Tønsberg

[KALDNES BRYGGE] Leilighet i tøffelavstand til vannet! Smakfullt og særdeles delikat! Romslig terrasse!

Rambergveien 43A , 3115 Tønsberg

VISNINGER

18. mai onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 47 m²
Bruksareal 50 m²
Tomt 2 007 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2021
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 364
Energimerking C
FINN.no 257945572
Sist endret 16.05.2022 13:04
Prisantydning 3 450 000,-
Totalpris 3 545 269,-
Fellesutgifter 1 795,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 95 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 545 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 1. etasje inneholder:
Entré, stue/kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og bod.
- Bod i kjeller

Standard

Velkommen til en moderne innredet og stilfull leilighet, som bærer preg av påkostet materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger.

Leiligheten ligger i første etasje og har adkomst via felles oppgang med heis. Gangen er innbydende med lyse veggflater og lys 1-stavs eikeparkett på gulvet. Det er gulvvarme og downlights i himlingen. Langs den ene veggen er det en stor skyvedørsgarderobe. I stuen rett innenfor gangen er det montert en porttelefon.

Et moderne kjøkken med åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Innredningen fra HTH har delikate fronter og grå benkeplate med krommet oppvaskkum, kombinert med krommet armatur. Over benken er det montert belysning og grå plater for lettvint rengjøring etter kokkelering, og over kokesonen er det installer ventilator. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som medfølger: induksjonstopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Stuen er tiltalende med store vindusflater som slipper inn godt med lys. En glassdør fører ut til terrassen, en vidunderlig romforlengelse i sommerhalvåret. - Her har man forøvrig lys og strøm, perfekt for elektrisk varmelampe for å forlenge sommerkveldene og sesongen! På stuegulvet er det lys 1-stavs eikeparkett med vannbåren gulvvarme, mens veggflatene er malt i lys fargepalett. - Den listfri overgangen mellom vegg og himlingen understreker leiligheten moderne preg! Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

Badet er stilrent med lyse fliser. Det er elektrisk gulvvarme og downlights i himlingen. Badet har vegghengt toalett og en nisje med opplegg for vaskemaskin. Et dusjhjørne er utstyrt med regnfallsdusj, ekstra dusjhode og innfellbare dører i herdet glass. Den øvrige innredningen består av heldekkende servant med skuffer og et speil med integrert belysning.

Soverommet er smakfullt innredet med lyse veggflater og lys 1-stavs eikeparkett.

Både gangen og soverommet har en stor skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes i en bod ved stuen og i en disponibel sportsbod i kjelleren.

Velkommen til visning, denne vil appellere!

Beliggenhet

Leiligheten ligger perfekt til på Kaldnes Brygge ved sjøen. Området er historisk grunn der Kaldnes skipsverft lå. I gangavstand er det skoler, barnehage og offentlig kommunikasjon. Stedet er under utbygging og fremstår som en perle, nært både bykjernen og den vakre skjærgården. Her kan du vandre langs bryggekanten, nyte utsikten mot fjorden og Slottsfjellet, eller stikke innom urbane kafeer. Fra leiligheten er det en liten rusletur til bakeriet Maison Grabot som byr på deilig kaffe, bakst og småvarer. Kaldnes har også to gode restauranter. Både Kverneriet og Mrs. Volcano er velrennomerte. I området er det gode grøntarealer, og en strandpromenade som er under etablering.

Felleskostnader

1 795 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, div. honorarer, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, felles energi/fyring og andre driftskostnader.

Herav:
Felleskostnader kr. 1 300,-
TV/internett kr. 495,-

Felleskostnadene inkluderer ikke kommunale avgifter og fjernvarme. Dette faktureres direkte til hver eier fra hhv. Tønsberg kommune og BBK.

Fellesutgiftene er p.t. basert på budsjett utarbeidet ved salgsoppstart. Nyvalgt styre vil i løpet av høsten ta en vurdering på dette iht. prisutvikling og hvilke avtaler sameiet velger å inngå med diverse leverandører.

Sameie

Sameiet Beddingen er et eierseksjonssameie på eiendommen på gnr. 1003, bnr. 364 i Tønsberg kommune. Sameiet består av 92 boligseksjoner.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Espen Grimmert.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet har inngått avtale med Vaktmester.no for vaktmestertjenester og Nell Renhold for vask av fellesarealer.
- Undersøkt muligheten for innglassing av balkonger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7959558

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 1 343 741,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 531 861,-.

Resultat: Årets resultat på kr. 811 880,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 50 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 07.05.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i FINN.no annonsen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 007 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass, gateparkering etter gjeldende bestemmelser, samt det er muligheter for leie av parkeringsplass i området. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 1. etasje i boligblokk oppført i betong i 2021. Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendige i denne seksjonen. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Det er ikke utført hulltaking i vegg fra tilliggende entre og inn bak våtsonen. Dette fordi veggkonstruksjonen av annen grunn allerede var åpnet og kontroll av konstruksjonen kunne gjennomføres. Det har vært lekkasje fra vannbåren varme fra naboleilighet - utbedring pågår/vil bli utført.

Utvendig
Vinduer og dører i tre. Veranda i tre, stål, glass og betong. Utvendige fasader, felles arealer m.m. er sameiets felles ansvar.

