Rambergåsen

Høytliggende villa med svært gode sol- & utsiktsforhold - Stor familiebolig med barnevennlig & skjermet tomt - Sjønært!

Stalsbergveien 26 , 3128 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 273 m²
Bruksareal 318 m²
Tomt 1 053 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 1994
Gårdsnummer 129
Bruksnummer 362
Energimerking D
FINN.no 257574384
Sist endret 16.05.2022 12:28
Prisantydning 8 500 000,-
Totalpris 8 728 519,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 228 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 728 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og meget innholdsrik enebolig/generasjonsbolig med en høytliggende og solrik beliggenhet. Boligen går over tre plan og inneholder på hovedplanet:
Entré med inngang til separat toalett og garderoberom, stor stue med delvis åpen himling og utgang til vinterhage, romslig kjøkken med utgang til solrik terrasse, samt et meget praktisk vaskerom med egen utgang, skap, benkeplass og dusjkabinett. Vinterhage.

2. etasje inneholder gang med 2 kott/boder, stort soverom som fint kan være en tv-stue, soverom som p.t. er et walk-in closet, hovedsoverom med varmepumpe. I denne etasjen finner du et stort renovert bad som er lekkert.

Underetasje inneholder gang, gjesterom (for lite vindu) med inngang til et garderoberom.

Hybeldelen er stor og inneholder gang, soverom, bad, stue/kjøkken, hobbyrom. Det er dør mellom hoveddel og hybel

Stor garasje med bod i bakkant og lagring på loft. Dobbel carport.

Standard

Velkommen til denne utsiktsperlen i Stalsbergveien 26. Her får du en stor og meget innholdsrik enebolig som passer perfekt til storfamilien. Boligen har også en stor generasjonsdel/hybel som kan huse eldre familiemedlemmer eller kanskje familiens tenåring? Eller eventuelt generere leieinntekter ved utleie. Generasjonsdel/hybel har dør inn til hoveddelen, men også egen inngang. Det er ikke søkt om bruksendring for alle rom i generasjonsdel/hybel ift. dagens bruk/innredning. Boligen er oppgradert i nyere tid og fremstår moderne og tiltalende. Her vil det være å flytte rett inn.

Det er enkelte rom som må fremheves og det første er badet i 2. etg. Dette rommet ble renovert i 2015 og er stort og tiltalende. Her får du både et stort dusjkabinett og badekar, samt to servanter med skap. Badet har helt nye vinduer i kompositt. Soverommene er lokalisert i 2. etg. og har nydelig utsikt mot byfjorden og Slottsfjell. Hovedsoverommet har montert en varmepumpe som også kan fungere som avkjøling på varme sommerdager/netter.

På boligens hovedplan finner du en stor og lys stue med store vindusflater. Stuen kan innredes på flere måter, noe som gjør den praktisk. Utgang fra stuen til vinterhagen som igjen leder ut til herlig terrasse. Stuen har ny varmepumpe og peis for de kaldeste vinterdagene. Varmepumpen varmer opp store deler av huset og kan også brukes til kjøling på varme sommerdager. Videre får du et stort kjøkken med mye skap- og benkeplass. Innredningen er fra 2002 og er pent brukt. Innredningen er fullt intakt og i orden. God plass til spisebord, samt at det er utgang til terrasse med utsikt. Fra kjøkkenet kommer du inn til et herlig vaskerom. Rommet er innredet med dusjkabinett og servant, samt masse skapplass. Det kan skrytes av et eget skap med strykebrett, og det er mye benkeplass som er praktisk for bretting av klær mm. Vaskerommet har egen utgang. Det er lagt varmekabler i gulvet. Ytterdøren har kodelås.

Boligen har en full underetasje med både en generasjonsdel/hybel og en del som hører naturlig til boligens hoveddel. Her finner du en trappegang samt et romslig gjesterom eller stue (merk at vindu er for lite for rømning) og et lite garderoberom.
Resten av underetasjen er innredet med en romslig generasjonsdel/hybel. Denne delen har vært utleid for kr 8.600,- pr. mnd.. Leieforholdet er nå sagt opp. Man kan også med enkelhet ta i bruk hele underetasjen selv da det er dør mellom generasjonsdel/hybel og hoveddelen.
Eiendommen har store flotte utearealer med hekk og gjerder mot naboene og veien. Flere uteområder som har meget gode solforhold. Generasjonsdel/hybel har egen uteplass. Biler kan man parkere i egen garasje, samt i dobbel carport.
Helhetlig en meget flott eiendom med særdeles gode sol- og utsiktsforhold. Vel møtt!

