Tolvsrød

Ringshaug - Innholdsrik leilighet med solrik balkong og egen hybeldel.

Neptuns vei 6A , 3150 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over 5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Tomt 1 134 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2002
Gårdsnummer 139
Bruksnummer 55
Energimerking D
FINN.no 256529040
Sist endret 16.05.2022 14:35
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 611 269,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 611 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet beliggende i 2. etasje av horisontaldelt tomannsbolig:
Vindfang, stue/kjøkken, 2 bad/wc/vaskerom, 3 soverom og stue med minikjøkken.

Bod og halvpart av dobbel garasje i 1. etasje.

Standard

Leiligheten er beliggende i 2. etasje og består i dag av en leilighet og en hybel.
Man kommer inn i et felles vindfang der det er inngang til begge enhetene. Her er det også to sikringsskap. Et til hybel og et til leiligheten.

Leiligheten er lys og romslig. Det er høyt under taket og en lun atmosfære. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning og har utgang til en stor, solrik balkong med utsikt mot Ringshaugstranden. Videre er det 2 soverom samt et romslig bad med opplegg for vaskemaskin. Alle rommene er delikat innredet med tidsriktige farger. Hybelen består av en romslig stue med en liten kjøkkenkrok, et soverom og bad med opplegg til vaskemaskin. Denne delen er på byggetegningen tegnet inn som et soverom med eget bad og en stor garderobe. Dette kan lett tilbakeføres.

Her har du en arealeffektiv og super bolig med mange muligheter!
Flytt rett inn!

Beliggenhet

Boligen ligger nydelig til i en blindvei i et meget attraktivt og populært boligområde nær Ringshaugstranda. Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand og ligger rett nedenfor eiendommen. På den lange sandstranden er det sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater med mer. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i naturskjønne omgivelser. Forøvrig er det gangvei til Ringshaug barne- og ungdomsskole. Det er idrettsanlegg i området med fotballbane på Flint og Slagenhallen for innendørs idrett. På Tolvsrød, også i gangavstand fra eiendommen, har man mange forretningstilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel, bakeriutsalg, apotek, frisør og hyggelig café som serverer nydelig kaffelatte. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød og et butikksenter på Olsrød med mange hyggelige butikker og treningssenteret Level. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. God busskommunikasjon til Tønsberg sentrum.

Velkommen til et hyggelig og rolig strøk som ligger sjønært og solrikt til!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internettilknytning ved Altibox og utgjør kr. 1 200,- pr. mnd. Tuner/boks/parabol medfølger i handelen.
Årlig betaling for 5 snømåking av felles gårdsplass utgjør kr. 3 500,-, og dersom behov for ytterligere snømåking vil kr. 500,- tilkomme pr. gang. Fordeling av snømåking deles med denne leiligheten med 60-del og eier i 1. etasje med 40-del.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Boligen er del av eiersekssjonssameie bestående av 3 seksjoner. Det er ingen etablerte ordninger i sameiet. Dette er ett lite og uformelt sameie uten etablert styre og regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold av fellesanlegg, ytre vedlikehold, evnt. reparasjoner, evnt. felles forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameierne er innbyrdes ansvarlig for fellesutgifter for sin seksjon. Snr. 2 og snr. 3 deler utgifter pro rata. Sameierne har plikt til å sørge for tilfredsstillende vedlikehold av eiendommen og påse at alle fellesutgifter blir dekker. Sameierne forplikter seg til å ta del i felles drift av sameiet. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven. Man må kunne påregne kostnad for felles bygningsforsikring.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81638656

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger i tinglyst seksjonering og er vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, 2 bad/wc/vaskerom, 3 soverom og stue med minikjøkken.

Takstmannens kommentar til areal:
Boligen har ingen innvendig bod. Utvendig bod på ca. 3 m² på bakkeplan + halvpart av dobbel garasje. Boligens planløsning og bruk av rommene avviker fra innsendte plantegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 25.04.2022 datert 28.04.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 134 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
Tomten er delt i to hvor grensene er avmerket i seksjoneringen med eksklusivt tilliggende uteareal for snr. 1 samt  fellesareal for snr. 2 og snr. 3.

Garasje / Parkering

En parkeringsplass i felles garasje som er tilliggende bygningen. Garasjen deles med snr. 2.

Byggemåte

Seksjonert halvpart av horisontaldelt tomannsbolig. Oppført i tre på støpt betong i 2002. Gjeldende seksjon ligger i bygningens 2. etasje.

Tilstandsrapporten omfatter kun utvendige fasader i tilknytning til 2. etasje.

Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad (vest) samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende kjøkken og inn bak dusjkabinett/våtsonen. Ingen unormale forhold påvist vedrørende fukt. Rommet har ikke vanntette konstruksjoner i våtsonen (trepanel på veggene). Rommet betraktes derfor ikke som fullverdig våtrom etter dagens standard. Gulv har feil fall (fall bort fra sluk. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Rommet er fra 2002.

Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad (unntatt hulltaking). Ingen unormale forhold påvist vedrørende fukt. Rommet har ikke vanntette konstruksjoner i våtsonen (trepanel på veggene). Rommet betraktes derfor ikke som fullverdig våtrom etter dagens standard. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Rommet er fra 2002.

Selger opplyser om følgende:
- har vært lekkasje fra varmtvannsbereder og ned til underliggende etasje i 2016. Konstruksjonen ble åpnet, tørket og utbedret i samarbeid med forsikringsselskap.
- mulig defekt termostat til gulvvarme i bad (vest) - må undersøkes/kontrolleres ytterligere.
- et vindu bør justeres.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Sutakplater som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående kledning. Vinduer og dører i tre. Veranda i tre. Utvendig trapp i tre og stål.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett og fliser. Panelte vegger og tak. Antatt trebjelkelag. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom (vest): Fliser på gulv. Panelte vegger og tak. Sokkelflis. Inneholdende toalett, servant, innredning, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekk i vegg og tak samt luftespalte i vindu.
Bad/wc/vaskerom: Fliser på gulv. Malt panel og sokkelflis på veggene. Malt panel i tak. Inneholdende toalett, servant med innredning, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via vifte i tak (ingen tilluft).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Teknisk installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via avtrekksventil i tak i stue og begge bad samt fra kjøkken. Luftespalte i vinduer. Oppvarming med varmekabler i begge bad. Panelovner for øvrig. Varmtvannsbereder på 116 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Hovedsikring 40 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Tre røykvarslere. Håndslykkeapparat.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2:
- Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Utvendig veggkonstruksjon: Tydelig værslitasje i enkelte kledningsbord.
- Utvendig dører: Generell værslitasje i verandadør.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Mangler håndløper på vegg.
- Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.
- Våtrom bad/wc/vaskerom 2: Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Mangler "knott" til spyling i toalett. Vann renner tregt ut av servant. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
- Våtrom bad/wc/vaskerom: Det er uegnede materialer i våtsoner. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Registrert fukt i samleskap før rør.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg:

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3:
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm. innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 20 mm. i hele rommet i soverom nordvest. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 20 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 60 mm. i hele rommet i stue/kjøkken sydvest. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 20 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 40 mm. i hele rommet i stue/"kjøkken" nordøst. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
-Våtrom Bad/wc/vaskerom: Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 25.04.2022 datert 28.04.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.01.2005. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Ferdigattest er vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er en hybeldel i boligen. Arealet som i boligen har vært eller er utleid er nok ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis. Denne dele lar seg lett integrere i hovedleiligheten om det er behov.  Selger opplyser leieboer er oppsagt og flytter senest 01.06.2022.

Oppvarming

Varmekabler i begge bad og ellers panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 4 842 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4 842 pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 335,56 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 837 375 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 014 548 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boliger med plannavn Boligområde ved Ringshaugveien, vedtatt 16.04.2004 (planID 55018).
Relaterte planer Gang- og sykkelvei langs Ringshaugveien mellom Rosenlundveien og Moloveien, vedtatt 24.05.2006 (PlanID 55022) samt Ringshaug gbnr. 139/16, vedtatt 18.10.2017 (PlanID 05519).
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringsplan med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om vannrett, tinglyst 24.07.1936, dagboknr. 1840, rettighetshaver: gnr. 139 bnr. 69 - gjelder: Eier av gnr. 139 bnr. 69 har rett å hente vann i brønn på gnr. 139 bnr. 55. Om ønske kan rettighetshaver legge vannledning fra brønnen. Det er en forutsetning at rettighetshaver skal delta i vedlikehold av brønnen sammen med øvrige berettigede. Det antas avtalen ikke er gjeldende da eiendommer i området i dag er tilknyttet kommunalt vann. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.
- Bestemmelse om vannrett, tinglyst 25.11.1942, dagboknr. 3233, rettighetshaver: gnr. 139 bnr. 70 - gjelder: Gnr. 139 bnr. 70 ("Glova") gis rett til å ta vann til sin eiendom fra brønn på gnr. 139 bnr. 55. Deltagelse i vedlikehold, pumpeledning som brønn vedlikeholdes av eieren av gnr. 139 bnr. 70. Det antas avtalen ikke er gjeldende da eiendommen er tilknyttet kommunalt vann. Det antas avtalen ikke er gjeldende da eiendommer i området er tilknyttet kommunalt vann. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.
- Seksjonering og Erklæring/avtale, tinglyst 14.12.2004, dagboknr. 18031 - gjelder: Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning. Opprettet seksjoner: snr. 3, Formål: bolig, Sameiebrøk: 125/440, bestemmelser om tilleggsdel. Gjelder seksjon nr. 1, 2 og 3. Utdrag av servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, komfyr, kjøle-/fryseskap og 2 vaskemaskiner.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Neptuns vei 6A, 3150, Tolvsrød, Gnr. 139 bnr. 55 snr. 3 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0120

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.