Innvendig
Parkett på gulvene. Fliser på gulv i bad. Malte vegger. Fliser på vegg i bad. Maltebetongelementer i tak. Platet/malt tak i entre og bad. Nedforet systemhimling i tak i bod. Støpt betongdekke. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj samt opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil (balansert ventilasjonsanlegg) i tak samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Det er avtrekk via sentralt avtrekksanlegg i bygget.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med vannbåren varme. Varmekabler i bad. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat. Overrislingsanlegg.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc/vaskerom: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Vannskade i gulv rettes opp via garanti, og utbedres før overtagelse

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 10.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk, datert 15.11.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i, sogner til Træleborg skolekrets.  For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger. Sameiet har vedtatt 60 døgn.

Oppvarming

- Oppvarming med vannbåren varme.
- Varmekabler i bad.
- Balansert ventilasjon

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over energiforbruk foreligger ikke da leiligheten har vært utleid.

Kommunale avgifter

Kr. 5 338 pr. år Gebyr vann kr. 11,26 pr. m3 og gebyr avløp kr. 18,73 pr. m3. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk fordelt på hver seksjon. Forskudd er beregnet til 60 m3 for denne seksjonen i 2022. Dette kommer i tillegg til nevnte beløp.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke p.t.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse/blokkbebyggelse, uteoppholdsareal, trafikkregulerende tiltak og parkeringsbestemmelser og ras- og skredfare, med plannavn Kaldnes delfelt M,N,K mfl., vedtatt 25.4.2012 (planID 3803 20110035). Relaterte planer til eiendommen er Kaldnes, felt "O" med tørrdok og tilhørende torg, vedtatt 1.2.2006 og Kaldnes - felt K og N, vedtatt 10.9.2008. I henhold til kommunedelplan for sentrum - byplan 2018-2030 TBG, vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse, grønnstruktur og veg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Følgende er oppført i reguleringsbestemmelsene ang. ras- og skredfare:
Det skal ikke utføres byggetiltak i denne sonen uten at det foreligger en geoteknisk rapport som dokumenterer tilstrekkelig stabilitet i alle faser av utbyggingen, jfr. § 10.3. Det stilles krav om geoteknisk oppfølging og kontroll i bygge- og anleggsfasen. Det skal gjennomføres utvidet / uavhengig kontroll av den geotekniske prosjekteringen.

Offentlige planer

Inntil utbyggingsprosjektet "Beddingen" er ferdig utbygget, er sameiet og seksjonseierne forpliktet til å yte nødvendig medvirkning til at utbygger, ev. den utbygger utpeker, kan gjennomføre en helhetlig utbygging i samsvar med utbyggers/selgers planer og med de endringer som evt. blir gjort underveis. Sameiet er herunder forpliktet til å la utbygger/selger vederlagsfritt benytte deler av sameiets utvendige fellesarealer midlertidig for adkomst, plassering lagring av utstyr/rigg med mer som er nødvendig i anleggsperioden.

Området Kaldnes er ikke ferdig utbygget, så man må være forberedt på at det kommer opp flere boligblokker i tiden fremover.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 08.01.1877, dagboknr. 900095, gjelder: Åstedsbefaring vedr. Tønsbergs bygrenser.
Erklæring/avtale, tinglyst 07.02.1899, dagboknr. 900073, gjelder: Forbud mot å anlegge ølbryggeri eller å lede vann og eiendommen.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 30.01.1900, dagboknr. 900223.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 12.10.1915, dagboknr. 900185.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 26.07.1921, dagboknr. 900370.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7546.
Erklæring/avtale, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7547.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 29.12.1977, dagboknr. 7663.
Erklæring/avtale, tinglyst 10.10.1978, dagboknr. 6075.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 27.09.1995, dagboknr. 11817.
Erklæring/avtale, tinglyst 23.10.1995, dagboknr. 13077.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 05.03.1998, dagboknr. 2573.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 16.09.1998, dagboknr. 11070.

Ovenstående servitutter er ikke innhentet av megler.

Erklæring/avtale - tinglyst 01.12.2015, dagboknr. 1122219 - gjelder: Garasjekjellere som etableres på GBNR. 1003/79 og parseller som fradeles fra denne, har rett til å bygge helt inntil og knytte seg til GBNR. 1003/345. GBNR. 1003/346 og 79 og parseller som fradeles disse har evigvarende rett til adkomst via felles nedkjøringsrampe og over og gjennom garasjekjeller beliggende på GBNR. 1003/345. Rett til å ha liggende tekniske installasjoner i og til/fra teknisk rom. Rett til etablering og drift av fjernvarme-, vann- og avløpsledninger.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 26.05.2016, dagboknr. 467364, gjelder: Adkomstretter, rett ang. teknisk infrastruktur og bruksrett til bodanlegg.

Erklæring/avtale, tinglyst 05.10.2017, dagboknr. 1095204, gjelder; Adkomstretter, rett ang. teknisk infrastruktur, bruksrett til boder, bruksrett til sykkelparkering, felles anlegg for søppelhåndtering og gjensidig rett til adkomst og bruk av felles utomhusarealer.

Seksjonering, tinglyst 28.04.2021, dagboknr. 493368.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rambergveien 43A, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 364 snr. 2 orgnr. 927506084 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0123

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.