har skyvedørsgarderobe og det andre har garderobeskap.
Kjeller: Trappegang, vaskerom, kjellerstue, soverom, matbod, lagerrom og bod.

Frittliggende, dobbelgarasje. Andel i Nordre Nes Småbåthavn medfølger i handelen.

Standard

Velkommen til Hegreveien 6 A - nydelig beliggende med fantastisk utsikt, nær sjø og badeplass og med svært gode solforhold og sol til sen kveld! Fasademessig en stilren og tøff bolig. Svært innholdsrik og arealeffektiv bolig som går over 2 plan samt delvis innredet kjelleretasje - en perfekt etasje for store og små. Her er det god boltreplass med ekstra soverom, vaskerom, stue nr. 2 og trimromavdeling.

1. etasje må fremheves - gode romløsninger samt store fine vindusflater som bidrar til at utsikten enkelt kan nytes og at det slippes inn rikelig med herlig lys! Tidsriktig og moderne kjøkken fra Svane. Alt av integrerte hvitevarer som komfyr i høyden, steketopp, oppvaskmaskin og tøff ventilator. Praktisk arbeidsøy - en ideell plass for baking, kokkelering og lekselesing. Stor spiseplass i forbindelse med kjøkkenet og rett ved glassdørene ut mot terrassen, er virkelig en nydelig plass hvor man enkelt kan nyte den frie og fine utsikten. Her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Kjøkkenet er selve hjertet i huset og fungerer som et allrom sammen med den åpne løsningen mot stuen.

Boligen ble påbygget i 1991 og i den forbindelse ble garasjen også bygget. Nyere, stor og fin terrasse mot vest i 2015. Ny markise over terrassen samt solavskjerming (i 2017). Gavlveggen mot syd ble skiftet i 2015. El. anlegget er påkostet og modernisert med automatsikringer i 2017. Yttertaket ble lagt om i 2002. Kjøkkenet ble modernisert i 2017 med ny innredning og i den forbindelse ble vegg- og takflatene modernisert med slette flater og nye gulv. Det er nylig satt inn stort og nytt vindu i soverommet i kjelleren og samtidig er det lagt nye teppefliser (50X50) i gangen og hobbyrommet. Utvendig trapp med granittrinn ved inngangspartiet er oppvarmet.

Interiørmessig tiltalende og smakfullt innredet - velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært attraktivt boligområde på Nes/Husvik ca. 5 km. fra Tønsberg sentrum. Boligen ligger fantastisk til og har utsikt til sjøen og innseilingen til Tønsberg. Særdeles gode solforhold med sol til den går ned, nærhet til sjøen og båthavn med egen båtplass (i Nordre Nes Småbåthavn).
Området er et veletablert og barnevennlig med nærhet til offentlig kommunikasjon, samt sjø og vakker skjærgård. Det er kun en liten spasertur ned til bademulighet på Nes. I skjærgården finnes et rikt utvalg av øyer og svaberg som byr på utallige naturopplevelser og er et ekte eldorado for kajakkpadlere og andre vannaktiviteter. Sykkelavstand til flott sandstrand og småbåthavn på Klopp. Rødstein ligger også i nærheten, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. For den som liker spaserturer er kyststien populær og kan føre deg blant annet til Jarlsø som har dagligvare, velværesenter samt populær kafé/restaurant. Ellers ligger også Slagenhallen, Flint idrettspark og øvrige idrettsfasiliteter, samt flere fine fri-, tur- og rekreasjonsområder som for eksempel Råelåsen og "Osebergløypa" ikke langt unna eiendommen.
God offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.
Idyll å bo sjønært hvor man kan rusle ned til sjøen, ta seg et morgen- eller kveldsbad.

