Tolvsrød

Ringshaug - Innholdsrik enebolig - 4 soverom, 2 stuer og 2 bad. Meget solrik og skjermet hagetomt! Garasje!

Rønninglia 77 , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

21. mai lørdag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 130 m²
Bruksareal 130 m²
Tomt 494 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2000
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 147
Energimerking C
FINN.no 258351248
Sist endret 16.05.2022 14:21
Prisantydning 5 790 000,-
Totalpris 5 948 769,-

Beregnet totalkostnad

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 158 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 948 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik enebolig:
1. etasje: Hall med trapp, stue, kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.
2. etasje: Stue, 3 soverom, bad/wc og bod.

Frittliggende garasje.
Utvendig bod.

Standard

Rønninglia 77 er en meget lekker og tiltalende enebolig over to plan med en familievennlig planløsning og god standard. Boligen ligger i et barnevennlig og attraktivt område med gangavstand til skoler og nærhet til alt man har behov for i en hektisk hverdag. I tillegg har man nærhet til sjø, strender og flotte turområder, noe som gjør dette til en bolig som kan passe for mange. Eiendommen gir et meget godt førsteinntrykk med blant annet steinlagt gårdsplass, flott hage, samt solrike og lune terrassearealer. En overbygget og skjermet uteplass er etablert på den ene terrassen, og gir ekstra rom for å nyte de deilige sommerkveldene. Boligen består blant annet av en smakfull og koselig stue med god plass til sofaløsning og spisestue. De lune veggfargene og de store vindusflatene, gir rommet en god romfølelse og behagelig atmosfære. Et lekkert kjøkken med innredning fra Strai legger til rette for hyggelige middager med gode venner. Videre er det fire innbydende soverom med garderobeløsning, en romslig tv-stue og to delikate bad. Flere boder og garasje gir rom for ekstra lagringsplass.

Her har du en innholdsrik eiendom der du kan flytte rett inn!

Kort fortalt:
- Det er parkering i garasje og på gårdsplass.
- Store terrasser og pent opparbeidet hage.
- Meget gode solforhold med sol fra tidlig til sent.
- Lys og pen entré med skyvedørsgarderobe.
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Lun og trivelig stue med plass til spisestue.
- Stuen har en moderne og effektiv peisovn.
- Fire gode soverom med garderobeløsninger.
- Et flislagt bad med hjørnebadekar og dusj.
- Et bad med dusj og opplegg for vaskemaskin.
- Boligen har rikelig med lagringsplass.
- Elektrisk terrassemarkise og terrassevarmer.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk i Basbergrønningen på Ringshaug. Solrikt, trafikkstille og svært barnevennlig beliggenhet med kort vei til fantastiske turområder i skog! Trygg og god skolevei til både barne- og ungdomsskole og barnehage. Det er sti som går helt til skolene. Kun få minutters gange til Ringshaug- og Skallevoldstranden. Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater mm. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane samt Slagenhallen for innendørsidrett. Kort vei til Tolvsrødsenteret med rikelig av servicefunksjoner samt hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte, Vallø småbåthavn med bowling, restaurant og uteservering samt Skallevold badestrand m.m. Ellers finner man en velutstyrt lekeplass (Leikvin) rett ved Ringshaugstranda. Herlig kyststi fra Ringshaugstranda som strekker seg videre mot Skallevoldstranden og Karlsvika. God busskommunikasjon med Tønsberg sentrum.

Her vil man trives!
Velkommen til et hyggelig og familievennlig område!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Parabol medfølger i handelen.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 400,-.
Man kan kunne påregne kostnader for vedlikehold/brøyting av atkomstvei samt drift-/vedlikeholdsplikt av privat ledningsanlegg.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 2470419 Premie: 6500

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 130 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, stue, kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 3 soverom og bad/wc.
Sekundærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Krypeloft:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 0 m².

Takstmannens kommentar til areal:
+ utvendig bod ca. 5 m².
Bod i 2. etasje samt krypeloft er ikke måleverdig i henhold til takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Garasjen er ikke vurdert av takstmann.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning utført 30.04.2022 datert 11.05.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 494 kvm, Eierform: Eiet tomt
Meget barnevennlig og solrik hagetomt med usjenert terrasse. Pent opparbeidet med plen og div prydbusker.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje. Ellers biloppstillingsplass på egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 2000. Boligen er oppført i halvannen etasje.