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et svært populært boligområde på Ramberg, med flotte friområder som nær nabo. Meget solrik beliggenhet med sjøgløtt over Vestfjorden og innseilingen til Tønsberg. Det er i nærområdet kort vei til lekeplass og få minutters gange til Ramberg badeplass. Fra eiendommen er det gåavstand til Tønsberg brygge, via gangbro fra Kaldnes, hvor du kan nyte av båtlivets gleder eller et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. På vei til Tønsberg sentrum går man forbi Kaldnes som byr på dagligvarebutikk, nydelig fransk konditori samt tre restauranter, alt innen få minutters gange. Kort vei også til småbåthavna på Kaldnes og i Ollebukta. Ideelt med enkel tilgang til vår vakre skjærgård. Rett ned i bakken ligger Active treningssenter og badeland.

Dette er virkelig en strålende beliggenhet - her bor man i stille, rolige og  naturskjønne omgivelser og samtidig rett i nærheten av bykjernen. Praktisk for pendlere da man enkelt kan komme seg til togstasjonen, hvor det forøvrig også er en stor og rimelig pendlerparkering. Her bor man "midt i sentrum" samtidig som du bor inntil naturen på en usjenert og høytliggende tomt med fantastiske solforhold.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, ca. kr. 1 000,- pr. mnd. Tuner/boks medfølger.
Årlig betaling for snømåking av vei utgjør kr. 1 750,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 0054140

Boligens areal

Primærrom: 273 kvm, Bruksareal: 318 kvm

Underetasje/kjeller:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjøkken/stue, soverom, bad og hobbyrom.
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe og 2 boder.

Takhøyden i kjeller er på ca. 222 cm på det høyeste. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

1. etasje:
Bruksareal: 135 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, wc og vaskerom.
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe og vinterhage.

2. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall, 3 soverom og bad.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og 2 kott.

Garasje:
Bruksareal: 40 m².
Sekundærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og 3 boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 20.04.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 053 kvm, Eierform: Eiet tomt
Her får du 1.053 kvm meget pent opparbeidet eiertomt med mange solrike og barnevennlige uteplasser. Ut mot det fredelige nabolaget er det plantet hekk som skjermer for innsyn og den store gårdsplassen er pen steinsatt. Dette gir en innbydende velkomst til boligen. For øvrig er tomten beplantet med gressplen og prydbusker. Deler av tomten har naturlig svaberg som er vasket rent for mose mm.

Fra stue og kjøkken er det utgang til 2 hyggelige og meget usjenerte uteplasser uten innsyn fra naboer og forbipasserende. Vinterhagen mot vest er stor og innbyr til mange bruks- og innredningsmuligheter. Ny terrasse i det nordøstre hjørnet av tomten. Her får du den siste kveldssolen. Generasjonsdel/hybel har uteplass ved nedgang til leiligheten. Denne uteplassen er hellelagt.

Fra store deler av tomten er det fin utsikt mot Slottsfjellet og deler av Tønsberg-by over omkringliggende bebyggelse.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje eller i dobbel carport. Det er god plass til flere kjøretøy på den steinlagte gårdsplassen eller bak carporten

Byggemåte

Enebolig som er bygget i 1994 og tilbygget med hagestue i 2002. Det er innredet en del arealer i kjeller rundt 2002 og etablert utleiedel og det er ikke søkt om dette. Det er gjort vesentlige oppgraderinger på 2000 tallet. Det kan nevnes bad, vaskerom, kjøkken, innvendige overflater, en del på elanlegget, noe på vvs-anlegget, varmepumper, luftehatt, platting og utført vedlikehold. Det er ellers gjort enkelte mindre forbedringer. Det er rundt 2017 utført en arbeider på himling i bad underetasjen grunnet lekkasje fra vannrør. Frittliggende garasje er bygget i 1994. Platting i terreng og ved inngang er ikke ytterligere vurdert. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav og egeninnsats. Det bør spesielt bemerkes forhold vedrørende vaskerommet og enkelte forhold vedrørende bad i 2 etasjen. Foruten enkelte bemerkninger og avvik gir boligen et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Taket har forenklet undertak som er tekket med betongstein. Takstein er spylt i 2021. Tekkingen er vurdert fra bakkeplan og ved kontroll under stein på to tilfeldige valgte steder. Yttervegger i bindingsverk med antatt 15 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning i hovedsak fra byggeåret. Kledning i gavl mot syd er fra 2007. Kledningen er sist malt i 2014. Sperretak med saltak form. Adkomst til loft via luke fra soverommet. Det er plaster og isolert under luken og noe av panelet må brytes vekk. Det er fjernet noe panel og begrenset kontroll er gjort via luken med lys.