Velkommen til et hyggelig og familievennlig område!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internettilknytning via Viken Fiber ved Altibox utgjør kr. 900,- pr. mnd. Tuner/boks medfølger i handelen.
Medlemskap i velforening (valgfritt) utgjør kr. 250,- pr år.
Andel i Nordre Nes Småtbåthavn medfølger i handelen. Kostnad for båtplass varierer etter hvilken størrelse man har behov for, og avklares med båtforeningen. Kjøper må dekke kostnad for transport av andelen til seg. Dersom man ikke benytter seg av båtplassen er det ingen kostnad. Båtforeningen ved andelseierne påkostet opprusting av bryggeanlegget og badeplass med badebrygge og badetrapp/stupebrett for noen år siden. Det kan tilkomme eierskiftegebyr/kostnader ved transport av andel til småbåthavn.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6332258 Premie: 7800

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 202 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, vaskerom, kjellerstue og soverom.
Sekundærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Matbod, lagerrom og bod.

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang, entré med trapp, bad med wc, stue og kjøkken med spiseplass.

2. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, bad med wc og 2 soverom.
Sekundærrom: 1 m². 

Takstmannens kommentar til areal:
Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Ikke bygget brannskillevegg på loftet mellom denne og naboleilighet. Avvik fra godkjente byggetegninger: Delevegg mellom stue og kjøkken er fjernet i 1. etasje. Innredningen i kjelleren og 2. etasje er ikke omsøkt og er annerledes enn opprinnelige byggetegninger fra 1953.

Garasje
Bruksareal: 40 m².
Sekundærrom: 40 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 06.04.2022 datert 10.05.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 507 kvm, Eierform: Eiet tomt
Lettstelt hage som er anlagt med plen og beplantet med tett fin hekk rundt eiendommen. Innkjørselen og gårdsplassen er belagt med fin belegningsstein. Stor, herlig terrassen - helt vestvendt. Tomten og terrassen bader i sol fra tidlig formiddag til solen går ned. Her kan man sitte og nyte herlige sommer dager med utsikt og sol. Velkommen!

Garasje / Parkering

Frittliggende dobbelgarasje med leddport.

Byggemåte

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig, bygget i to etasje + kjeller. Byggeår 1956, tilbygget mot sør i 1991.

De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.

Selger har i løpet av sin eiertid utført:
- 2017, fjernet deleveggen mellom stue og kjøkken og lagt nytt parkettgulv i begge rom.
- 2017, montert ny kjøkkeninnredning med hvitevarer.
- 2015, bygget ny terrasse.
- ca. 2014, skiftet vann og avløpsrør fra yttervegg boligen til kommunal påkobling i Hegreveien.

Det er utført søk med fuktindikator i badet i 2. etasje. Forhøyede fuktverdier er påvist i veggene ved dusjen. Vaskerom i kjeller og bad i 1. etasje har utlevd sin forventede levetid og er gitt tilstandsgrad 3.

Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1956 og 1991 for tilbygget. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.

Det vises for øvrig til tilstandsrapportens enkelte punkter.

Utvendig
Yttertak med saltaks form, tekket med betongtakstein. Aluminium takrenner og nedløpsrør. Yttervegger av bindingsverk fra byggeår, neppe varmeisolert i opprinnelig del. Antatt isolert med mineralull i tilbygget. Utvendig kledd med liggende bordkledning fra 1991/2015.

Innvendig
Gulvoverflater av parkett i stue og kjøkken. Lakkert tregulv i soverom. Flislagte gulv i kjellerstue, soverom kjeller + bad 2. etg. Vegger med malte plater. Himlinger av malte plater.

Våtrom
Badet i 2. etasje er fra 2006, ifølge selger. Badet har god standard med flislagte gulv og veggflater. Badet i 1. etasje er fra ca. 1991 og er gitt tilstandsgrad 3 selv om rommet kan ha «restverdi» og kunne brukes med forsiktighet. Eldre vaskerom i kjeller gitt tilstandsgrad 3.

