Torød

Småbrukseiendom/tun - 15 mål - Stor og flott enebolig med fantastisk bassengområde! Landlig idyll!

Torødveien 103A og C , 3135 Torød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 238 m²
Bruksareal 242 m²
Tomt 15 673 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2014
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 4
Energimerking B
FINN.no 257380319
Sist endret 18.05.2022 10:44
Prisantydning 13 000 000,-
Totalpris 13 341 019,-

Beregnet totalkostnad

13 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 325 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 341 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 341 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig med alle funksjoner på ett plan:
Entré, stor hall med garderobe og plassbygget benk med skuffer, gang, romslig kjøkken med arbeidsøy og stor spiseplass samt utgang til hagen, bassengområdet og hagestuen, romslig stue (ekstra god takhøyde), soveromsgang med utgang til terrasse, 5 romslige soverom hvorav det ene har adkomst til walk-in closet, romslig dusjbad/wc med dobbel dusj og dobbel servantinnredning, praktisk vaskerom/teknisk rom,
Bassengområde bestående av oppvarmet basseng, platting av Møre Royal Rillet , utedusj og en skjermet uteplass som har en Pergolux pergola med lamelltak 3x4 meter. Uteplassene mot sør og vest har Trex vedlikeholdsfrie terrassebord i grått.

Hagestue 12 m², garasje 45 m², garasje vest 46 m² og utebod 11 m².

Standard

Velkommen til en fantastisk eiendom - nydelig tun/småbrukseiendom - landlig idyll!
Stor tomt og gode muligheter for dyrehold. Eiendommen består av en stor enebolig med alle funksjoner på ett plan, svømmebasseng med flott bassengområde, dobbel garasje, verksted/garasje samt stor sykkelbod med mer.

Arkitektonisk en klassisk og vakker bolig. Boligen fremstår som solid og her er benyttet materialer av god kvalitet. Svært innholdsrik, funksjonell og praktisk bolig med alle funksjoner på ett plan. Kjøkkenet må fremheves - kjøkkenet er selve hjertet i huset og fungerer som et hyggelig allrom. Her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Lekker og smakfull kjøkkeninnredning, i stil og i tråd med boligens arkitektur. Godt med skapplass og alt av integrerte hvitevarer som kjølehjørne, komfyr i høyden, oppvaskmaskin samt opplegg for integrert kaffemaskin. Stor og praktisk arbeidsøy - ideell plass for baking og kokkelering eller lekselesing (hele tre sitteplasser). Stor stue som ligger i tilknytning til kjøkkenet - legg merke til den gode takhøyden - stuen fremstår som lun, til tross for at det er romslig. Begge baderommene er flislagt på gulv og vegger og har moderne baderomsinnredning. Hovedbadet har dobbel servantinnredning og dobbel dusj.

Alle rom er romslige herunder også soveromsgangen. Solide og gode innerdører. Ekstra god takhøyde (2.60) og rikelig med store og fine vindusflater, bidrar til at huset oppfattes som romslig og luftig. I tillegg strømmer det inn rikelig med herlig lys.

Bassengområdet må fremheves. Svært påkostet og det er benyttet materialer av høy kvalitet.

Interiørmessig gjennomgående smakfullt og delikat - dette vil tiltale de aller fleste.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Her har man en unik mulighet til å skaffe seg en eiendom på ca. 15 mål til for eksempel et idyllisk småbruk, sentralt på Nøtterøy!

Eiendommen ligger i landlige og usjenerte omgivelser med umiddelbar nærhet til flotte turområder og lysløype (lysløypa går rett ved eiendommen). Det er også kort vei til sjøen med herlige bademuligheter på populære Torødstranda. Torødstranda har fin sandstrand, gressbakke, badeflåte og toalettfasiliteter. På Torød er det tilrettelagt med nærmiljøanlegg med klatrestativ, skatepark, ulike baner for friidrett, fotball, sandvolleyball o.l. På vinteren kan man oppsøke skøytebanen og lyssatt liten ski- og akebakke for fart og spenning. Det er før øvrig kort og trygg skolevei til barneskolen og til barnehage. Fra eiendommen ser man rett bort på skolen. I nærområdet ligger rekreasjonsmulighetene som perler på en snor, enten man er til fots, på sykkel, eller benytter bilen. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Her finner du blant annet Oserødskogen. Godt innen rekkevidde finner du også Nøtterøy Golfklubb. Tjøme og populære Verdens Ende med sine mange svaberg, småholmer og vakre natur ligger nydelig til meg flott utsikt utover havet, samt fine bade- og fiskemuligheter. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Nøtterøy Kulturhus, samt Vardås med kulturminner og flott utsikt anbefales. Tar du turen inn til Tønsberg sentrum, finner du et spennende utgangspunkt for alt i fra shopping til en avslappende forfriskning i solveggen på en av restaurantene langs brygga. Det er bussforbindelser til/fra Tønsberg med hyppige avganger.