Innvendig
Innvendige overflater er vesentlig oppgradert på 2000 tallet. På gulv: parkett, tregulver og laminat. På vegger: malt panel, MDF panel, tapet og malt tapet. I tak: malt panel og malte plater.

Våtrom
Badet i 2. etasjen er oppgradert rundt 2015 og arbeider er gjort på dugnad/egeninnsats. Rommet inneholder to innredninger, to servanter, badekar og dusjkabinett. Vaskerommet er oppgradert i slutten av 2015 og arbeider er utført som egeninnsats/dugnad. Rommet inneholder innredning, servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er brukt eldre dekksider ved servantskapet som har noe svellskader. Bad i underetasjen er etablert i 2002. Rommet inneholder innredning, servant, opplegg for vaskemaskin, wc og dusjkabinett. 20 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen i kjeller er fra 2002. Innredning med profilerte eikefronter e.l. Det er montert ventilator over kokesonen. Kjøkkeninnredningen i hoveddelen er fra 2013. Innredning med hvite fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikro og kjøleskap. Koketoppen er skiftet i 2014, stekeovnen i 2019 og oppvaskmaskin er fra 2016. Det er kun vesentlige skader som blir bemerket. Det er montert ventilator over kokesonen.

Spesialrom
Toalettrommet er fra byggeåret. Det er i 2018 skiftet wc, vask og blandebatteri. Det er lufteluke i taket. Det er laminat på gulvet ellers panelet overflater.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsteder, to varmepumper, gulvvarme i entreen, wc, vaskerom og bad. Det er også gulvvarme på bad i underetasjen. Varmepumper er fra 2020 og 2021. Varmekabler på bad i 2. etasjen og vaskerommet er fra 2015. Varmekilders funksjon er ikke testet. Det er i 2021 skiftet automatsikringer med jordfeilbrytere i begge skap og samtidig ble anlegget gått over og gjort forbedringer. Anlegget ellers er fra byggeåret og noe på 2000 tallet. Det er plassert sikringsskap i underetasjen og hovedplanet. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med til sammen 19 kurser og overbelastningsvern i hoveddel.

Tomteforhold
Byggegrunn består trolig av fjell og sprengmasser. Fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i leca som er pusset.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Terrengforhold: Flere steder faller terrenget inn mot grunnmurer og noe av terrenget er for høyt i forhold til kjellerventiler. Det bør også bemerkes manglede sikring ved lysgraver. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Det er registrert noe flass og enkelte dårlige skjøter. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Veggkonstruksjon: Det er registrert noen riss, sprekker og manglende fuger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vinduer: Flere pakninger er dårlige og enkelte vinduer er noe slitte. Noen vinduer er malt igjen. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Andre utvendige forhold: Flere fliser har bom og det er noe sprekker i fuger. Dette er mest merkbart ved utgang til gårdsplassen. En del mer bom er registrert utvendig platting. Det er ikke helt tett ved utvendig dør til vinterhagen. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Flere dører er noe skjeve og slitte med ingen vesentlige skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i 2. etasje: Membran er synlig i sluket men denne er ikke klemt ned i klemring som er en svak løsning. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Gulv på vaskerom: Laminat er ikke egnet materiale på et vaskerom. I tillegg er det mindre motfall til sluket. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Ventilasjon på vaskerom: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Avtrekk i kjøkken/stue: Ventilatoren har dårlig funksjon. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. En bereder er over 20 år og nyere bereder er ikke tilkoblet forskriftsmessig etter krav som gjaldt fra 2010.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Taktekking: Det er fra et mindre kontrollerbart områder registrert noen fuktmerker i undertaket men disse virker tørre. Det er ingen tegn til pågående lekkasjer. Det er ikke brettet opp papp ved vindskier som kan være en svak løsning. Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Dører: Det er ikke registrert noen vesentlige skader. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Utvendige trapper: Dette registrert noen avskallinger og flass.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke montert sikkert rekkverk på trapp til loftet. Det er ikke brettet opp papp ved vindskier som kan være en svak løsning. Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 28 år. Det bør bemerkes taktekkingen hvor over halvparten av forventet levetid er oppbrukt.
- Overflater: Det er registrert noe sprekker, sår, slitasje og enkelte ufagmessige arbeider.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheten er registrert i alle plan men er ikke å betrakte som et vesentlige konstruksjonsmessige negativet avvik. Det er stedvis mindre knirk.
- Pipe og ildsted: Selv om det ikke er registrert noen synlige skader eller vesentlige avvik må det rekvireres tilsyn for å avklare pipe og ildsteders tilstand. Tg settes i hovedsak som følge av at det ikke foreligger tilsyn uten avvik som er 5 år eller nyere.
- Rom under terreng: Noe fukt og kondens ble registrert i hull som ble boret men ingen vesentlige skader.
- Vegger og himling på bad i underetasje: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Gulv på bad i underetasje: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i underetasje: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Gulv på bad i 2. etasje: Gulvet er tilnærmet flatt og det er mindre motfall mot badekar og deler av gulvet. Det er etablert forhøyet oppkant ved dørterskel.
- Vegger og himling på vaskerom: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er spikret gulvlister og overgang mellom gulv og vegger da en svak løsning. Ellers ingen vesentlige skader.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Membran er smurt ned på sluket som over tid er en svak løsning.
- Overflater og innredning på kjøkken/stue i underetasje: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Forhold vedrørende stakemulighet må undersøkes nærmere.
- Elektrisk anlegg: Selv om det ikke er registrert noen vesentlige avvik vil det på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tg 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 å samt noe manglende dokumentasjon.
- Drenering: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ellers ingen tegn til skader som følge av fuktsikring ikke er synlig over terrenget.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert enkelte mindre sprekker og avskallinger.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone på bad i underetasje.