Kjøkken
Påkostet innredning fra Svane, dels med heltre fronter, dels malte glatte fronter. Benkeplater av laminat. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjon platetopp, stekeovn. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Hovedsikringer på 3 x 50 amp. 17 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2:
- Utvendig taktekking: Værslitte overflater, dels med avflasset maling/belegg.
- Utvendig veggkonstruksjon: På deler av sørveggene har enkelte bord værslitte overflater og begynnende råte. Utskiftninger må påregnes. Tilstandsgrad 3 for råteskader. Selger ha skiftet ytterkledningen på sørveggen av oppløftet i 2015. I tillegg er enkelte kledningsbord skiftet på grunn av lokale råteskader.
- Utvendig vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Vinduene fra perioden 1991 -1979. har stedvis slitte overflater. Sørvendte vinduer i 1. etasje er oppsprekkinger og slitte overflater.
- Utvendig dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dørene har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøye 92 cm., skal være 100 cm.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrappen mangler håndløper og rekkverk og har således ikke tilfredsstillende sikring.
- Bad med wc 2. etasje: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er oppdaget sprekker i flisfugene i dusjen. Dette tyder på at membranen er utett og at plantematerialene bak flisene har trukket vann. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Den ene av skyvedørene inn til dusjen har defekte glideskinner 
- Tekniske installasjoner vannledning: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Drenering: I kjellerens gamle del er det fuktgjennomgang i gulv og nedre del av kjelleryttervegger som følge av sviktende drenering.
- Grunn og fundamenter: Mindre avflassinger i pusslaget på grunnmuren.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3:
- Bad med wc 1. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist
andre avvik i våtsonen. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Garasje
Frittliggende garasje oppført 1990/1991. Standard garasje, støpt betongplate. Trekonstruksjoner i vegger og takkonstruksjon. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Maur i kjeller ved én anledning. Fjernet med maurmiddel.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 06.04.2022 datert 10.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tomannsbolig datert 11.05.1956. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for boligen, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er ikke bygget brannskillevegg på loftet mellom denne og naboleilighet. Delevegg mellom stue og kjøkken er fjernet i 1. etasje. Innredningen i kjelleren og 2. etasje er ikke omsøkt og er annerledes enn opprinnelige byggetegninger.
Kommunen opplyser om garasje 1989 og tilbygg 1991.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Gulvvarme i bad med wc 2. etasje, vedovn og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 29 000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 29 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 333,75 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 033 798 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 722 029 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 21.05.1955, dagboknr. 501182 - gjelder: Gbnr. 156/49 har strand- og byggerett på det fellesareal av hovedbølet som avsettes til dette bruk. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 31.10.1955, dagboknr. 502749 - gjelder: Forbud mot næringsvirksomhet. Der må ikke drives industriell virksomhet eller butikk på tomten. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 26.06.1973, dagboknr. 503308 - gjelder: Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett - gjensidig for gnr. 156, bnr. 49 og 172. Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig. Boligene er plassert slik at grensen mellom tomtene følger skillevegg mellom boligene. Eierne har gjensidig rett til å føre vann- og kloakkledninger over de øvrige deler, samt til å foreta nødvendige reparasjoner og ettersyn. Eierne er i fellesskap forpliktet til å vedlikeholde felles ledninger og eventuell septiktank. På samme måte skal eierne ha gjensidig rett til nødvendig adkomst til sine tomter. I tilfelle brann skal den enkelte eier overfor de øvrige eierne være forpliktet til å gjenoppføre boligen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen gbnr. 156/1:
- Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 21.05.1955, dagboknr. 501182, rettighetshaver gbnr. 156/49 - gjelder: Bestemmelse om stand/fellesstrand/strandlinje. Strand- og byggerett på det fellesareal av hovedbølet som avsettes til dette bruk. Det må ikke drives industriell virksomhet eller butikk på tomten. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 05.11.2019:
- Loft: Det mangler ubrennbar plate på gulv i skorsteinens bredde og minst 30 cm foran feieluken.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

VIB opplyser at det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 04.11.2019. Siste feiebesøk ble utført 14.09.2020.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Følgende tilbehør følger ikke med i handelen: Knagger i entré, lamper over kjøkkenøy og basketkurv på garasjen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hegreveien 6A, 3124, Tønsberg, Gnr. 156 bnr. 49 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0114

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.