Velkommen til en eiendom i et stille og meget familievennlig område!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/internettilknytning ved RiksTV via Telia mobilt bredbånd. RiksTV utgjør kr. 579,- pr. mnd. og Telia mobilt bredbånd utgjør kr. 699,- pr. mnd.
Årlig betaling for snemåking/vedlikehold vei utgjør kr. 6 500,-.
Alarm og evt. innbo- og bygningsforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6856703

Boligens areal

Enebolig
Primærrom: 238 kvm, Bruksareal: 242 kvm.

1. etasje:
Bruksareal: 242 m².
Primærrom: 238 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, 5 soverom hvorav ett med walk-in closet, bad med wc nord, bad med wc sør, entré med garderobe, kjøkken med utgang til terrasse og stue med utgang til terrasse.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom.

Hagestue
Bruksareal: 12 kvm, Primærrom: 12 kvm.
Primærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue.

Utebod
Bruksareal: 11 kvm, Sekundærrom: 11 kvm.
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Lagerrom.

Garasje
Bruksareal: 45 kvm, Sekundærrom: 45 kvm.
Sekundærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Dobbel garasje.

Garasje vest
Bruksareal: 46 kvm, Sekundærrom: 46 kvm.
Sekundærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje/lagerrom.

Takstmannens kommentar til areal:
Enebolig: Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Avvik fra godkjente byggetegninger: Endret fasade på sørveggen der vinduer er skiftet ut med terrassedør. Mindre endringer på planløsningen til bad, vaskerom og soverom nord.
Hagestue: Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. Det er ikke søkt om innredning til boligrom/primærrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 20.04.2022 datert 05.05.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 673 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fantastisk tomt - vestvendt, helt usjenert og svært solrikt!

Tomten er bestående av inngjerdet beite (har hatt geiter der), for øvrig er meget pent opparbeidet med plen, trær og busker. Tomten fremstår som ryddig, pen og ordentlig. Her finnes flere fine uteplasser, herunder lune soner og overbygget uteplass. I tillegg er det innredet en hyggelig hagestue. Det er etablert en bålplass på tomten - her kan store og små kose seg rundt bålet, året rundt. Innkjørselen og gårdsplassen er belagt med fin belegningsstein. Bassengområdet må fremheves. Bestående av oppvarmet basseng, utedusj og stor platting omkring bassenget.

Tomten består av to teiger og er fordelt som følger:
Torødveien 103A og 103C, teig 1, er tomteareal hvor boligen og øvrige bygninger er oppført med ca. 15 404,50 kvm. 103A er en del av dette arealet og er ved garasje vest.
Teig 2 er tomteareal beliggende like ved begynnelsen av Movikveien med ca. 269,30 kvm.
Den 12.01.2021 er det tinglyst arealoverføring til gnr. 67 bnr. 74 av et areal som utgjør 492 kvm. Dokumentet er ikke innhentet av megler.

Garasje / Parkering

Garasjer. Det er montert el-bil lader i den ene garasjen.

Byggemåte

Frittliggende stor enebolig bygget på ett plan. Byggeår 2014. Selger har selv utført det meste av grunnarbeider, murerarbeider, tømrerarbeider og malingsarbeider.

De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Boligen er godt vedlikeholdt. Ingen vesentlige avvik ble funnet, bortsett fra vanlig bruksslitasje.

Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier er registrert.

Garasjer, hagestue, utebasseng og utebod er ikke tilstandsvurdert i denne rapporten.

Utvendig:
Yttertak med saltaks form. Selvbærende prefabrikkerte w-takstoler. Utvendig tekket med tegltakstein. Yttertaket er varmeisolert med 30 cm. mineralull ifølge selger. Yttervegger av bindingsverk isolert med 15 + 5 cm. mineralull, ifølge selger. Utvendig kledd med stående perlerustikk bordkledning. Store stuevinduer med faste karmer. For øvrig glidehengslede vinduer, alle med 2-lags isolerglass. Utgang fra stuen til vestvendt terrasse på 46 kvm.
Utgang fra kjøkken til stor sørvendt terrasse.