Takstmann opplyser om følgende:
Det er ikke søkt om innredning av hybel og tegninger stemmer ikke med dagens bruk. Flere vinduer i kjeller er for små for rømming, det er for lite lysflate inn på rommene og det er for lang avstand fra gulv til vinduet. Det er ikke tegnet inn tak over inngangspartiet. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Elektrisk arbeid i forbindelse med utbedring på bad er utført av elektriker i familien
- 2 terrasser og platting er utført ved egeninnsats
- Hybel i underetasjen er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 05.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 21.02.2001. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Færder kommune opplyser at det foreligger en dispensasjon for carporten, som ligger utenfor byggegrensen (2,5 m fra grense mot vei). I henhold til tinglyst servitutt, må carporten flyttes for eiers regning hvis den skulle komme i konflikt med ev. etablering av gang- og sykkelvei eller annen utvidelse av veiarealet.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Nye Labakken skole og Teigar ungdomsskole. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Hybelleiligheten i kjelleren er ikke registrert i Færder kommune. Nåværende leieboer betaler kr 8.600,- pr mnd. inkl. strøm. Ifølge selger er nåværende leietaker er sagt opp og flytter ut innen 01.10.2022.

Oppvarming

Varmekabel på bad, hall/entré og toalettrom, vaskerom, samt bad i underetasje. Nyere og godt dimensjonert varmepumpe (luft-til-luft) i stue og på hovedsoverommet i 2. etasje. Peis i stue.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 30 000,- pr. år. Dette er inkl. strøm i utleiedelen. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 908 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 881 373 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 772 943 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. Det foreligger også en kommunedelplan for ny fastlandsforbindelse fra Færder. Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som berører eiendommen, med plannavn "Ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy til Tjøme med planID 3811 2019001. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt planleggingsarbeidet som inkluderer/berører eiendommen, plan 3811 - 2019901 - 'Ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy og Tjøme'. I kommuneplanen ligger eiendommen også innenfor sone for ny fastlandsforbindelse og båndleggingssone i henhold til kommuneplanen. Det planlegges tunnelutløp og bro over Vestfjorden vest for eiendommen. Se bypakketonsbergregionen.no for ytterligere informasjon.

Se mer informasjon vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 02.12.2016, dagboknr. 1119514, gjelder: Eier av GBNR. 129/362 i Færder kommune forplikter seg til å flytte carport for egen regning dersom denne kommer i konflikt med etablering av gang- og sykkelvei eller annen veiutvidelse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 21.05.2015. Siste feiebesøk ble utført 26.05.2020.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle integrerte hvitevarer på kjøkken, vaskemaskin og tørketrommel på vaskerom, samt robotgressklipper.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Stalsbergveien 26, 3128, Nøtterøy, Gnr. 129 bnr. 362 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0127

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.