Frittliggende garasje oppført i tre. Garasjen er ikke vurdert.

Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak våtsonen. Ingen unormale forhold påvist vedrørende fukt. Rommet er fra 2000.

Utført fuktsøk på tilsvarende måte (unntatt hulltaking fra tilliggende rom) i bad/vaskerom i 1. etasje. Ingen unormale forhold påvist vedrørende fukt. Rommet er fra 2000. NB! Rommet er ikke oppført med vanntette konstruksjoner og betraktes derfor ikke som våtrom selv om det er sluk i gulvet.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Sutakplater som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer og dører i tre. Veranda i tre.

Innvendig
Gulvoverflater med fliser og laminatgulv. Malte veggoverflater og malte tak. Fliser på deler av vegg i bad i 2. etasje samt over kjøkkenbenk. Noe trepanel. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Elementpipe. Pipeløp oppgradert i 2020 med ny innvendig stålforing. Peisovn. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom 1. etasje: Fliser på gulv. Malt tapet. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med nedfelt servant, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør og vindu.
Bad/wc 2. etasje: Fliser på gulv og deler av vegg. Malt panel på vegene for øvrig. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med dobbel servant og badekar. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør og vindu.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Avtrekk via ventilator og avtrekksventil i tak.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med ventiler i ytterveggene samt luftespalte i vinduer. Avtrekk fra kjøkken og begge bad. Oppvarming med varmekabler i hall og begge bad. Varmepumpe. Ved. Panelovn for øvrig. Varmtvannsbereder på 200 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25/20 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Det er ukjent byggegrunn. Drenering ukjent. Grunnmur/støpt plate i betong. Terrengmur av betongstein. Tilnærmet flat tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:
- Innvendig pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Bad/wc/vaskerom (1. etasje): Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
- Bad/wc 2. etasje: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er vindu i våtsonen (ved badekar). Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sprekk/skade i frontpanel til badekar.
- Tomteforhold forstøtningsmur: Noe skjevheter i terrengmur.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport avholdt av takstmann Tor Rønning utført 30.04.2022 datert 11.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen datert 05.05.2000 samt ferdigattest piperehabilitering datert 04.05.2020. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Begge ferdigattestene er vedlagt i salgsoppgaven.
Det foreligger godkjente bygningstegninger for eneboligen 1999, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kun mindre avvik fra faktisk planløsning og innsendte byggetegninger (åpnet mellom stue og kjøkken).
Det foreligger godkjente tegninger for garasjen 2012, men ingen ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler i hall og begge bad, varmepumpe, peisovn og ellers panelovn. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 333,75 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 121 379 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 036 965 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boliger med plannavn Basbergrønningen Nord vedtatt 13.03.1996 (planID 56008). Relaterte planer Basbergrønningen nord felt C6B, C7B, C8B, C8A vedtatt 22.09.1999 (PlanID 56008-B1), Deler av Basbergrønningen nord vedtatt 29.07.1997 (PlanID 56008-B4) og Basbergrønningen nord Felt C2c vedtatt 26.08.2004 (56008-B5). I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringsplan med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Erklæring/avtale, tinglyst 06.03.2000, dagboknr. 2630, gjelder: Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Gbnr. 89/146 og 147 har rett og plikt til drift og vedlikehold av privat ledningsanlegg fra egent tilknytningspunkt og fram til tilknytningspunkt på kommunal ledning. Eiendommen gis rett til drift og vedlikehold av private ledningsanlegg og bnr. 89/150 (atkomstvei). Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Erklæring/avtale, tinglyst 06.03.2000, dagboknr. 2631, gjelder: Eiendommen gjort om til fellesareal. Gbnr. 89/150 (atkomstvei) eies av gbnr. 89/146, 147 og 148 med en ideell andel hver. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Opplysninger i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, kjøleskap, platetopp, ovn og microbølgeovn.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: El-bil lader og Jacuzzi.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rønninglia 77, 3153, Tolvsrød, Gnr. 89 bnr. 147 i Tønsberg kommune

Med eiendommen følger eierandeler i realsameie:
1/3eierdel i Gnr. 89 Bnr. 150.

Oppdragsnummer

28-22-0117

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.