Innvendig:
Gulvoverflater av tynnparkett i stue, kjøkken og 4 soverom. Ett soverom med laminatgulv. Resterende rom med fliser. Vegger med malte eller tapetserte plater. Himlinger av malte panelplater. Ikke pipe i bygningen. "Peis" til bruk med mineralolje i stuen.

Våtrom:
Baderom bygget etter Teknisk forskrift 2010. Flislagte gulv og veggflater. Påkostet standard.

Kjøkken:
Påkostet innredning fra Ikea med malte profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Kjølehjørne, fryseskap, oppvaskmaskin, induksjon platetopp og stekeovn. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Tekniske installasjoner:
Boligen har balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. I tillegg vann til vann varmepumpe type Høiax. Varmepumpen henter varme fra borehull (bergvarme). Vannbåren gulvarme i alle rom. 200 liters varmtvannstank. Boligen har sentralstøvsuger med 4 uttak. Hovedsikringer på 3 x 63 amp. 22 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter, overspenningsvern. Bygningen har seriekoblet brannvarslingsanlegg med abonnement til Sektor alarm.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Taktvann spres med utkast på bakken rundt bygningen.
- Innvendige overflater: Enkelte hakk og skader i deler av gulvoverflatene i kjøkken og stue.

Hagestue:
Oppført 2016. Hagestuen er bygget på stripefundament. Tregulv, vegger og takkonstruksjon i tre. Varmeisolerte gulv, vegger og takkonstruksjon. Selger opplyser at gulvet har varmefolie. Innvendig panelte vegger og himlinger. Strøm er lagt inn. Tilstanden til hagestuen er ikke vurdert.

Utebod:
Oppført 2016.Standard bod. Ringmur i leca u-blokk og gulv av belegningsstein. Trekonstruksjoner i vegger og takkonstruksjon. Ikke varmeisolert. Enkelt garasjeport. Tilstanden til boden er ikke vurdert.

Garasje:
Oppført 2014. Standard garasje, støpt betongplate. Trekonstruksjoner i vegger og takkonstruksjon. Varmeisolerte gulv, vegger og tak ifølge selger. Garasjeport og sidedør. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.

Garasje vest:
Oppført 1990. Oppgradert garasjebygg fra 1990. Isolerte vegger og takkonstruksjon. Trekonstruksjoner i vegger og takkonstruksjon. 2 enkelte garasjeporter og sidedør. Oppgradert innvendig og utvendig/modernisering i 2022. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Mus, feil på musebånd rettet 2018. Maur på våren.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 20.04.2022 datert 05.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for D-sak 383/13 enebolig og garasje datert 30.06.2015. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men de stemmer ikke med dagens bruk. Avvik fra godkjente byggetegninger: Endret fasade på sørveggen der vinduer er skiftet ut med terrassedør. Mindre endringer på planløsningen til bad, vaskerom og soverom nord. Tegninger er vedlagt i salgsoppgaven.

Byggetillatelse/Vedtak om ettrinnstillatelse for bolig og garasje foreligger. Kommunen har beskrivelse av garasjen i tillatelsen, men ingen godkjente tegninger på garasjen.

Det foreligger melding og tegning om oppføring av utebod (sykkelbod) og hagestue (bod) som er unntatt søknadsplikt. De godkjente og byggemeldte tegninger for hagestuen stemmer ikke med dagens bruk. Det er ikke søkt om innredning til boligrom/primærrom i hagestuen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for utebod, som stemmer med dagens bruk. Melding og tegning er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger ferdigattest for basseng datert 30.07.2021, men ingen tegning. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger av garasje vest.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Torød skole.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vannbåren gulvarme i alle rom i boligen, vann-til-vann varmepumpe hvor varmepumpen henter varme fra borehull (bergvarme). Det er ikke pipe i boligen og "peis" i stuen er til bruk med mineralolje. Gulvet i hagestuen har varmefolie. Balansert ventilasjon med varmegjennvinning for et bedre inneklima. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 26 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 26 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 888 pr. år Kommunale avgifter betales pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 013 523,- pr. 31.12.2021.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 248 683,- pr. 31.12.2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert i SEFRAK-registeret: Våningshus/garasjeuthus anneks til bolig samt et kulturminne.
SEFRAKer en forkorting for SEkretariatet For RegistreringAvfaste Kulturminner. Det er Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene.

Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminnemyndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

SEFRAK-ID 0722-0604-049, rød trekant
Navn: Våningshus, Haukemyr, Vetanveien, Torød.
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig.
Gammelt våningshus/garasjeuthus anneks til bolig er registrert med rød trekant og alle tiltak som berører bygningsmassen skal søkes kommunen på vanlig måte, og fylkeskommunen skal uttale seg før tiltak kan gjennomføres.

SEFRAK-ID0722 604 50, grå trekant
Navn: Ruin etter låve, Haukemyr, Vetanveien, Torød.
Kulturminne.
Ruin eller fjernet bygning er registrert med grå trekant og alle tiltak som berører bygningsmassen skal søkes kommunen på vanlig måte. Tiltak kan være gjenstand for uttalelse fra fylkeskommunen før gjennomføring.

Alle endringer eller riving av SEFRAK-bygg må sendes til uttale. All riving krever dispensasjon.

Eiendommen ligger i område avsatt til LNF. Det vil si at tomten kan pr. i dag ikke deles opp i flere bruksnummer. Det kan ikke uten dispensasjon etableres flere boenheter.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse småhusbebyggelse med plannavn "Haukemyr Sør" vedtatt 29.05.2019.
I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til LNRF-areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri - men tomt er over 2 mål - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Erklæring/avtale, tinglyst 18.11.1897, dagboknr. 900091 - gjelder: Ekspropriasjon av grunn til signalstasjon på Vetanfjellet. Gjelder denne registerenheten med flere. Servitutten er innhentet av megler, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven
- Erklæring/avtale, tinglyst 21.10.1910, dagboknr. 900257 - gjelder: Ekspropriasjon av grunn til kystsignalstasjon på Vetanfjellet. Gjelder denne registerenheten med flere. Servitutten er innhentet av megler, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.
- Erklæring/avtale, tinglyst 06.12.1949, dagboknr. 4527, rettighetshaver gbnr. 67/14: Grunnavståelse til vei. Overdragelse til A/L Øybuss av 3 meter bred vei som utfartsvei. Servitutten er innhentet av megler, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.
- Erklæring/avtale, tinglyst 10.01.2018, dagboknr. 307473, rettighetshaver gbnr. 57/13: Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Torødveien 103C gir rettighet til å grave ned rør for påkobling til kommunalt anlegg. Torødveien 103C og Torødveien 103B er felles eiere av ledningsnettet fra påkoblingspunktet og ned til Haukemyrveien. Eventuelle fremtidige vedlikeholdskostnader deles likt mellom eierne for felles ledningsnett. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen gbnr. 67/42:
- Bestemmelse om vannledning, tinglyst 22.11.2012, dagboknr. 993793 - rettighetshaver gbnr. 67/4 - gjelder: Torødveien 103C har rettighet til vannledning over gbnr. 67/42 mellom gbnr. 67/4 og Haukemyrveien. Samtlige eksisterende dreneringsgrøfter som fremtidig blir berørt av anlegget skal settes i umiddelbar stand, uten å påføre avgiver noen form for ulempe. Ved slik ulempe kan avgiver sette dette i stand på rettighetshavers bekostning dersom ikke dette blir utført pr. omgående. Ved fremtidig utbygging av avgivers eiendom hvor bebyggelse kommer i konflikt ned reparasjon eller vedlikehold av vannledning, bekostes dette i sin helhet av rettighetshaver. Skade påført avgivers eiendom, bygning eller grøde på grunn av vannledningens anlegg, reparasjon eller vedlikehold erstattes i sin helhet av rettighetshaver. Ved oppgradering til større anlegg på grunn av rettighetshavers fremtidige utvikling av eiendom, bortfaller denne rettighet i sin helhet. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei via privat adkomstvei. Offentlig vann og avløp. Opplysninger i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen felles ledninger sammen med andre eiendommer.
Selger opplyser at det er tinglyst vann- og kloakkledning over jordet tilhørende Torødveien 103C, og nabo er påkoblet det private ledningsnettet for Torødveien 103C og ned til offentlig påkobling.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, kjølehjørne, fryseskap og oppvaskmaskin. Overtagelse av robotgressklipper kan avtales nærmere med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Torødveien 103A og C, 3135, Torød, Gnr. 67 bnr. 4 i Færder kommune.
Postadresse for eiendommen er  i dag: Torødveien 103C, 3135 Torød.

Oppdragsnummer

28-22-0128

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.